پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۴۸

لابراتوار چیست، كجاست و چه می‌كند؟

 لابراتوار,لابراتوار چیست,اولین محصول رنگی

حوالی سال ۱۳۵۰ تصویری سیاه و سفید از سازمان وجود دارد كه فقط تپه است؛ خیابان ولیعصر(عج) هم فقط درخت‌هایش بوده. از جام‌جم فعلی فقط ساختمان ۱۳ طبقه معاونت سیما بوده و پشت آن. لابراتوار در آن سال‌ها در سوله قرار داشته است كه اكنون تعاونی و نیروی انتظامی فعلی قرار دارد؛ حدود سال‌ ۵۲ این چهارطبقه را برای لابراتوار و دستگاه‌های ظهور می‌سازند.

 از سمك عیار تا سیانور

اولین محصول رنگی كه در سازمان صداوسیما در این مركز تولید شده فیلم ۱۶‌میلی‌متری سمك عیار در سال ۱۳۵۳بوده، بعد از آن سلطان صاحبقران و در ادامه آثار ماندگاری كه از آن میان می‌توان به امیركبیر، بچه‌های مدرسه همت، بوعلی‌سینا، دلیران تنگستان، روزی روزگاری، هفت سنگ، هم‌شاگردی‌ها، كوچك جنگلی، سربداران، مریم مقدس، مردان آنجلس، بافته‌های رنج، شیخ مفید، بشارت منجی، روزهای به‌یادماندنی، حضرت یوسف(ع)، رقص پرواز، امام علی(ع)، من و دبورا، در چشم باد، هزاردستان، كیف انگلیسی، تفنگ سرپر و در مجموع ۲۵ اثر الف ویژه اشاره كرد؛ آثاری كه مراحل فنی و عملیاتی ظهور، تولید پوزتيوهای راش، قطع نگاتیو، ترنسفر، تهیه فاینال كار، تروكاژ و... آنها در لابراتوار انجام شده است. در خصوص آثاری همچون مختارنامه كه از تكنولوژی جدیدتری بهره برده است نیز كار اسكن، تصحیح رنگ دیجیتال و... آن در لابراتوار سازمان صداوسیما صورت گرفته است. تا‌كنون نیز امور فیلم‌های سینمایی مثل ایستاده در غبار، آخرین روزهای زمستان، سیانور و ماجرای نیمروز ۱ انجام شده و امسال هم پلان‌هایی جهت تحویل به عوامل فیلم ماجرای نیمروز ۲ اسكن شد.

پدرام عظیمی با مدرك دكترای شیمی كه در كنار وظایف سازمانی خود به تدریس در دانشگاه نیز مشغول است هم اكنون مدیریت این امور تخصصی را بر‌عهده دارد. او به تبدیل منابع به عنوان نیازی حیاتی اشاره می‌كند كه فواید بسیاری برای سازمان و تولیداتش دارد. عظیمی می‌گوید: در ابتدا لابراتوار زیر نظر معاونت فنی بوده سپس در سال‌های ۷۸ -۷۷ زیر نظر مركز تولید و فنی معاونت سیما قرار می‌گیرد. از سال ۹۵ تا‌كنون و با توجه به نیاز تبدیل فیلم‌ها كه در آن سال‌ها احساس می‌شد، مدیریت وقت سازمان تمركز خود را بر تبدیل منابع آرشیوی معطوف كرد؛ بنابراین لابراتوار به پیكره بخش آرشیو سازمان اضافه شد. ۱۲۰ هزار ساعت فیلم شامل فیلم‌های دفاع مقدس، مستندهای انقلاب اسلامی، سریال‌ها، تولیدات آموزشی و... در قطعات مختلف در آرشیو برای دیجیتالی شدن، موجود است.

لابراتوار به دلیل مسائل امنیتی كه سازمان دارد مورد توجه بسیاری از ارگان‌ها از جمله بنیاد حفظ و نشر آثار امام خمینی(ره)، حفظ و نشر آثار دفاع مقدس، صنایع نظامی و وزارتخانه‌های مختلف است. عظیمی در این‌باره توضیح می‌دهد: این مراكز علاقه‌مندند كه فیلم‌هایشان را در داخل سازمان تبدیل كنند، در كنار این‌كه خارج از سازمان هم دیگر لابراتوار فعالی وجود ندارد. لابراتوار وزارت ارشاد نیز فقط به تولیدات خود سرویس می‌دهد.

سال گذشته جشنواره‌ای در فرانسه برگزار شد كه از دانشگاه سازمان صداوسیما تقاضا كردند یك‌سری آثار برایشان ارسال كنند. پنج، شش فیلم از مستندسازان قدیمی و جدید كشور تبدیل و ارسال شد. این مساله برای كشور و سازمان بسیار خوب بود چون پس از نمایش تهیه‌كنندگان و كارگردانان مستندساز فرانسوی از تكنولوژی كه در این زمینه در كشور ما وجود دارد، تقدیر شد.

عظیمی درباره اثرات تحریم‌ها بر نگهداری و به‌روزرسانی دستگاه‌های قدیمی لابراتوار می‌گوید: اكثر تجهیزاتی كه در سازمان داشتیم در گذشته سرویس‌دهی آنها توسط شركت‌های خارجی صورت می‌گرفته، اما در حال حاضر این دستگاه‌ها هم به‌روزرسانی و هم نگهداری می‌شود و خوشبختانه این توانمندی در داخل كشور وجود دارد و این بومی‌سازی در اكثر دستگاه‌ها انجام شده است. یكی از محسناتی كه وجود داشته، این است كه امروز می‌توانیم از توانایی متخصصان داخلی استفاده كنیم، زیرا توانستیم اكثر تجهیزاتی كه داشتیم را بومی‌سازی كنیم. به غیر از دستگاه اسكنر كه یك تكنولوژی بسیار پیشرفته در دنیا داشته و نگهداری آنها شرایط خاص دارد؛ بقیه تجهیزات مثل اصلاح رنگ،PF  از لحاظ سخت‌افزاری تا جایی كه امكان داشت بومی‌سازی شده. در این امر دوستان فنی بسیار كمك كرده‌اند و جا دارد از ریاست محترم سازمان، معاونت فنی و مدیران ارشد حوزه ریاست كه پشتیبانی انجام داده‌اند تشكر كنم.

 چرخه تبدیل منابع در لابراتوار چگونه است؟

عظیمی می‌گوید: لابراتوار شامل ۲۵ بخش مختلف است كه این ۲۵ بخش شامل سه قسمت كلی می‌شود؛ آنالوگ، دیجیتال و پشتیبانی. بخش آنالوگ شامل واحدهای ظهور نگاتیو و پوزتیو، اتالوناژ، فیلم تمیز‌كن، چاپ، تروكاژ، قطع نگاتیو، كنترل كیفی، آپارات و آرشیو است. در بخش دیجیتال وقتی خروجی تصویر با كیفیت درخواستی آماده و همراه با صدای آن در واحد تدوین نسبت به تهیه نسخه نهایی قابل ارائه به شبكه اقدام می‌شود.

جهت حفظ سیستم‌های موجود نیازمند یك واحد پشتیبانی بودیم كه این واحد وظیفه‌اش نگهداری از سیستم‌های دیجیتال و آنالوگ و ارتقاي آن است.

او درباره تبدیل منابع صوتی بیان می‌كند: همراه با تبدیل تصاویر، صدای آنالوگ نیز تبدیل به دیجیتال می‌شود. امكان دارد بخشی از فیلم هنگام تدوین مجدد تغییر كرده باشد یا یك تكه از فیلم پریده باشد در این صورت نسخه‌هایی كه از آن فیلم موجود بوده را فراخوان می‌دهیم. مثلا از فیلم‌خانه یا آرشیوهای موجود استفاده می‌كنیم، سپس صدای آن را جدا كرده و روی فیلم قرار می‌دهیم.

 نگهداری منابع ارزشمند تصویری در آرشیو و لابراتوار

عظیمی توضیح می‌دهد: تا قبل از سال ۹۴ منابعی كه در آرشیو نگهداری می‌شدند از شرایط استانداردی برخوردار نبودند، بعد از آن با توجهی كه مدیران ارشد وقت و كنونی سازمان به حفظ و نگهداری منابع آرشیوی مبذول داشتند شرایط نگهداری آثار بهتر شده، اما به دلیل مدیریت‌های گذشته كه از منابع به خوبی نگهداری نكردند این منابع دچار آسیب شده است. منابع آنالوگ شامل نگاتیو، پزتیو و صدای اپتیك یا مگنت موجود در آرشیو سازمان یا سازمان‌ها و ارگان‌ها پس از مكاتبات لازم و دستور اقدام ابتدا پذیرش شده و بعد به واحد ترمیم سپرده می‌شوند. در این مرحله متخصصان ترمیم پلان به پلان و فریم به فریم فیلم‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهند. آسیب‌دیدگی‌های پرفراژ و حاشیه فیلم‌ها ترمیم می‌شوند و شاید این اتفاق برای هر فیلم سینمایی بسته به آسیبی كه دیده بین چند ساعت تا چند روز زمان ببرد. وقتی ترمیم انجام شد به قسمت فیلم تمیز كن منتقل و سپس بسته به نیاز فیلم یا به قسمت تله سینما رفته یا اسكن می‌شود.

او توضیح می‌دهد: وقتی فیلم اسكن می‌شود صدماتی كه از گذشته داشته مثل خط و خش، پریدگی رنگ و... موجود روی فیلم روی تصاویر دیجیتال انتقال پیدا می‌كند، بنابراین در این مرحله یعنی مرحله PF بازسازی به صورت فتوشاپ روی آن انجام می‌شود كه بسته به صدماتی كه فیلم دیده چون فریم به فریم آثار مورد بررسی قرار می‌گیرد و این امر زمانبر است. در مرحله تصحیح رنگ، رنگ تصاویر پلان به پلان اصلاح می‌شود. تصحیح رنگ یك فیلم حدود دو هفته و بازسازی یك تا شش ماه زمان می‌برد. ۳۳ قسمت سریال «ولایت عشق» در كمتر از یك سال با كیفیت ۲K  تبدیل شد.

 استحصال نقره در لابراتوار

جلوگیری از وارد شدن صدمه به آثار موجود یكی از اصلی‌ترین راهكارهای حفظ و نگهداری در لابراتوار فیلم است. به همین دلیل این كار نیاز به دانش روز دارد؛ عظیمی توضیح می‌دهد: متاسفانه در گذشته بین آرشیو و لابراتوار یك جدایی وجود داشته و آرشیو بسته به نیاز موجود تحت اجبار تبدیل منابعی را  كه لازم داشتند خودشان انجام می‌دادند. افرادی كه به فیلم‌ها دسترسی داشته‌اند تخصص لازم را نداشتند و بی‌محابا با دست بدون دستكش به فیلم دست می‌زدند. همین اتفاق چون عرق دست عوامل گوگردی دارد باعث آسیب رساندن به فیلم می‌شود، همچنین هنگام ریواند فیلم جهت تبدیل آسیب‌های زیادی به آن وارد كرده‌اند. از سه چهار سال گذشته به دلیل شرایطی كه به وجود آمده فیلم‌ها وقتی تمیز و ترمیم می‌شوند به صورت استاندارد بسته‌بندی شده و در قوطی‌های مخصوص قرار می‌گیرند و به آرشیو و مخزن با یك درجه حرارت مشخص منتقل می‌شوند.

 تدوین دوباره یك فیلم در لابراتوار

عظیمی ادامه می‌دهد: گاهی نسخه‌ای كه از فیلم تبدیل شده با نسخه‌ای كه قبلا تهیه شده متفاوت است و ممكن است بخش‌هایی حذف شده یا پلان‌هایی جابه‌‌جا شده باشد، بنابراین ما مجبور می‌شویم فیلم را بر مبنای نسخه درخواستی مجددا تدوین كنیم كه كار زمانبری هست. چندی پیش فیلم ۴۰ سالگی، مزد ترس و... را بر اساس همین الگو تدوین كردیم. طی این سه سال حدود پنج تا شش هزار ساعت تبدیل در این امور انجام شده است.

اولین سریال رنگی كه در سازمان كار شده سمك عیار است. عظیمی درباره تبدیل، اسكن و پخش آثار این چنینی می‌گوید: با این كار علاوه بر نشان دادن توانمندی سازمان در امر نگهداری و بازسازی نسخه‌های قدیمی یك اثر ماندگار، می‌توان به شناخت بافت فرهنگی دوران ساخته شدن فیلم نیز پی برد.

 نقش لابراتوار در اطلاع‌رسانی انقلاب اسلامی

عظیمی می‌گوید: مستند برای آزادی، به سوی آزادی، وقایع شش ماهه اخیر و تپش تاریخی، مستندهایی بوده‌اند كه از سال ۵۹ تا ۶۱ درباره وقایع انقلاب تولید شده و شبكه‌ها اكنون از آنها استفاده می‌كنند.

لابراتوار نقش اساسی در خصوص اطلاع‌رسانی در زمان انقلاب داشته و اولین خبر پیروزی انقلاب از همین جا بیرون می‌رود. در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی گارد شاهنشاهی در سازمان مستقر شده بوده بنابراین مرحوم نثاری كسی بوده كه از رایزرهای تاسیسات فرار كرده و فیلم ریورسال خبری پیروزی انقلاب اسلامی را برای پخش به بیرون می‌رساند. اگر مستند وقایع شش‌ماهه اخیر را ببینید حضور تانك‌ها و گارد شاهنشاهی را در سازمان نشان می‌دهد.

 تعامل لابراتوار با معاونت‌های مختلف سازمان

در شرح وظایف كلی كه برای لابراتوار دیده شده تعامل با امور استان‌ها، معاونت برون‌مرزی، معاونت سیما و معاونت سیاسی وجود دارد. فیلم‌های بسیاری از شبكه‌های مختلف در داخل سازمان و خارج از آن برای تبدیل به لابراتوار آورده می‌شود.

عظیمی در توضیح بیشتر می‌گوید: لابراتوار تبدیل منابع را انجام می‌دهد اما اصل مطلب این است كه مستندساز اگر از بیرون درخواست منابعی داشته باشد با مكاتباتی كه انجام می‌دهد ارتباطش با اداره كل آرشیو برقرار می‌شود، سپس برای تبدیل منابع دستور صادر و امكان استفاده از منابع فراهم می‌شود. حساسیت‌هایی وجود دارد كه امیدوارم این حساسیت‌ها با نظام مندی جدیدی كه صورت می‌گیرد روند فعالیت مستندسازان را تسریع كند.

jamejamdaily.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش