شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۲۶۶
کتاب، شعر و ادب

ارز ۴۲۰۰ تومانی کاغذ منشا فساد شد/ دولت، دست تاجران تخصصی را بازبگذارد

سهمیه کاغذ وارداتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
تعدادی از فعالان صنعت چاپ درخواست داشته‌اند سهمیه کاغذ وارداتی را نه به ناشران و نه به چاپخانه‌ها ندهند؛ بلکه کار را به تاجر بسپارند تا از مبدا تا مقصد را به عهده بگیرد. چراکه کاغذ، بحث و گستره وسیع و جنس‌های متنوعی دارد که به شاخه‌های زیادی تقسیم می‌شود و تاجر در هر بخش مثل مقوا و گلاسه و کاغذ تحریر و... تخصصی کار می‌کند. وقتی این تاجر تخصصی را کنار گذاشته و دولت خودش وارد بازی شده و به عنوان بزرگترین تاجر وارد عمل می‌شود و تخصص و برنامه‌ای هم ندارد و دلار ۴۲۰۰ تومانی‌اش را به چند تاجر نورچشمی می‌دهد؛ نتیجه جز گرانی بیشتر بازار نخواهد بود.

به گزارش ایلنا، با انحصاری شدن بازار واردات کاغذ و ملزومات صنعت چاپ، حالا صاحبان این صنعت که روزگاری واردات کاغذ و زینک و موارد مصرفی چاپ را به راحتی انجام می‌دادند از این چرخه کنار گذاشته‌اند و می‌گویند «تاجر برای واردات کاغذ و زینک باید از مجرایی ورود کند که مانند هفت‌خوان رستم است و هرکسی توانست از آن سالم بیرون بیاید، لاتاری‌اش برنده است!» عملکرد کارگروه کاغذ و زینک در ماه‌های اخیر با انتقادهای فراوانی چه از سوی اتحادیه لیتوگرافان و کانون‌های تبلیغاتی تهران و چه از سوی چاپخانه‌داران و واردکنندگان کاغذ و زینک مواجه بوده است. انتقاداتی که نوک تیز پیکان را به سمت دولت نشانه رفته و از دخالت او در انحصاری کردن بازار واردات و نظارت ضعیفش بر توزیع اقلام وارد شده، شکایت دارد.

 

سعید کلاری مدیر «چاپ ناب نقش» درباره کارگروه کاغذی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل داده نظر خوبی ندارد و به ایلنا می‌گوید: «این کارگروه از نظر من شکست خورده است؛ چون عملکردش در این مدت مشخص است.»

 

کلاری ادامه می‌دهد: «با وجود عملکرد بدی که این کارگروه داشته می‌بینیم که کماکان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصمیمات آن را مبنای اجرای خود در بحث کاغذ قرار می‌دهد.»

 

مدیر «چاپ ناب نقش» تصریح می‌کند: «آنچه که ما، به‌عنوان فعالین صنعت چاپ به آن معترضیم این است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ما را نمی‌بیند و فقط به ناشران نظر دارد و کاغذ را به آنها می‌دهد. درحالی‌که چاپ کتاب در صنعت و بازار چاپ تنها سه درصد از کل بازار را به خود اختصاص می‌دهد که سهم ناچیزی است اما وقتی ارشاد کاغذ وارداتی را به آنها اختصاص می‌دهد، باعث می‌شود بازار به‌طورکلی بهم بخورد.»

 

سهمیه کاغذ وارداتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

سعید کلاری مدیر «چاپ ناب نقش»

از طرفی، طبق آنچه احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه لیتوگرافان و کانون‌های تبلیغاتی تهران) می‌گوید یکی از مشکلات کنونی صنعت چاپ و نشر، ورود چاپخانه‌های دولتی به این صنعت است: «اولا اینکه با ارز دولتی و پول بیت‌المال چاپخانه‌های مجهز راه می‌اندازند و رقیب بخش خصوصی می‌شوند. دوم اینکه خودشان جنس مستقیم وارد می‌کنند اما چاپخانه‌داران نمی‌توانند. و مورد سوم اینکه در ارتباط با توزیع کاغذ، سرچشمه را خودشان گرفته‌اند و به کسانی که خودشان می‌خواهند ارز می‌دهند و بر خروجی هیچ نظارتی نمی‌کنند. چند موردی که ورود کرده‌اند مقدار کمی کاغذ را توزیع کرده و مابقی آزاد عرضه شده و هیچ نظارتی وجود ندارد.»

 

مشکلی که موجب رکود بازار صنعت چاپ و نشر و تعطیلی بسیاری از چاپخانه‌های خصوصی شده است؛ طبق گفته فعالان این عرصه، به‌طور متوسط، از ۵ ماشین یک چاپخانه ۴ مورد آن از خط تولید کنار رفته و چاپخانه‌ها در تامین هزینه‌های جاری خود مانده‌اند. همین موضوع باعث شده با ۴۰ تا ۵۰ درصد تعطیلی چاپخانه‌ها و کم شدن ساعت کاری آنها مواجه شویم؛ هرچند با این شرایط، برخی که امید بیشتری دارند، هنوز به کار ادامه می‌دهند و برخی به بن‌بست کامل رسیده‌اند. روندی که سرنوشتی جز طوفانی بزرگ برای صنعت چاپ و نشر کشور در پی نخواهد داشت.

 

سهمیه کاغذ وارداتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

احمد ابوالحسنی (رئیس اتحادیه لیتوگرافان و کانون‌های تبلیغاتی تهران)

سعید کلاری همچنین درباره محدود شدن فعالیت تاجران تخصصی که نتیجه‌اش آشفتگی کنونی بازار چاپ و نشر است، به ایلنا می‌گوید: «ما درخواست داشتیم این سهمیه کاغذ وارداتی را نه به ناشران بلکه به چاپخانه‌ها بدهند.

 

یا حتی به چاپخانه هم ندهند، بلکه کار را به تاجر بسپارند تا از مبدا تا مقصد را به عهده بگیرد. چراکه کاغذ، بحث و گستره وسیع و جنس‌های متنوعی دارد که به شاخه‌های زیادی تقسیم می‌شود و تاجر در هر بخش مثل مقوا و گلاسه و کاغذ تحریر و... تخصصی کار می‌کند. وقتی این تاجر تخصصی را کنار گذاشته و فضا و امکانات به او نداده و دستش را هم می‌بندند و دولت خودش وارد بازی شده و به عنوان بزرگترین تاجر وارد عمل می‌شود و تخصص و برنامه‌ای هم ندارد و دلار ۴۲۰۰ تومانی‌اش را به چند تاجر نورچشمی می‌دهد؛ نتیجه جز گرانی بیشتر بازار نخواهد بود.»

 

محمود ذوالفقاری (مدیر مجموعه چاپخانه‌های خجسته) هم که خود از واردکننده‌های این صنعت است، بر این مساله تاکید داشته و خاطرنشان می‌کند: «در ۹ ماه گذشته شاهد بوده‌ایم که رسما در کار تجار، کارشکنی شده است. من خودم همیشه بخش عمده‌ای از نیازهایم را وارد کرده‌ام. اما الان بیش از ۶-۷ مورد دارم که بیش از هشت ماه است در گمرک مانده؛ از ماشین‌آلات گرفته تا مواد اولیه. چندین‌بار این مسیر را رفته و آمده‌ام اما یا ثبت سفارش یا تخصیص باطل شده یا سیستم تغییر کرده و یکی از چند مجوز باطل شده و دوباره از نو سراغ دریافت مجوزهای اتحادیه صنفی و صمت و... رفته‌ام. درحالی‌که این پروسه هیچ‌وقت در مدت دو ماه جمع نمی‌شود و اگر یکی از آنها مدت دو ماهه‌اش می‌گذشت باید از ابتدا شروع می‌کردی. وقتی سوال می‌کردیم می‌گفتند به ما گفته‌اند این‌طور عمل کنید؛ یعنی به نوعی اختلال در کار واردات.»

 

سهمیه کاغذ وارداتی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات

محمود ذوالفقاری (مدیر مجموعه چاپخانه‌های خجسته)

فعالان صنعت چاپ می‌گویند مشکل کنونی این صنعت از ابتدا اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کاغذ بوده است؛ کاغذ توسط افراد خاص و تحت نظارت دولت وارد می‌شود و چون آنها تنها واردکنندگان این بازار انحصاری هستند، به هر قیمتی بخواهند می‌فروشند و همین باعث بالا رفتن قیمت می‌شود. به اعتقاد چاپخانه‌داران و واردکنندگان کاغذ و زینک، سیستم توزیع ناعادلانه کار می‌کند و اصلا نظارتی روی توزیع کاغذ وجود ندارد و همین باعث می‌شود واردکننده هر قیمتی می‌خواهد برای کالای وارداتی‌اش تعیین کند. اختلاف قیمتی بین بازار موجود و کاغذ وارداتی است که باعث می‌شود کاغذ از یک چرخه عبور کند و به قیمت موردنظر واردکننده به فروش برسد.

 

سعید کلاری که یکی از چاپخانه‌داران فعالی این عرصه است، با تاکید بر اینکه دولت از ابتدا نباید ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کاغذ اختصاص می‌داد، می‌گوید: «من می‌گویم تاجر باید وارد بازار شود؛ او وارد کند، من چاپخانه‌دار از او کاغذ را بخرم و هرکسی سر جای خودش قرار بگیرد. اما کاری که الان دولت کرده این است که ساختار بازار را بهم ریخته است. من به‌عنوان فعال صنعت چاپ می‌گویم احتیاجی به ارز ۴۲۰۰ تومانی نداریم و نباید آن را بدهند چون منشا فساد است و هیچ سودی برای چاپخانه ندارد. وقتی این را انجام ندهند نیازی به خیلی چیزهای دیگر نیست. اما حالا که دارند این پروسه را انجام می‌دهند، دست‌کم بر آن نظارت کنند.»

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش