سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۰۲۸

اجزای تشکیل دهنده سنتور چیست؟ + تاریخچه

سنتور,سیم سنتور,نوازندگی سنتورسنتور یک ساز کاملاً ایرانی است که ابونصر فارابی آن را ساخت
یکی از سازهای سنتی و قدیمی ایرانی که در کشورهای دیگر با نام های متفاوتی شناخته میشود و به علت صدای دل نشینش از پر طرفدارترین سازها محسوب میشود ، سنتور نام دارد. در حجاریهای قدیمی آشور و بابل( ۶۶۹ پیش از میلاد) اثر تاریخی سنتور دیده می شود.

همه چیز درباره ساز سنتور

یک ساز کاملاً ایرانی که ابونصر فارابی آن را ساخت، سنتور می باشد. این ساز مانند بربط با گذشت زمان به خارج برده شد. تفاوت ساز سنتور در شکل ظاهر و نام های مختلفی است که در شرق و غرب عالم وجود دارد. ساخت سنتور در زمان گذشته با ۱۲ وتر سیم بم و ۱۲ وتر سیم زیر بود و به آن سنتور ۱۲ خرکی می گویند، در حالی که امروزه سنتور ۱۰ خرک و سنتور ۱۱ خرکی و سنتور لا کوک نیز ساخته می شود. به سنتور ۱۱ خرک، سنتور چپ کوک می گویند در واقع با اضافه کردن هر خرک به سنتور، صدای ساز یک پرده بم تر می شود.

سنتورهای معمولی دارای ۹ خرک می باشند و وسعت صدای آن ها از ۳ اکتاو بیشتر است و نوازنده موسیقی سنتی کوک ساز را در اجرای دستگاه های مختلف تغییر می دهد. رایج ترین نوع سنتور، سنتور ۹ خرک نام دارد که به آن سنتور سل کوک می گویند و براساس آن، نت های ردیف نوشته میشود. سنتور یکی از سازهای زهی مضرابی محسوب میشود که جنس آن از چوب و فلز است. شیوه نواختن این ساز  به این صورت است که در حالت نشسته و در موقعیتی که ضلع بزرگش در جلوی نوازنده به صورت افقی قرار دارد با دو مضراب چوبی نواخته میشود. ساخت سنتور مثل دیگر سازهای ملی و محلی در اندازه های مختلفی می باشد.

تاریخچه سنتور

تصاویر و حکاکی هایی از دوره های آشوری و بابلی( ۶۶۹ قبل از میلاد) باقی مانده که بیانگر اینست که افراد در آن سازی شبیه ذوزنقه و همانند سنتور را با یک طناب و یا نخ به گردن خود آویزان کرده اند و با آن می نوازند. ساز سنتور مشخص نیست که در کدام کشور برای نخستین بار استفاده شده ولی شواهد بیانگر آشنایی ایرانیان پیش از اسلام با این ساز بوده است و نام چنین سازی را« کونار» برگزیدند.

بدنه سنتور,سنتور,صدای سنتورسنتور یکی از سازهای زهی مضرابی محسوب میشود که جنس آن از چوب و فلز است

« ساز» یا« طوفان» که شبیه به سنتور امروزیست توسط عبدالقادر مراغه ای پس از اسلام معرفی شد که تفاوت آن با سنتور در بستن یک سیم برای هر صدا و کوک کردن آن با جابه جایی خرکها بود. قدمت آثار ی که کشف شده بیانگر اینست که ساز سنتور از ایران به کشورهای دیگر منطقه توسعه پیدا کرده است و به نام های مختلفی در دیگر کشورها وجود دارد، به عنوان نمونه نام این ساز در کشور چین،« یان- کین»، در اروپای شرقی« دالسی مر»، در آلمان و اتریش« مک پر»، در انگلستان« باترفلای»، در هند« سنتور»، و در امریکا« زیتر» و در کامبوج« فی» می باشد. البته نحوه ی استفاده از این ساز در این کشورها با یکدیگر تفاوت هایی دارد. ساز سنتور در برخی از نواحی کشور ارمنستان و گرجستان بسیار رواج دارد.

امروزه یان- کین یا همان سنتور چینی را یکی از  ساز های ملی چین به حساب می آورند ولی طبق دست نوشته های قدیمی به دلیل رفت و آمدهای زیاد بین چین و خاورمیانه در سلسله امپراتوری مین( سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۶۴۴ هـ. م)، این ساز از فارس از طریق دریا به چین منتقل کردند.  این ساز، نخست در استان ساحلی کانتون نواخته می شد و پس از آن در چین رواج یافت.

رئوف یکتا بیگ که یکی از دانشمندان موسیقی ترکیه است در دائره المعارف لاوینیاک نوشته که سنتور یکی از آلات موسیقی قدیم یهودیان به شمار می رود. سنتور سازی براساس دایره المعارف موسیقی لاروس بوده که یهودیان وی را بسیار دوست داشتند. سنتور پیش از آغاز دوره قرون وسطی در اروپا توسعه یافت و افراد زیادی به آن جذب شدند. مسیحیان اروپایی که به شدت موسیقی و هنر را دوست داشتند این ساز را تکمیل کردند و سازهایی مانند پیانو نشات گرفته از این ساز میباشد .

انواع سنتور در ایران

به سنتور رایج در ایران که ۷۲ سیم دارد، سل کوک ۹ خرک می گویند. سنتورهای متنوعی به لحاظ ساختاری تا به امروز برای کاربردهای گوناگون ساخته شده اند که از آنها می توان به سنتورهای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ خرک، سنتور لا کوک( که کاربرد آن بیشتر در تکنوازی ها و بداهه نوازی ها است و صدای زیرتری در مقایسه با سنتور سُل کوک دارد)، سنتور سی کوک( که ابعاد آن از سنتور لا کوک کم تر است)، سنتور باس، سنتور باریتون، سنتور کروماتیک و سنتور کروماتیک بم اشاره کرد.

نوازندگی سنتور

نوازندگی سنتور با استفاده از مضراب که دو چوب نازک میباشد ، انجام می شود. در گذشته مضراب ها بدون نمد بودند در حالی که امروزه بیش تر به مضراب ها نمد می چسبانند که سبب می شود آوای سنتور نرمتر و کم زنگ تر شود. نوازنده در اکثر اوقات، باید نت متفاوتی را با هر یک از مضراب ها اجرا کند، به همین منظور نوازندگی این ساز علاوه بر چابکی دست ها، نیازمند تمرکز ذهن میباشد که لازمه ی آن آزمون های فراوان است.

نوازندگان معروف و قدیمی سنتور,ساز سنتور در فرهنگ های دیگر,سنتورنوازندگی سنتور با استفاده از مضراب که دو چوب نازک میباشد، انجام می شود

سازی که اگر نوازنده بر آن چیره شود، میتواند کارهای زیبا و ماندگاری را با آن بنوازد، سنتور گفته میشود. به علت این که کوبه های مداوم مضراب روی سیم ها و تاثیرگذاری نم و گرما روی چوب و سیم ها باعث به هم زدن کوک میشود و از این رو ۷۲ سیم باید بطور منظم کوک یا هم خوان شود. درواقع سنتور، سازیست که بسیاری از پیامدهای پزشکی، همراه با زیبایی میتواند روی آوا و کوک آن تاثیرگذار باشد و حتی برای یک کوک دلخواه، نوازنده های کارکشته را ناکام می گذارد.

نوازندگان معروف و قدیمی سنتور

نوازندگان نامدار و قدیمی سنتور شامل محمدصادق خان، علی اکبر شاهی، سماع حضور، حبیب سماعی، حسین صبا، ابوالحسن صبا و از نوازندگان دهه های اخیر سنتور میتوان فرامرز پایور، داریوش صفوت، پرویز مشکاتیان، حسین ملک، منصور صارمی، فضل الله توکل، مجید نجاحی، ارفع اطرایی، مجید کیانی، سوسن دهلوی، پشنگ کامکار، رضا شفیعیان، جواد بطحایی، سیامک آقایی، اردوان کامکار، حسین پرنیا می باشد. مهدی ناظمی و داریوش سالاری از سازندگان مشهور سنتور هستند.

ساز سنتور در فرهنگ های دیگر

با توجه به نیازهای فرهنگی هر کشوری، تغیراتی در ساز سنتور پدید امده است. به جز اجراهای ردیف نوازی در ایران، تغییراتی در سنتور صورت گرفته است که از آن ها می توان به سنتور کروماتیک، سنتور دو طرفه و غیره اشاره کرد. تغییرات متنوع وشیوه های گوناگونی در نوازندگی سنتور در کشورهایی همچون عراق، مصر، هند، چین و در بسیاری از کشورهای اروپای شرقی دیده میشود.

اجزای تشکیل دهنده سنتور

به طور کلی ساز سنتور شامل قسمت های مختلفی از جنس چوب و فلز به شرح زیر می باشد :

> بدنه سنتور

> سیم سنتور

> خرک سنتور

> گوشی سنتور

> سیم گیر سنتور

> شیطانک سنتور

> آچار کوک سنتور

> مضراب سنتور

سنتور,میز سنتور,سنتور,کوک سنتورسنتور یکی از آلات موسیقی قدیم یهودیان به شمار می رود

اجزای زیادی برای آشنایی با ساز سنتور وجود دارند که بهتر است آنها را بشناسید. در نهایت همکاری این اجزا با یکدیگر باعث میشود صدای دلنشین و متفاوتی خلق شود.

* بدنه سنتور:

بزرگترین و اصلی ترین قسمت یک سنتور، بدنه سنتور می باشد. این بدنه درواقع یک جعبه چوبی است که متشکل از بخش های گوناگون میباشد و معمولا جنس آن از چوب درخت گردو می باشد. جعبه رزونانس نام دیگر بدنه سنتور است که شامل اجزای زیر میباشد :

 ۱. صفحه رو:

 صفحه رو به صفحه چوبی رویین سنتور گفته میشود که روی این صفحه، خرک های سنتور قرار گرفته و وظیفه ی آن، تحمل فشار سیم هایی با وزن حدودا ۲۰۰ کیلوگرم یا بیشتر می باشد. معمولاً دو گل زیبا به شکل بریده شده بر روی صفحه روی سنتور وجود دارد. تصور اشتباه برخی از افراد اینست که صدای سنتور از داخل جعبه و از این گل ها به گوش میرسد.

۲. صفحه زیر:

در زمان گذاشتن سنتور بر روی میز سنتور یا زمین، صفحه زیرین ساز با آن در تماس قرار میگیرد.

۳. کلاف:

کلاف سنتور که به شکل یک ذوزنقه است، قسمت دور سنتور را تشکیل می دهد. کلاف که بر روی ظلع سمت راست گوشی های سنتور قرار گرفته از ۴ ضلع تشکیل شده است. سیم گیر ها بر روی ضلع سمت چپ کلاف قرار گرفته است. پیشانی سنتور به ضلع جلویی و کوچکتر ساز گفته میشود. بعضی از سازندگان برای این که به راحتی سازهایشان تشخیص داده شود، یک طرح خاصی بر روی ضلع کوچک تر کلاف( پیشانی سنتور) اعمال میکنند.

سنتورهای سطح پیشرفته که توسط داوود شیرازی ساخته شده است نظیر سنتور مدل الماس و گوهر نیز با یک پلاک دایره ای طلایی رنگ و لوگوی داوود شیرازی بر روی پیشانی سنتور قابل مشاهده است. همچنین در ایام قدیم برای طراحی سنتی سنتور یک سوراخ کلاف بر روی ضلع بزرگ تر کلاف وجود دارد که اکنون بعضی از سازندگان آن را بر روی سنتورهایشان می گذارند. ولی این سوراخ در طراحی سنتورهای پژوهشکده سنتور  حذف شده تا مانع از ورود رطوبت( که برای سنتور مانند سم است) به داخل بدنه سنتور شود.

اجزای تشکیل دهنده سنتور,سنتور,تاریخچه سنتورساز سنتور از ایران به کشورهای دیگر منطقه توسعه پیدا کرده است

۴. پل:

در داخل جعبه سنتور، پل ها قرار دارند که مثل ستون های استوانه ای  روی صفحه زیر قرار گرفته و وظیفه ی آن ها تحمل فشار صفحه روی سنتور می باشد. جاگذاری این پل ها در سنتور از حساسیت خاصی برخوردار است و تعیین کننده کیفیت صدای سنتور می باشد.

* سیم سنتور:

شاید یکی از مهم ترین اجزا در بسیاری از سازها، سیم آن باشد. جنس این سیم که از فلز است، نقش مهمی در ساز سنتور ایفا می کند. بطور کلی در سنتور، دو نوع سیم موجود است که این دو سیم، تفاوت هایی از لحاظ جنس و رنگ با یکدیگر دارند. سیم های سنتور، به رنگ زرد و سفید است و به ترتیب وظیفه ی آن ها اینست که صدای بم و زیر را تولید کنند.

* خرک سنتور:

به مهره های چوبی در سنتور، خر ک گفته میشود که جایگاه آن ها در زیر سیم هاست. مفتول کوچکی در بالای خرک ها برای عدم تماس مهره های چوبی با سیم های سنتور قرار گرفته است. تعداد خرک های سنتور باتوجه به نوع و کاربرد آن ساز، فرق داد.

* گوشی سنتور:

گوشی های سنتور، ۷۲ میله است که از فولاد یا فلزات ضد زنگ ساخته شده است و در داخل بدن کلاف در ردیف های چهارتایی( جمعاً ۱۸ ردیف) سمت راست سنتور قرار گرفته اند. قسمت بیرونی گوشی ها به صورت بَر است. طول مستطیل، که به صورت مربع و چند گوشیهاست گاه به صورت مخروط( کونیک) تراش می خورند. تراش قسمت بیرونی سوراخی دارد که داخل آن، یک سر سیم فرو میرود و اضافه سیم( چند سانتی متر) دور آن پیچیده می شود.

* سیم گیر سنتور:

مفتول های فلزی کوچکی در سنتور  وجود دارد که به ان سیم گیر می گویند و وظیفه ی آن ها اینست که سیم ها را نگه میدارند.

* شیطانک سنتور:

در طرفین راست و ایراندخت چپ صفحه رویی سنتور، دو قطعه چوب باریک و بلند و کم ارتفاع به طول قاعده ذوزنقه وجود دارد که به آن چسبانده شده است و شیارهای افقی کم عمقی در سطح رویی آن ها وجود دارد که به فاصله یک میلیمتر و به تعداد سیم های سنتور برای عبور هر سیم ایجاد شده است. یک شیار در طول این دو شیطانک نیز وجود دارد که در آن مفتولی فلزی، با همان طول قرار گرفته است. مفتول روی شیطانک یک تا یک و نیم میلیمتر قطر دارد.

سنتور نوازی,ساخت سنتور,سنتوربا توجه به نیازهای فرهنگی هر کشوری، تغیراتی در ساز سنتور پدید امده است

* آچار کوک سنتور:

آچار کوک سنتور وسیله ایست که قسمتی از آن در دست قرار می گیرد  و به شکل T می باشد. این آچار احتمالا از چوب ساخته شده و سوراخ کم عمقی به شکل تراش سر گوشی در انتهای قسمت دیگر وجود دارد.

* مضراب سنتور:

طول مضراب های سنتور معمولاً ۲۲ سانتیمتر است. اجزای این مضراب ها شامل حلقه، سر و ساق است. جنسی که برای تولید مضراب در نظر گرفته میشود از نوع گردو، ازگیل و ... است. سر مضراب میتواند به دو نوع باریک یا پهن باشد. از نظر شکل ظاهری، مضراب های سنتور با هم فرق دارند.

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش