جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۰:۱۳ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۷۸۶
رادیو و تلویزیون

کدام سریال در ماه رمضان موفق خواهد شد؟!

سریال های ماه رمضان,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

همیشه در تمام این سال‌ها کارنامه یک‌ساله تلویزیون با معیار موفقیت یا عدم موفقیت در جلب ‌نظر مخاطبان در مناسبت‌های مهم سنجیده می‌شود؛ مناسبت‌هایی چون تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان؛ که در این دو مقطع زمانی تلویزیون به‌طور بالقوه بیشترین مخاطب را دارد، بنابراین برنامه‌سازان از امکان مساعدتری برای جلب توجه این مخاطبان بهره‌مندند. برای همین هم هست که تلویزیون، به‌خصوص در این یکی دو دهه اخیر تمام تلاشش را برای موفقیت در مناسبت‌های نوروز و ماه رمضان به انجام می‌رساند و البته به این دلیل هم هست که اگر بخواهیم خاطره‌ساز‌ترین سریال‌های تلویزیون را انتخاب کنیم، بی‌شک در میان‌شان اکثریت به سریال‌های مناسبتی که در نوروز یا ماه رمضان روی آنتن رفته‌اند، اختصاص خواهد یافت.

 

امسال (بهتر است بگوییم در سال‌های اخیر)؛ شانس- یا بدشانسی- تلویزیونی‌ها این بوده که مهمترین مناسبت‌های سالانه تلویزیون فاصله زمانی زیادی با هم ندارند. درواقع درحالی‌که کمتر از دو ماه از نوروز نگذشته، تلویزیون قرار است میزبان مناسبت مهم دیگری باشد که موفقیت در آن مستلزم تدارک و تهیه زیادی‌ است. اگر این پیش‌فرض را قبول داشته باشیم که در نوروز امسال، بیش از سریال‌هایی چون نون.خ، زوج یا فرد یا بر سر دوراهی این برنامه‌های مجری‌محوری چون عصر جدید، خندوانه و دیگر برنامه‌های مشابه بودند که جور بقیه را کشیدند و بار جذب مخاطب و جلب رضایت او را عهده‌دار شدند؛ بیراه نیست اگر بگوییم که در ماه رمضان بی‌تردید باید اوضاع تغییر کند و در این وادی سریال‌ها نیز خودی نشان دهند. سریال‌هایی که دیروز به‌طور نیمه‌رسمی نام‌شان اعلام؛ و البته معلوم شد که نام‌های درگیر در تولید سریال‌های ماه رمضان امسال پتانسیل لازم برای خلق آثاری محبوب و جذاب را دارند؛ تا در عمل چه پیش آید!بله؛ دیروز خبرگزاری‌ها اعلام کردند که سریال‌های از یادها رفته، دلدار و برادر جان سریال‌های تلویزیونی ماه رمضان در شبکه‌های اصلی سیما هستند. سریال‌هایی که حداقل مدیران تلویزیون امیدوارند بعد از چند‌سال فترت، خاطره سریال‌های موفق ماه رمضانی از قبیل متهم گریخت و بزنگاه عطاران، اغمای سیروس مقدم، او یک فرشته بود و زیرزمین علیرضا افخمی و... را که در دهه هشتاد، دم افطار خیابان‌ها را خلوت می‌کردند، زنده کنند.

 

از یادها رفته

سریال تاریخی بهرام بهرامیان که گفته می‌شود داستانی درباره ماجراهای کشف حجاب در دوره رضاشاه را روایت می‌کند، گزینه شبکه اول سیما برای ایام ماه رمضان است؛ سریالی که پتانسیل فراوانی برای موفقیت دارد؛ به‌چند دلیل: سریال‌های تاریخی- البته به‌جز آثار شعاری از قبیل کارهای محمدرضا ورزی- سابقه روشنی در جلب نظر مخاطب دارند. از هزاردستان زنده‌یاد علی حاتمی تا مدار صفر درجه حسن فتحی و حتی ایران‌دخت سامان مقدم؛ همه و همه توانسته‌اند موج ایجاد کنند و تبدیل شوند به موضوع بحث و صحبت خانواده‌ها. گفته می‌شود از یادها رفته نیز چنین امکانی دارد. سریالی با بازی  میترا حجار، حسین یاری، سیما تیرانداز، رسول نجفیان، مائده طهماسبی، بیتا فرهی، حسین پاکدل و رضا یزدانی که در شبکه پنج و برای پخش در این شبکه تولید شد، اما بعد از کوچ مجید زین‌العابدین، مدیر شبکه پنج به شبکه یک، سریال نیز به این شبکه آمد.از یادها رفته که گفته می‌شود فضایی عاشقانه دارد و قصه زندگی زنان دهه ۲۰ را روایت می‌کند، ظاهرا قرار است در روند روایت خود ماجراهایی چون کشف حجاب و کشت و تولید تریاک را نیز به تصویر بکشد.

 

ماجراهایی بالقوه جذاب و البته بکر؛ چندان‌که تاکنون سریال موفقی درباره این موضوعات تولید نشده و تنها نمونه‌هایی که به یاد داریم یکی سریال ناموفق و ناکام کلاه‌پهلوی ضیاءالدین دری است و دیگری فیلم غزال مجتبی راعی.مهمترین شانس موفقیت از یادها رفته، اما به کارگردانش بازمی‌گردد. بهرام بهرامیان کارگردان فیلم آل که سریال‌هایی چون ساعت شنی، سقوط یک فرشته و جاده قدیم را ساخته؛ نه‌تنها در سریال‌سازی کارگردان موفق‌تری نشان داده که سابقه‌اش نشان می‌دهد در ساخت و پرداخت داستان‌هایی درباره زنان نیز تبحر ویژه‌ای دارد. نکاتی‌که هر دو با چیزهایی که از سریال از یادها رفته شنیده‌ایم تطابق دارد و این احتمال را ایجاد می‌کند که از یادها رفته که ابتدا در دوئل داخلی شبکه یک توانسته سریال الف ویژه کمال تبریزی را از دور خارج کند، در رقابت شبکه‌ها نیز بتواند گوی سبقت را از برادران محمودی و محمدرضا آهنج ربوده و یکه‌تاز رقابت سریال‌های ماه رمضان شود.

 

دلدار

شبکه دو در ایام ماه رمضان سریال عاشقانه دلدار را روی آنتن خواهد فرستاد؛ سریالی با داستانی درباره دلدادگی و دلبستگی؛ که گفته می‌شود در بستری اجتماعی و انتقادی عشق چند دختر و پسر از طبقه متوسط را روایت می‌کند و البته مثل اغلب کارهای سابق سازندگان این سریال از بازیگرانی نه‌چندان نام‌آشنا بهره می‌گیرد. بازیگرانی چون محمدرضا غفاری، الناز حبیبی، حسام محمودی و سوگل خلیق. بهزاد فراهانی، پریوش نظریه و همایون ارشادی دیگر بازیگران دلدار هستند.

 

مهمترین دارایی سریال ماه رمضانی شبکه دو اما نه داستان خاص و نه بازیگران بزرگ که نام سازندگان سریال است: برادران محمودی؛ سینماگرانی که از آغاز دوران کاری‌شان در کنار هم فعالیت کرده و در این روند فیلم‌هایی چون چند متر مکعب عشق، رفتن و شکستن همزمان بیست استخوان و البته سریال سایه‌بان را عرضه کرده‌اند. کارنامه‌ای کاملا معتبر که نشان از حساسیت‌های اجتماعی در کنار وسواس هنرمندانه این‌ دو برادری دارد که به‌دلیل اصالت افغانستانی‌شان همین چند وقت پیش گله کرده بودند که هنوز شناسنامه ندارند!

 

برادر جان

آنهایی که بخش‌هایی از سریال ماه رمضانی شبکه سه، برادر جان را دیده‌اند عنوان می‌کنند که این مناسبتی‌ترین سریال امسال است. سریالی از تیم اغلب موفق سعید نعمت‌الله سناریست و محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده؛ که پیشتر سریال‌های عقیق و مادرانه را تولید کرده‌اند و این‌بار هم صندلی کارگردانی را به محمدرضا آهنج سپرده‌اند تا سومین همکاری‌شان این‌گونه شکل گیرد. برادر جان ملودرامی مذهبی درباره روابط خانواده‌های مذهبی- سنتی است؛ با بازیگرانی چون علی نصیریان، لعیا زنگنه، آفرین عبیسی، سعید چنگیزیان، کامران تفتی، سجاد افشاریان، نسیم ادبی و… که حداقل از این نظر به‌نظر می‌رسد گوی سبقت را از دو سریال دیگر ربوده باشد.

 

برگ برنده و در حین‌حال پاشنه آشیل برادر جان می‌تواند سعید نعمت‌الله باشد. فیلمنامه‌نویسی که عده‌ای از کارهای او به خاطر نزدیکی به فضای فیلم‌های مسعود کیمیایی انتقاد می‌کنند و عده‌ای دیگر اما به دارا بودن نثری خاص و یکه و یگانه. محمدرضا آهنج اما به‌عنوان کارگردان، جز سریال امنیتی آسمان من که دو‌سال پیش برای موسسه اوج ساخت، سریال موفقیت دیگری ندارد. او البته در‌ سال ٨٩ در ماه رمضان سریال ماورایی ملکوت را جلوی دوربین برده بود که موفقیت چندانی نداشت.

 

شانس موفقیت سریال‌های ماه رمضان

هر سریالی برای موفقیت نیاز به المان‌هایی دارد. مانند داستان جذاب، ترکیب بازیگری محبوب، زمان پخش و... این قضیه در مناسبت‌هایی مانند ماه رمضان عناصر دیگری را نیز وارد ماجرا می‌کند. عناصری مانند این‌که فضای سریال با فضای اجتماعی ماه رمضان تا چه حد نزدیکی دارد و...برای تحلیل و پیش‌بینی امکان و احتمال موفقیت سریال‌های امسال عوامل و عناصر مهمی را که در موفقیت سریال‌های مناسبتی می‌توانند نقش داشته باشند، درآورده و آنها را در سریال‌های امسال- براساس شنیده‌هایمان از آن سریال‌ها- در گفت‌وگو با چند کارشناس تلویزیونی که بخشی از کارها را دیده بودند، مورد بررسی قرار دادیم. نتیجه جدولی است که نشان می‌دهد سریال‌های ماه رمضان امسال در چه زمینه‌هایی احتمال بیشتری برای موفقیت دارند.

 

دریا فرج‌پور

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 15
  • -1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش