دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۵۷ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۷۰۱۲
رادیو و تلویزیون

صاحب خبرگزاری قرن نوزدهمی رویترز چه شرکتی است؟

تامسون رویترز,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

وقتی کسی اسم «رویترز» را می‌شنود، هنوز هم یاد یک خبرگزاری می‌افتد، اما حالا دیگر رویترز بسیار گسترش یافته و به یک شرکت غول‌پیکر تبدیل شده که خدمات تجاری و اقتصادی زیادی انجام می‌دهد؛ عملا کار خبرگزاری در دیگر فعالیت‌های تجاری این شرکت غرق شده است.

 

با این حال، حتی درآمدی که خبرگزاری رویترز در دل شرکت «تامسون رویترز» هم به دست می‌آورد، بیشتر درآمد حاصل از خدمات تخصصی آن است تا اینکه فقط در قالب یک خبرگزاری صرفا از طریق فروش محتوای خبری کسب درآمد کند. مقایسه دو عدد با هم کافی است تا ذهنیت درباره شرکت «تامسون رویترز» تغییر کند؛ این شرکت حدود ٦٠‌ هزار کارمند دارد، درحالی‌که کل تعداد ژورنالیست‌هایی که برای خبرگزاری رویترز کار می‌کنند فقط دو‌هزارو ٦٠٠ نفر است. همه فعالیت‌های رسانه‌ای این شرکت، فقط دو درصد کل درآمدهای آن را تشکیل می‌دهد.

 

در آینه رقبا

رویترز که حالا با شرکت تامسون ادغام شده و با عنوان شرکت «تامسون رویترز» فعالیت می‌کند، ٥٤٨ خدمت جداگانه دارد که از این میان، فقط ٧٣ خدمت آن به فعالیت‌های خبری و رسانه‌ای ارتباط پیدا می‌کند. این شرکت ٢٤٢ خدمت خاص در زمینه امور مالی به مشتریان خاص خود ارائه می‌کند که بیش از سه برابر خدمات خبری و رسانه‌ای آن از نظر تعداد خدمت است و البته اگر از نظر میزان درآمد حساب کنیم، وزن فعالیت‌های غیررسانه‌ای در آن بسیار بیشتر از کارهای رسانه‌ای است. با‌این‌حال نباید خیلی ساده به این آمار تبلیغاتی نگاه کرد، چراکه بخش  درخور ‌توجهی از این خدمت، کارهای کوچکی هستند و «تامسون رویترز» حتی خدمتی مثل لینک «درباره ما» در وب‌سایت خبرگزاری‌اش را هم یک خدمت جداگانه به حساب آورده است. با وجود این باید گفت خدمات شرکت «تامسون رویترز» ابعاد خیلی وسیع‌تری از یک خبرگزاری را در برمی‌گیرد.

 

اکنون شرکت تامسون رویترز را بیشتر یک شرکت پیشروی حوزه «داده‌های مالی» به حساب می‌آورند، تا یک خبرگزاری. خیلی از خدمات رویترز به مشاوره‌های حرفه‌ای و انتشارات مربوط است و بزرگ‌ترین رقبای این شرکت در بازارهای جهانی خاص خود، عبارت‌اند از شرکت‌های «داو جونز»، «بلومبرگ» و «پیرسون». «داو جونز» یک شرکت فعال در حوزه انتشارات و اطلاعات مالی است و برای نمونه، مالک روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» است. «بلومبرگ» نیز یک شرکت رسانه‌ای و اخبار مالی است و با اینکه یک خبرگزاری هم دارد، اما اضافه بر شبکه رادیویی و تلویزیونی و نشریاتش، بسیاری از داده‌های مالی و اقتصادی جهان و خدمات مالی و حقوقی را به مشتریان خاصش ارائه می‌کند.

 

همچنین شرکت «پیرسون» هم شرکتی است که در زمینه انتشار کتاب‌های آموزشی و مجله فعال است و برای مثال، مالک انتشارات «لانگمن» و روزنامه «فایننشال‌تایمز» و مالک نیمی از سهام مجله «اکونومیست» است. رقبای «تامسون رویترز» به‌خوبی مشخص می‌کنند که خود این شرکت نیز در چه حوزه‌هایی وارد شده و دیگر در محدوده تنگ یک خبرگزاری یا شرکت رسانه‌ای صرف نمی‌گنجد.

 

تامسون رویترز دقیقا چه می‌کند؟

خدمات شرکت «تامسون رویترز»، آن‌طورکه در وب‌سایتش شرح داده، شامل ٩ حوزه است که عبارت‌اند از خدمات مالی، خدمات حقوقی، خدمات رسانه‌ای و خبری، راهکارهای مدیریت ریسک، خدمات مالیات و حسابداری، خدمات مربوط به اتومبیل، خدمات مربوط به انرژی و خدمات مربوط به حاکمیت‌ها. این شرکت به زبان‌های فرانسه و چینی نیز برخی خدمات تخصصی خود را ارائه می‌کند.

 

یکی از مهم‌ترین ابزارهای این شرکت‌، پیام‌رسان «اِیکان» است که بیش از ٣٠٠‌ هزار کارشناس حرفه‌ای امور مالی در سراسر جهان در آن عضو هستند و داده‌ها، نمودارها و تحلیل‌های به‌روز را در آن به اشتراک می‌گذارند و نیز در میزگردهایی که به‌وسیله متخصصان رویترز اداره می‌شود، شرکت می‌کنند. اعضای این پیام‌رسان کسانی هستند که به‌طور مستقیم در بازارهای مالی جهانی شرکت می‌کنند و این نرم‌افزار با داشتن امکان جست‌وجوی محتوا، می‌تواند یک دستیار مفید برای تجار و بورس ‌بازار در سطح بازارهای جهانی باشد.

 

در سال ٢٠١٣، قیمت اشتراک پایه «اِیکان» ماهانه ٣٠٠ دلار بود، اما برای اشتراک ماهانه که به همه اطلاعات دسترسی کامل دارد، هزارو ٨٠٠ دلار حق اشتراک گرفته می‌شد. به عبارت دیگر، همین ابزار «اِیکان» بالقوه به‌تنهایی می‌تواند سالانه تا شش‌میلیاردو ٤٨٠‌ میلیون دلار برای شرکت تامسون رویترز درآمد داشته باشد. «اِیکان» به چندین ابزار تخصصی مختلف تقسیم می‌شود و فقط یک پیام‌رسان صرف نیست.

 

«تامسون رویترز» ابزار دیگری دارد به نام «تامسون رویترز دیلینگ» که به‌طور تخصصی یک جامعه متشکل از چهار هزار شرکت و ١٤‌ هزار کاربر شخصی را از ١٢٠ کشور به همه مرتبط می‌کند. همه این سازمان‌ها و افراد در بازارهای بورس جهانی فعال هستند. «تامسون رویترز لیپِر» ابزار دیگری است که داده‌های صحیح، تحلیل‌های دقیق، ابزارهای گزارش‌دهی و چشم‌اندازهای تجربه‌شده را برای کسانی که می‌خواهند در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند فراهم می‌کند. ابزار دیگر این شرکت، «تامسون رویترز دیتااستریم» است که داده‌های مالی و نمودارهای زمانی متنوعی از داده‌های مالی و اقتصادی را ارائه می‌کند و کاربران می‌توانند با آن، روندهای مختلف بازار را شناسایی یا ایده‌های خود را به‌صورت فرضی آزمایش کنند.

 

«تامسون رویترز» دارای ابزارهای مالی متنوعی برای نرخ گذشته، حال و آینده کالاهاست و همچنین انواع مشاوره‌های تخصصی برای مدیریت خزانه شرکت‌ها، حاکمیت شرکتی، مدیریت دارایی، راهکارهای شراکت با دیگر شرکت‌ها، مدیریت صندوق‌های تأمین سرمایه، بانکداری، تحلیل‌های کمی و کیفی بازار، سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز و حتی حوزه‌هایی بسیار جزئی؛ مثل تحلیل قیمت‌های اوراق قرضه شهرداری‌ها را در بخش خدمات مالی خود ارائه می‌کند. در کنار خدمات امور مالی جهانی یا عمومی شرکت تامسون رویترز، می‌توان تحلیل‌ها و مطالعات تخصصی در امور مالی و بازار مربوط به یک کشور خاص را هم دید؛ برای مثال، تامسون رویترز به مشتریانی که متقاضی باشند، خدمات مشاوره‌ای و داده‌ای ویژه‌ای را ارائه می‌کند که به طور خاص به کشورهایی؛ مثل روسیه، چین یا کانادا مربوط است.

 

 به‌همین‌ترتیب، «تامسون رویترز» در حوزه خدمات حقوقی و در زمینه حسابداری و مالیات نیز بسیار فعال است. این شرکت ١١٤ خدمت حقوقی مختلف و ٦٣ خدمت متنوع را در زمینه حسابداری و مالیات به مشتریان خود ارائه می‌کند. بخش زیادی از خدمات حقوقی «تامسون رویترز» به انتشار متون حقوقی به زبان‌های مختلف در زمینه‌های حقوقی کشورهای متفاوت مربوط می‌شود؛ مثلا «تامسون رویترز» شرکتی دارد به نام «راند هال» که به طور تخصصی کتاب‌ها و ژورنال‌های حقوقی مربوط به ایرلند را چاپ می‌کند یا در زمینه امور حقوقی ایرلند مشاوره می‌دهد. شرکت «سوییت‌ اند مکسوِل» هم که بیش از ٢٠٠ سال در زمینه انتشارات حقوقی فعال است، از دیگر شرکت‌های زیرمجموعه «تامسون رویترز» کنونی است که البته قبلا به وسیله شرکت سابق «تامسون» خریده شده بود، اما حالا که «رویترز» و «تامسون» با هم ادغام شده‌اند، عملا جزئی از «تامسون رویترز» به حساب می‌آید. شرکت مشاوره و راهکارهای حقوقی «وست‌لا» هم زیرمجموعه‌«تامسون رویترز» است.

 

 در زمینه حسابداری نیز «تامسون رویترز» انبوهی از خدمات را به مشتریان خاص خود ارائه می‌کند. ابزار «وان‌سورس» یکی از ابزارهایی است که این شرکت برای هرگونه عملیات پیچیده و چندسطحی مالیاتی در سطح جهانی عرضه کرده است. این شرکت ابزار دیگری دارد به نام «چک‌پوینت» که در قالب آنلاین فعالیت می‌کند و کاربری ساده‌ای هم دارد. همین شرکتِ «چک‌پوینت» یک شرکت زیرمجموعه‌ای دارد به نام «گیر آپ» که با تجربه ٤٠ ساله، در کار آموزش حسابداری و راهکارهای مالیاتی فعال است. شرکت‌ آموزشی «لا لِی» و شرکت مشاوره «آدیت‌واچ» هم از دیگر زیرمجموعه‌های «چک‌پوینت» هستند. ابزار «آن‌ویو» نیز از دیگر ابزارهای مهم حسابداری و مالیاتی «تامسون رویترز» است که با فناوری رایانش ابری کار می‌کند.

 

آن‌طور که «تامسون رویترز» گزارش داده، این شرکت فقط ٣٤ نوع خدمات در زمینه تخصصی مدیریت ریسک دارد. این شرکت ابزاری برای تحقیق بازار و سرمایه‌گذاری و وضعیت شرکت‌ها به نام «کلیر» دارد که اطلاعات و تحلیل‌های لازم را برای مشتریان شرکت فراهم می‌کند. ابزار اطلاعاتی «ورلد- چک» و ابزار نظارتی «سالوِنسی» هم در همین حوزه از سوی «تامسون رویترز» عرضه شده‌اند. «تامسون رویترز» ١٠ خدمت خاص صنایع خودروسازی هم ارائه می‌کند که اغلب آنها، خدمات حقوقی یا حسابداری یا مشاوره‌های مربوط به کسب‌وکار هستند که از خدمات بخش‌های دیگر شرکت استفاده می‌کنند، اما برای صنعت خودروسازی به طور خاص طراحی شده‌اند.

 

البته به یک مسئله باید دقت کرد؛ برخی از خدمات شرکت «تامسون رویترز» در وب‌سایتش کارهایی است که اصلا خدمات خاصی به حساب نمی‌آیند؛ مثلا این شرکت ارائه لوگوی باکیفیت «تامسون رویترز» را به‌عنوان یکی از خدمات بخش خبرگزاری خود مطرح کرده است که اصلا خدمت خاصی به حساب نمی‌آید. این موارد را می‌توان کنار گذاشت، اما به عظمت خدمات متنوع و گسترده شرکت «تامسون رویترز» خدشه‌ای وارد نمی‌شود، به‌ویژه اینکه این شرکت توانسته با بهره‌گرفتن از انواع خدمات حقوقی، تجاری، رسانه‌ای، اطلاعاتی و مشاوره‌ای زیرمجموعه و تحت کنترل خود، نوعی از «اقتصاد مقیاس» را ایجاد کند که با هزینه خیلی کمتر از شرکت‌هایی که فقط در یکی از این حوزه‌ها فعال هستند، به مشتریانش خدمات ارائه کند و رقابت در بازار را ببرد.

 

خدمات خبری و رسانه‌ای

وظیفه اصلی رویترز از زمانی که تنها یک خبرگزاری بود، فعالیت رسانه‌ای به‌شمار می‌رفت و هنوز هم از کارهای عمده شرکت مادر آن به‌شمار می‌رود که به‌تدریج کم‌رنگ می‌شود. «تامسون رویترز» در وب‌سایت خود اعلام کرده است که ٧٣ خدمت مختلف خبری و رسانه‌ای را به مشتریان خود ارائه می‌کند. خیلی از این خدمات، یک خدمت جداگانه واقعی نیستند و در دل یک خدمت بزرگ‌تر جای می‌گیرند؛ مثلا ارائه  خدمت عکس‌های برتر روز را می‌توان درون  خدمات وب‌سایت خبری رویترز به حساب آورد.

 

با‌این‌حال، «تامسون رویترز» دارای چند خدمت خبری و رسانه‌ای اصلی است که آمار و ارقام کارش، هنوز هم عظمت فعالیت آن را می‌رساند.  رویترز حدود دو‌ هزار و ٦٠٠ ژورنالیست در تقریبا ٢٠٠ نقطه مختلف جهان دارد که رویدادهای روز را پوشش می‌دهند. این خبرگزاری با اینکه دارای یک وب‌سایت رایگان است، اما یک «خط خبری» دارد که سالانه حدود ٢,٢‌ میلیون خبر اختصاصی را تولید و به مشترکانش عرضه می‌کند.

 

بخش عکس خبرگزاری رویترز شهرت بسیار زیادی دارد و همچنین خدمات فیلم‌های خبری رویترز هم از اعتبار زیادی برخوردار است. هرروز حدود‌ هزار و ٦٠٠ قطعه عکس خبری جدید به وسیله ٦٠٠ عکاس در نقاط مختلف جهان و همچنین روزانه حدود ٢٠٠ قطعه فیلم خبری در این خبرگزاری تولید می‌شود. این خبرگزاری دارای آرشیو عظیم و بسیار غنی‌ای است که از سال ١٨٥١ میلادی تاکنون، به‌تدریج به آن افزوده شده و متن، عکس و فیلم زیادی با قابلیت جست‌وجوی دیجیتالی در آن به چشم می‌خورد. آرشیو عکس رویترز اکنون بیش از ١٣‌ میلیون قطعه عکس دارد. حوزه‌هایی که رویترز بیشتر در آن عکس تولید می‌کند، عبارت است از اخبار روز، ورزش، تجارت، عکس‌های مربوط به حوزه سرگرمی و سبک زندگی. رویترز یک شبکه تلویزیونی و چند شبکه رادیویی نیز دارد که فعالیت‌های پخش را در کنار خبرگزاری انجام می‌دهد.

 

تامسون رویترز چطور متولد شد

خبرگزاری «رویترز» در سال ١٨٥١ میلادی به وسیله پل یولیوس رویتر که یک مهاجر آلمانی‌زاده در انگلستان بود، تأسیس شد. رویتر دفتری در شهر لندن راه‌اندازی کرده بود تا مظنه بازار سهام را بین لندن و پاریس از طریق کابل جدیدالتأسیس آن روزگار و اولین کابل زیردریایی جهان که بین شهرهای «داور» و «کاله» کشیده شده بود، منتقل کند. دو سال قبل از اینکه چنین کابلی انگلستان و فرانسه را به هم متصل کند، رویتر از پرنده‌ها استفاده می‌کرد تا بین شهرهای آخن در آلمان و بروکسل در بلژیک پرواز کنند و قیمت‌های سهام را با خود ببرند.

 

پیشرفت‌ها در خطوط تلگراف زمینی و کابل‌های زیردریایی این امکان را مهیا کرد که سیم اخبار در سال ١٨٧٢ به شرق دور و در سال ١٨٧٤ به آمریکای جنوبی برود. در سال ١٨٨٣، رویترز شروع به ارسال پیام‌ها به شکل الکتریکی به روزنامه‌های لندن کرد و در سال ١٩٢٣ پیش‌قدم استفاده از رادیو برای ارسال بین‌المللی اخبار شد. در هر دو جنگ جهانی، این خبرگزاری تحت فشار از جانب دولت انگلستان بود تا در خدمت منافع ملی باشد و اصول حرفه‌ای خود را زیر پا بگذارد. در سال ١٩٤١، رویترز به‌ناچار با بازسازی ساختار خود در قالب یک شرکت خصوصی، این فشارها را به سمت دیگری منحرف کرد. صاحبان جدید شرکت رویترز، یعنی مطبوعات ملی و منطقه‌ای انگلیسی، «تراست‌رویترز» را شکل دادند؛ با اعضای هیئت امنای مستقلی که باید از استقلال و بی‌طرفی گروه رویترز حراست می‌کردند. این گروه در سال ١٩٨٤ وارد بازار سهام شد.

 

رویترز به کار خود در دوران بعد از جنگ جهانی به‌طور یکنواخت ادامه داد تا اینکه قیمت سهامش با رونق «دات‌کام» و ظهور اینترنت بالا رفت اما به موازات کاهش دارایی بانک‌ها در سال‌های بعد از ٢٠٠١ میلادی، به شدت سقوط کرد. رویترز باید دست به کار می‌شد و به‌خصوص از بلومبرگ که رقیب سرسختی برای آن شده بود، عقب نمی‌ماند. چند سال بعد از اینکه رویترز با انتخاب یک استراتژی، تحولی کلی را تجربه کرد، قیمت سهامش به تدریج احیا شد اما با‌این‌حال، به دوران طلایی رونق بانکداری که در آن دوباره جان تازه‌ای گرفته بود، نرسید.

 

تقریبا هم‌زمان با بحران مالی جهانی، در سال ٢٠٠٨ شرکت تامپسون و گروه رویترز با هم ادغام شدند.  «تامسون رویترز» را بحق می‌توان یک غول عرصه اطلاعات و اخبار به حساب آورد. آخرین نسخه ترازنامه این شرکت در سال ٢٠١٦ منتشر شد که مربوط به آمار سال ٢٠١٥ است. این شرکت برخلاف تصور اولیه، یک شرکت انگلیسی یا آمریکایی نیست، بلکه شرکتی است در اصل کانادایی؛ یعنی زادگاه شرکت «تامسون» که در سال ٢٠٠٨ با شرکت انگلیسی «رویترز» ادغام شد.

 

شرکت «تامسون» در سال ١٩٣٤ تأسیس شد تا روزنامه «تیمینز دیلی‌پرس» را در ایالت آنتاریوی کانادا منتشر کند و به تدریج درگیر کار روزنامه‌های جدیدتر و تلویزیون هم شد و بعدتر به حوزه خطوط هواپیمایی و اکتشافات نفت و گاز نیز وارد شد. حالا دفتر مرکزی شرکت «تامسون رویترز» در تورنتو واقع است و اکثریت سهام آن متعلق به شرکت هلدینگ «وودبریج» است که شرکت هلدینگ خانواده «تامسون» - فرزندان و نوادگان لُرد رُی هربرت تامسون که در سال ١٩٧٦ درگذشت - به شمار می‌رود. در مجموع، حدود ٦٠‌ هزار نفر برای شرکت «تامسون رویترز» کار می‌کنند.

 

این شرکت بین سال‌های ٢٠٠٩ تا ٢٠١٣، تلاش می‌کرد خود را به‌شدت بزرگ کند و سالانه ٩٥٠‌ میلیون دلار خرج خرید شرکت‌های دیگر کرد. اما این روند در سال ٢٠١٥ متوقف شد و در این سال، تنها ٣٧‌ میلیون دلار خرج این کار شد.

 

«تامسون رویترز» در سه سال ٢٠١٣ تا ٢٠١٥، در مجموع شش میلیارد دلار سود سهام میان سهام‌دارانش تقسیم کرد. در سال ٢٠١٥، این شرکت از کسب‌وکارهای موجودش ١٢‌میلیاردو ٢٠٩‌ میلیون دلار درآمد کسب کرد که ٨٧ درصد آن حاصل اشتراک مشتریان برای خدمات مختلف بود. ٥٠ درصد از درآمدهای «تامسون رویترز» از بخش مالی و مدیریت ریسک بود. ٢٨ درصد درآمدهای این شرکت از بخش حقوقی، ١٢ درصد درآمدهای آن در حوزه مالیات و حسابداری و هشت درصد درآمدهایش نیز حاصل فعالیت‌های علمی و حقوق مؤلف شرکت بوده است.

 

در سال ٢٠١٥، کل فعالیت‌های پرطمطراق خبری و رسانه‌ای شرکت «تامسون رویترز»، شامل اشتراک خط خبری، خدمات اطلاعاتی، روزنامه‌ها، تلویزیون و ایستگاه‌های رادیویی و وب‌سایت‌های آن در سراسر جهان، تنها کمی بیش از دو درصد درآمدهای این شرکت را شامل می‌شد‌؛ یعنی فقط ٢٩٦‌ میلیون دلار. علاوه بر این، باید دانست که از سال ٢٠١١ (با درآمد ٣٣٦‌ میلیون دلار) تاکنون، به طور مستمر درآمد رسانه‌ای «تامسون رویترز» کاهش داشته است و حوزه خیلی جذابی برای سهام‌داران شرکت به حساب نمی‌آید. همین واقعیت‌ها، نشان می‌دهد که ادغام خبرگزاری مرحوم پُل رویتر با شرکت مرحوم رُی تامسون، چطور عملا باعث شده است فعالیت یک خبرگزاری معتبر در دنیای شرکتی بسیار بزرگ‌تر امروزی ادغام و غرق شود اما با‌این‌حال، خبرگزاری کهنه‌کار تلاش می‌کند راه حرفه‌ای خود را در ساختار جدید ادامه دهد.

سعید ارکان‌زاده‌یزدی

 

 

sharghdaily.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش