پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۸ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۰۹۸
فرهنگ و رسانه

یک مدرس ارتباطات:

عوض کردن اسپانسر «برنده باش» دردی را دوا نمی‌کند/پول‌های مردم چه می‌شود؟

مسابقه برنده باش,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
یک روزنامه‌نگار و مدرس ارتباطات درباره حذف برنامه «برنده باش» از آنتن تلویزیون، به دلیل آنچه این برنامه مصداق قمار دانسته شده است، می‌گوید: عوض کردن اسپانسر صورت مساله را تغییر نمی‌دهد و اگر شرکتی دیگر بیاید مساله سر جای خودش است و باید تغییر اساسی در برنامه‌ها بدهیم.

بیژن نفیسی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان مطالب بالا با اشاره به ماهیت مسابقات تلویزیونی و اپلیکیشن‌های ی که به کار برده می‌شود، اظهار کرد: رسانه‌ها برای جذب مخاطب از شیوه‌های مختلفی ممکن است استفاده کنند اما مساله مهمی در رسانه‌ها وجود دارد مسؤولیت اجتماعی در ارائه برنامه‌هاست. ما باید سعی کنیم مخاطب را با محتوا و کیفیت خوب یک برنامه به نوعی به سمت اطلاع و آگاهی که می‌خواهیم برسانیم. اگر مسابقه‌ای هم تولید می‌شود نباید جنبه مادی داشته باشد تا تعدادی از مردم فقط برای جنبه مادی شرکت کنند.

 

او ادامه داد: ما در رسانه‌های چاپی سال‌هاست که جدول را داریم و البته جنبه مادی ندارد. پررنگ کردن مادیات در برنامه‌ها مسیر اشتباهی است؛ زیرا متوجه نخواهیم شد که مخاطب ما چه کسی است و ممکن است برخی مخاطبان فقط به دلیل فرصت مادی جذب تلویزیون شوند که نشان می‌دهد این مخاطب واقعی نیست؛ بنابراین زمانی که برنامه هم قطع می‌شود، مخاطب ریزش می‌کند. رسانه‌هایی مانند تلویزیون، رادیو، مطبوعات و خبرگزاری‌ها باید مخاطب دائم مشخصی داشته باشند و این مخاطبان باید به دلیل اعتماد متقابل و اطمینان به اطلاعات و آگاهی به روزی که رسانه‌ها می‌دهند، جذب آن شوند.

 

این مدرس ارتباطات تصریح کرد: ما به صورت مقطعی می‌توانیم با چنین برنامه‌هایی بگوییم از لحاظ کمیتی دارای مخاطب هستیم که نشانگر این است که ما مخاطب عام را داریم اما این طور نیست. این برنامه‌ها ما را هم فریب می‌دهد و از مسیر اصلی‌مان که اطلاعات، آگاهی دادن و مسؤولیت اجتماعی است، دور می‌کند.

 

نفیسی با اشاره به مسابقات تلویزیون که جایزه نقدی آن زیاد است، بیان کرد: در حقیقت این نوع برنامه‌ها دارای هیجان است و محتوای درستی ندارد و حتی نتیجه‌ای از آن نمی‌گیریم. این یکی از مشکلات و معضلات است که رسانه‌ها دچار آن می‌شوند و فکر می‌کنند با چنین برنامه‌هایی از لحاظ کمیتی تعداد مخاطبان را افزایش می‌دهند.

 

او با اشاره به افرادی که در این مسابقه شرکت و برای بسته‌ی سوالات مبالغی را پرداخت کرده‌اند، گفت: وقتی این برنامه قطع می‌شود تکلیف این افراد چیست؟ آیا می‌توانند پول خود را پس بگیرند؟ این مکانیسم‌ها از لحاظ اداری و مالی انجام می‌شود و زمانی که در یک مسابقه از مردم مبالغی گرفته می‌شود باید پیش‌بینی شود که اگر روزی این برنامه قطع شود، بازپرداخت آن چگونه خواهد بود.

 

نفیسی درباره تغییر اسپانسر در برنامه «برنده باش» گفت: عوض کردن اسپانسر صورت مساله را تغییر نمی‌دهد و اگر شرکتی دیگر بیاید مساله سر جای خودش است و باید تغییر اساسی در برنامه‌ها بدهیم.

 

او تصریح کرد: زمانی که برای معلومات در مسابقه‌ای شرکت می‌کنید باید عشق و علاقه‌ای هم وجود داشته باشد وگرنه جوی کاذب است. برخی شرکت می‌کنند چون فقط انگیزه برنده شدن پول را دارند؛ البته اشکالی ندارد که جایزه‌ای باشد اما باید نگاه معنوی داشته باشند. برای مثال چند کتاب یا کمک هزینه تحصیلی به فرد برگزیده هدیه دهند نه اینکه مسابقه به شکل بخت‌آزمایی باشد. در این مسابقات بیشتر شانس و اقبال وجود دارد تا معلومات و آگاهی فرد شرکت‌کننده.

 

این روزنامه‌نگار و مدرس ارتباطات بیان کرد: این مسابقات جو کاذبی ایجاد می‌کند که به دنبال مخاطب دائم هستیم؛ در حالی که هر برنامه باید به شکل پیوسته باشد که مخاطبان دائم را جذب کند. مخاطب نباید به صورت کاذب و در ساعت مشخص پای تلویزیون بنشیند و تعداد مخاطبان در ساعات دیگر ریزش کند.

 

در ماه‌های اخیر انتقادهای فراوانی درباره عملکرد صداوسیما و رویکردش به درآمدزایی از طریق اپلیکیشن‌ها وارد شد و در روزهای پایانی هفته گذشته آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پاسخ به یک استفتا درباره برنامه «برنده باش»، این برنامه را مصداق قمار دانست و همین باعث شد تا موج جدیدی از انتقادها شکل بگیرد.

 

پس از این اتفاق مقام معظم رهبری هم به این ماجرا حساسیت نشان دادند و به حذف چنین شیوه‌هایی برای درآمدزایی تذکر دادند. نتیجه تذکر جدی مقام معظم رهبری، دستور عبدالعلی علی‌عسکری رئیس سازمان صدا وسیما به اداره کل بازرگانی این سازمان بود.

 

رئیس صدا و سیما در دستور خود نوشت: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد فرهنگ کار به مناسبت روز کارگر، نسبت به بروز و ظهور رسانه‌ای اسپانسرهایی که مانع این فضیلت هستند تجدید نظر کنید.

 

همچنین علی فروغی مدیر شبکه سه به دنبال این اتفاق ضمن ارائه توضیحاتی درباره ابهام شرعی مطرح شده درباره جوایز برنامه «برنده باش» از تغییر اسپانسر این برنامه خبر داد.

 

در پی این اتفاقات، مرتضی میرباقری، معاون سیما هم امروز درباره برنامه‌های صداوسیما به منظور تقویت روحیه کار و تلاش یادداشتی منتشر کرد.

 

معاون سیما در این یادداشت از بازنگری اساسی در تمامی برنامه‌های صداوسیما برای حذف یا مدیریت عواملی همچون اسپانسرها برای از میان برداشتن روحیه تنبلی خصوصاً در مسابقات و برنامه‌های ترکیبی خبر داد.

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش