پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۹ - ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۴۴۸۹
فرهنگ و رسانه

منبع درآمد کیهان کجاست؟

کیهان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

تقریبا هیچ یک از همکارن سابق کیهان حاضر نشدند به این پرسش پاسخ دهند که «منبع درآمد کیهان کجاست؟». در نهایت پس از تماس‌های فراوان با افراد مختلف، یک عضو شناخته شده‌ی اسبق تحریریه‌ی روزنامه‌ی کیهان که نخواست نامش مطرح شود و نیز عبدالرضا داوری که در مقطعی در این روزنامه بوده است، در این مورد اطلاعاتی را مطرح کردند.

 

عبدالرضا داوری می‌گوید سرپرست موسسه‌ی کیهان هم مانند موسسه‌ی اطلاعات به عنوان نمایندگی ولی فقیه است، پس باید از نظر مالی به آن پاسخگو باشد. او از دیگر منابعی که کیهان تامین مالی می‌شود به آگهی‌هایی که می‌گیرد و همچنین درآمدی که از طریق چاپ‌خانه‌هایش به دست می‌آورد، اشاره کرد.

 

اما منبع آگاه دیگر می‌گوید کیهان املاک زیادی در تهران و شهرهای مختلف دارد که اگر آنها را فروخته باشد می‌تواند یک موسسه را اداره کند؛ او همچنین معتقد است در حال حاضر کیهان موسسه‌ی زیان‌دهی است، در حالی که در گذشته کیهان از نسخه فروشی درآمد قابل توجهی کسب می‎‌کرده است.

 

متن کامل گفت‌وگوی انصاف نیوز با عبدالرضا داوری و یک منبع آگاه را در ادامه بخوانید:

موسسه‌ی کیهان مصادره‎ای است

مشاور سابق محمود احمدی نژاد در پاسخ به این پرسش که آیا از اموال موسسه‌ی کیهان اطلاعی دارد، به انصاف نیوز گفت: بنده اطلاعاتی ندارم، از آنجایی که موسسه کیهان مصادره‎ای است، قاعدتا اموالی داشته است اما دقیق نمی‌دانم آن اموال موسسه واگذار شده است یا خیر؟ هرچند  بعید نیست اموالی داشته باشد، ممکن است زمین و ساختمان‌هایی در شهرهای مختلف داشته باشد.

 

عبدالرضا داوری درباره‌ی موسسه‌ی کیهان توضیح داد: در واقع کیهان زیر نظر ولی فقیه است قاعدتا به لحاظ مالی باید به دفتر رهبری پاسخگو باشند و طبیعتا بخش مالی دفتر رهبری بر آن نظارت دارد. کیهان مجموعه‌ای در زمینه‌ی روزنامه، نشریات و کتاب است و به طور طبیعی بخشی از هزینه‌های کیهان از طریق فروش محصولاتش است؛ چاپ‌خانه‌ی‎ بسیار بزرگی هم در خیابان فردوسی دارد.

 

او افزود: به لحاظ ساختاری روزنامه‌ی کیهان و اطلاعات جزو تشکیلات مصادره‌ شده‌ی بعد از انقلاب بوده‌اند که تحت نظر امام قرار گرفتند و بعد از فوت امام رفتند زیرنظر آیت الله خامنه‌ای.

 

داوری در پایان با ذکر خاطره‌ای گفت: کیهان آگهی‌های دولتی قضایی می‌گیرد. یک بخشی از دستگاه‌های حاکمیتی خارج از دولت هم نسخه‌های روزنامه‌ی کیهان را می‌خرند. بگذارید یک خاطره تعریف کنم در زندان اوین که بودم کیهان به زندان نمی‌آمد، این قضیه را از مدیر زندان پیگیری کردم که چرا کیهان به اوین نمی‌آید؟ و آنها گفتند روزنامه‌ی کیهان را باید بخریم و رایگان در اختیار ما قرار نمی‌دهند، اما بعضی از روزنامه‌ها مثل شرق، اطلاعات، آرمان به صورت رایگان ده، پانزده نسخه به زندان می‌فرستادند.

 

کیهان یک موسسه‌ی ورشکسته است

یک عضو شناخته شده‌ی اسبق تحریریه‌ی روزنامه‌ی کیهان که نخواست نامش مطرح شود، با بیان اینکه کیهان و هر رسانه‌ای یک متغیری وابسته است نه مستقل، به انصاف نیوز گفت: «پدیده‌هایی مثل علاقمندی مخاطبان به یک رسانه وجود دارد که فروش نسخه را بالا می‌برند و باعث ورود سیل آگهی‌ها به یک رسانه می‌شود. اما در حال حاضر کیهان یک موسسه‌ی ورشکسته است؛ یعنی باتوجه به بهای ساختمان‌های آن، اجاره‌اش صدبرابر درآمدهایی است که به اصطلاح به دست می‌آورد.

 

او اضافه کرد: به عبارت دیگر یکی از منابع تامین درآمدهای پایدار خدمات چاپ این موسسه برای مجله‌ها و کتاب‌های درسی و روزنامه‌های دیگر -مثلا روزنامه‌ی جمهوری اسلامی- است که در دهه‌ی ۶۰ و ۷۰ در روزنامه‌ی کیهان چاپ می‌شدند. این یک درآمد ثابت و پایداری برای موسسه کیهان بود. اما اکنون مشکل کیهان فرسودگی ماشین آلات چاپ و عدم نوسازی آنها براساس نیازهای زمانه است .  سیستم چاپ کیهان یکی از قدیمی‌ترین و پیشرفته‌ترین سیستم‌های چاپ آلمان است. آن زمان کیهان به خود مسلح بود و توانایی این را داشت  که همزمان چهار روزنامه‌ی ۸ صفحه‌ای را منتشر کند و بخش‌های چاپ افست دو تا مجله ۶۴ صفحه‌ای را همزمان منتشرکند.

 

الان فرسودگی و بحران مجله‌های کاغذی باعث شده که بخشی از موسسات تعطیل شوند و منابع تامین درآمدهای پایدار تقریبا خشک شده است. الان کیهان با بودجه‌های وزارت ارشاد و بعضی از نهادهای حاکمیتی خارج از دولت تامین می‌شود. اگر این بودجه‌ها تامین نشوند کیهان نمی‌تواند سرپا بماند زیرا الان زیر خط فقر است.

 

موسسه‌ی کیهان و اطلاعات  رقیب بودند

او اضافه کرد: در گذشته که فضای مجازی و اینترنت کمتر بود. تقریبا موسسه‌ی کیهان و اطلاعات دو رقیب بودند و بالاترین درآمد را از نسخه فروشی به دست می‌آوردند. مثلا آقای دعایی نماینده‌ی ولی فقیه در موسسه‌ی اطلاعات می‌گفت چهار  صفحه‌ ترحیمی که در کیهان چاپ می‌شد، کی می‌شود نصف آن صفحه را به اطلاعات بدهند؟

 

در نتیجه آن صفحه‌ی کیهان همیشه ستونش پر بود و برای چاپ آگهی در آن ستون پول پرداخت می‌کردند. این صفحه هم‌اکنون هیچ گونه آگهی‌‎ای ندارد و آگهی فوت‌های آن به موسسه‌ی اطلاعات منتقل شده؛ از این جهت اکنون روزنامه‌ی اطلاعات درآمد خوبی دارد.

 

این منبع آگاه گفت: تا پایان دهه‌ی شصت تیراژ کیهان به اندازه‌ی یک سوم و نصف استادیوم آزادی بود یعنی ۳۴۰ هزار نسخه چاپ می‌کرد. پس هم به‌لحاظ نسخه فروشی سودآور بود و هم اینکه  وقتی روزنامه‌ای تیراژ بالایی دارد یعنی روزنامه‌ها و صفحات آگهی آن تامین کننده‌ی منابع مالی پایدار بودند. اما الان تیراژ کیهان زیر ده هزار تا است و به جز  آگهی‌های دولتی هیچ آگهی دیگری ندارد و هزینه‌های سرباری روزنامه‌ی کیهان به شدت بالا رفته است؛ در نتیجه به نظر می‌رسد یک موسسه‌ی ورشکسته‌ است.

 

این فرد افزود: در سال ۶۰ دفتر نمایندگی‌ای برای کیهان در بهترین نقطه‌ی سوریه خریداری شد اما الان شنیدم آنها به فروش رفته. زمین‌هایی هم در ولنجک قرار داشت که بنا بود باشگاه رفاهی شود مثل باشگاه بانک سپه و … نمی‌دانم سرنوشت آنها چه شد؟ ارزش افزوده‌هایی که این مستقلات پیدا کرده، غیر قابل تصور است. ۲۱ هراز متر مربع در اطراف ولنجک زمین داشت، حتی اگر آن را در دهه‌ی ۸۰ و یا ۹۰ فروخته باشند پولش یک موسسه را زنده می‌کند. نمی‌دانم آقای شریعتمداری فروخته یا نه؟ با این وضعیت مالی کیهان از نظر اقتصادی غیر قابل اداره است.

 

در گذشته کیهان به دلیل نقدینگی و درآمد بالایی که داشت، زمین‌هایی مسکونی برای واحدهای مسکونی کارکنانش و باشگاه خریداری می‌کرد. مثلا در گذشته کیهان در کرج یکسری املاک داشت، قرار بود از مرکز شهر خارج شود زیرا نشریات کاغذی باید برای دسترسی به شبکه‌های اتوبانی اطراف موسسات باشند، اما به دلیل تحولات سیاسی و تسخیر مدیریت این اتفاق نیفتاد. در واقع آقای شریعتمداری مدیریت هزینه می‌کند و نه مدیریت  درآمد.

 

او افزود: کیهان به دلیل وابستگی‌ای که به یک منبع لایزال مالی دارد دغدغه‌ی تامین اعتبارات و درآمدهای پایدار را نداشت. کیهان برای کسب درآمد مشکلی ندارد، حال می‌تواند کمک‌های ارزی باشد که به همه‌ی مطبوعات داده می‌شود، که معمولا با فشار پاره‌ای از نهادها بخش قابل توجهی از کمک‌های ارزی و یا کمک‌های ریالی  و یا مربوط به کاغذ را به کیهان اختصاص می‌دهند. قبلا سه طبقه در یک ساختمان کیهان  مربوط به آگهی بود. الان فکر نمی‌کنم حتی یک طبقه هم به آگهی ربط داشته باشد زیرا آگهی‌ای وجود ندارد.

 

با هر بار چاپ روزنامه‌ی کیهان  ۵۰۰ نسخه‌ی آن هدر می‌رود

این عضو سابق تحریریه‌ی کیهان می‌گوید: دستگاه چاپ روزنامه‌ی کیهان تا بتواند روزنامه را از صفر به صورت رنگی چاپ کند و رنگ‌ها را تامین کند ۵۰۰ نسخه‌ی این روزنامه‌ به هدر می‌رود‌.

 

در گذشته در پاره‌ای از موارد کیهان ۷۰۰  هزار تا تیراژ داشت. ببینید چقدر این روزنامه زیان‌ده شده است.  کیهان از طریق کتب درسی‌ای که برای مدارس  و وزارت آموزش و پرورش چاپ می‌کند، درآمدهایی دارد. چون  واحدهای چاپی بزرگی دارد.

 

او افزود: کیهان حداقل ۱۸ تا ۲۰ هزار متر مربع در خیابان فردوسی ملک دارد. خارج از تهران نیز اموالی را دارد. تقریبا در مراکز استا‌ن‌ها دفاتر نمایندگی ، نمایندگی مشترکین ، نمایندگی توزیع آگهی‌ها دارد. مثلا اما الان نیازی به خبرنگار در شیراز ندارد و دفاتر نمایندگی‌اش تعطیل شدند. املاک کیهان در ۲۸ استان کشور وجود داشت و  دفاتر عمده‌ای داشتند که هیچکدام از این‌ها کارآمدی نداشتند یا فروخته شدند که خبر ندارم.

 

این منبع آگاه در پایان گفت: کیهان دفاتری در شمیران، بازار و خیابان‌های دیگر همچون خیابان آزادی، میدان آزادی، میدان انقلاب و  میدان امام حسین داشت و دفاتر نمایندگی . چیزی کمتر از ۱۵۰ تا ۲۵۰ متر مربع نیستند و  بعضی از آن‌ها حتی ویلایی بودند و حیاط داشتند.

 

زهرا منصوری

 

ensafnews.com
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش