جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۳ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۲۵۶۲
فیلم و سینمای جهان

درباره قسمت دوم «ماما، میا»، فیلم موزیکال موفق «اول پارکر»

فیلم ماما میا,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

از همان سال ۲۰۰۸ که فیلم سینمایی «ماما، میا» با بودجه‌ای ۵۲ میلیون دلاری به فروشی عظیم و ۶۱۵ میلیون دلاری نایل‌ آمد، مشخص و قطعی بود که استودیوی سازنده آن دست به ساخت قسمت دوم آن نیز می‌زند و چنان قسمتی، دو‌هفته‌ای است که اکران شده و در جمع ۵ فیلم پرفروش جهان در بسیاری از کشورها قرار دارد و نواهای قدیمی ولی پر طرفدار فیلم بر میزان محبوبیت آن افزوده است.

 

همچون فیلم نخست قسمت دوم نیز که نام جنبی و کامل‌کننده «حالا دوباره به حرکت در می‌آییم» را هم یدک می‌کشد، کاملاً بر پایه ترانه‌ها و آهنگ‌های گروه موسیقی عامه پسند سال‌های ۱۹۷۲ تا ۱۹۸۲ سوئد یعنی «آبا» بنا نهاده شده و نواهای آنان بکرات در طول فیلم پخش یا توسط بازیگران مشهور فیلم بازخوانی می‌شود.

 

فیلم اول زمانی ساخته شد که نمایش «ماما، میا» برپایه آهنگ‌های «آبا» با توفیق فراوان ابتدا در وست‌اند لندن و سپس برادوی امریکا به صحنه رفت و منبع الهام سازندگان آن فیلم شد و با اینکه چنان پشتوانه قدرتمندی داشت و نوستالژی گذشته و بخصوص ترانه‌های ماندگار دهه ۱۹۷۰ می‌توانست یک عامل موفقیت‌ساز برای آن فیلم نیز به‌حساب آید، توفیق شگرف آن سازندگان فیلم را شگفت‌زده کرد و امروز نه ساخت قسمت دوم بلکه تأخیر ۱۰ ساله در عرضه‌ آن است که اسباب تعجب می‌شود.

 

در قسمت اول حضور موفقیت‌آمیز مریل استریپ در یک کار موزیکال و راحتی او در آواز‌خوانی به‌رغم پیشینه پر توفیقی که در این زمینه و در کارهایی مانند «کارت‌پستال‌هایی از لبه» (۱۹۹۰) داشت، از مسائل حیرت‌برانگیز و نکات بشدت خبرساز فیلم تلقی شد و با اینکه برخی نامداران دیگر فیلم که پی‌یرس براسنان، کالین فرت و استلان اسکارزگارد را هم در بر می‌گرفت، برخلاف استریپ در آواز‌خوانی نمره‌ای بسیار ضعیف و در حد مردودی مطلق گرفتند اما روح شاد و فضای سرشار از نوا و تحرک فیلم، «ماما، میا» را به یکی از پدیده‌های سال سینما تبدیل کرد.

 

این فیلم بیش از همه به استریپ کمک کرد تا یک بار دیگر ثابت کند کار و تخصصی در هنر سینما وجود ندارد که قادر به انجامش نباشد و به فیلیدا لوید نیز به‌عنوان کارگردان زن این فیلم یاری رساند تا در یک هالیوود دچار تبعیض‌نژادی شدید و تضییع‌کننده حق زنان- لااقل در شاخه‌های سناریونویسی و کارگردانی- سربرآورد و چنان موفق جلوه کند که حتی استودیوهای دارای نگرش‌های منفی به فیلمسازان زن درهای خود را هرچه بیشتر به روی آنها بگشایند و بیش از پیش پروژه‌های سخت و خطیر خود را به آنها ارائه کنند.

 

مدیون «Abba»

با این حال «ماما، میا» چه در قسمت اول خود که روابط خانوادگی و دوستانه چند زن و اوصاف نه‌چندان موفق مردان مرتبط با آنها را به نمایش گذاشت و چه قسمت دوم آن‌ که همان فضا را پس‌از گذشت یک دهه و بعد‌از بروز تغییراتی اندک در شرایط آنها خلق می‌کند، ابتدا و در درجه اول مدیون و محصول فضای خاص و شیرینی هستند که گروه موسیقایی «آبا» خلق کرده و بیش از ۳۵ سال بعد از انحلال آن گروه هنوز پابرجاست و هر سال طرفداران تازه و بیشتری می‌یابد و حتی امریکا که در اوج شهرت و جولان آبا در صحنه موسیقی اروپا نسبت به آنها کم اعتنا بود و فقط یک کار آنان را به سال ۱۹۷۷ در صدر آثار پرفروش هفتگی موسیقی خود قرار داد، اینک با نمایش موزیکال و فیلم‌های دوگانه «ماما، میا» بیش‌از همیشه به تحسین‌کننده آنان تبدیل شده و پروازی چشمگیر در آسمان آرزوها را برپایه ترانه‌های کوتاه و راحت و موسیقی‌های عامه‌پسند آنان تجربه می‌کند و از آن هم سیر نمی‌شود.

 

با این اوصاف سؤال روز جوامع هنری در امریکای شمالی این است که آن گروه متشکل از دو موسیقی ساز مرد و دو خواننده زن سوئدی در بطن کارهای خود، چه داشت که تا این حد ماندگار شده و این پرسش حتی پرطنین‌تر از این سؤال ضروری‌تر و جالب‌تر است که چرا اعضای چهارگانه گروه که هنوز در قید حیات‌اند، در ۳۶ سالی که از قطع و اتمام کارهای گروهی آنها می‌گذرد، به صدها و صدها پیشنهاد نجومی سرمایه‌داران برای بازگشت به صحنه و از سرگیری فعالیت‌هایشان و حتی اجرای کنسرت‌های گاه به‌گاه، همیشه نه گفته‌اند و البته از همین طریق تبدیل به نوستالژی سازان بزرگ‌تر و افسانه‌هایی پردوام‌تر شده‌اند.

 

از قدیمی‌ها تا تازه‌واردها

آن‌چه قطعی می‌نماید، این است که بسیاری از بازیگران فیلم نخست که پیشتر هم نام‌شان آمد و همچنین آماندا سیفرید، کریستین بارانسکی، جولی والترز و دومینیک کوپر در فیلم دوم نیز مشاهده می‌شوند و چند چهره جدید و سرشناس نیز به فیلم دوم پیوسته‌اند که لیلی جیمز از عمده‌ترین آنها است و نقش جوانی‌های کاراکتر مریل استریپ را بازی می‌کند و «شر» خواننده و هنرپیشه قدیمی زن امریکایی هم که سابقه فعالیت‌هایش به بیش از ۶۰سال می‌رسد، در نسخه کنونی حاضر است و «اول پارکر» که سناریست فیلم‌های دوگانه و موفق «بهترین هتل فوق‌العاده ماریگولد» بوده، هم فیلمنامه این کار تازه را نگاشته و هم وظایف کارگردانی را انجام داده است.

 

فضای بسیار شاد این فیلم که تکرار‌کننده حال و هوای فیلم نخست است، از دلایل اصلی توفیق آن به شمار می‌آید و وقتی آواز پشت‌ آواز می‌آید و در سایه هر یک پیام رسانی‌های لازم صورت می‌گیرد و هر یک گوشه‌ای از داستان را در گوش بینندگان ترنم می‌کنند، نمی‌توان تسلیم این موج خوش نوا نشد و این شاید شادمانه‌ترین موزیکال سال‌های معاصر باشد که ساده و بدیهی بودن قصه‌اش را با روحیات خوش و اتفاقات شیرین جبران می‌کند که فقط شور جاری در آواهای «آبا» می‌تواند پایه‌گذار آنها و شروع‌کننده کل ماجراها باشد.

 

 جیم‌اور رئیس بخش توزیع کمپانی یونیورسال می‌گوید: عکس‌العمل تماشاگران نسبت به فیلم فعلی فوق‌العاده و حتی بیشتر از کار نخست بوده و ما به وضوح و در تمامی ۱۰ روز نخست پخش فیلم حس کردیم چه انتظار عظیم و توقع فراوانی در ارتباط با این فیلم وجود داشته و چطور عده‌ای برای ادامه یافتن اتفاقات بدوی اما رؤیایی فیلم نخست لحظه‌شماری می‌کرده‌اند. من فکر می‌کنم پیام و دستاورد اصلی این فیلم روحیه مثبت و پیام حسن نیتی باشد که هر جامعه انسانی‌ای در جای‌جای کره خاکی محتاج آن است.

 

مشخصات فــــــيلم

عنوان: «ماما، میا۲» (یا «ماما‌میا: حالا دوباره به حرکت در می‌آییم»)

 

محصول: کمپانی‌های پلی‌تون، لیتل استار و لجندری اینترتین منت

 

‌ تهیه کنندگان: جودی کریمر و گری گوتزمن

 

‌ سناریست‌ها: کاترین جانسون، ریچارد کرتیس و اول پارکر براساس نمایش «ماما، میا» نوشته کاترین جانسون

 

‌ کارگردان: اول پارکر

 

 مدیر فیلمبرداری: رابرت یومن

 

‌تدوینگر: پیتر لمبرت

 

 موسیقی متن: آن دادلی

 

مدت: ۱۱۴ دقیقه

 

بازیگران: مریل استریپ، آماندا سیفرید، پی‌یرس براسنان، دومینیک کوپر، لیلی جیمز، کریستین بارانسکی، جولی والترز، اندی گارسیا، کالین فرت، استلان اسکارزگارد و شر.

 

مترجم:وصال روحانـي

‌ منبع: LA.Times

 

iran-newspaper.com
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش