یکشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴
۱۴:۰۸ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۴۶۴
فیلم و سینمای جهان

روایت جانی دپ از فیلم جدیدش که یک فاجعه را روایت می‌کند/ تصاویر

فیلم Minamata,جانی دپ
جانی دپ بازیگر و اندرو لویتاس کارگردان "میناماتا" از تفاوت‌های این فیلم با دیگر فیلم‌ها و جذابیت‌های آن سخن گفتند.

به گزارش ایران آرت، اندرو لویتاس کارگردان فیلم Minamata با بازی جانی دپ می‌گوید :"نمی‌خواستم یک فیلم هنری مبهم و کوچک بسازم که مردم نمی‌بینند. این داستان خاص ساخته شده تا مردم بتوانند آن را ببینند". این مجسمه‌ساز و عکاس مشهور که شوهر کاترین جنکینز، خواننده مشهور کلاسیک نیز هست، در مورد فیلم جدیدش با نام Minamata صحبت می‌کند، یک درس تاریخی ترسناک و تاثیرگذار که داستان مسمومیت مردم منطقه میناماتا در ژاپن با جیوه صحبت می‌کند، آلودگی هولناکی که توسط یک کارخانه شیمیایی تحت مالکیت شرکت چیزو (Chisso) رخ داده بود.

لویتاس این داستان شوکه‌کننده را از دریچه لنزهای دوربین دبلیو یوجین اسمیت، عکاس مجله Life که جانی دپ نقش او را بازی می کند و همچنین آیلین میوکو اسمیت، مترجم ژاپنی که در سال ۱۹۷۱ او را تشویق به مستند سازی این فاجعه کرد و بعدها با وی ازدواج نمود، به تصویر کشیده است. این داستان که به شکل دردناکی با مردم ژاپن ارتباط برقرار می کند، شاید آنقدر دردناک بوده که یک کارگردان وطنی نتوانسته آن را به تصویر بکشد، موضوعی که مینامی، بازیگر ژاپنی فیلم مشهور Battle Royale به آن اشاره دارد، بازیگری که در Minamata نقش میوکو اسمیت را بازی می کند: "اما به لطف اندرو، او یک خارجی است. به همین خاطر می‌توانیم یک داستان خارق العاده بسازیم".

این فیلم داستانی مشابه برخی پروژه های سینمایی مشهور هالیوودی دارد که به شرارت و قانون شکنی شرکت های بزرگ به قیمت بیماری مردم می پردازند؛ از فیلم Erin Brockovich با بازی جولیا رابرتز در نقش یک وکیل شجاع که با کمپانی برق و گاز پاسیفیک درگیر می شود و جایزه اسکار را برای وی در پی داشت، تا فیلم اخیر Dark Waters از تاد هاینس که به مسمومیت ذخایر آبی منطقه ویرجینیای غربی در نتیجه فعالیت های شرکت شیمیایی DuPont می پردازد. حتی فیلم مستند Fahrenheit 11/9 ساخته مایکل مور در سال ۲۰۱۸ نیز اشاراتی به مسمومیت منابع آبی منطقه فلینت در میشیگان دارد.

لویتاس در مورد فیلم خود می گوید: "فیلم ما قصد ندارد جستجویی برای عدالت یا حقیقت باشد. تریلری بدین شکل نیست، شبیه فیلم های دیگری که در آن ها تلاش می شود و جزییات کوچکی کشف می شوند. این فیلمی در مورد انسانیت است، این فیلمی در مورد مردم است. و این فیلم قصد دارد فرصتی برای شما به منظور نگاه کردن به خودتان و نگاه کردن به دیگران فراهم کند- نه اینکه تنها کیفرخواستی علیه یک شرکت خاص یا یک مسئله خاص باشد". جالب اینکه سناریو نوشته شده توسط دیوید کسلر باعث شوکه شدن بازیگران ژاپنی فیلم شد، از جمله هیرویوکی سانادا بازیگر سریال Westworld که در اینجا نقش یک فعال اجتماعی ضد شرکت چیزو به نام میتسو یامازاکی را بازی می کند.

وی درباره فیلم Minamata می گوید: "اوه خدای من، من احساس شرمندی می کنم زیرا به عنوان یک ژاپنی، از این موضوع بی اطلاع بودم. به همین خاطر است که فکر کردم این داستان باید به جهانیان گفته شود، به ویژه اکنون. فکر می کنم این فیلم برای نسل جوان تر ژاپن خوب خواهد بود، برای اینکه به بررسی مجدد آن بپردازند". در موارد شدید، بیماری میناماتا- سندرمی عصبی که در نتیجه مسمومیت شدید با جیوه اتفاق می افتد- به فلج شدگی، کما و مرگ منتهی می شود، در حالی که دیگر بازماندگان برای همیشه باید از اثرات جانبی آن رنج بکشند. قربانیان این فاجعه که ده ها برای دریافت خسارت تلاش کردند، اکنون می بینند که درد و رنجشان فراموش شده است. بیل نای، بازیگر انگلیسی که در این فیلم نقش رابرت هیز، سردبیر مجله Life  که اسمیت را برای پوشش ماجرا به ژاپن می فرستد، درباره داستان فیلم می گوید :"به وضوح این فیلمی مملو از حقیقت بود که باید ساخته می شد".

جانی دپ که گفته می‌شود در نقش اصلی فیلم درخشیده است نیز می‌گوید :"فیلم‌هایی شبیه این هر روز ساخته نمی‌شوند". بسیاری از لویتاس برای ساخت این فیلم حمایت کرده و کمک های مالی قابل توجهی برای ساخت آن از راه رسید. یکی از این افراد ریویچی ساکاموتو آهنگساز برنده جایزه اسکار و آهنگساز فیلم مشهور The Last Emperor است که بعد از تماشای فیلم Minamata به دیدن لویتاس رفت و با او چای نوشید. وی در مورد فیلم چنین می گوید: "ما قبلاً هرگز با هم دیدار نکرده بودیم، داخل شدم، او بلند شد و مرا به شدت بغل کرد و به خاطر ساخت فیلم تشکر کرد. او البته سپس گفت که این کار را بدون ملاحظات مالی انجام خواهد داد". حتی بسیاری از هنرمندانی که در نقش معترضان در خارج از کارخانه چیزو جمع شده اند نیز بازیگران حرفه ای هستند که بدون در نظر گرفتن مسایل مالی برای شرکت در فیلم اعلام آمادگی کردند.

فیلم Minamata,جانی دپ

لویتاس در این باره می گوید: "آن ها از تمام نقاط جهان به اینجا پرواز کردند تا در نقش سیاهی لشکر بازی کنند، تا به اندازه ای که یک هنرور در طول روز دریافت می کند دستمزد بگیرند. و فکر می کنم که تعهد، شجاعت و واقعی بودن خود را از این طریق نشان دادند. آن ها بازیگران پشت صحنه نیستند، در واقع آن ها ستارگان فیلم هستند". فیلم Minamata همچنین ادای احترامی به کارهای میوکو اسمیت است که بیش از ۶۰ سال را صرف آگاهی بخشی در مورد بیماری میناماتا کرد. مینامی در مورد شخصیت او می گوید :"او یک قهرمان است. از طریق شخصیت آیلین می توانم یک زن معمولی ژاپنی را ببینم، زیرا آن ها بیشتر در سایه هستند. اما در درون خود قدرت فوق العاده ای دارند". لویتاس نیز میوکو اسمیت را "شریکی برای فیلم" دانسته و به به نقش او در دسترسی به عکس های آرشیوی ماجرای میناماتا می گوید.

اندرو لویتاس کارگردان فیلم Minamata با بازی جانی دپ می گوید :«نمی خواستم یک فیلم هنری مبهم و کوچک بسازم که مردم نمی بینند.

فیلم Minamata,جانی دپ

در حالی که فیلم در سیبری و مونته نگرو فیلم برداری شده، کارگردان بر فیلمبرداری بخش هایی از فیلم در ژاپن و تصویربرداری با پهپاد از کارخانه میناماتا اصرار داشت و برای به نمایش گذاشتن فضای متفاوت اما واقعی منطقه میناماتا، صدای پرندگان و شر شر آب را نیز به این تصاویر اضافه کرده است. لویتاس اما نمی خواهد فیلم MinamataMinamata  را فیلمی سیاسی ببیند: "اجازه بدهید تنها این را بگویم که این فیلم به شکلی خاص غیرسیاسی است. موضوع آن درباره انسان هاست و در مورد همه ما، هر کسی در جهان. این فیلم در مورد داشتن حق زندگی کردن و حیات بدون آلودگی است". اینجا مسئله ای نیست که باید همه جا در طیف های سیاسی، راستگرایی یا چپگرایی به آن پرداخته شود. نای می گوید :"قربانیان خواهند فهمید که فراموش نشده اند. امیدواریم، این پیام بدست آن ها برسد و چیزی در رسیدگی به پرونده آن ها تغییر کند".

سانادا نیز با این نظر موافق بوده و باور دارد که این فیلم شانسی برای پرداختن دوباره به این فاجعه و تفکر در مورد آن به مردم ژاپن می دهد: "این فیلم شانس خوبی برای آگاهی از گذشته و تفکر در مورد آینده ای بهتر خواهد بود".

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش