پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۳۵ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۰۰۴
تجارت و بازرگانی

انتقاد اتاق بازرگانی تهران از توافق با چین/ میزان صادرات کاهش می یابد؟

اتاق بازرگانی تهران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

به گزارش دنیای اقتصاد، نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران دیروز علاوه بر نقد و بررسی مسئله بازگشت ارز حاصل از صادرات و بسته سیاستی رفع تعهد ارزی به موضوع دیگری هم اختصاص داشت. در این نشست، تفاهم ایران و چین برای دستیابی به یک توافق راهبردی بررسی شد و نمایندگان بخش خصوصی نیز نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه ارائه کردند. همچنین رئیس اداره چین در وزارت امور خارجه هم برای ارائه توضیحاتی درباره کم و کیف این برنامه راهبردی در این نشست حضور یافته بود.

همزمان با پایان یافتن مهلت رفع تعهد ارزی تعیین شده از سوی متولیان امر، فعالان اقتصادی در نشست ماهانه خود، به نقد و بررسی مسئله بازگشت ارز حاصل از صادرات پرداختند و در این راستا سه درخواست خود را نیز از دولت و بانک مرکزی مطرح کردند. نخستین درخواست به شفاف سازی جزئیات ۲۷ میلیارد دلار ارزی که از جانب صادرات به کشور بازنگشته است، برمی گردد. بخش خصوصی در این راستا خواهان آن است که بانک مرکزی به صورت تفکیک شده اعلام کند که از رقم ۲۷ میلیارد دلار چه میزان رفع تعهد ارزی و مربوط به چه کسانی است. خواسته دوم فعالان اقتصادی هم به بررسی راهکارهای مشترک درخصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات اشاره دارد و خواسته سوم هم آن است که دولت باید در اعلام خاطیان و میزان خطای شان شفاف عمل و بررسی کند که این اشخاص به چه دلیلی در بازگرداندن ارز ناموفق بودند و آیا تعمدی در چنین کاری وجود داشته یا به واسطه شرایط سخت تحریم از این کار ناتوان بوده اند. در عین حال نقد و بررسی بسته سیاستی رفع تعهد ارزی سال ۹۹ نیز محور دیگر این نشست بود. محور سوم هم به تفاهم ایران و چین برای دستیابی به یک موافقت نامه استراتژیک بلندمدت ۲۵ ساله اختصاص یافت. بخش خصوصی نیز در این نشست نظرات متفاوتی را ارائه کرد و خواستار مشورت با فعالان اقتصادی در تدوین این موافقت نامه شد.

مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران به اخبار مرتبط با آنچه این روزها بعنوان برنامه بلندمدت ۲۵ ساله ایران و چین خوانده می شود، پرداخت و گفت:در اتاق بازرگانی تهران تلاش کردیم با وزارت خارجه ارتباط برقرار کنیم و از کم و کیف این موضوع، اطلاعات لازم را به دست بیاوریم. با این وجود، ابتدا باید تأکید کنیم قرارداد نامیدن توافق کنونی اشتباه است، زیرا تنها یک تفاهم نامه کلی یا نقشه راه بین ایران و چین تنظیم شده که در حد یک پیش نویس بوده و فقط کار کارشناسی ابتدایی روی آن صورت گرفته است. این برنامه هنوز در دولت هم مطرح نشده و اگر قرار باشد نهایی شود، باید به تصویب مجلس برسد و مراحل قانونی آن طی شود. اگرچه پیش داوری های بسیاری انجام گرفت و مسائلی گفته شد که در متن پیش نویس یا تفاهم نامه وجود نداشت، اما اصل و نکته مهمی که وجود دارد این است که هیچ کشوری توسعه پیدا نکرده است، مگر با جذب سرمایه گذاری خارجی؛ یعنی اگر چین امروز چین شده، جذب سرمایه گذاری خارجی در آغاز حرکت به سوی توسعه، نقش مهم و اساسی داشته است. این موضوع برای کره، چین، مالزی، اندونزی و شاید بتوانم بگویم تمامی کشورهایی که توسعه پیدا کردند؛ صدق می کند و همگی در شروع با جذب سرمایه گذاری خارجی و ورود فناوری های روز به سوی توسعه حرکت کرده اند.

خوانساری گفت:اگر قرار است توسعه پیدا کنیم، با توجه به آمارهایی که از وضعیت اقتصادی ارائه شد و رشد اقتصادی منفی که برای سومین سال پیاپی در حال تجربه آن هستیم؛ نیازمند جذب سرمایه گذاری خارجی هستیم. طبق گزارش های مرکز آمار روزبه روز شاهد گسترش فقر در کشور هستیم و شاید ۵ یا ۶ دهک جامعه زیرخط فقر هستند و در چنین شرایطی نیاز به سرمایه گذاری خارجی داریم و باید استقبال کنیم؛ تعداد زیادی معدن داریم که نیازمند سرمایه گذاری خارجی است، در صنعت نفت، گاز، فولاد و... هم شرایط به همین شکل است و امکان جذب سرمایه گذاری خارجی وجود دارد. در صنعت گردشگری شاید ایران جزو پرجاذبه ترین کشورهای جهان باشد؛ ما بیش از ۳۰ هزار جاذبه گردشگری داریم، اما تعداد بسیار اندکی گردشگر را در سال پذیرا هستیم.رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه برخی نسبت به سرمایه گذاری خارجی هیاهو می کنند و آن را مضر می شمارند، افزود:همه ما باید نسبت به قراردادهای خارجی هوشیار و محتاط باشیم، اما نباید در فضای هیاهو و غوغاسالاری قرار بگیریم.

خوانساری در بخش دیگری از صحبت هایش به موضوع بخشنامه بانک مرکزی درباره ارز حاصل از صادرات پرداخت و گفت:بانک مرکزی اعلام کرده است که بیش از ۲۷ میلیارد دلار از محل ارز حاصل از صادرات به کشور برنگشته است و رسانه ها و شبکه های مجازی هم بسیار به این موضوع پرداختند و متاسفانه فضای نادرستی علیه صادرکنندگان شکل گرفت. صحبت هایی کلی صورت گرفت و صادرکنندگان خائن خطاب شدند. متاسفانه شکل گیری یک فضای دوقطبی و همه مسائل را صفر و یک دیدن و همه صادرکنندگان را در یک صف قرار دادن ، آن همه در شرایطی که بیشترین نیاز را نسبت به حفظ و توسعه صادرات غیرنفتی احساس می کنیم، بسیار زیان بار است. او افزود:در مقطعی که نمی توانیم نفت صادر کنیم، نباید رویکردی اتخاذ شود که صادرات غیرنفتی با چالش روبه رو شود.

اتاق بازرگانی تهران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

خوانساری مهم ترین بحث اتاق بازرگانی تهران در حوزه بازگشت ارز را رقم ۲۷ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت:پرسش ما این است که رقم ۲۷ میلیارد از کجا آمده است و اجزای آن چیست. من دو هفته پیش نامه ای را به آقای همتی ارسال کردم و خواستار این شدم که ریز ۲۷ میلیارد دلار را اعلام کنند یعنی به تفکیک شخص، بنگاه و میزان ارزی که برگردانده نشده است تا اتاق بتواند بین افرادی که خطا کرده اند با بقیه تفکیک قائل شود، اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده ایم. نامه ای را هم خدمت جناب آقای رئیس جمهور ارسال کردیم و بازهم همین خواسته را مطرح کردیم؛ این حق همه ملت و به طور خاص اتاق بازرگانی است به عنوان نهادی که کارت بازرگانی صادر کرده و اکنون نیز از او خواسته می شود کارتی را تعلیق کند، در جریان قرار بگیرد که کدام عضوش خطا کرده و کدام عملکرد خوبی داشته است. امیدوارم این فهرست در اختیار اتاق قرار گیرد تا متوجه شویم که رقم واقعی ارزی که از طرف بخش خصوصی برنگشته، چقدر است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد:اگر تعداد صادرکنندگانی که ارز را به هر دلیلی برنگردانده اند زیاد باشد، مسئله باید آسیب شناسی شود که چرا این اتفاق افتاده است. مسعود خوانساری گفت:من فکر می کنم علت اصلی این است که ما بدون مشورت با افرادی که دست شان در کار است بسته ها و دستورالعمل هایی را تنظیم می کنیم و به این مشکلات برخورد می کنیم. به همین دلیل در نامه ای که به آقای رئیس جمهور ارسال کردم درخواست برگزاری جلسه ای با حضور صادرکنندگان خوشنام کشور داشتم تا آنها از موانعی که باعث می شود ارز برنگردد یا دیر برگردد، بگویند و مشکلات مشخص شود.

او با اشاره به اینکه دولت خود توان بازگرداندن ارز نفتی را ندارد یا ارز حاصل از صادرات نفت را دیر و با تأخیر بازمی گرداند، گفت:چطور وقتی دولت توان برگرداندن ارز نفتی را ندارد، این انتظار وجود دارد که بخش خصوصی و صادرکنندگان بتوانند ارز را به سرعت برگردانند؟ آیا روال نقل و انتقال ارز عادی است؟ اگر عادی نیست که نیست، باید مشکل را حل کنیم، اینکه همه صادرکنندگان را به چشم خطاکار ببینیم، به جز لطمه به صادرات کشور، حاصلی را نخواهد داشت. خوانساری سه درخواست از دولت درباره ارز حاصل از صادرات مطرح کرد و گفت:اول دولت مشخص کند که ۵/ ۲۷ میلیارد دلاری که بازنگشته چگونه محاسبه شده است و اجزای آن چیست. چون این رقم با آنچه خود بانک مرکزی از روند بازگشت ارز در سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ اعلام کرده است ، همخوانی ندارد. دوم اینکه باید قبول کنیم که بازگرداندن ارز به کشور دچار مشکل شده است و در این شرایط باید ببینیم با کمک هم چه راهکارهایی می توانیم برای تسهیل این کار مهیا کنیم. سوم هم این مساله مهم که دولت باید در اعلام خاطیان و میزان خطای شان شفاف عمل و بررسی کند که این اشخاص به چه دلیلی در بازگرداندن ارز ناموفق بودند و آیا تعمدی چنین کاری کردند یا به واسطه شرایط سخت تحریم از این کار ناتوان بوده اند.

اتاق بازرگانی تهران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

صادرات کاهش می یابد؟

محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران نیز درباره تبعات بسته سیاستی بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی سال ۱۳۹۹ سخن گفت.

او اظهار کرد :در ۷ اردیبهشت امسال، بانک مرکزی بسته ای را ابلاغ کرد که چگونگی رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در سال های ۹۸ و ۹۹ را تعیین تکلیف کرد و البته اینکه در اردیبهشت ماه سال ۹۹ رفع تعهد ارزی صادرکنندگان تعیین شده بود، جای خشنودی داشت، اما بانک مرکزی در تاریخ ۲۴ تیرماه بدون اطلاع قبلی، دستورالعمل جدیدی را برای رفع تعهد ارزی سال جاری ابلاغ کرد که شرایط را تغییر داده و باعث سردرگمی صادرکنندگان شد.

لاهوتی با بیان اینکه یکی از شرایط اعلام شده برای بازگشت ارز صادراتی در این دستورالعمل آن است که ۸۰ درصد به صورت حواله در سامانه نیما عرضه شود، گفت:ملزم شدن همه به عرضه ارز خود در سامانه نیما ، گرچه شاید برای شرکت های بزرگ ممکن باشد، اما شرکت های کوچک و متوسط را با مشکلات جدی مواجه می کند.او گفت:در بخشی از این دستورالعمل اعلام شده است که بنگاه های تولیدی برای تامین نیازهای وارداتی خود می توانند حداکثر۳۰ درصد منابع ارزی صادرات خود را استفاده کنند و بقیه ارز حاصل از صادرات خود را باید به صورت حواله ارزی در بازار ثانویه به فروش برسانند. بسیاری از صادرکنندگان تولیدی، واردکننده نیستند و به این ترتیب با اجرایی شدن این بخش از دستورالعمل مشکلات جدی ایجاد خواهد شد.

لاهوتی بهترین روش رفع تعهد ارزی در شرایط کنونی را واردات در مقابل صادرات بیان کرد که بانک مرکزی در دستورالعمل جدید این روش را حذف کرده است. او با بیان اینکه برای بازگشت ارز حاصل از صادرات نیز چهار ماه مهلت تعیین شده است، توضیح داد:امروز به دلیل تحریم ها، گاه کالای صادراتی یک ماه معطل می ماند و همچنین بسیاری از کالاها به صورت ال سی و امانی صادر می شود؛ بنابراین این برای صادرکنندگان امکان پذیر نیست که طی چهار ماه پول خود را بازگردانند. البته ممکن است این مهلت برای کالاهای بورسی که دارای قیمت جهانی هستند، کافی باشد، اما برای سایر صادرکنندگان این مهلت اندک است.

این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت:امروز اعلام می کنم که اگر این بسته سیاستی اجرایی شود، با کاهش شدید صادرات در پایان سال مواجه خواهیم بود. این کاهش صادرات در شرایطی رخ می دهد که باید تلاش کنیم، ارز بیشتری به کشور وارد شود.

به مزیت های نسبی و مطلق توجه می کنیم

در ادامه این جلسه، ابوالفضل علمایی فر، رئیس اداره چین در وزارت امور خارجه که برای ارائه توضیحاتی درباره کم و کیف برنامه راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین در چهاردهمین نشست هیأت نمایندگان اتاق تهران حضور یافته بود، نخست به سرعت تحولات چین اشاره کرد و پس از آن به بررسی حجم تجارت چین با دیگر اقتصادهای دنیا پرداخت. علمایی فر گفت:در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بیشترین ثبت اختراعات توسط چینی ها صورت گرفته است.

این کارشناس وزارت امور خارجه به اختلاف های چین و آمریکا که پس از شیوع کرونا (corona) تشدید شده بود، اشاره کرد و گفت:ایده یک کمربند یک راه به منظور پویا کردن حضور چین در خشکی اجرایی شده و چین طی ۱۲ سال توانسته است میزان خطوط ریلی خود را به ۳۱ هزار کیلومتر برساند. به این ترتیب چین قصد دارد سرعت در آسمان را به زمین بیاورد. به طور کلی حرکت چین از شرق به غرب با عنوان کمربند، راه فرصت های بسیاری را برای آسیا ایجاد خواهد کرد. او با بیان اینکه چین به قدرت نوظهور در شرق آسیا تبدیل شده است، گفت:لازم است با تدوین استراتژی مشخصی برای روابط با این کشور، ضمن کاهش تهدیدات از فرصت ها استفاده کنیم. البته ایران تنها کشوری نیست که به دنبال روابط راهبردی با این کشور است، چه آنکه اکنون چین شریک نخست تجاری۱۳۰ کشور در جهان است. علمایی فر با اشاره به سفر رئیس جمهوری چین به ایران در سال ۹۴ گفت که دو کشور به دنبال این ملاقات، بیانیه ای برای ارتقای سطح مشارکت راهبردی صادر کردند که بند ۶ آن به تدوین برنامه ۲۵ ساله همکاری اختصاص دارد. او افزود:در سفر اخیر آقای ظریف به پکن، طرف ایرانی پیشنهادهای خود را برای تدوین این سند ارائه کرده است و در مرحله بعد، طرف مقابل نیز پیشنهادهای خود را ارائه خواهد کرد و پس از آن برای نهایی شدن این سند رایزنی هایی صورت خواهد گرفت. در واقع سند همکاری ۲۵ ساله با چین با توجه به مزیت های نسبی و مطلق و استراتژی کلان تدوین خواهد شد.

نظرات بخش خصوصی در مورد قرارداد چین

در ادامه این جلسه، نوبت به اعضای هیأت نمایندگان اتاق تهران رسید تا دیدگاه ها و دغدغه های خود را درباره این سند همکاری مطرح کنند. فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه توافق همکاری با هر کشور خارجی نه تنها با ابرقدرت ها بسیار خوب است تصریح کرد :در این زمینه موضوع اصلی، نوع قرارداد برنامه ۲۵ ساله همکاری ایران و چین مطرح است که باید یک قرارداد برد- برد باشد.

وی با اشاره به برخی زیاده خواهی هایی که گاهی در قراردادهای تجاری بین طرف های ایرانی و چینی دیده شده است، گفت:آیا بهتر نیست که برای عقد این گونه قراردادها در سطح ملی از بخش خصوصی دعوت و از نظرات آنها استفاده شود؟

محمد امیرزاده، دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران نیز با اشاره به سوابق قراردادهای ایران و چین گفت:نگاهی به قراردادهای قبلی ایران با چین می تواند برای ما آموزنده باشد. پیشنهاد می شود چنانچه قراردادی می خواهد بسته شود، نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود و مورد بحث قرار گیرد و موارد قرارداد روشن و شفاف توضیح داده و جایگاه ایران مشخص شود.

سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران نیز در این باره گفت:با توجه به آنچه در قانون تعریف شده است قراردادها باید طرف مشاوره سه قوه قرار گیرد. علاوه بر این موضوعی که به عنوان دغدغه بخش خصوصی مطرح می شود این است که با نگاهی به تاریخ دولت چین و فعالیت های اقتصادی این کشور در نقاط دیگر جهان نظیر سریلانکا، ونزوئلا و... پرسش هایی مطرح می شود که باید به آنها پاسخ داد.

حسن دیده ور، دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران نیز با بیان اینکه یکی از ظرفیت های چین که به قدرت این کشور انجامیده، نیروی انسانی این کشور است، یادآور شد که چینی ها برای اعلام حسن نیت خود در تفاهم همکاری ۲۵ ساله با ایران، باید تکلیف عملکرد کنلون بانک را روشن کنند. به گفته وی چین در اجرای برخی پروژه های بزرگ در ایران و اتمام آن براساس قراردادهای منعقده، کارنامه ضعیفی دارد که در توافق جدید و ۲۵ ساله باید مدنظر قرار گیرد.

همچنین محمد اتابک، عضو هیات رئیسه اتاق تهران با اشاره به عملکرد نامطلوب شرکت های چینی در پروژه های ایرانی، از ضرورت پایش قوی فعالیت چینی ها در ایران در صورت انعقاد قرارداد ۲۵ساله سخن گفت و ادامه داد :در معامله با چینی ها باید به طور دقیق بدانیم که چه می خواهیم.

ناصر ریاحی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران نیز با بیان اینکه کسی با مقوله توسعه روابط با چین مشکلی ندارد توضیح داد:نگرانی عمده آن است که قرارداد بلندمدتی منعقد شود و دولت به دلیل نیاز به نقدینگی، امتیازات و انحصاراتی به طرف مقابل بدهد که دیگر نتوان کاری کرد. ریاحی به این نکته اشاره کرد که چینی ها مذاکره کنندگانی قوی هستند و افرادی را صرفا برای مذاکره آموزش می دهند. او سپس این پرسش را مطرح کرد که آیا وزارت امور خارجه ایران، مذاکره کنندگانی هماورد مذاکره کنندگان چینی در اختیار دارد که بتواند یک بازی برد- برد را در این قرارداد شکل دهد؟

علیرضا کلاهی صمدی دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران نیز تمرکز همکاری های دو کشور در قالب برنامه ۲۵ ساله، بر فاینانس چین در ایران را به ضرر کشور دانست و گفت:بررسی شیوه همکاری های اقتصادی چین با دیگر کشورها نشان می دهد که این کشور با بدهکار کردن طرف های همکاری خود، از این کشورها امتیازهای فراتر از توافقات می گیرد که ایران باید در این رابطه مراقب باشد.

همچنین محمدرضا انصاری، دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ابتدا از علمایی فر درخواست کرد که حامل نگرانی ها و دغدغه های فعالان اقتصادی در باب قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین به مسئولان وزارت امور خارجه باشد. او گفت که تکامل جهان به سمت و سویی می رود که قدرتمندان بدون توجه به ضعفا نمی توانند به تکامل خود ادامه دهند، اما به نظر می رسد چین به قدری سریع رشد کرده که این الزام را درک نکرده است.

انصاری، وزارت امور خارجه را به احتیاط در تعامل با چین دعوت کرد و گفت:اگر چین شریک ۱۳۰ کشور جهان است باید حداقل چند مورد از این کشور ها مورد بررسی قرار گیرند تا مشخص شود، سرمایه گذاری چین در این کشور ها چه مزیت هایی برای آنها داشته است.

عباس آرگون دیگر عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران نیز گفت:آیا چین حاضر می شود تجارت هزار میلیارد دلاری خود با ایالات متحده آمریکا را فدای برقراری مناسبات بلندمدت اقتصادی با ایران کند؟

باج نمی دهیم

در ادامه این نشست، علمایی فر، رئیس اداره چین در وزارت امور خارجه با بیان اینکه در نظام بین الملل جهانی، اخلاق جایگاه شفاف و روشنی ندارد و کشورها صرفا به دنبال تامین منافع خود هستند، گفت:بسیاری از قدرت های جهانی، طی چند دهه گذشته به نقش و جایگاه کشور چین در عرصه اقتصاد جهانی پی برده و روابط با این کشور را در اولویت سیاست های خود قرار داده اند؛ چراکه چین را نمی توان نادیده گرفت. ضمن اینکه دیپلمات های ایران در وزارت خارجه افرادی کارکشته و متخصص هستند که هیچ گاه منافع کشور را قربانی نخواهند کرد.

علمایی فر گفت:وظیفه ما در وزارت امور خارجه این است که ارتباطات را برقرار کنیم، اما این بخش خصوصی است که تعیین می کند، از این ارتباط چه بهره ای کسب کند. در عین حال باید به این نکته نیز توجه داشت که شرکت های چینی نیز براساس منافع خود عمل می کنند. آنها با این روش ها توانسته اند بازارهای جهانی را هم از آمریکا بگیرند. این کارشناس وزارت امور خارجه گفت:وقتی ایران نمی خواهد به کشوری مانند آمریکا باج دهد، چگونه راضی خواهد شد که به چین باج دهد؟ ما آگاهیم که به این کشور باج ندهیم و قراردادی را تنظیم کنیم که برد- برد باشد.

خبری از واگذاری جزایر نیست

در ادامه این جلسه، رئیس اتاق بازرگانی تهران خطاب به اعضای هیأت نمایندگان گفت که متن اولیه برنامه راهبردی ایران و چین را برای مطالعه دقیق در اختیار آنان قرار خواهد داد. او افزود:هنوز قراردادی منعقد نشده است. من این برنامه راهبردی یا تفاهم نامه را مطالعه کرده ام؛ در آن به هیچ وجه سخنی از واگذاری جزایر یا اعطای امتیازات نظامی به میان نیامده و اعداد و ارقامی در آن ذکر نشده است. البته حساسیت بخش خصوصی صحیح است و ما سعی می کنیم، نظرات خود را مکتوب کرده و در اختیار دولت و مجلس قرار دهیم.

محمدرضا انصاری، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز در ادامه پیشنهاد تشکیل کارگروهی مشترک میان اتاق تهران و وزارت امور خارجه برای بررسی بیشتر برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را مطرح کرد.

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش