چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۵۸۲
کتاب، شعر و ادب

صالحی در مراسم رونمایی از کتاب «نامه بفرزند»؛

اسلامی ندوشن راه ارتباطی ادبیات کهن و معاصر ایران است

رونمایی از کتاب نامه بفرزند,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش محمدعلی اسلامی ندوشن در ادبیات ایران، گفت: استاد اسلامی ندوشن در خط طولانی ادبیات ایرانی که حامل بزرگ فرهنگ ایرانی است، درس‌های فراوانی داد که چگونه می‌توان از دوران معاصر به دوران ‌کهن رفت و از آن دوران کهن ادبیات؛ توشه زیادی برای معاصر فراهم کرد.

به گزارش  ایسنا، مراسم رونمایی از کتاب «نامه بفرزند» پندنامه محمدعلی اسلامی ندوشن با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر امروز جمعه ۲۸ دی در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

 

در این مراسم عباس صالحی  اظهار کرد: برای کسانی که در دهه ۵۰ به کتابخوانی روی آوردند، آقای اسلامی ندوشن یک هویت به شمار می‌آید.

 

او سپس گفت: ندوشن ادب‌شناس و نقاد ادبی بزرگ معاصر ایران است، کسی که ریشه در ادب کهن ایرانی دارد و خط این ریشه کهن را تا دوره معاصر گام به گام پیش آورده است، بخشی از ادبیات بازبینی شده ادبیات کلاسیک ما توسط او به سوی معاصر کشانده شد. 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: استاد اسلامی ندوشن در خط طولانی ادبیات ایرانی که حامل بزرگ فرهنگ ایرانی است، درس‌های فراوانی داد که چگونه می‌توان از دوران معاصر به دوران ‌کهن رفت و از آن دوران کهن ادبیات؛ توشه زیادی برای معاصر فراهم کرد.

 

صالحی در ادامه افزود: بخشی از نگاشته‌های اسلامی ندوشن در ادبیات، حلاوت زبان سعدی، مولانا، حافظ و سعدی را برای نسل ما بازنمایی کرد.

 

او همچنین بیان کرد: بخش دیگری از شخصیت استاد اسلامی ندوشن را می‌توان با عنوان حکیم و طبیب ایرانی معرفی کرد، او دردهای ایران معاصر را پی می‌گرفت و مرهم‌های متناسب این دردها را جست‌وجو می‌کرد؛ در واقع بخشی از دغدغه‌های او با همین نگاه حکمت‌گونه بود که ایران را دوران پهلوانان اساطیری می‌دید که نباید مرض‌ها و بیماری‌ها بر آن بماند. او یک حکیم و طبیب ایرانی است که می‌کوشد درد ایرانی معاصر را بیابد و راه درمان او را راهنمایی کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی زاویه دیگر شخصیت اسلامی ندوشن را این‌گونه توصیف کرد: دکتر اسلامی ندوشن معلم و مدرس زندگی بود. او به عنوان یک پیر و شخصیت تجربه‌یافته؛ هم کهن دور و هم دوران معاصر را درک کرده بود و تجربه‌های زیادی را به معاصر منتقل کرد، او تلاش کرد این تجربه‌ها را منتقل کند. «آزادی مجسمه»، «کارنامه سفر چین» و زندگی‌نامه خودنوشت با عنوان «روزها» آثار این تجربه‌های متراکم است که استاد به نسل معاصر منتقل می‌کند.

 

او سپس بیان کرد: آنچه امروز برای آن گرد آن آمدیم، اثر ارزشمند «نامه بفرزند» است که روایتی از همین انتقال تجربه‌های استاد ندوشن به دوران معاصر است که اگر کسی بخواهد آن را تجربه کند، مدت زیادی باید صرف کند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ویژگی‌های ادیب، حکیم، طبیب، معلم و مدرس زندگی در صدها اثر او به‌طور فراگیر دیده می‌شود. استاد با وسعت نظر نکته‌های نغزی را می‌گوید. او با نکته‌های تطبیقی که دارد صرفا روایتگر یک نکته نیست بلکه دایره یک تفکر را بیان می‌کند و با زبان و نثر خود به جملات معنا می‌دهد.

 

صالحی در پایان گفت: شیوایی، ایجاز و قدرت زبانی، ترکیب شیوایی او را در نثر به خاطر می‌آورد. گرچه امروز او خارج از کشور است و در میان ما نیست، اما این مراسم در تقدیر این استاد برپا می‌شود. امید است جریان فرهنگی کشور همان‌طور که استاد ندوشن فرمود، بتواند بر بام و بوم این‌ مرز همچنان تاثیرگذار بماند.

 

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسن طالبیان -  معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، غلامحسین امیرخانی، فریدون مجلسی، امیر احمد فلسفی، مجتبی سبزه و دیگر استادان انجمن خوشنویسان ایران و همچنین جمعی از فرهیختگان و اصحاب فرهنگ و هنر از حاضران این مراسم بودند.

 

 همچنین در حاشیه این رویداد، نمایشگاه آثار نفیسی از استادان انجمن خوشنویسان ایران افتتاح شد که تا سوم بهمن در تالار آبی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در معرض دید علاقه‌مندان خواهد بود.

 

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش