
به گزارش ایسنا، تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری مابقی سهام دولت در دو شرکت «فرهنگی ورزشی استقلال» و «فرهنگی ورزشی پرسپولیس» از مصوبات چهارصد و سی و پنجمین جلسه هیأت واگذاری فعالیتها و بنگاههای دولتی به بخش خصوصی بود. بدین ترتیب ۳/۱ درصد از سهام شرکت «فرهنگی ورزشی استقلال» و ۴/۶ درصد از سهام شرکت «فرهنگی ورزشی پرسپولیس» به ترتیب به ارزشهای تقریبی ۵۱۹ میلیارد ریال و ۸۳۳ میلیارد ریال جهت واگذاری بهصورت ۱۰۰ نقد مصوب گردید.
همچنین هیأت واگذاری در جلسه مورخ ۱۴۰۴/۰۴/۳۰، قیمت پایه و شرایط واگذاری ۱۰۰ هزار واحد ممتاز از «صندوق سرمایهگذاری ETF پالایشی یکم» به ارزش ۶،۱۱۸،۶۵۵ میلیون ریال را مصوب نمود. ارزش مذکور بر اساس تنزیل (نرخ ۳۰%) جریانات نقدی مادامالعمر عایدات آتی با فرض تغییر وضعیت به صندوق بخشی (تغییر موضوع فعالیت صندوق به صندوق بخشی) و کسب منافع از مدیریت صندوق محاسبه شده است. صندوق سرمایهگذاری پالایشی یکم، دومین صندوق قابلمعامله دولتی (ETF) در ایران است که در شهریورماه سال ۱۳۹۹ باهدف واگذاری بخشی از سهام دولت در چهار «پالایشگاه تهران، اصفهان، تبریز و بندرعباس» به مردم تشکیل شد.
در این جلسه که به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعضا هیأت و سایر دستگاههای ذیربط تشکیل گردید موضوع اصلاح قیمت پایه شرکت «تولیدی و صنعتی جامکو» مطرح و با افزایش ۴۰ درصدی در قیمت پایه شرکت یاد شده موافقت و مقرر شد با ارزش تقریبی ۱،۸۶۷ میلیارد ریال عرضه شود.
در انتها موضوع بخشودگی خسارت تأخیر در تأدیه اقساط قرارداد واگذاری شرکت «نوسازی صنایع ایران» مطرح و به استناد ماده (۶) آییننامه اجرایی «نظام اقساطی و نحوه دریافت بهای حقوق قابلواگذاری» با بخشودگی خسارت مذکور مربوط به واگذاری آن شرکت به ارزش تقریبی ۱۱۸ میلیارد ریال موافقت شد.
بنابراین گزارش، روز یکم اردیبهشت ۱۴۰۳ تایید صلاحیت متقاضیان دو باشگاه پرسپولیس و استقلال انجام شد و ۳ اردیبهشت همان سال نیز در فرابورس ایران مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه برگزار و در نهایت به صورت رسمی این مقدار از سهام این دو باشگاه به متقاضیان واگذار شد.
بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکتهای تابعه آن شامل شرکتهای پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانکهای شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کرد.
- 18
- 2