مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۰۴ تیر ۱۴۰۵
۱۲:۳۵ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۵۰۸
اقتصاد کلان

چندین هزار میلیارد تومان از سوی تعداد انگشت شماری از چرخه پولی خارج شده است

اختلاس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
یک اقتصاددان با بیان اینکه بانک ها پولی برای شرکت‌های تولیدی ندارند، گفت: نقدینگی از زمان روی کار آمدن آقای روحانی چندین برابر شده اما بانک‌ها خالی از منابع هستند حال سوال اینجاست که این پولها کجا هستند؟ پول‌هایی که باید در بانک‌ها باشند و از پس‌انداز خرد مردم جمع شود سرنوشت‌شان نامشخص است.

محمودجامساز، اقتصاددان در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص رانت و فساد در سیستم اقتصادی و اجتماعی کشور اظهار داشت: علت این موضوع بزرگ شدن دولت و بزرگی دیوان سالاری است که فسادانگیز شده است.

 

وی افزود: بروکرات‌ها زمانی قدرت را در دست می‌گیرند که منافع خود را بر منافع ملی‌ترجیح دهند و به جای آینده‌نگری و اینکه کشور در آینده در چه جایگاه و رتبه‌ای قرار گیرد در سودجویی شخصی خود گم می‌شوند. در نتیجه مراکز فسادی بوجود می‌آید‌ که در سیستم بانکی و دستگاه دیوان سالاری بدترین بروکراسی‌ها با هزینه های بسیار بالا حاصل می‌شود.

 

با اخراج ۵۰ درصد کارمندان دولت بهره‌وری افزایش می‌یابد

این اقتصاددان تصریح کرد: دستگاههای اداری کشور به قدری از نظر کارمند اشباع هستند که اگر ۵۰ درصد کارمندان دولت از کار برکنار شوند نه تنها مشکلی بوجود نمی‌آید بلکه بهره‌وری نیز افزایش‌خواهد یافت.

 

اختلاس‌ها گردش پولی کشور را مختل کرده است

جامساز افزود: فساد یکی از عوامل اصلی بیکاری در کشور، بازدارنده رشد اقتصادی و یکی از عوامل اصلی عدم توزیع عادلانه ثروت و مهمترین عامل در ایجاد فاصله طبقاتی و شکاف بین فقر و غنی است.

 

این اقتصاددان گفت: چندین هزارمیلیارد تومان از سوی تعداد انگشت شماری افراد از چرخه پولی کشور خارج شده است، البته تعدادی از اختلاس‌ها هم‌اکنون افشا شده و برخی دیگر اما هنوز افشا نشده است، این اختلاس‌ها به قدری زیاد بوده که گردش پولی کشور را مختل کرده است.

 

نقدینگی در دولت روحانی چند برابر شده است

وی گفت: نقدینگی از زمان روی کار آمدن آقای روحانی چندین برابر شده و از حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به هزارو ۴۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و بانک‌ها خالی از منابع هستند حال سوال اینجاست که این پولها کجا هستند؟ پول‌هایی که باید در بانک‌ها باشند و از پس‌انداز خرد مردم جمع شود سرنوشت‌شان نامشخص است.

 

وی ادامه داد: پول‌هایی که باید صرف تحصیلات و خدمات جهت تولید و توزیع مناسب کالا شود و یک موازنه  را بین عرضه و تقاضا ایجاد کند تا منجر به دستیابی یک قیمت عادله شود، متاسفانه بوسیله اختلاس چندین نفر مخدوش شده است.

 

بانک‌ها برای شرکت‌های خرد و متوسط تولیدی پولی ندارند

جامساز ادامه داد: هم اکنون بانک‌ها برای شرکت‌های خرد و متوسط تولیدی دیگر پولی ندارند. مردم برای دریافت ۱۰۰ میلیون تومان وام اولین سنگ بزرگ پیش پایشان ارائه وثیقه است، مردم در ابتدا باید وثیقه را به بانک بدهند و بابت آن بهره بدهند.

 

 وی افزود: ما هم‌اکنون در سیستم بانکی‌مان فساد زیادی داریم که رتبه ما را در دنیا در درجات بسیار منفی قرار داده است.

 

وی با بیان اینکه بروکراسی ما فسادزاست، گفت: سیستم بانکی به سیستم بروکراسی وام می‌دهد و همواره دولت دستش در جیب سیستم بانکی است و از جیب ملت این پول می‌رود و قدرت خرید مردم هم کاسته می‌شود.

 

این اقتصاددان افزود:  در مجموع بروکراسی‌ما فساد زاست، از بین رفتن این فساد تنها با از بین رفتن تفکر دولتی امکان پذیر است.

 

نیازمند ارتباط با دنیا هستیم

وی گفت: در کشور دانشجوی تحصیل کرده کم نداریم اما متاسفانه اکثرا بیکار هستند در این راستا مهمترین کار باید ارتباط با دنیا باشد ما نیازمند این هستیم که اقتصاد خود را با تکنولوژی روز دنیا همسو کنیم.

 

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش