جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۰۴۹۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رقابت برای فروش «میوه‌ ممنوعه»

واردات غيرقانونی ميوه‌های ممنوعه به کشور,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

حذف میوه از سبد معیشتی خانوار یکی از اتفاقاتی است که در دو سال اخیر، پس از کاهش قدرت خرید مردم رخ داده است. به‌دنبال بالارفتن نرخ ارز و رشد لجام‌گسیخته تورم، گروه‌های کمتر‌برخوردار جامعه بیش از آنکه به فکر خرید میوه و برطرف‌کردن نیازهای ثانویه خود باشند، بیشتر دغدغه تهیه لقمه نانی برای اعضای خانواده خود دارند.

حتی خانواری که پیش از این یخچال خود را با انواع میوه‌ها پر می‌کردند، اکنون با بروز گرانی‌ها، به خرید دانه‌ای میوه روی آورده‌اند؛ اما در همین شرایط افرادی هم پیدا می‌شوند که برای خرید میوه‌های لاکچری سر و دست می‌شکنند.

جاکویرا، پاشن فروت، ستاره، درایان، کامکوات، مانگوستین، لیچی و ... تنها بخشی از فهرست بلندبالای میوه‌های لاکچری هستند که جملگی به شکل قاچاق وارد کشور می‌شوند و دل میلیاردرها را برده‌اند؛ میلیاردرهایی که برای نمایش سرمایه و دارایی خود حاضرند برای خرید این میوه‌ها میلیونی خرج کنند تا در میهمانی‌ها و شبکه‌های مجازی افراد بیشتری را به سمت خود جذب کنند.

فروشگاه‌های اینترنتی مجاز نیز این روزها به اصلی‌ترین رقیب کانال‌ها و صفحات تلگرامی و اینستاگرامی برای فروش این میوه‌های قاچاق تبدیل شده‌اند. در حالی که مسئولان ذی‌ربط عمده واردات میوه‌های لاکچری را متوجه مسافران خارجی می‌سازند، اما اندازه بعضی از این محصولات به‌قدری بزرگ است که حتی داخل ساک و چمدان مسافری جا نمی‌گیرند. به نظر می‌رسد در این زمینه هم دست‌هایی وجود دارد که به شکل گسترده میوه‌های ممنوعه را وارد کشور می‌کنند.

با اينکه تحريم‌ها و بالارفتن نرخ ارز، بازار بسياري از کاسبان را آجر کرد، اما در اين بين عده‌اي هم به کاسب تحريم و گراني تبديل شده‌اند و نان خود را در روغني فرو کرده‌اند که تا سال‌ها سير نگه‌شان دارد. قاچاقچيان ميوه تنها يکي از گروه‌هايي هستند که سر سفره بالارفتن نرخ ارز نشسته‌اند و با واردات غيرقانوني ميوه‌هاي ممنوعه به سودي ميلياردي دست پيدا کرده‌اند.

تا چندي پيش اين دست از ميوه‌ها با نام‌هاي عجيب و غريب خود فقط در شبکه‌هاي مجازي خريد و فروش مي‌شد، اما اکنون کافي است به فروشگاه‌هاي اينترنتي مراجعه کنيم تا با چند کليک و پرداخت چندصد هزار تومان براي خريد چند عدد ميوه، به جرگه لاکچري‌ها بپيونديم. در واقع اين فروشگاه‌ها امروز به اصلي‌ترين رقيب کانال‌هاي تلگرامي و صفحات اينستاگرامي تبديل شده‌اند و در واقع پا جاي پا آنها گذاشته‌اند؛ با اين تفاوت که برخي از شهروندان به صفحات مجازي اعتماد ندارند، اما با اعتماد به فروشگاه‌هاي اينترنتي رسمي از آنها خريد مي‌کنند. البته مشاهدات ميداني نيز حاکي از آن است که در ميدان مرکزي ميوه و تره‌بار تهران هم اين قلم از ميوه‌هاي ممنوعه به‌وفور يافت مي‌شود.

گروهي از فروشندگان خود را واردکننده اين محصولات معرفي مي‌کنند و عرضه محدود را علت قيمت‌هاي نجومي اين ميوه‌ها مي‌دانند. آنها ديگر توجهي به اين موضوع ندارند که جز ميوه‌هاي گرمسيري نظير موز، آناناس، نارگيل و انبه، واردات ساير ميوه‌ها قاچاق تلقي مي‌شود و خريد و فروش آن در فضاي مجازي به طور کلي ممنوع است. تفاوتي هم ندارد که اين ميوه‌ها به شکل مسافري وارد کشور شده باشند يا به شکل ديگر؛ اما اين موضوع در سايه کمبود نظارت دستگاه‌هاي متولي در حال انجام است.

قاچاقچي ميوه کيست؟

در رابطه با وفور ميوه‌هاي لاکچري در خرده‌فروشي‌ها و عمده‌فروشي‌ها و حتي فروشگاه‌هاي اينترنتي، مهم‌ترين سوالي که پيش مي‌آيد اين است که چطور در حالي که واردات ميوه ممنوع است، اين محصولات به شکل عمده فروخته مي‌شوند؟ مسئولان مربوطه باز هم تقصير را متوجه شهروندان مي‌سازند و در اين زمينه مسافراني که وارد ايران مي‌شوند از ديد آنها متهم رديف اول هستند. اين در حالي است که وفور اين محصولات در ميادين ميوه و تره‌بار نشان از علائم ديگري دارد که بعيد به نظر مي‌رسد مسافران بتوانند با چمدان آن را وارد کشور کنند که حتي در اين شرايط هم نهادهايي نظير گمرک بايد پاسخگو باشند. با اين حال از نهادهاي ناظر انتظار مي‌رود ورود جدي‌تري به اين ماجرا داشته باشند و در سال رونق توليد با متخلفاني که تيشه را براي زدن ريشه توليد تيز کرده‌اند طبق قانون برخورد کنند.

امیر داداشی

armanmeli.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش