سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۷:۰۷ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۰۶۱۶
فرهنگ و رسانه

«هزینه‌ نجومی غول‌های رسانه‌ای» و «قطع اینترنت»/ مردم به دروغ عادت نمی‌کنند!

قطعی اینترنت,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
نیروهای ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

از چهل سال قبل قانونگذاران خبرگان قانون اساسی، صدا و سیما را در اختیار انحصاری یک طیف قرار دادند. در ابتدای دهه هفتاد، اصلاح طلبان البته روزنامه‌های متعدد داشتند و توقیف فله‌ای آنها و انتشار روزنامه‌هایی همچون جوان و جام جم و غیره، حاکمیت فضا را به نفع خود تغییر داد.

وقتی در دهه هشتاد اینترنت به خانه‌ها رفت هم غول‌های رسانه‌ای اصولگرا مثل فارس و تسنیم و مهر و ... با گردش مالی بسیار خوب به میدان آمدند که مثلا خبرگزاری اصلاح طلب ایلنا، از نظر تعداد نیرو و حقوق و دستمزد، از یک سرویس این مجموعه‌ها کوچکتر بود. بعد هم که نوبت شبکه‌های اجتماعی رسید، گرچه مدت کوتاهی چند کانال تلگرامی اصلاح طلب میداندار شدند، اما با بازداشت ادمین‌های آن‌ها و تربیت سربازان سایبری، افسران جنگ نرم به توییتر و تلگرام و ... رفتند تا از مواضع ارزشی دفاع کنند.

جریان ارزشی در ایران سال‌ها روی تربیت و آماده‌سازی رسانه‌ای خود وقت گذاشته بود با این حال، وقتی بنزین گران شد با آغاز اعتراضات، اینترنت قطع شد. دلیل خیلی ساده بود، نیرو‌های انقلابی تحت وب، باخته بودند و بد هم باخته بودند.

در واقع نیروهای ارزشی هیچگاه به این موضوع فکر نکردند که یکبار هم که شده خروجی و بازده هزینه‌های نجومی خود را بررسی کنند و از خود بپرسند چرا در بزنگاه‌هایی مانند اعتراضات به افزایش قیمت بنزین، نمی‌توانند به آنچه خود ساخته‌اند اعتماد کنند و حاکمیت مجبور به قطع اینترنت می‌شود؟

به گزارش رویداد۲۴ سال ۹۲، تیراژ آرمان و اعتماد و شرق و آفتاب یزد، از تعداد برگشتی‌های روزنامه وطن امروز که رایگان در برخی مراکز توزیع می‌شد، کمتر بود، اما روحانی رئیس جمهور شده بود. مردم رسانه اصلاح طلب نمی‌خواندند، بلکه اتفاقا فارس و کیهان می‌خواندند و چون در گفتار آن‌ها صداقت نمی‌دیدند، برخلاف دستور این رسانه‌ها عمل کردند. اما پروپاگاندای آن‌ها اجازه نداده این ضعف دیده شود. اگر فرد توانایی در جمع آن‌ها بوده و در باند‌های آن‌ها بازی نکرده، به راحتی حذف شده است. سیاهه این حذف شده‌ها فراوان است؛ از قیصر امین پور تا کیانوش عیاری!

در این سال‌ها تنها توقیف این سلسله رسانه‌ها، متوقف کردن فعالیت رقیبان بوده است. هجمه شدید این نشریات و اصرار آن‌ها برای توقیف نشریات اصلاح طلب، هر چند در افکار عمومی اثرگذار نبوده است، اما کاتالیزور برخورد دستگاه‌های حاکمیتی شده است.

نتیجه چنین وضعی، به اینجا رسیده که دیگر هیچکس به رسانه‌ها اعتماد ندارد. البته افکار عمومی حق دارد بی اعتماد باشد. فرض کنید جوانی که در خبرگزاری‌های رسمی خوانده که در اعتراضات خراسان جنوبی هیچ آسیبی به اموال عمومی وارد نشده و بعد در خبری دیگر متوجه می‌شود ۲۹ نفر از لیدر‌های اعتراضات در این استان بازداشت شدند. این تناقض در خبر رسانی، مخاطب را پس می‌زند و حتی در بحران‌ها نیز رسانه‌ای برای اعتماد عمومی باقی نمانده است.

نمونه دیگر اینجاست که احزاب بزرگ کشور مثل جبهه مشارکت و موتلفه اسلامی، در زمان اوج فعالیت‌ها در حدود هشتاد شهر ایران دارای تشکیلات سیاسی و دفتر منطقه‌ای بودند. حالا در حالی که سال‌هاست از نفوذ جریان‌های طرفدار مجاهدین خلق گذشته است، به یکباره از سوی این رسانه‌ها اعلام می‌شود که در ۱۱۰ شهر ایران، نیرو‌های نزدیک به مجاهدین خلق اقدام به آشوب کرده‌اند. اصلا کل هواداران مجاهدین خلق در داخل و بیرون زندان و داخل و خارج از کشور، به ۱۱۰ نفر نمی‌رسند، اما برای اهداف خاص، معترضان به مجاهدین خلق متصل می‌شوند.

صد‌ها نمونه دیگر را می‌توان به این لیست افزود، پرونده سازی برای متهمان ترور دانشمندان هسته‌ای بدون اینکه حالا که ماجرا مشخص شده، توضیح قانع کننده‌ای درباره این افراد بدهند، ادعای ارتباط خاتمی و میرحسین موسوی با خارج از کشور و ... از نمونه‌هایی بوده که به مرور مردم متوجه واقعیت ماجرا شده‌اند.

بی اعتماد سازی اصولگرایان، نه تنها دامن یک جناح کشور، که دامن کل کشور را خواهد گرفت. خبرنگاران امروز این رسانه‌ها، فردا در ارگان‌های مختلف حاکمیتی مشغول به کار خواهند شد. یکی دو هفته قبل خبرنگاران سابق یکی از خبرگزاری‌ها تصاویر خود را در مشهد منتشر کرده بودند که گویا همگی در همایش هیات‌های نظارت شورای نگهبان حضور داشتند.

پزشکان توضیه می‌کنند بیماران بدون تجویز پزشک، از مصرف آنتی بیوتیک خودداری کنند چرا که ممکن است بدن نسبت به همه آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شود و یک بیماری، او را از پای در بیاورد. حکومت ایران انواع آنتی بیوتیک‌ها، مثل فیلترینگ و توقیف و پارازیت و ... را آزمایش کرده است. قوی‌ترین آنتی بیوتیک آن که قطع اینترنت بود هم این بار آزمایش شد و به مرور آنتی تز آن، به طریقی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. اما هیچکدام از اینها، درد بی اعتمادی روز افزون مردم را درمان نخواهد کرد.

  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش