مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۵
۱۱:۵۲ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۷۱۱
اقتصاد کلان

فروشگاه‌ها کمبود کالا ندارند؛ پرهیز مردم از خرید اضافه

فروشگاه زنجیره ای,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
نایب رییس اول اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای با رد ادعاهای مطرح شده مبنی بر کمبود کالاهای اساسی در فروشگاه ها، تاکید کرد برخی سخنان بی مبنا در فضای مجازی سبب شده تا اشتهای خرید مردم بیش از نیاز آنها باشد؛ در حالی که مواد غذایی به وفور در کشور وجود دارد.

به گزارش ایران اکونومیست، بعد از اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ماه درخصوص خروج از برجام و مهلت ۹۰ و ۱۸۰ روزه برای بازگشت احتمالی تحریم ها، برخی این روزها در فضای مجازی، شایعات کمبود کالا و مواد غذایی رامطرح کردند که سبب شده شماری از شهروندان در فروشگاه ها بیش از نیاز معمول خود، اقدام به خرید کنند.

 

«امیر» که برای تهیه مواد غذایی به یکی از فروشگاه های بزرگ شهر مراجعه کرده بود، می گوید: فروشگاه شلوغ بود و بیشتر مردم روغن، برنج و ماکارونی می خریدند.

 

وی ادامه می دهد: ۹۰ درصد قفسه روغن خالی شده بود و مسوولان فروشگاه به هر نفر سه روغن می دادند.

این صحبت ها در اتوبوس، مترو و مکان های عمومی نیز شنیده می شود و نشان می دهد با وجود تاکید و اطمینان مسئولان مبنی بر وجود کالاهای مورد نیاز به میزان کافی، برخی از شهروندان براساس این شایعات، اقدام به خرید بی از اندازه می کنند.

 

در این زمینه، نایب رییس اول اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای  تاکید کرد: در تامین کالاهای اساسی فروشگاه ها مشکلی نداریم و فقط درمورد برخی لوازم خانگی مشکلاتی رخ داده است.

 

«منصور عباسی» افزود: احتکار مواد غذایی از سوی خود مردم رخ می دهد؛ زیرا در این روزها شاهدیم برخی سودجویان با مراجعه به فروشگاه ها بیش از حد معمول کالا می خرند.

 

وی ادامه داد: فروشگاه ها برای مقابله با این افراد به محدودسازی فروش برخی اقلام دست زده اند تا از سودجویی این افراد جلوگیری شود.

 

وی سخنان و شایعات بی اساس را عامل افزایش اشتهای خرید مردم دانست و گفت: اینکه کالایی در فروشگاه بماند و عرضه نشود به صورت سیستمی امکانپذیر نیست؛ وقتی کالایی تولید می شود باید وارد چرخه فروش شود.

 

** تغییرات روزانه قیمت، تخلف است

نایب رییس اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای، تغییر لحظه ای قیمت اقلام در فروشگاه ها را رد کرد و آن را یک تخلف دانست.

 

عباسی توضیح داد: فروشگاه های زنجیره ای نمی توانند مدام قیمت خود را تغییر دهند؛ چون اقلام آنها به طور سیستمی تهیه می شود و دخل و تصرفی در قیمت ها ندارند.

 

چندی پیش نیز رییس اتاق اصناف ایران  ادعای کمبود کالا در بازار را غیرواقعی و مصنوعی دانست و گفت: کمبود کالا در بازار محدود به برخی رسته ها است و در بخش کالاهای راهبردی و اساسی کمبودی نداریم.

 

ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز پیش از این در اطلاعیه ای با اعلام فهرست کالاهای مشمول طرح مبارزه با احتکار تاکید کرد «همه کالاهای مشمول باید پس از تولید یا ترخیص از گمرک های کشور، در انبارها ثبت و در سامانه انبارها و مراکز نگهداری کالا نگهداری شود».

 

 برخی فروشگاه های زنجیره ای در روزهای گذشته محدودیت های فروش تعیین کرده اند که اعتراض خریداران را به دنبال داشته است. آنها به سبب ارایه تخفیف روی قیمت کالاها همیشه با استقبال مردم و البته انتقاد برخی صاحبنظران روبرو بودند.

 

مهمترین دلیل مخالفت این دسته از کارشناسان، آسیب فروشندگان خُرد اطراف این فروشگاه ها، امکان تبانی با شبکه توزیع و اثرگذاری بر قیمت بازار است.

 

در شرایطی که برخی شرکت های تولیدی و عرضه کنندگان به دلیل نوسان های ارزی، قیمت کالاهای خود را بدون توجه به نهادهای نظارتی افزایش داده اند، انتظارات تورمی خریداران نیز زیاد می شود و در آن صورت برخی شهروندان برای حفظ قدرت خرید خود و تامین کالای مورد نیاز به سوی فروشگاه های تخفیف دار می روند تا نیازهای خود را با قیمت کمتری بخرند. 

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش