شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۲ - ۲۹ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۷۶۲۷
فرهنگ و رسانه

وضعیت شغلی روزنامه‌نگاران در جهان چگونه است؟

روزنامه‌نگاری,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

در حالی که رکود اقتصادی سراسر جهان را فرا گرفته است و هر روز اخبار مختلف در مورد اخراج کارمندان به گوش می‌رسد، مرکز تحقیقاتی «پیو ریسرچ» بر اساس آخرین بررسی‌های خود اعلام کرد کاهش نیروهای کاری در روزنامه‌های سراسر جهان طی یک سال گذشته فراتر از انتظار بوده و رسانه‌های خبری دیجیتال نیز شرایط مشابهی را تجربه کرده‌اند.

 

طبق آخرین آمار منتشر شده، در فاصله زمانی ژانویه ۲۰۱۷ تا آوریل ۲۰۱۸ میلادی ۳۶درصد بزرگ‌ترین روزنامه‌های جهان و ۲۳ درصد خبرگزاری‌های دیجیتالی بزرگی که بیشترین ترافیک آنلاین را به خود اختصاص داده‌اند بخشی از کارمندان خود را اخراج کرده‌اند. در این میان گفته می‌شود آن دسته از روزنامه‌هایی که بیشترین تیراژ را داشتند نیز بالاترین میزان اخراج روزنامه‌نگاران را هم به خود اختصاص داده‌اند. این بررسی به نوعی پایین بودن امنیت شغلی روزنامه‌نگاران را به وضوح نشان می‌دهد.

 

امنیت شغلی روزنامه‌نگاری

بررسی جدید مرکز تحقیقاتی «پیو ریسرچ» نشان داد شرکت‌های بزرگی که روزنامه‌های صاحبنام و پرتیراژ را در زیرمجموعه خود قرار داده‌اند و از جمله آنها می‌توان به شرکت «نیوز کورپ» اشاره کرد، در یک سال گذشته بیشترین میزان اخراج روزنامه‌نگاران در جهان را به خود اختصاص دادند و مهم‌ترین دلیل آنها برای اعمال چنین تصمیم‌هایی کاهش هزینه‌های سازمانی بود.

 

این مرکز تحقیقاتی برای آنکه نتایج مستند و قابل اعتمادی را به دست آورد میزان اخراج روزنامه‌نگاران در ۱۱۰ روزنامه و ۳۵ خبرگزاری بزرگ را تحلیل کرد. تمام روزنامه‌هایی که در این بررسی حضور داشتند، به استثنای «وال استریت ژورنال» که از دوشنبه تا جمعه منتشر می‌شود، در شنبه هر هفته دست کم ۵۰ هزار نسخه تیراژ داشتند. در بخش خبرگزاری‌ها هم گفته شد که تمام سایت‌های مورد بررسی دست کم ماهانه ۱۰ میلیون بازدیدکننده مجزا داشتند که در خانواده خبرگزاری‌های بزرگ جهان طبقه‌بندی شدند.

 

براساس نتایج حاصل از این بررسی که ۱۶ ماه به‌طول انجامید مشخص شد ۳۶ درصد روزنامه‌ها گزارش رسمی مربوط به اخراج کارمندان خود را ثبت کردند و در این میان نیمی از مراکز مذکور بیش از یک بار چنین اتفاقی را تجربه کردند.

 

روزنامه‌های بزرگی که تیراژ روزانه بیشتر از ۲۵۰ هزار نسخه دارند بیشتر از روزنامه‌های کوچک در معرض اخراج کارمندان قرار گرفتند و بررسی‌ها مشخص کرد از ۱۶ روزنامه بزرگی که تیراژ بالای ۲۵۰ هزار نسخه داشتند، ۹ مورد با اخراج گسترده کارمندان خود مواجه شدند. در مقایسه با این اتفاق‌، از ۴۴ روزنامه حاضر در این بررسی که تیراژ روزانه آنها بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار نسخه بود ۱۶ مرکز کارمندان خود را اخراج کردند و در مقابل، در بین ۵۰ روزنامه‌ای که تیراژ روزانه آنها بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نسخه محاسبه شد تنها ۱۵ مورد تصمیم به اخراج روزنامه‌نگاران گرفتند.

 

آمار رسمی منتشر شده حاکی از آن است که اخراج روزنامه‌نگاران در مراکز خبری بزرگ بسیار شایع شده است و بخصوص این بررسی ۱۶ ماهه نشان می‌دهد روزنامه‌نگاران بیش از هر زمان دیگر امنیت شغلی خود را از دست داده‌اند. بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میلادی تعداد افرادی که در تحریریه روزنامه‌ها مشغول به فعالیت‌ بودند کاهش ۱۵ درصدی را تجربه کردند و البته خبرگزاری‌های آنلاین موفق شدند در مقیاس کمتر اخراج کارمندان بخش تحریریه را تجربه کنند.

دستمزد ماهانه روزنامه‌نگاری

 

بررسی جدید مشخص کرد در بخش تحریریه روزنامه‌ها دو برابر بیشتر از دیگر سازمان‌ها و بخش‌های کاری افراد فارغ‌التحصیل شده از دانشگاه‌ها مشغول به کار هستند. با این وجود، این افراد کمترین میزان حقوق را نسبت به دیگر صنایع دریافت می‌کنند و میانگین دستمزد آنها چندان قابل ملاحظه نیست.

 

مرکز «پیو ریسرچ» در گزارش جدید خود توضیح داد ۷۹ درصد افراد شاغل در تحریریه روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و شبکه‌های خبری از جمله خبرنگاران، سردبیران، ویراستاران، عکاسان و فیلمبرداران دست کم یک مدرک دانشگاهی مرتبط با شغل خود را در اختیار دارند. در مقابل، در بین افرادی که در دیگر صنایع و مشاغل مشغول به فعالیت هستند این رقم ۳۶ درصد گزارش شده است.در بخش پرداخت حقوق هم تفاوت‌هایی در این زمینه وجود داشته است.

 

به‌عنوان مثال آن دسته از روزنامه‌نگارانی که تحصیلات دانشگاهی دارند دستمزد بالاتری نسبت به دیگر همکاران خود دریافت می‌کنند و البته میانگین درآمد آنها نسبت به افراد شاغل در دیگر صنایع که تحصیلات آکادمیک دارند پایین‌تر محاسبه می‌شود. بر اساس بررسی جدید مشخص شد میانگین درآمد سالانه شاغلان در تحریریه‌های امریکا که از سواد دانشگاهی برخوردار هستند ۵۱ هزار دلار است و در مقابل، آن دسته از افرادی که با مدرک دانشگاهی در دیگر مشاغل مشغول به کار هستند میانگین درآمد سالانه ۵۹ هزار دلاری را از آن خود کرده‌اند.

 

یکی از دلایلی که باعث شده است میانگین درآمد روزنامه‌نگاران نسبت به دیگر مشاغل پایین‌تر باشد این است که تحصیلات آنها در رشته‌های انسانی بوده است و کارمندان با این تخصص‌ها معمولاً درآمد کمتری دارند. بر اساس مطالعه جدید مشخص شد ۷۷ درصد روزنامه‌نگارانی که سواد آکادمیک دارند در یکی از رشته‌های انسانی تحصیل کرده‌اند و این رقم نسبت به افرادی که با مدرک رشته‌های انسانی در دیگر مشاغل مشغول به کار هستند سه برابر بیشتر است.

 

همچنین مشخص شده است از هر ۱۰ کارمند تحریریه روزنامه که مدرک دانشگاهی دارد سه نفر به‌صورت تخصصی در زمینه روزنامه‌نگاری تحصیل کرده‌اند. از دیگر رشته‌های مرسوم که در این فضا مشغول به کار هستند می‌توان به ۱۳ درصد افراد با مدرک روابط عمومی، ۱۱درصد با مدرک زبان و ادبیات و ۷ درصد با سواد رسانه‌های جمعی اشاره کرد. در مجموع می‌توان گفت روزنامه‌نگاران نه تنها امنیت شغلی کمتری نسبت به دیگر مشاغل دارند، بلکه میانگین دستمزد آنها هم پایین است و این مسأله از بزرگترین نگرانی‌ها برای آنها محسوب می‌شود.

 

میثم لطفی

 

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش