شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۹۲۴
فرهنگ و رسانه

چرا ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌دهید به روزنامه‌ها؟

محمد مهاجری,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

به عنوان فردی که عمرش را در کار رسانه گذاشته و نیمی از همین عمر رسانه ای را در روزنامه کار کرده و نیم دیگر را در فضای وب و مجازی تجربه اندوخته، از یک فرایند رسانه ای پرهیاهو در ماههای اخیر سردرنمی آورم.

 

منظورم کاغذ است. همین کاغذی که مدیران روزنامه ها توقع دارند دولت با هزار مشقت، نفت بفروشد یا ارز حاصل از صادرات را جمع وجور کند و بعدا با دلار ۴۲۰۰تومانی کاغذ وارد کند و بدهد به آنها. که آنها روزنامه شان را با تیراژ ۲۰۰۰و ۳۰۰۰ و ۵۰۰۰ منتشر کنند و همین تیراژ هم  نصفش خمیر شود و ...

 

شعارهای مربوط به اینکه مطبوعات چقدر مهمند و  رکن مشروطه اند و نماد دمکراسی اند و تنویر افکار عمومی می کنند و... برای من کهنه و تکراری است. حتی اگر درست باشد شان نزولش رسانه به معنای عام است نه روزنامه.

 

امروز رسانه های دیجیتال (خبرگزاری ها، سایت ها و...) با کمترین هزینه در دسترس مردم اند؛ وقتی فضای مجازی و نیز صداوسیما در کسری از دقیقه آخرین خبرها را منتشر می کند، خنده دار است کسی روزنامه بخرد که در آن خبر بخواند. روزنامه ها را ببینید. آنها که خیلی معتبرند ۹۰درصد صفحاتشان را با خبرهایی که کپی یکدیگرند سیاه می کنند . می ماند یکی دو تا تحلیل و تفسیر و مصاحبه که اگر همین ها در فضای مجازی منتشر شود، هم سرعتش و هم اثرگذاری اش بیشتر است.

 

دیروز مدیر یک نشریه می گفت اگرکاغذ سهمیه ام را بگیرم و مازادش را در بازار بفروشم،به مدت یک سال اگر کار هم نکنم زندگی ام تامین است. با این وصف چرا باید دلار۴۲۰۰ تومانی را که برای نیازهای روزمره کشور حکم آب برای ماهی را دارد هدر بدهیم؟( البته کتاب بحث دیگری دارد و ضرورت تامین کاغذ آن شباهتی به روزنامه ها و مجلات ندارد.بحث آن در جایگاه خودش است)

 

واقعا سر در نمی آورم که چرا باید وزارت ارشاد و وزارت صنعت وتجارت بسیج شوند برای تامین کاغذ روزنامه هاو مجلاتی که تیراژشان به اندازه کمتر از یک درصد جمعیت کشور است.مگر وزارت ارشاد به روزنامه ها یارانه نمی دهد؟مازاد بر یارانه،کاغذ۴۲۰۰تومانی چرا؟ به کدام دلیل پولی که باید برای داروی دردمندان و کالای اساسی مستمندان هزینه شود، صرف کاغذهای یکبارمصرفی می شود که کمترین خاصیت را در جامعه دارند؟...

 

چرا نباید روزنامه ها با ارز آزاد کاغذ بخرند؟  چرا مخاطبان این نشریات که لابد عاشق مطبوعه دلخواه شان هستند  نباید هزینه واقعی اش را بدهند؟(همانطور که در مورد بنزین باید چنین شود).

 

می ماند دولت و سازمانهای حاکمیتی. آنها اگر می خواهند از ارز ۴۲۰۰تومانی برای انتشار نشریات استفاده کنند، مجوزش را به صورت موردی از مجلس دریافت کنند. لابد در مجلس ضرب المثل"در خانه قاضی گردو زیاد است اما حساب دارد" جاری است و نمایندگان اجازه حیف و میل پول ملت را نخواهند داد.

 

و سرانجام تعجب می کنم از روزنامه هایی که دم از مبارزه با رانت خواری می زنند  اما خودشان بدنبال رانتی چنین آشکار هستند. دم زدن از مبارزه با رانتخواری توسط روزنامه رانت خوار، شبیه آن است که چوب را با لجن جوی آغشته کنیم و روی دیوار سفید بنویسیم"نطافت را رعایت کنید"!

 

khabaronline.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش