سه شنبه ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
۱۰:۰۰ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۱۲۰۹۳
مدیریت ورزش

بلاتکلیفی ۱۱ فدراسیون به پایان می‌رسد؟؛ سایه تعلیق بر ورزش ایران

تعلیق ورزش ایران,انتخابات فدراسیون ها

ورزش ایران در روزهای باقی‌مانده تا پایان سال روزهای سرنوشت‌سازی را در پیش خواهد داشت و سرانجام پس از مدت‌ها قرار است با برگزاری مجمع انتخاباتی سرنوشت ۱۱ فدراسیون ورزش کشور مشخص شود تا این فدراسیون‌ها از بلاتکلیفی خارج شوند و نقش خود را به درستی در ورزش کشور ایفا کردند. 

فدراسیون‌های شمشیربازی، دوچرخه‌سواری، ورزش کارگری، قایقرانی، هندبال، هاکی، وزنه‌برداری، کاراته، جودو، ناشنوایان و ژیمناستیک ۱۱ فدراسیونی هستند که در فاصله ۲۹ روز رئیس خود را خواهند شناخت. در این بین ۸ فدراسیون از ۱۱ فدراسیونی که قرار است مجمع انتخاباتی خود را برگزار کنند از رشته‌های المپیکی ورزش کشور هستند که طبیعتا با توجه به اهمیت المپیک مشخص شدن وضعیت آنها باعث خواهد شد تا برای حضور در المپیک ۲۰۲۴ پاریس در شرایط بهتری فعالیت‌های خود را ادامه بدهند. 

شمشیربازی؛ فقط یک کاندیدا

فدراسیون شمشیربازی نخستین فدراسیونی است که در روزهای پیش رو قرار است انتخابات آن برگزار شود. رشته‌ای که نزدیک به ۹ سال با ریاست فضل‌الله باقرزاده اداره شد و دوره ۴ ساله آخر ریاست او نیز در ۲۵ اردیبهشت ماه سال جاری به پایان رسید. باقرزاده پس از پایان دوران ریاست خود در ۲۸ اردیبهشت ماه از سوی وزارت ورزش و جوانان به‌عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد، اما در ۳۱ شهریورماه علیرضا پورسلمان سرپرستی فدراسیون را عهده‌دار شد. 

نام‌نویسی از کاندیداهای ریاست این فدراسیون نیز در دو مرحله انجام شد. ابتدا در بهمن ماه سال گذشته ثبت‌نام از کاندیداهای این فدراسیون انجام شد و باقرزاده نیز برای ریاست دوباره ثبت‌نام کرد، اما با توجه به اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی و مجاز بودن افراد برای حضور در تنها ۳ دوره انتخابات، مجوز حضور در انتخابات را دریافت نکرد. از طرفی با توجه طولانی شدن پروسه ثبت‌نام و عدم برگزاری انتخابات، ثبت‌نام دوباره برگزار شد و این بار تنها علیرضا پورسلمان سرپرست فدراسیون برای ریاست این رشته ورود کرد و به نظر می‌رسد ۲۶ بهمن ماه به‌عنوان رئیس قانونی این فدراسیون انتخاب خواهد شد. 

دوچرخه‌سواری؛ آرامش پس از ۱۷ ماه؟

رشته المپیکی دوچرخه‌سواری یکی از رشته‌هایی است که در سالیان گذشته با حواشی بسیار زیادی همراه بوده است. در خردادماه ۱۴۰۰ محمود رشیدی به‌عنوان رئیس این فدراسیون انتخاب شد، اما با ارسال ایمیل‌های مختلف از داخل به اتحادیه جهانی این رشته، ورود UCI و عدم تایید ریاست رشیدی، عمر حضور او به چهار ماه نیز نکشید و درنهایت از سمت خود استعفا کرد تا رسول هاشم‌کندی در مهرماه ۱۴۰۰ برای سرپرستی این فدراسیون انتخاب شود. 

 با رایزنی مسئولان ورزش کشورمان درنهایت در مردادماه ۱۴۰۱ اساسنامه فدراسیون دوچرخه‌سواری به تصویب اتحادیه جهانی این رشته رسید و فرآیند ثبت‌نام از کاندیداهای ریاست فدراسیون آغاز شد. در پایان مهلت قانونی ثبت‌نام کاندیداها، ۱۷ نفر برای ریاست این فدراسیون ثبت‌نام کردند که در همان مرحله تایید صلاحیت مدیریتی، ۷ نفر کنار رفتند. درنهایت هم طی سه مرحله رسول هاشم‌کندی، محمد بابایی، حمیدرضا پارسی‌منش، محمود ترابی‌گودرزی، محمد میرابوطالبی، افشین داوری‌لطف‌آبادی و محمد صانعی به‌عنوان ۷ نامزد نهایی حضور در انتخابات فدراسیون دوچرخه‌سواری اعلام شدند تا در ۳۰ بهمن ماه و پس از حدود ۱۷ ماه با انتخاب رئیس، این رشته به یک آرامش برسد. 

ورزش کارگری؛ احتمال تعویق

مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزش کارگری سومین مجمعی است که ۳ اسفندماه برگزار خواهد شد. البته هنوز از سرنوشت نهایی کاندیداهای این مجمع خبری منتشر نشده است و طبق اعلام مرتضی اسماعیلی، دبیر مجمع، تنها صلاحیت مدیریتی فرهاد طلوع‌کیان، کمال جوانمرد، امید جوان‌دل، ساسان کریمی، محمود علیزاده و حسن نوری تایید شده است و هنوز از سوی نهادهای نظارتی سرنوشت این کاندیداها اعلام نشده است. جواد رمضی رئیس سابق این فدراسیون در ۴ ‌سال گذشته یکی دیگر از کاندیداهایی بود که برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کرد، اما سوابق ۵‌ساله مدیریتی او تایید نشد. باید دید در این شرایط انتخابات این فدراسیون در زمان مقرر برگزار خواهد شد یا احتمال تعویق آن وجود دارد؟

قایقرانی؛ رئیس با یک رقیب

علیرضا سهرابیان و علی‌اصغر محمودی دو کاندیدایی هستند که برای حضور در انتخابات فدراسیون قایقرانی در ۴ اسفندماه ثبت‌نام کردند تا در صورت تایید صلاحیت از سوی نهادهای نظارتی در این روز به رقابت برای ریاست این فدراسیون بپردازند. سهرابیان در سال ۱۳۹۷ در مجمع انتخاباتی این رشته با برتری مقابل رضا گل‌محمدی به ریاست این فدراسیون انتخاب شده بود و در ۴ سال گذشته مسئولیت این رشته را برعهده داشت. 

هندبال؛ شانس خوب رئیس فعلی

فدراسیون هندبال پنجمین فدراسیونی است که در یک ماه پیش رو مجمع انتخاباتی خود را برگزار خواهد کرد. علیرضا پاکدل، علیرضا موسویان، علی ربیعی، فرید علیمرادی، زارع و نیک‌پناه ۶ کاندیدایی هستند که برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کردند، اما وضعیت تایید‌صلاحیت‌های نهایی این رشته نیز مانند چند فدراسیون دیگر هنوز نامشخص است. 

علیرضا پاکدل رئیس فعلی این فدراسیون، در ۲۰ اسفندماه سال ۹۷ در رقابتی نزدیک با احمد گواری به ریاست این فدراسیون رسید و به نظر می‌رسد در انتخابات ۱۰ اسفندماه نیز از بالاترین شانس برای تداوم ریاست خود برخوردار است. 

هاکی؛ در انتظار تایید صلاحیت

با اعلام وزارت ورزش و جوانان، ۱۴ اسفندماه قرار است انتخابات فدراسیون هاکی نیز برگزار شود. در پایان مهلت ثبت‌نام از کاندیداهای ریاست این فدراسیون ۶ نفر ثبت‌نام کردند، اما تنها صلاحیت مدیریتی بهرام قدیمی رئیس فعلی، حسن اباذری سرپرست، دبیر و نایب‌رئیس سابق این فدراسیون و حمیدرضا بخارایی دبیر فدراسیون اسکیت تایید شد و باید منتظر ماند تا مشخص شود هر سه این نفرات از سوی نهادهای نظارتی تایید خواهند شد یا نه؟ 

بهرام قدیمی بعد از فوت مرحوم بهرام شفیع که ۱۴ سال ریاست این فدراسیون را برعهده داشت، در ۲۷ اسفندماه سال ۹۷ با کسب ۳۵ رای به ریاست فدراسیون هاکی انتخاب شد. 

وزنه‌برداری؛ حکمی که انوشیروانی گرفت

قطعا انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری با توجه به جایگاه این ورزش در معادلات ورزش کشور از مهم‌ترین مجامع انتخاباتی ورزش کشور است. ۱۶ تیرماه سال ۹۸ علی مرادی در مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه‌برداری با کسب ۲۲ رای مجددا در سمت خود ماندنی شد، اما بعد از مجمع سجاد انوشیروانی به دادگاه شکایت کرد و پس از حدود ۲ سال دادگاه رای به ابطال انتخابات داد. 

بعد از این اتفاق و در خردادماه ۱۴۰۱ با تصمیم وزیر ورزش و جوانان، سجاد انوشیروانی به‌عنوان سرپرست فدراسیون انتخاب شد. فرآیند ثبت‌نام کاندیداهای ریاست این فدراسیون ۵ دی ماه سال جاری به پایان رسید و درنهایت ۴ کاندیدا برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کردند که درنهایت انوشیروانی و ایوب بهتاج تایید صلاحیت مدیریتی شدند تا به نظر برسد در مجمع ۱۵ اسفندماه به رقابت برای ریاست این فدراسیون بپردازند. 

کاراته؛ رقابت روسای سابق

رشته کاراته همواره یکی از رشته‌های پر‌حاشیه ورزش کشور بوده است اما در ۴ سال گذشته سیدحسن طباطبایی بعد از سال‌ها از معدود روسایی بود که دوره ۴‌ساله مدیریت خود در این فدراسیون را پشت سر گذاشت و تا حدودی نیز حواشی این رشته را مدیریت کرد. در آبان ماه سال جاری ثبت‌نام کاندیداهای ریاست این فدراسیون انجام شد و درنهایت سید‌عباس احمدپناهی، کامبیز بابایی‌نعمتی، علی خرمی، علیرضا سمندر، احمد شقاقی، سید‌حسن طباطبایی، هومان عسگری، علی محمدی‌شیخی، محمد‌ابراهیم مرجانی و حبیب‌الله ناظریان در انتخابات ثبت‌نام کردند. 

حضور پناهی، سمندر، ناظریان و طباطبایی که سابقه ریاست این فدراسیون را در کارنامه خود دارند، باعث شد در ابتدا تصور شود که رقابت میان روسای سابق خواهد بود، اما در ادامه شنیده شد که تنها صلاحیت مدیریتی حسن طباطبایی، هومان عسگری و سیدعباس احمد پناهی تایید شده است. خبری که به صورت رسمی تایید نشد و در ادامه صحبت‌هایی نیز مبنی‌بر بررسی دوباره کاندیدای مدیریتی برخی دیگر از کاندیداها در تجدیدنظر در حال اتفاق است. 

درنهایت باید دید پس از پایان تجدید نظر صلاحیت مدیریتی چند نفر از کاندیداهای ریاست فدراسیون کاراته از لحاظ نهادهای نظارتی نیز تایید خواهد شد تا در مجمع ۱۶ اسفندماه حضور داشته باشند. 

جودو؛ شایعه تعلیق

جودوی ایران که در سالیان گذشته دوران تعلیق از سوی فدراسیون جهانی را پشت‌سر می‌گذارد، یکی دیگر از فدراسیون‌هایی است که قرار است در دهه آخر اسفند ماه سال جاری انتخابات خود را پشت سر بگذارد. آرش میراسماعیلی در ۲۵ اسفندماه سال ۹۷ و پس از آنکه محمد درخشان به خاطر قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مجبور به کناره‌گیری از ریاست این فدراسیون شده بود، با کسب ۳۲ رای به‌عنوان رئیس فدراسیون جودو انتخاب شد. 

در مهلت ثبت‌نام قانونی ریاست فدراسیون جودو آرش میراسماعیلی، وحید زارع نژاد، محمد بلوطی، پیمان ترکاشوند، عباس سلگی، علی مویدی، محمد‌صادق تیرانداز، فرشاد نجفی‌پور، محمد‌علی رستگار‌سرخه، محمدرضا عمادی، منصور عبدی، مجید زارعیان و سعید القاصی‌مهر به‌عنوان ۱۳ کاندیدای ابتدایی ثبت‌نام کردند، اما در ادامه صدیقه کعبی‌زاده دبیر فدراسیون جودو تنها از تایید صلاحیت مدیریتی میراسماعیلی، زارع‌نژاد و بلوطی خبر داد. 

در روزهای اخیر شایعاتی مبنی‌بر احتمال تعویق انتخابات فدراسیون جودو مطرح شده است، اما باید منتظر اعلام نتیجه صلاحیت کاندیداها از سوی نهادهای نظارتی و تصمیم وزارت ورزش و جوانان باقی ماند. 

ناشنوایان؛ رئیسی که ۳ رقیب دارد

دهمین مجمع انتخاباتی پیش روی ورزش کشورمان، انتخابات فدراسیون ناشنوایان است که قرار است روز ۲۳ اسفندماه برگزار شود. مهران تیشه‌گران در دوره گذشته انتخابات این فدراسیون در اسفندماه سال ۹۷ و پس از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان با کسب ۲۵ رای جایگزین سیدمصطفی کریمی شده بود. 

تیشه‌گران در انتخابات این دوره فدراسیون نیز همراه با سعید آرام، کرم‌الله علیمرادی و محمد پرگر ثبت‌نام کرده است و باید دید درنهایت مجمع این فدراسیون با حضور چند کاندیدا در زمان مقرر برگزار خواهد شد. 

ژیمناستیک؛ فدراسیونی باچندین سرپرست

پس از مشکلاتی که میان وزارت ورزش و رئیس وقت فدراسیون به‌وجود آمد، تمامی ارتباطات میان این دو نهاد و کمک‌های وزارت ورزش به فدراسیون قطع شد. این شرایط باعث شد تا اینچه‌درگاهی که دوره ۴ساله ریاستش در خرداد ۱۴۰۰ به پایان رسید، چند ماه بیشتر بر این مسند باقی بماند تا اینکه سرانجام روز ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ حمید احمدی به‌عنوان سرپرست فدراسیون معرفی شد. 

پس از این انتصاب که در واقع حضور نایب‌رئیس فدراسیون به جای رئیس بود، ایمیل‌های زیادی از سوی مدیران سابق فدراسیون به فدراسیون جهانی ارسال و تمامی اتفاقات داخل کشور به نهاد بین‌المللی این رشته اعلام شد. با توجه به این اتفاقات و احتمال تعلیق فدراسیون ایران، محسن سلیمانی دبیر سابق فدراسیون یکبار دیگر این پست را در اختیار گرفت تا بتواند با کسب رضایت طرفین، شرایط را برای برگزاری انتخابات مهیا کند. در تابستان ۱۴۰۱ بحث بازنشستگی احمدی به‌وجود آمد و این مساله فرصتی شد تا زهره مرزوقی روز ۳ مرداد مسئولیت سرپرستی فدراسیون را در اختیار بگیرد. 

 عدم تمکین مرزوقی از برخی دستورات باعث شد تا عمر حضور او به ۲ ماه نیز نرسد و عابد حقدادی روز ۳۱ شهریور به‌عنوان سرپرست جدید منصوب شد تا او برگزار‌کننده انتخابات باشد. 

 سرانجام ثبت‌نام از نامزدهای ریاست فدراسیون ژیمناستیک در آذر ماه آغاز و روز ۲۶ آذر ماه به پایان رسید و ۱۱ نفر اقدام به نام‌نویسی کردند. پس از این ثبت‌نام‌ها، کار بررسی صلاحیت مدیریتی این افراد شد که در پایان، چهار نفر مورد تایید قرار گرفتند. بر این اساس، عابد حقدادی سرپرست فعلی فدراسیون، زهرا اینچه‌درگاهی رئیس سابق فدراسیون، مقداد قلندرپور دبیر پیشین فدراسیون و علی خسروی، نفراتی هستند که مرحله اول تایید صلاحیت‌ها که همان بحث مدیریتی است را با موفقیت پشت سر گذاشتند و حالا باید در یک مرحله دیگر نیز مورد بررسی قرار بگیرند. 

 در طول این چند ماه اتفاقات زیادی نیز رخ داد که می‌توان به شرکت بدون مجوز اینچه‌درگاهی در مجامع آسیایی و جهانی، انتقاد تند وزیر ورزش از اقدامات رئیس سابق فدراسیون و... اشاره کرد. 

 سرانجام همه اقدامات برای برگزاری انتخابات مهیا شده و قرار است این مجمع روز ۲۴ اسفند تشکیل شد. هر‌چند که هنوز هم شک و شبهه‌های زیادی در این مسیر وجود دارد و برخی می‌گویند شاید مسئولان سابق فدراسیون باز هم اجازه برگزاری انتخابات را به توسل به موضوع احتمال تعلیق ندهند. 

مهدی منصرف

farhikhtegandaily.com
  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
میخایلو مودریک ستاره نوظهور در دنیای فوتبال؛ میخایلو مودریک

تاریخ تولد: ۵ ژانویه ۲۰۰۱

محل تولد: کراسنوراد - اوکراین

شهرت: میشا

حرفه: فوتبالیست 

باشگاه: چلسی

پست: وینگر

ادامه
هادی کاظمی بیوگرافی هادی کاظمی بازیگر مردمی ایران

تاریخ تولد: ۱۳ آبان ۱۳۵۵

محل تولد: تهران، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: از سال ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته بازیگری از دانشگاه آزاد

همسر: سمانه پاکدل، بازیگر

ادامه
معین زد بیوگرافی معین زد، خواننده و ترانه سرای ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۷۰

محل تولد: همدان

حرفه: خواننده 

سبک موسیقی: خواننده و ترانه سرا

شروع فعالیت: پاپ، رپ

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۹ خرداد
    فینال کنفرانس شرق بسکتبال NBA
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۴:۱۰
  • نیمه نهایی یورو زیر ۱۷ سال
    لهستان - آلمان
    ۱۸:۰۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    آنکاراگوچو - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    فنرباغچه - آنتالیااسپور
    ۲۰:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کاراگومروک - کایسری اسپور
    ۲۰:۳۰
  • نیمه نهایی یورو زیر ۱۷ سال
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • چهارشنبه ۱۰ خرداد
    جام حذفی ایران
    استقلال - پرسپولیس
    ۱۹:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الطائی
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الفتح
    ۲۱:۳۰
  • لیگ اروپا
    سویا - آاس رم
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۱۱ خرداد
    پلی آف اردیویسه هلند (سهمیه لیگ کنفرانس اروپا)
    اوترخت - اسپارتا روتردام
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش