شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۲۹

در مورد جنگ های ناپلئونی بیشتر بدانید!

جنگ های ناپلئونی,پیشینه جنگ های ناپلئونی,تاریخ جنگ های ناپلئونجنگ های ناپلئونی در دوره حکومت ناپلئون بناپارت بر فرانسه رخ داد
به جنگ هایی که در دوره حکومت ناپلئون بناپارت بر فرانسه در بین سال های ۱۸۰۳ تا ۱۸۱۵ میلادی، بین امپراتوری اول فرانسه و متحدانش از یکسو و نیروهای متغیر ائتلاف رخ داد؛ جنگ های ناپلئونی می گویند. در این مطلب از سرپوش در مورد جنگ های ناپلئونی توضیحاتی داده شده است.

جنگ های ناپلئونی

از حوادث مهم جنگ های ناپلئونی می توان به فروپاشی امپراتوری مقدس روم، به وجود آمدن کنفدراسیون راین، فتح برلین و اشغال وین اشاره کرد. با فتح بیشتر سرزمین های اروپا، قدرت فرانسه گسترش می یافت ولی اوضاع در سال ۱۸۱۲ میلادی، دگرگون شد. در سال ۱۸۱۲ میلادی، ناکامی فرانسه در حمله به روسیه موجب کاهش قدرت فرانسه شد. سرانجام ناپلئون در ماه مه ۱۸۱۴ میلادی، متحمل شکست کامل نظامی شد. این شکست منجر به تبعید ناپلئون به جزیره الب و بازگشت بوربون ها به سلطنت فرانسه شد.

پیشینه جنگ های ناپلئونی

در سال ۱۷۸۹ هم زمان با سقوط زندان باستیل، انقلاب فرانسه شروع شد و پادشاه فرانسه به نام لویی شانزدهم در سال ۱۷۹۳ اعدام شد. اتریش در سال ۱۷۹۲ به این کشور حمله کرد تا با انقلابی های فرانسه مقابله کند. فرانسه تا سال ۱۷۹۵ به تدریج با همه همسایگانش وارد جنگ شد و پس از تصرف سرزمین های ساووی، بلژیک و ساحل غربی رود راین توانست این سرزمینها را به خاک خود ملحق کند.

ائتلافی بر علیه فرانسه در سال ۱۷۹۵ توسط اتریش، پادشاهی پروس، اسپانیا، جمهوری هلند و بریتانیا تشکیل شد. نیروهای فرانسوی به فرماندهی ناپلئون بناپارت به صورت پی درپی پیروز شدند. صلح بال در میان فرانسه، هلند و پادشاهی پروس در همان سال منعقد شد و پیمان کامپو فورمیو در سال ۱۷۹۷ در میان فرانسه و اتریش بسته شد. پس از اینکه ناپلئون در سال های ۱۷۹۷ و ۱۷۹۸ از ایتالیا و مصر بازگشت، نوعی قدرت کاریزماتیک داشت و به همین پشتوانه با کنار زدن دیرکتوار خود با عنوان کنسول نخست در جریان کودتای ۱۸ برومر در سال ۱۷۹۹ در رأس هرم قدرت فرانسه قرار گرفت.

او روز ۱۴ ژوئن سال ۱۸۰۰ از طریق کوه های آلپ، حمله کرد و در نبرد مارنگو، اتریشی ها را شکست داد و پیمان لونِویل را در ماه فوریه سال ۱۸۰۱ با آنها منعقد کرد. ناپلئون در سال ۱۸۰۱ با یک کنکوردا به فتح ایتالیا جنبه قانونی داد و در سال ۱۸۰۲ با پیمان آمین توانست بریتانیا را از ادامه دشمنی بازدارد و با استفاده از قوانین مدنی جدید، ایجاد مدارس، بانک ها و … در فرانسه، بنیان یک دولت بورژوایی را استوار کرد. او عنوان امپراتور را از سال ۱۸۰۴ برای خود انتخاب کرد و بر علیه همه کشورهای اروپایی، جنگ های طولانی را آغاز کرد.

جنگ های ناپلئونی

> جنگ ائتلاف سوم:

دودمان هابسبورگ با کمک امپراتوری روسیه و بریتانیا توانست در اتریش، ائتلاف سوم را بر علیه ناپلئون ایجاد کند ولی سرانجام در نبرد استرلیتز، اتریش شکست خورد و ناچارا در سال ۱۸۰۵ میلادی، پیمان پرسبورگ را با فرانسه امضاء کرد. پس از این شکست، امپراتور امپراتوری مقدس روم به نام فرانسیس دوم، از تاج و تختش کناره گیری کرد و از آن پس امپراتوری مقدس روم به امپراتوری اتریش تغيير کرد.

جنگ های ناپلئون با اتریش,آخرین جنگ ناپلئون,پیامد جنگ های ناپلئونیجنگ های ناپلئونی بین سال های ۱۸۰۳ تا ۱۸۱۵ میلادی اتفاق افتاد

> جنگ ائتلاف چهارم:

در سال ۱۸۰۶ میلادی، ائتلاف چهارم توسط امپراتوری روسیه، پادشاهی پروس، بریتانیا، پادشاهی ساکسونی و سوئد بر علیه فرانسه تشکیل شد ولی ناپلئون در نهایت به پیروزی رسید و در سال ۱۸۰۷ با روسیه، پیمان تیلسیت را امضاء کرد و این کشور را از صف متحدین، خارج کرد و بر شهریارنشینان آلمانی مسلط شد و برادرش را برای حکمرانی بر این سرزمینها انتخاب کرد.

> جنگ ائتلاف پنجم:

در سال ۱۸۰۹ ائتلاف پنجم تشکیل شد که طرف اصلی فرانسه، اتریش بود و پس از شکست در نبرد واگرام، مجبور شد که قرارداد وین را امضاء کند.

> لشکرکشی به روسیه:

بنیان قدرت ناپلئون در اثر سیاست های مذهبی نامطلوب او نظیر توقیف پاپ پی هفتم، مالیات های سنگین و جنگ های بی پایان و خسته کننده اش متزلزل شده بود. ناپلئون به روسیه در سال ۱۸۱۲ لشکرکشی کرد و پس از این که در جنگ اسمولِنسک و بورودینو پیروز شد، مسکو را فتح کرد و پس از آتش زدن این شهر توسط ارتش روسیه( بر اساس استراتژی زمین سوخته) و کمبود آذوقه، ناچارا عقب نشینی کرد. در این عقب نشینی ، نیم میلیون از سربازان لشکر فرانسه کشته شدند و آوازه شکست ناپذیری ناپلئون خدشه دار شد.

> جنگ ائتلاف ششم:

همکاری امپراتوری روسیه، امپراتوری اتریش، پادشاهی پروس، بریتانیا، سوئد، پادشاهی اسپانیا و پادشاهی پرتغال باعث ایجاد ششمین ائتلاف علیه فرانسه شد و بر این اساس، بناپارت در ۱۴ مه ۱۸۱۴ میلادی توسط ارتش ناپلئون شکست خورد. پیمان فونتن بلوبلافاصله پس از شکست ارتش فرانسه، به فراسوی ها تحمیل شد. بر اساس این پیمان، پس از کناره گیری ناپلئون از قدرت، لوئی هجدهم از خاندان بوربن به سلطنت بازگشت و سرانجام ناپلئون در جزیره الب ، زندانی شد.

پیمان پاریس( ۱۸۱۴) پس از گذشت مدت کوتاهی از انعقاد پیمان فونتن بلو، به امضاء رسید.

بازگشت ناپلئون

پس از این که ناپلئون در جزیره الب بمدت ده ماه سکونت یافت؛ در ۲۰ مارس ۱۸۱۵ به پاریس بازگشت و بمدت صدروز بر این کشور، حکمرانی کرد. ناپلئون تا زمانیکه در نبرد واترلو شکست خورد؛ همچنان فرمانروایی میکرد. پس از تسلیم شدن ناپلئون، وی در جزیره سنت هلن تبعید شد. متحدین، فرانسه را اشغال کردند. در ۲۰ نوامبر ۱۸۱۵پیمان دوم پاریس به فرانسه تحمیل شد و این کشور، متحمل پرداخت غرامت و محدودیت های دیگری گردید.

پیامد جنگ های ناپلئونی

جنگ های ناپلئونی باعث برهم زدن مرزهای اروپا و همچنین برهم زدن موازنه حاصله در جنگ هفت ساله گردید و بذر انقلاب و اندیشه های جدید در اروپا پاشیده شد ولی سقوط ناپلئون باعث شد که اوضاع در قالب یک قرارداد همگانی یعنی کنگره وین، تثبیت شود. کنگرهٔ وین با ایجاد کنسرت اروپا موجب تضمین صلح عمومی جهان بمدت یک قرن( تا آغاز جنگ جهانی اول) شد.

جنگ ناپلئون با روسیه,تاریخ جنگ های ناپلئون,تاریخچه جنگ های ناپلئونیجنگ‌های ناپلئونی متشکل از جنگ ائتلاف سوم و جنگ ائتلاف چهارم و ... میباشد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش