یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲:۱۷ - ۲۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۳۷۳
فیلم و سینمای جهان

معنای زنده بودن با ۱۰ فیلم علمی تخیلی موزه هنرهای مدرن

 اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان,فیلم علمی تخیلی

در جدیدترین مجموعه فیلمی که موزه معروف نیویورکی جمع آوری کرده، این انستیتو سعی می کند جستجویی عمیق و گسترده برای بهترین فیلم ها در ژانر علمی تخیلی با محور انسان انجام بدهد. این گلچینی از آن هاست که ایده های انسانیت را جلو می برد.

 

به گزارش بانی فیلم به نقل از گاردین، موزه هنرهای مدرن (MoMA) واقع در نیویورک مجموعه ای از فیلم ها را تحت عنوان «آینده ناتمام: عجیب های ژانر علمی تخیلی» گرد هم آورده است. جان سیگل که مسئول این پروژه بوده، می خواست لیستی از فیلم هایی را تهیه کند که با پارامترهای زمینی تر این ژانر را می سازند. او تصمیم گرفت فیلم های علمی تخیلی را جمع آوری کند که داستانشان روی کره زمین به وقوع می پیوندد، آدم فضایی یا حمله آدم فضایی در آن وجود ندارد و به جای این کارها، وقتی اکران شدند می خواستند معنی انسان بودن را کشف کنند. پیش از این رتروسپکتیو، سیگل همراه با مسئول فیلم این موزه یعنی راجندرا روی، در مورد فیلم های محبوب شان در این مجموعه صحبت کردند.

 

«The Craven Sluck» ۱۹۶۷

سیگل در مورد این فیلم می گوید: این فانتزی ساخته مایک و جورج کوچار است درباره زن خانه داری که دنبال اشتیاق است و آن را در غیرمحتمل ترین جاها پیدا می کند. باب کاون در این فیلم نقش دو نفر را بازی می کند. نقش آفرینی اش چالش برانگیز، شوخ طبعانه و دیوانه وار بود. آن ها داشتند به زور پول جور می کردند تا این فیلم ها را بسازند، اما نبوغ بسیار بالایی در خلاقیت و تصور خود داشتند.

 

«آگوست دیروقت در هتل اوزون» یا «Late August at the Hotel Ozone» سال ۱۹۶۷

سیگل می گوید: این یکی از آن فیلم هایی است که درصد خاصی از سینماروهای جمهوری چک از آن خوششان می آید و یکی از فیلم های فرا آخر الزمانی در این مجموعه فیلم هاست. این فیلم توسط یان اشمیت ساخته شده و درباره آخرین گروه بازمانده از زنان روی زمین است که در جنگلی رها شده اند، باید با تکیه بر خودشان زنده بمانند و راهی برای ادامه دادن تمدن بشری پیدا کنند. آن ها به نحوی بین این دو حالت نیاکانی و ابتدایی نوسان دارند. فیلم بسیار سرد و بی رحمی است، اما خیلی هم زیباست.

 

«Przekładaniec» سال ۱۹۶۸

به گفته سیگل: این فیلم کوتاه ساخته آندری واجدا است. این پروژه در همکاری با استانسلاو لم نویسنده «سولاریس» ساخته شد که به نظرم پرمخاطب ترین نویسنده ژانر علمی تخیلی در تاریخ است، اما کسی است که در غرب کمتر شناخته شده است. این فیلم به طور خودنمایانه ای یک کمدی است درباره یک راننده مسابقات ماشین رانی که نزدیک است برادرش را در یک رقابت بکشد. خودش هم تا نزدیک مرگ می رود، اما بعد از آن سانحه نیمی از اورگان های برادرش را به ارث می برد. بعد کمپانی بیمه به آن ها پوشش نمی دهد چون می گوید برادرش واقعا نمرده به خاطر اینکه دارد در بدن برادرش زندگی می کند. به نحوی نمایانگر معمای مضحکی است از مشکل هایی که ما امروز در زمینه پوشش پزشکی در ایالات متحده با آن ها مواجه هستیم.

 

«دیوانه ها» یا «The Crazies» سال ۱۹۷۳

سیگل می گوید: با بودجه ای بسیار پایین، جورج رومرو، کارگردان فیلم «شب مردگان زنده» که روز یکشنبه در ۷۷ سالگی چشم از جهان فروبست، توانست فیلمی به شدت دوست داشتنی و با سرعت بالا بسازد و در عین حال در دو درجه مختلف چیزی برای گفتن در مورد جامعه آمریکایی داشته باشد. در یک درجه، این فیلمی است درباره جرمی که ارتش آمریکا دارد روی آن کار می کند و در نهایت سر از منبع آب شهری کوچک در پنسیلوانیا در می آورد و باعث می شود تمام شهروندان آن شهر تبدیل به آدم های روانی قاتل بشوند. اما در عین حال یک عنصر کمیک دیوانه وار هم در آن وجود دارد که به نظرم از بخش هایی از فیلم های پرستون استرجس مشتق می شود؛ در تمام طول این فیلم درباره جنگ جرمی و گروه های ضد دولتی که سعی دارند از تسخیر شدن شهرشان جان سالم به در ببرند، این فیلم واقعی برداشت جالبی از خانواده آمریکایی است.

 

«دنیا روی یک سیم» یا «World on a Wire» سال ۱۹۷۳

راجندرا روی می گوید: این فیلمی است که در ابتدا در اوایل دهه هفتاد میلادی برای تلویزیون آلمان غربی ساخته شد. به خود ما نزدیک است چون در حقیقت به تامین سرمایه و بازسازی آن که چند سال پیش صورت گرفت کمک کردیم. واقعا مثالی خارق العاده از بینش رینر ورنر فاسبیندر است که وارد دنیایی جدید شده است. او توانست حس گرایی خاص و پرتنش خودش را وارد این دنیا کند. به نظر این تاثیرها و عواقب طولانی مدتی در سراسر روایت های دیگر آینده نگر دارد که از جمله آن ها می توان به «ماتریکس» تا حدودی اشاره کرد.

 

«ناجی موش» یا «The Rat Savior» سال ۱۹۷۶

به گفته سیگل: این فیلم کرستو پاپیچ با اقتباس از یکی از داستان های الکساندر گرین ساخته شده و حول محور شخصیت یک نویسنده فقیر و درمانده می چرخد که به حاشیه ها فرستاده شده و عملا رانده شده است. او اجتماعی زیرزمینی از مردمان موشی را پیدا می کند و متوجه می شود که با وجود اینکه کارگران دارند رنج می کشند، آن ها دارند با شامپاین و خوک سرخ شده شب های شان را می گذرانند و سعی می کند مردم را از این ماجرایی که در فاضلاب های شهر در حال رخ دادن است، باخبر کند. عملا از آن داستان های انسان در جسم دیگری است، اما آن موقع منتقدان به آن به عنوان یک تمثیل ضد کمونیستی حمله ور شدند. در حقیقت، این فیلم حمله ای است علیه مالکیت اشتراکی، تاثیرش روی فئودالیسم در اواسط دهه هفتاد و ایده گیر افتادن در حالتی توتالیتری.

 

«سرور» یا «Jubilee» سال ۱۹۷۸

روی می گوید: فیلم درک جارمن اواخر دهه هفتاد در اوج جنگ سرد بیرون آمد. او یک نوع زیبایی شناختی عجیب را به این فیلم می دهد که ریشه در ضدساختار دولتی و آنارشیسم نابودکننده دارد. نمی توانم تصور کنم که کسی از تماشای این فیلم بیرون برود و شباهت هایی بین آن و وضعیت فعلی مان در دنیا پیدا نکند؛ این احساس ناامیدی کامل در رسوم و ساختارهای اجتماعی که در حال حاضر در آن زندگی می کنیم. باز هم، با وجود اینکه این فیلم کثیف، خام و بسیار پانک است، امیدوارم جوانان امروز آن را تماشا کنند و خوششان بیاید.

 

«روزهای عجیب» یا «Strange Days» سال ۱۹۹۵

روی می گوید: این انتخابی است که کمی معاصرتر است، حتی با وجود اینکه مال ۲۰ سال پیش است. به نظر من این مسئله خیلی خارق العاده است که وقتی امروز مردم درباره تاثیرات نسل فعلی تجربه های واقعیت مجازی صحبت می کنند، دو ناحیه هستند که در آن به نظر می رسد آینده ای قابل توجه برای آن وجود دارد. اولی به وجود آوردن و خلق کردن موقعیت هایی از همدردی است؛ مثل پروژه آلحاندرو گونزالس اینیاریتو که شما را در مرز بین ایالات متحده و مکزیک قرار می دهد و یک حس فوق العاده از همدردی به وجود می آورد. آن یکی هم فیلم های ضداخلاقی است.

 

«Teknolust» سال ۲۰۰۲

به گفته روری: فیلم لین هرشمن لیسون ۱۵ سال قدمت دارد اما ایده کپی کردن آدم ها و جداسازی جنسیت و تولید مثل فرضیه بسیار هیجان انگیزی است. قابلیت او در جداسازی طبیعت های انسانی در این فیلم فوق العاده است. الان هم داریم به جایی می رسیم که کپی های واقعی چیزی نیستند که خیلی در آینده دوردست باشند. لیسون همیشه به رابطه بین علم و هنر علاقه مند بوده و کارهایی که دانشمندان در ارتباط با خلق کردن انجام می دهند و این فیلم ترکیبی ایده آل از آن دو است.

 

«او» یا «Her» سال ۲۰۱۳

روری می گوید: می خواستم فیلمی را هم در این مجموعه داشته باشم که برای مخاطبان آشناتر باشد چون می خواهیم این مجموعه قابل دسترس باشد. فیلمی مثل «او» مسلما برای مردم وزن معاصر بودن دارد، از این نظر که آن ها چطور با هم ارتباط برقرار می کنند، چطور با هم ملاقات می کنند و عاشق یکدیگر می شوند، عاشق ایده های مردم می شوند، عاشق دستگاه ها می شوند: این چیزی است که هر کسی می تواند وارد آن بشود و در زندگی خودش نسبت به آن فکر کند.

 

مجموعه «آینده ناتمام: عجیب های ژانر علمی تخیلی» از روز هفدهم ماه جولای تا روز سی و یکم آگوست در سالن های نمایش روی و نیوتا در نیویورک به نمایش درمی آید.

 

 

 

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش