پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۲ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۰۹۸۳
فیلم و سینمای جهان

ناکامان زن جایزه اسکار (+تصاویر)

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در سال ۲۰۱۲، هنگام تبلیغ برای فیلم «استاد» (The Master)، خواکین فینیکس با «بدرد نخور خواندن» اسکار جنجال آفرینی کرد. با این وجود انداختن افراد به جان هم بدترین کاری است که می توان در این دنیا کرد و صادقانه بگوییم که منطق پشت حرف او بیراه هم نیست. هیچ راهی وجود ندارد که بتوان تمامی افراد شرکت کننده در یک مراسم اهدای جوایز سینمایی را راضی و خشنود به خانه هایشان فرستاد زیرا هر کسی نظر خود را دارد که چه کسانی استحقاق بردن جوایز سینمایی را دارند.

 

بسیار تلخ است که وقتی شما روح و جسم خود را برای ایفای یک نقش به کار گرفته اید اما ناگهان جایزه ای که شما خود را مستحق آن می دانید به شخص دیگری داده می شود. مشکل اینجاست که شما هیچ کنترلی بر روی دیدگاه های دیگران در مورد اثرتان ندارید و زمانی که فیلم شما منتشر شد دیگر باید دیگران در مورد آن قضاوت کنند. بدین ترتیب بسیاری از بازیگران زن در تاریخ سینما نتوانسته اند به آنچه که استحقاقش در مراسم اسکار را داشته اند دست یابند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با بهترین بازیگران زنی آشنا کنیم که علیرغم شایستگی فراوان و بازی های بی نقصی که ارایه داده اند نتوانسته اند برنده جایزه اسکار شوند.

 

۱۰- کایرا نایتلی

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

باور کردنی نیست که کیرا نایتلی با این همه سال فعالیت در دنیای سینما هنوز ۳۳ سال سن دارد. نایتلی در سنین نوجوانی بازیگری را تجربه کرد و در نهایت در سال ۲۰۰۲ و برای بازی در فیلم «مانند بکهام ضربه آزاد بزن» (Bend it Like Beckham) چهره شد. از آن زمان به بعد وی در ژانرهای مختلفی بازی کرده، از فیلم های مستقل هنری تا فرانچایزهای بلاک باستر، و در عنفوان جوانی یکی از شناخته شده ترین بازیگران زن هالیوود است.

 

نایتلی یک بازیگر بااستعداد با دلفریبی بریتانیایی است که همه را شیفته خود می کند و در هر نقشی که وارد می شود به آن جان می بخشد. وی تاکنون ۲ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده است؛ بار اول برای فیلم «غرور و تعصب» (Pride and Prejudice) و در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول و بار دوم برای بازی در فیلم «بازی تقلید» (The Imitation Game) در بخش بهترین بازیگر زن نقش دوم که هر دو بار موفق به دریافت این جایزه نشد.

 

۹- کری مولیگان

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

بعد از بازی خیره کننده اش در فیلم «یک آموزش» (An Education)، کری مولیگان به ملکه فیلم های مستقل تبدیل شد و در نقش هایی بازی کرد که تفاوت های بسیاری با هم داشتند. چه در نقش اول حضور یابد و چه در نقش های فرعی، مولیگان همیشه می درخشد و حضور او در یک فیلم اعتباری خارق العاده به آن فیلم می بخشد. بازی او در فیلم «یک آموزش» برای اولین و آخرین بار، تا به امروز، نامزدی اسکار در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول را برای او به ارمغان آورد.

 

وی در سال ۲۰۱۱ دو بازی خارق العاده از خود نشان داد؛ یکی در فیلم «راننده» (Drive) که بازی همراه با سکوت و احساساتش در کنار رایان گاسلینگ به مهم ترین بخش فیلم تبدیل شد و توانست تنها با نگاه و زبان بدن نهایت احساس و غم را در این فیلم به تصویر بکشد. دومین نامزدی اسکار او نیز برای فیلم «شرم» (Shame) اتفاق افتاد که در آن با مایکل فاسبندر همبازی بود. این دو نقش آفرینی و بخصوص فیلم دوم، اسم مولیگان را بر سر زبان ها انداخت هر چند برای برنده شدن جایزه اسکار کافی نبودند.

 

۸- میشل فایفر

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در حالی که بسیاری اهمیتی به نقش آفرینی آن هاتاوی در نقش زن گربه ای در آخرین فیلم بتمن به کارگردانی کریستوفر نولان با عنوان «شوالیه تاریکی بر می خیزد» (The Dark Knight Rises) نمی دهند باید گفت که نقش زن گربه ای باید برای همیشه در اختیار میشل فایفر می ماند که زیبایی، رازآلود بودن و کشش زنانه مرگبارش باعث می شود که یک سر و گردن بالاتر از دیگر بازیگران هالیوودی باشد. همچنین وی چنان نیرویی به نقش های زنان زیبا اما بی اهمیت می دهد که در نهایت باعث برجستگی آن شخصیت می شود. فایفر در طول دوران فعالیت خود در هالیوود ۳ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده است اما هیچ بار موفق نشده این جایزه را با خود به خانه ببرد.

 

وی اولین بار برای فیلم «روابط نامشروع» (Dangerous Liaisons) نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین بازیگر زن نقش مکمل شد. وی نشان داد که تنها نماد زیبایی نیست و استعداد خوبی در بازیگری دارد و بدین ترتیب دومین نامزدی اسکار خود را برای بازی در فیلم «بیکرهای شگفت انگیز» (The Fabulous Baker Boys) در بخش بهترین بازیگر زن بدست آورد. فایفر سومین نامزدی اسکار خود را نیز برای بازی در فیلم «زمین عشق» (Love Field) دریافت کرد اما هر ۳ بار از بدست آوردن اسکار باز ماند.

 

۷- هلنا بونهام کارتر

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

علاوه بر زندگی با تیم برتون و حضور در نقش زنان حوواس پرت و عجیب و غریب تمامی فیلم های او، هلنا بونهام کارتر در فیلم های متعدد دیگری نیز هنرنمایی کرده است. وی اولین بار برای بازی در فیلم «بال های کبوتر» (The Wings of the Dove) نامزد دریافت جایزه اسکار شد و بهترین بازی دوران کاری خود را در این فیلم ارایه داد. وی یک بار دیگر نیز برای بازی در نقش ملکه الیزابت فیلم «سخنرانی پادشاه» (The King’s Speech) نامزدی جایزه اسکار را بدست آورد. با این وجود وی هر دو بار از دست یافتن به جایزه باز ماند.

 

بونهام کارتر در فیلم «باشگاه مشت زنی» (Fight Club) نیز که دنیایی کاملاً مردانه داشت نقش دلفریب مارلا سینگر را بازی کرد و در فیلم های هری پاتر و «بینوایان» (Les Miserables) نیز اوج مهارت خود در بازیگری را به رخ همگان کشید. شاید بهترین کار او با همسر سابقش، تیم برتون، در فیلم «سوینی تاد» (Sweeney Todd) باشد. بازی او در فیلم «سیاره میمون ها» (Planet of the Apes) را نیز نباید نادیده گرفت.

 

۶- کریستن دانست

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

چطور ممکن است که بازیگری با استعداد کریستن دانست حتی نامزدی اسکار را نیز بدست نیاورده باشد؟! او بدون شک یکی از بهترین بازیگران زن امروزی است که نادیده گرفته شده است. وی اولین بازی قابل توجه خود را در سن ۱۲ سالگی در فیلم «مصاحبه با خون آشام» (Interview with the Vampire) انجام داد و از آن زمان تاکنون در فیلم های زیادی و بخصوص در نقش زنان بیمار و آشقته حضور یافته است. شاید دانست برای بازی در نقش یک کودک خون آشام در فیلم «مصاحبه با خون آشام» و در سن ۱۲ سالگی لیاقت نامزدی اسکار را داشت. بعد نوبت به فیلم «خودکشی دوشیزگان» می رسد که بازی خیره کننده او در این فیلم نیز نادیده گرفته شد.

 

با این وجود بازی های بی نقص او در فیلم های «ماری آنتوانت» (Marie Antoinette) ساخته سوفیا کوپولا و «مالیخولیا» (Melancholia) اثر لارس وون تریه بهترین هنرنمایی های دانست بوده اند. شاید ماهیت این دو فیلم بود که باعث نادیده گرفته شدن بازی دانست شد هر چند برای بازی در «مالیخولیا» برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره کن شد و بازی او به شدت مورد تحسین منتقدان قرار گرفت.

 

۵- نائومی واتس

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

نائومی واتس نیز یکی از بازیگران زن هالیوود است که در کمال ناباوری تاکنون موفق به کسب جایزه اسکار نشده است. بعد از مهاجرت به ایالات متحده، او سال ها تلاش کرد که دیده شود و سرانجام با بازی در شاهکار دیوید لینچ با عنوان «جاده مالهالند» (Mulholland Drive) و آن هم در نقش یک بازیگر از توهم بیرون آمده به یک ستاره تبدیل شد.اما جای تعجب دارد که چرا وی برای بهترین نقش آفرینی اش حتی نامزد دریافت جایزه اسکار نیز نشد. اولین نامزدی او برای جایزه اسکار با فیلم «۲۱ گرم» (۲۱ Grams) آلخاندرو ایناریتو بدست آمد. واتس برای بازی در فیلم «غیرممکن» (The Impossible) نیز دومین نامزدی اسکار خود را کسب کرد.

 

وی در این دو فیلم به خوبی مهارتش در نقش زنان غمگین را به رخ کشید که گریه ها و زجه هایش دل تماشاگران را به درد می آورد. شاید واتس لیاقت این را داشت که برای بازی در فیلم «قول های شرقی» (Eastern Promises) اثر دیوید کراننبرگ و «بازی های مسخره» (Funny Games) میشاییل هانکه نیز نامزد جایزه اسکار شود اما این اتفاق رخ نداد.

 

۴- آنت بنینگ

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

جای تاسف است که آنت بنینگ علیرغم این همه نقش آفرینی خاص و خارق العاده اش تاکنون موفق به بردن جایزه اسکار نشده است. با بیش از ۳۰ سال حضور در دنیای بازیگری، بنینگ یکی از بااستعدادترین بازیگران نسل خود است و توانسته حتی بدترین فیلم ها را نیز با بازی های بی نقص خود ارتقا بخشد. او تنها ۴ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده که بسیار کمتر از چیزی است که بنینگ شایستگی آن را دارد و در کمال ناباوری هیچگاه برنده این جایزه نبوده است. شاید کمتر کسی باور کند که او برای بازی در فیلم «زیبایی آمریکایی» (American Beauty) نتوانست برنده جایزه اسکار شود. بازی در فیلم «کلاهبرداران» (The Grifters) در سال ۱۹۹۰ اولین نامزدی اسکار را برای بنینگ به ارمغان آورد.

 

بعد از نامزدی اسکار برای دومین بار به خاطر بازی در فیلم «زیبایی آمریکایی»، بنینگ برای بازی در فیلم «جولیا بودن» (Being Julia) در نقش یک بازیگر تئاتر سومین نامزدی خود را در مراسم اسکار بدست آورد و آخرین بار نیز برای بازی در فیلم «بچه ها حالشان خوب است» (The Kids Are All Right) نامزد دریافت این جایزه شد. علاوه بر این وی در فیلم های «باگزی» (Bugsy)، «فرار با قیچی» (Running with Scissors) و «زنان قرن بیستم» (۲۰th Century Women) نیز بازی های خیره کننده ای از خود ارایه داد.

 

۳- جسیکا چستین

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

تنها در مدت کوتاه ۹ سال حضور در هالیوود، جسیکا چستین توانست خود را به عنوان یکی از بهترین بازیگران زن عصر حاضر معرفی کند. وی چنان استعداد ذاتی قابل توجهی در بازیگری دارد که حتی حضور بی کلام او نیز در یک فیلم به خوبی حس می شود. تا به امروز وی ۲ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده است. وی اولین بار در فیلم «مساعدت» (The Help) اولین بازی قابل توجه خود را انجام داده و نامزد دریافت جایزه اسکار در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد. در «۳۰ دقیقه پس از نیمه شب» (Zero Dark Thirty)، چستین دومین نامزدی اش در مراسم اسکار را این بار در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن بدست آورد. بازی وی در این فیلم را باید یکی از بهترین نقش آفرینی های قرن بیست و یکم دانست که لیاقت بردن جایزه اسکار را داشت.

 

بار اصلی این فیلم ۲ ساعت و نیمه تنها بر روی شخصیت و بازی چستین بود اما در نهایت جایزه اسکار به جنیفر لارنس برای بازی بی نقصش در فیلم «دفترچه امیدبخش» (Silver Linings Playbook ) رسید. بازی های کم نظیر چستین در فیلم های «پناه بگیر» (Take Shelter)، «غیب شدن النور ریگبی» (The Disappearance of Eleanor Rigby)، «دوشیزه سلوان» (Miss Sloane) و «درخت زندگی» (The Tree of Life) نیز از بهترین نقش آفرینی های دیگر جسیکا چستین به شمار می آیند.

 

۲- گلن کلوز

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

علاوه بر آموزش عواقب خیانت به مردان متاهل در «جذابیت مرگبار» (Fatal Attraction)، گلن کلوز بازی های خیره کننده دیگری نیز داشته است. با سابقه ای نزدیک به ۴۰ سال در دنیای بازیگری، کلوز یکی از بهترین بازیگران عصر خود به شمار می آید که علیرغم بازی های دوست داشتنی اش موفق به کسب جایزه اسکار نشده است. کلوز با ۶ بار نامزدی در اسکار و ناکامی در همه موارد، بیش از هر بازیگر دیگری در هالیوود بیشترین نامزدی ها و بیشترین ناکامی ها در کسب این جایزه را به خود اختصاص داده است. وی اولین نامزدی اسکارش را در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول و برای اولین تجربه بازیگری اش با عنوان «جهان به گفته گارپ» (The World According to Garp) در سال ۱۹۸۲ بدست آورد.

 

در اتفاقاتی بی سابقه وی برای دومین و سومین فیلم های خود با عنوان «اندوه شدید» (The Big Chill) و «استعداد ذاتی» (The Natural) نیز نامزد دریافت جایزه اسکار شد. اگر چه هیچ یک از این فیلم ها، آثار شناخته شده و موفقی نبودند اما نقش آفرینی کلوز نقطه مثبت این فیلم ها به شمار می آید. کلوز بهترین بازی خود را بدون شک در فیلم «جذابیت مرگبار» ارایه داد که چهارمین نامزدی اسکار را برای وی در پی داشت. وی یک سال بعد و باز هم برای ایفای نقش یک زن شرور در فیلم «روابط خطرناک» (Dangerous Liaisons) پنجمین بار نامزد دریافت جایزه اسکار شد.آخرین نامزدی اسکار کلوز در سال ۲۰۱۱ و برای فیلم «آلبرت نوبز» (Albert Nobbs) بدست آمد که نشان داد کلوز همچنان مهارت خود در ایفای نقش های متفاوت را حفظ کرده است.

 

۱- ایمی آدامز

 

بازیگران زن هالیوود,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در طول سال های اخیر، ایمی آدامز به یکی از سخت کوش ترین و تحسین شده ترین بازیگران زن هالیوود تبدیل شده است. باید سخت تلاش کنید تا یک بازی بد در کارنامه این بازیگر مو سرخ بااستعداد پیدا کنید. وی در نقش های متفاوتی درخشیده و با تمام این استعدادها و قابلیت ها بسیار متواضع و دوست داشتنی است. اما آدامز تاکنون ۵ بار نامزد دریافت جایزه اسکار شده و هر بار دست خالی به خانه بازگشته است. وی در این مقوله با دی کاپریو مقایسه شده و لئوناردو دی کاپریو زنان هالیوود لقب گرفته است زیرا علیرغم شایستگی فراوانش هنوز نتوانسته برنده اسکار شود. جالب این که وی برای اولین بار برای بازی در فیلم «اگه می تونی منو بگیر» (Catch Me if You Can) که با دی کاپریو همبازی بود دیده شد و توانست همزمان دل دی کاپریو و تماشاگران را برباید. با این وجود، آدامز اولین نامزدی اسکار خود را چند سال بعد و برای بازی در فیلم «جون باگ» (Junebug) بدست آورد.

 

دومین نامزدی اسکار او برای بازی در فیلم «تردید» (Doubt) بدست آمد که در آن با غول هایی مانند مریل استریپ، فیلیپ سیمور هافمن و وایولا دیویس همبازی بود. آدامز در فیلم «مشت زن» (The Fighter) نقشی متفاوت را ایفا کرد و بعد از نامزد شدن برای اسکار، رقابت را به ملیسا لئو واگذار کرد. چهارمین نامزدی اسکار آدامز برای فیلم «استاد» (The Master) بدست آمد. آخرین نامزدی اسکار آدامز برای فیلم «حقه بازی آمریکایی» (American Hustle) بدست آمد که باز با ناکامی در بدست آوردن آن همراه بود. با این وجود می توان ادعا کرد که بدون شک آدامز در سال های آینده به آن چه که شایستگی اش را دارد رسیده و بالاخره برنده جایزه اسکار شود.

 

ترجمه از حسین علی پناهی

 

 

bartarinha.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش