شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۲۳ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۵۰۸۵
فستیوال ها و جشنواره های هنری

اهداف جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس ایران تشریح شد

هنرمندان می‌توانند نگاه جامعه به ام‌اس را تغییر دهند

جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
نشست آشنایی با اهداف سومین جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس با حضور زهرا خرازی دبیر برگزاری روز جهانی ام اس در ایران، حسین کاکاوند مدیر اجرایی روز جهانی ام اس در ایران و هایده ابراهیمی مدیر بخش تجسمی این دوره از جشنواره برگزار شد.

 به گزارش ایسنا، زهرا خرازی دبیر برگزاری روز جهانی ام اس در ایران، در نشست تشریح اهداف جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس ایران که در خانه هنرمندان ایران برگزار شد؛ با بیان این که قشر جوان بیشتر درگیر ام اس می شوند، اظهار کرد: تنها به وسیله هنر می توانیم نشان دهیم که اگر کسی مبتلا به ام اس شود و یا هر عارضه دیگری بر او مستولی شود، این گونه نیست که آن فرد ناتوان شده باشد. بهترین کار این است که مسئله فرهنگ و هنر را میان مبتلایان به ام اس بیاوریم و از این طریق به جامعه و به ویژه به مسئولان نشان دهیم که ام اس ناتوانی نیست.

 

وی ادامه داد: هر سال مبتلایان به ام اس در جهان، شعاری جهانی را مطرح می کنند. شعار امسال نیز با عنوان «در کنار هم، در برابر ام‌اس» انتخاب شده است. این شعار به این معنا است که همه باید در کنار هم قرار بگیریم تا به ام اس پایان دهیم.

 

به طور میانگین هر روز ۹ نفر در انجمن ام اس تهران ثبت نام میکنند

خرازی همچنین گفت: انجمن ام اس ایران تلاش دارد تا نمادی مرتبط با ام اس در تهران بزرگ داشته باشد. در استان تهران ۲۴ هزار مبتلای ثبت نام شده در انجمن داریم و به طور میانگین روزی ۹ نفر در انجمن ثبت نام میکنند. در تحقیقات جهانی آمده است که این بیماری سنین ۱۷ تا ۴۰ سال را در بر میگیرد و در ایران سنین پایینتر و جوانان را مبتلا میکند.

 

رئیس سومین جشنواره فرهنگی، هنری سمفونی لک لک ها همچنین گفت: همیشه فکر می کنم NGO ها میتوانند بازوی قدرتمندی در کنار بخش های دیگر همچون وزارتخانهها باشند و امسال نیز انجمن ام اس ایران در بخش فرهنگی و هنری تمرکز خوبی داشته و در این زمینه خدمات بسیاری به بیماران ارائه کرده است و توجه ویژهای به برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری سمفونی لک لک ها داشته است.

 

حسین کاکاوند مدیر اجرایی روز جهانی ام اس در ایران و دبیرکل سومین جشنواره سمفونی لک لک ها نیز در سخنانی با بیان این که امیدوارم جشنواره سمفونی لک لک ها کمک کند و ما بتوانیم المانی از ام اس در سطح شهر تهران داشته باشیم؛ اظهار کرد: انجمن مجسمه سازان در این مساله می تواند به ما کمک کند که ما با دستان هنرمند و یا هنرمندانی، آثاری در بخش هنرهای تجسمی داشته باشیم و از این آثار در گردهم آیی ها هم استفاده کنیم.

 

وی همچنین گفت: مشکلات فرهنگی بسیاری در رابطه با مبحث ام اس داریم و معتقدیم مشکلات فرهنگی را تنها با راه حل های فرهنگی و هنری می توان برطرف کرد. با مسائلی که افراد در جامعه با آن مواجه هستند، کسی فرصت این را ندارد که درباره ام اس مطالعه کند و یا اطلاعاتی کسب کند. برگزاری جشنوارههایی مانند سمفونی لک لک ها باعث میشود که مردم با اطلاعات درست از این عارضه رو به رو شوند.

 

دبیرکل سومین جشنواره فرهنگی هنری سمفونی لک لک ها همچنین گفت: سال ۹۶ نگاه خانم خرازی و مسئولان انجمن ام اس این بود که از محیط زیست هم حمایت کنند و چنین رویکردی باعث شد که لک لک سفید را به عنوان نماد انجمن ام اس ایران انتخاب کنند. لک لک سفید به نوعی روبان نارنجی که نماد ام اس است را حمل می کند و از سوی دیگر سبک زندگی لک لک سفید سبکی جمعی است و ما معتقدیم در بین مبتلایان باید به این سبک زندگی رو بیاوریم. انجمن ام اس از سال گذشته این نماد را به عنوان نماد انجمن همراه خود دارد.

 

وی افزود: این جشنواره در ۶ رشته هنرهای تجسمی کاریکاتور، پوستر، عکس، نقاشی، تصویرسازی، مجسمه سازی، در بخش ادبی نیز داستان نویسی و فیلمنامه نویسی و در بخش هنرهای سنتی و صنایع دستی برگزار میشود. خانم خرازی تلاش داشته است که تمام بخشهای جشنواره توسط مبتلایان به ام اس برگزار شود و مدیر جشنواره خانم ابراهیمی و تمام دبیرانمان مبتلا به ام اس هستند. برایمان مهم بود که به جامعه بگوییم یک فرد مبتلا به ام اس می تواند نقاشی بکشد، پوستر طراحی کند، بنویسد و مانند دیگر افراد در سطوح مختلف کار کند.

 

بسیاری عارضه «ام اس» خود را پنهان می کنند

کاکاوند تصریح کرد: متاسفانه وقتی نام ام اس به میان می آید نخست پاهای فرد را نگاه میکنند. از هر چهار مبتلا به ام اس، سه مبتلا خانم هستند. وقتی با این نگاه رو به رو می شوند، نخستین کاری که می کنند این است که ام اس خود را مخفی می کنند. یکی از دوستان ام اسی طرحی در کمیته فرهنگی آورد و بر اساس آن طرح نمایشگاه عکسی برگزار کردیم و گفتیم آخرین کتابی که دوستان ام اسی خواندهاند، به همراه داروهایشان و نمادی از زندگیشان را در یک قاب به همراه یک دلنوشته برایمان ارسال کنند و در آن جشنواره حدودا ۱۷۰ اثر منتخب داشتیم.

 

وی با اشاره به جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس ایران، گفت: جشنواره سمفونی لک لک ها، می خواهد با زبان، هنر و خلاقیت شرکت کنندگان به جامعه بگوید که ام اس، فرد مبتلا را به دره نینداخته است؛ اما نگاه جامعه او را به دره ای می اندازد که بیرون آمدن از آن بسیار سخت است.

 

همه منتظر هستند ناتوانی های ما را ببینند

هایده ابراهیمی مدیر بخش تجسمی جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس ایران نیز در سخنانی با بیان این که در سال ۹۵ به ام اس مبتلا شده است؛ عنوان کرد: تا آن زمان اطلاعی از این که ام اس چه ویژگی هایی دارد نداشتم و همیشه فکر می کردم کسی که مبتلا به ام اس است؛ فردی فلج و روی ویلچر است و زندگی اش کوتاه و بی هویت خواهد بود. وقتی مبتلا شدم فکر می کردم که تلنگری است تا قدر خود را بیشتر بدانم. با دوستان مبتلا که مشورت می کردم می دیدم که افرادی مستعد و با فعالیت های بسیاری هستند.

 

وی با بیان این که مبتلایان به ام اس ترسی از قضاوت شدن  در جامعه دارند، گفت: خودمان که به ام اس مبتلا هستیم باور داریم که مشکلی وجود ندارد، اما متاسفانه همه منتظر هستند ناتوانیهای ما را ببینند و خودمان هم رفته رفته باور می کنیم مشکلی داریم و نمی توانیم عرض اندام کنیم. ولی از جایی به بعد دور هم جمع شدیم و فکر کردیم که چرا دیگران باید ما را مریض و ناتوان ببینند.

 

ابراهیمی با تاکید بر این که مبتلایان به ام اس می خواهند نگاه جامعه نسبت به این بیماری و شرایطشان تغییر کند، عنوان کرد: هنرمندان در این راستا دست به دست هم دهند و تغییری ایجاد کنند و این ترس را از مبتلایان بگیرند و این باور را بدهند که مشکلی نیست و تنها نیستند و جامعه پذیرای حضورشان است.

 

وی اظهار داشت: من در زمینه مرمت آثار باستانی با موزهها همکاری میکنم و در این بین، حملهای داشتم که به مدت ۵ ماه، ۵ درصد بینایی در چشم راست خود داشتم. تمام این مدت ظریفترین کارها برای من پیشنهاد میشد و به این باور رسیدم که گاهی خودم باید به خودم کمک کنم. من توانستم کار مرمت را بگیرم و به بهترین شکل انجام دهم. باید امید داشته باشیم و جامعه هم حمایت کند.

 

آخرین فرصت ارسال آثار به این جشنواره ۱۸ خرداد است؛ علاقه مندان برای اطلاع از فراخوان سومین جشنواره فرهنگی و هنری انجمن ام اس ایران «سمفونی لک لک ها» می توانند بهآدرس https://iranms.ir/fa/news/category/۹ مراجعه کنند.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش