پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۲۵ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۷۱۹۵
رادیو و تلویزیون

همه‌ی ساختارشکنی‌های سریال «ترور خاموش»

سریال ترور خاموش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون
سریال ترور خاموش موضوع مهمی را محور درام قرار داده است: ابعاد مختلف اعتیاد. داستان از مصادیق آشنای اعتیاد شروع و آرام آرام ابعاد گسترده‌تری از آن عیان می‌شود. در قسمت اول تاثیر اعتیاد را می‌بینیم که منجر به تن دادن به ازدواج دختر خردسال و یا خودکشی داوطلب کنکور شده. در ادامه پای مافیای مواد مخدر در بُعد ملی و بین‌المللی به قصه باز می‌شود.

به گزارش هفت صبح، سریال ترور خاموش موضوع مهمی را محور درام قرار داده است: ابعاد مختلف اعتیاد. داستان از مصادیق آشنای اعتیاد شروع و آرام آرام ابعاد گسترده‌تری از آن عیان می‌شود.

در قسمت اول تاثیر اعتیاد را می‌بینیم که منجر به تن دادن به ازدواج دختر خردسال و یا خودکشی داوطلب کنکور شده. در ادامه پای مافیای مواد مخدر در بُعد ملی و بین‌المللی به قصه باز می‌شود.

سازندگان سریال برای نمایش این حجم از اتفاق باید از ابزار‌ها استفاده بهینه کنند. مثلاً مگر می‌شود از گسترش آزمایشگاه پخت شیشه گفت و آن را نشان نداد؟ یا وقتی اسم کارتل‌های بین‌المللی مواد مخدر در میان است، می‌توان وارد مصادیق نشد؟

از سخت‌گیری تلویزیون و شرایطی که این رسانه دارد، مطلعیم. با این‌حال اگر سازندگان یک سریال دست روی دست بگذارند و سراغ ایده‌های نو نروند، نتیجه‌ای که به دست می‌آید همان کلیشه‌های همیشگی است.

عوامل ترورخاموش، اما جزو دسته‌ای از سریال‌سازان قرار می‌گیرند که برای بیان حرف‌شان با خطوط قرمز سر و کله زده‌اند. در روز‌هایی که سریال رو به پایان است، ۹ مورد از خط شکنی آن را مرور کرده‌ایم.

به این موارد می‌توان مسئله ازدواج سفید را هم افزود که البته چندرسانه به آن اشاره کرده‌اند: ماجرا از این قرار است که یکی از شخصیت‌های مهم سریال به نام مینا شفقتی با بازی ستاره اسکندری، با مردی به نام سروش همتی در رابطه است و ظاهرا با یکدیگر ازدواج نکرده‌اند.

مینا و سروش از کاراکتر‌های منفی اصلی سریال هستند، آن‌ها شیمیدان هستند و آشپزخانه تولید مواد مخدر دارند. تاکنون در سینما، مثلا در فیلم‌هایی مانند رگ خواب شاهد اشاره به این موضوع بوده‌ایم، اما پرداختن به این مسئله در تلویزیون بی‌سابقه بوده است.

حاشیه اول: نقد کودک‌همسری

ماجرا چه بود؟ فسمت اول ترور خاموش چند شوک داشت. یکی از آن‌ها نمایش پدیده کودک‌همسری است. در این قسمت بیننده با یک صحنه عروسی مواجه می‌شود که عروس یک دختربچه است. او به دلیل اعتیاد پدر مجبور به ازدواج با مردی بزرگسال شده.

میزان خط شکنی: پدیده کودک‌همسری اتفاقی تلخ است که در بعضی مناطق کشورمان همچنان رواج دارد. در تلویزیون گاهی به این مسئله اشاره می‌شود، اما هنوز حق مطلب ادا نشده.

ترور خاموش هم می‌توانست این ماجرا را گسترش دهد، اما به نمایش آن در حد برگزاری مراسم عقد و به‌هم زدن آن توسط مأموران بسنده کرد. در این سریال، کودک‌همسری حاصل اعتیاد دانسته شد که پدری حاضر است برای لذت خود، دخترش را بفروشد!

کیفیت اجرا: پدیده کودک‌همسری به خودی خود اتفاق تلخی است. سازندگان ترور خاموش هم به نمایش صحنه عقد بسنده کردند که در همین مقدار هم حرف‌شان تکان‌دهنده و اثرگذار بود.

بازتاب‌ها: نمایش سکانس کودک‌همسری مصادف شده بود با انتشار خبری یک ازدواج واقعی در یکی از مناطق کشور. برخی که سریال را ندیده بودند واکنشی منفی نسبت به سریال ترور خاموش داشتند. در مقابل، خیلی از رسانه‌ها نقد این پدیده را رسالت تلویزیون دانستند و سازندگان ترور خاموش را به‌خاطر این نهیب تحسین کردند.

سریال ترور خاموش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

حاشیه دوم: پرستو کیست و چه می‌کند

ماجرا چه بود؟ در دومین قسمت از سریال ترور خاموش دیالوگی میان شخصیت آدریانا و مأموران امنیتی رد و بدل شد. در این قسمت آدریانا با بازی رویا میرعلمی که از رابط‌های مواد مخدر است از اصطلاح پرستو استفاده کرد. او که خودش به جرم ارتباط با یک باند قاچاق بین‌المللی مواد مخدر دستگیر شده است، اعتراف کرد در ایران رابط‌هایی با نام‌های مستعار فعال هستند مثل پرستو، کبوتر، مینا، توکا و پروانه.

میزان خط شکنی: پرستو اصطلاحی امنیتی است که در عالم سیاست کاربرد زیادی پیدا کرده و مراد از آن تله‌هایی برای به دام انداختن سیاسیون است. استفاده از پرستو و دیگر اصطلاحاتی که معنای تله جنسی می‌دهند برای نخستین بار است در تلویزیون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کیفیت اجرا: سازندگان برای اینکه هم از موضوع پرستو رمزگشایی کنند و هم قبح ماجرا ریخته نشود، گرفتار هیجان نشدند. رویا میرعلمی در کنار پرستو اسم‌های دیگر را هم به زبان می‌آورد و مأمور امنیتی با تمرکز گوش می‌دهد.

بازتاب‌ها: خیلی‌ها در فضای مجازی اقرار کردند که اولین بار است با معنی ثانوی پرستو مواجه شده‌اند! برخی هم آن را به اتفاقات اخیر که برای چند نفر از مسئولان رخ داده است، ربط دادند.

حاشیه سوم: موتورسواری یک دختر

ماجرا چه بود؟ در چهارمین قسمت سریال ترور خاموش اتفاق جالبی رقم خورد. در این قسمت شاهد موتورسواری یک دختر بودیم. ماجرا از این قرار است که یک دختر در حین فروش مواد مخدر از موتور استفاده می‌کند.

نقش این ساقی را شایسته ایرانی برعهده دارد که برای فروش مواد مخدر سوار بر موتور می‌شود و برای اینکه شناخته نشود کلاه‌کاسکت بر سر می‌گذارد. جالب‌تر اینکه او مشتریانش را هم با موتور جابه‌جا می‌کند. از آن طرف ساقی برای فروش جنس یک دستگاه پوز هم داشت تا وقتی مشتری پول نقد همراه ندارد، از آن استفاده کند.

میزان خط شکنی: این قسمت هم‌زمان شده بود با زمانی که شایعه موافقت با موتورسواری خانم‌ها به‌طور کامل رد شد. می‌دانید که چندی پیش این شایعه زمزمه می‌شد، اما در نهایت پرونده‌اش بسته شد.

از آن طرف استفاده از دستگاه کارتخوان یک کنایه تند و تیز به همراه داشت. این اتفاق وقتی افتاد که پزشکان به‌خاطر امتناع در استفاده از دستگاه پوز در آماج حملات بودند.

کیفیت اجرا: صحنه موتورسواری دختر موادفروش، به‌گونه‌ای گرفته شده بود که حساسیت ایجاد نکند.

بازتاب‌ها: مرور نظر کاربران نشان می‌دهد غالباً از این اتفاق استقبال کرده‌اند.

حاشیه چهارم: قرص خوردن کنکوری‌ها

ماجرا چه بود؟ در قسمت اول سریال ترور خاموش چند قصه به‌طور موازی روایت شد. یکی از آن‌ها درباره چند دانشجو بود که خود را برای کنکور آماده می‌کنند. می‌دانید که آزمون کنکور بحرانی است که جوان‌ها با آن مواجه هستند! آنچه در قصه دیدیم چند جوان بودند که برای رهایی از خستگی و آمادگی ذهنی بیشتر به یک قرص پناه می‌برند. آن‌ها نمی‌دانند این قرص دامی است مهلک برای آنها.

میزان خط شکنی: نمایش اثرات مخدرات بر جوان‌ها را پیش‌تر در سریال‌ها و مستند‌های تلویزیونی دیده بودیم. این‌بار شکل تازه‌ای از این قرص‌ها نشان داده شد که از قضا مصرف‌کنندگان متوجه نتیجه معکوس آن نیستند. این بخش از سریال هشدار به خانواده‌هایی بود که فرزندان‌شان راحت فریب می‌خورند. نمایش اثرات قرص از جمله رفتار‌های عجیب و درنهایت خودکشی از موارد خط‌شکن ترور خاموش در این بخش بود.

کیفیت اجرا: مهم‌ترین امتیاز این بخش، عدم گرفتار شدن داستان در دام اغراق بود. تأثیر مصرف مواد مخدر به‌قدری گویا است که نیازی به متوسل شدن به رفتار اضافه نبود.

بازتاب‌ها: صراحت سریال در نمایش اثر سوء مواد مخدر روی چند جوان درس‌خوان باعث شکل‌گیری حجم بالایی از نظرات خانواده‌های نگران شد.

حاشیه پنجم: اروپای پاک؛ خاورمیانه آلوده

ماجرا چه بود؟ سریال ترور خاموش در قسمت‌های ابتدایی به شبکه گسترده توزیع مواد مخدر در کشور اختصاص داشت. مصادیق آن هم نو بود و در حالی که به نظر می‌رسید همین خط داستانی را ادامه دهد، پای توزیع‌کننده‌های بین‌المللی به قصه باز شد. در چند قسمت بعد که به رونمایی از شخصیت‌های مرتبط با ترانزیت بین‌المللی مواد مخدر اختصاص داشت، شعار اروپای پاک؛ خاورمیانه آلوده شنیده شد.

میزان خط شکنی: برای اولین بار است که یک سریال از یک واقعیت پرده برمی‌دارد. در ترور خاموش دیالوگ‌های شگفت‌انگیزی شنیدیم که رهبران اروپا برای پاک نگه داشتن این قاره به آن پایبند هستند، مثلاً پخت شیشه آزاد است، اما نه در خود اروپا!

کیفیت اجرا: تمرکز انتقال شعار اروپای پاک؛ خاورمیانه آلوده بر دیالوگ بود. به همین خاطر سازندگان سریال برای بیان این واقعیت هولناک، دیالوگ‌ها را در دهان مأمور ارشد امنیتی گذاشته بودند. در عمل هم قاچاقچیان که وارد کشور می‌شدند تا جنس را از مرز عبور دهند، گواه این شعار بودند.

بازتاب‌ها: چند رسانه از جمله بولتن‌نیوز این وجه از سریال ترور خاموش را برجسته کرد. در فضای مجازی برخی به دیده تردید به این ماجرا نگاه کردند و خیلی‌ها آن را هشداری جدی دانستند.

سریال ترور خاموش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

حاشیه ششم: پدیده بادی پکر

ماجرا چه بود؟ اصطلاح بادی پَکر تا پیش از این در روزنامه‌ها و مستند‌های سینمایی کاربرد داشت، سریال ترور خاموش هم به این ماجرا پرداخت. نیلوفر با بازی سمیرا حسینی، بادی پَکر (Body Packer) این سریال بود. بادی پکر‌ها به قاچاقچیانی گفته می‌شود که به شیوه بلع، مواد مخدر را جابه‌جا می‌کنند.

میزان خط شکنی: اشاره به بادی پکر اتفاق تازه‌ای است، اما آن‌طور که بعداً مشخص شد، این شخصیت گرفتار سانسور شده. اگر این اتفاق رخ نمی‌داد قصه یک بادی پکر به حد اعلی می‌رسید.

کیفیت اجرا: آن‌طور که خبرش رسانه‌ای شد در قسمت هفدهم، مواد موجود در شکم نیلوفر، باعث مرگ او می‌شود. کمی بعد از پخش سریال، سمیرا حسینی ویدئویی در اینستاگرام خود به اشتراک گذاشت و این‌گونه مشخص شد، ترور خاموش با سانسور روی آنتن رفته است. در این کلیپ زندگی نیلوفر به‌طور فشرده مرور می‌شود و بیننده می‌داند او به اجبار وارد کار قاچاق شده است، همسرش به زندان افتاده و پسرش بیمار است و او چاره را در حمل مواد مخدر دیده.

بازتاب‌ها: کارگردان نسبت به سانسور این بخش از سریال اعتراض کرد. با این‌حال در همین حد هم بیننده با وجهی تازه از اتفاق‌های تلخ جامعه روبه‌رو شد.

حاشیه هفتم: هدایت نیرو‌های امنیتی برای خروج مواد

ماجرا چه بود؟ از قسمت سوم سریال ترور خاموش مسیر قصه وارد فاز تازه‌ای می‌شود. آنچه از این قسمت به بعد پخش شد، فراتر از پرداختن به پدیده اعتیاد در داخل کشور است. در کنار برشمرده اثرات سوء اعتیاد، ماجرا به‌شکل کلان‌تر دیده می‌شود. تیتر کلی همان شعار اروپای پاک؛ خاورمیانه آلوده است.

قاچاقچیان بین‌المللی در پوشش حمل کالای قانونی، مواد مخدر را از مرز‌های کشورمان جابه‌جا می‌کنند. مأموران امنیتی پی به فعالیت‌شان برده‌اند، اما برای رسیدن به سرچشمه فقط نظارت می‌کنند. مأموران همچنین از ارتباط آن‌ها با سازندگان مواد در داخل مطلع هستند، اما باز هم جلوی پخت و توزیع را نمی‌گیرند.

میزان خط شکنی: مأموران سریال‌های امنیتی معمولاً بعد از یکی دو قسمت که سوژه لو می‌رود، اقدام به دستگیری می‌کنند. در ترور خاموش، اما نه‌تن‌ها این کار تا قسمت‌های واپسین انجام نشده که در برخی لحظات مسیر فعالیت قاچاقچیان هموار می‌شود.

کیفیت اجرا: تصویری که از مأموران می‌بینیم، آدم‌های واقعی و درعین‌حال مقتدر هستند. آن‌ها با حوصله دنبال سرمنشأ توزیع قاچاق مواد مخدر می‌گردند.

بازتاب‌ها: ترور خاموش هنوز تمام نشده ولی آنچه مشخص است اینکه بالاخره مأموریت مأموران با موفقیت تمام می‌شود. تعلیق این موفقیت، اما بی‌سابقه است.

حاشیه هشتم: پخت شیشه به سبک والتر وایت

ماجرا چه بود؟ محور اصلی سریال ترور خاموش قاچاق مواد مخدر صنعتی است. پس برای اینکه مخاطب بداند صحبت از چه چیزی است، باید عملیات تولید و فرآیند توزیع نمایش داده شود.

آنچه در این سریال دیدیم سابقه نداشته است. در قسمت نهم سریال از مینا (ستاره اسکندری) و همسرش سروش (رضا مولایی) رونمایی شد. مینا استاد دانشگاه است و شیمی تدریس می‌کند. او به‌واسطه تخصصش وارد کار پخت شیشه شده است.

میزان خط شکنی: برای اولین بار در یک سریال زنی در قامت سازنده شیشه دیده شد. علاوه بر آن دوربین بار‌ها آشپزخانه او را نشان داد. کار‌هایی که این زن می‌کند، ذهن برخی مخاطبان را به سمت رسال برکینگ‌بد برد؛ کاراکتری که بی‌شباهت به والتر وایت نیست. با این‌حال سازندگان می‌گویند، قصد مشابهت‌سازی نداشته‌اند. استفاده از کلیدواژه هایزنبرگ به‌عنوان اسم رمز توسط مینا و سروش بر این مشابهت‌سازی دامن زده است.

کیفیت اجرا: ستاره اسکندری و رضا مولایی شخصیت‌های منفی ترور خاموش هستند، منتهی کارگردان آن‌ها را سیاهِ سیاه نشان نداده است و همین برگ برنده اصلی بازی‌شان شده. نمایش آشپزخانه پخت شیشه هم با رعایت حساسیت‌ها انجام شده.

بازتاب‌ها: وقتی یک اتفاق نو رخ می‌دهد، واکنش‌ها توأم با تعجب است.

سریال ترور خاموش,اخبار صدا وسیما,خبرهای صدا وسیما,رادیو و تلویزیون

حاشیه نهم: بمباران ژن‌های خوب

ماجرا چه بود؟ در قسمت‌های میانی سریال ترور خاموش شاهد طعنه‌های رگباری به کسانی بودیم که از راه ناصواب، ثروت افسانه‌ای به‌دست آورده‌اند. ماجرا از این قرار بود که مأمور امنیتی (حمید عطایی) برای بیان میزان دارایی عجیب یک زوج قاچاقچی، از ثروت آقازاده‌ها مثال می‌زند.

میزان خط شکنی: اینکه ترور خاموش برای نشان دادن بالا بودن ثروت یک زوج قاچاقچی (ستاره اسکندری و رضا مولایی) از آقازاده‌ها و ژن‌های خوب مثال می‌آورد، طعنه سنگینی است که تاکنون در سریال‌های تلویزیونی شاهدش نبوده‌ایم. در این سکانس مأمور امنیتی می‌گوید: این زوج یه ثروت افسانه‌ای دارن که این ثروت افسانه‌ای رو نه از اختلاس بانک‌ها، نه از ژن خوب و نه حتی آقازاده بودن به‌دست آوردن. این ثروت افسانه‌ای چه‌جوری به دستشون رسیده؟!

کیفیت اجرا: پیش از این در چند سریال شاهد کنایه به آقازاده‌ها بودیم. مشکل اصلی‌شان، اما گل‌درشت بودن دیالوگ‌ها بود که کاملاً رو درباره این قشر صحبت می‌کردند. ترور خاموش، اما حرفش را غیرمستقیم زد.

بازتاب‌ها: هر وقت به آقازاده‌ها کنایه زده می‌شود، جماعت اینستاگرام در یک جبهه قرار می‌گیرند! این‌بار هم چنین شد و البته در رسانه‌های رسمی هم بازتاب داشت.

احمد رنجبر

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش