مهمترین عناوین خبری
دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵
۱۱:۴۸ - ۰۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۱۷۷۵
تجارت و بازرگانی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران:

صادرات مواد غذایی ایران فقط ۵ میلیارد دلار است

غلامحسین شافعی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: کشورهای اطراف ما ۸۰۰ میلیارد دلار صادرات در حوزه غذا دارند و سهم ما از این بخش تنها ۵ میلیارد دلار است که با توجه به ظرفیت هایی که داریم، رقم کمی محسوب می‌شود.

به گزارش فارس، غلامحسین شافعی در گردهمایی تولیدکنندگان صنایع غذایی و بهداشتی خراسان رضوی که شب گذشته در برج سپید مشهد برگزار شد، اتلاف منابع را یکی از مشخصه‌های جامعه ایران برشمرد و گفت: امیدوار بودیم که با تأکید رهبری بر شعار اصلاح الگوی مصرف، تغییری در اتلاف منابع صورت گیرد اما باز هم هیچ تغییری حاصل نشد.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه صنعت غذا در تمام جوامع امروزی به عنوان یک محور اساسی در برنامه توسعه کشورها است، افزود: از حدود ۲۰ سال پیش در تدوین برنامه‌های توسعه کشور بوده‌ام و با کمال تأسف هم در بخش کشاورزی و هم در صنایع غذایی جایگاه مناسبی در برنامه‌های توسعه کشور نداریم.

 

وی اظهار کرد: از سال ۸۵ تا پایان ۹۶ اگر به مانده تسهیلات شبکه بانکی برای کشاورزی و صنایع غذایی توجه داشته باشیم، متوجه می‌شویم در این سال‌ها سهم بخش کشاورزی و صنایع غذایی کشور از شبکه بانکی و تخصیص منابع مالی به آن روندی نزولی داشته است و غفلت بزرگی در مورد آن انجام شده است.

 

شافعی ادامه داد: به طوریکه از ۱۸/۵ درصد سهم این بخش از کل تسهیلات در سال ۸۵ به ۸/۸ درصد در سال ۹۶ رسیده ایم؛ یعنی مرتب به جای تقویت بخش غذایی و امنیت آن در عمل عکس آن و برخلاف اهداف عمل کرده‌ایم.

 

وی با تأکید بر اینکه سهم ما از صادرات به کشورهای اطراف می‌تواند بسیار بیشتر از آمار کنونی باشد، گفت:کشورهای اطراف ما ۸۰۰ میلیارد دلار صادرات در حوزه غذا دارند و سهم ما از این بخش تنها ۵ میلیارد دلار است که با توجه به ظرفیت‌هایی که داریم، رقم کمی محسوب می‌شود.

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه این صنعت توانسته در حوزه اشتغال به عدد ۱۹/۴ درصدی برسد، گفت: بخش‌های دیگر صنعت در حوزه اشتغال چنین سهمی را ندارند و از کل کارگاه‌های صنعتی ۱۸ درصد مربوط به صنایع غذایی می‌شود به طوری‌که بالاتر از ۹ درصد ارزش افزوده صنعت کشور در صنایع غذایی است.

 

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه باید از ۳۵ تن به ۴۷ تن افزایش تولید داشته باشیم، افزود: ما در صنایع غذایی به دلیل استعداد بالایی که داریم هم توانایی دست یابی به این هدف را داریم و هم در بازارهای خارجی حضور پیدا کنیم.

 

اجتماعی کردن سلامت در دستور کار دولت

در ادامه این مراسم رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مقوله غذا یکی از ابتدایی‌ترین نیازهای بشر و همه موجودات زنده است و رشد صنعت و کشاورزی همواره مدیون غریزه گرسنگی بوده است.

 

محمدرضا دارابی با بیان اینکه ۸۰ درصد مردم دنیا مشغله فکری تغذیه خود را دارند، افزود: این موضوع اهمیت تغذیه سالم را برای دولت‌ها و ملت‌ها دو چندان می‌کند.

 

وی ادامه داد: ۷۵ درصد مؤلفه‌های اجتماعی می‌تواند آسیب رسان به سلامت جامعه باشد که مهم‌ترین آن مسئله غذا است.

 

دارابی گفت: امروزه چاقی‌های مرضی، فشار خون و دیابت معلول تغذیه ناسالم و تغییر سبک زندگی مردم هستند، به همین خاطر اجتماعی کردن سلامت امروزه در دستور کار دولت قرار دارد.

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش