جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۱۲ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۶۴۵
اقتصاد کلان

ژاپن ،چین و روسیه محبوب ترین کشورها برای مردم ایران هستند

نظرسنجی مریلند از محبوب ترین های ایرانیان تا وضعیت اقتصادی کشور

نتایج نظرسنجی مریلند از مردم ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

نتایج نظرسنجی اخیر دانشگاه مریلند از مردم ایران، نشان می‌دهد سردار سلیمانی محبوب ترین شخصیت سیاسی داخلی و ژاپن محبوب ترین کشور خارجی برای ایرانیان است. نتایج این نظرسنجی همچنین حاکی است که اکثریت مردم وضعیت اقتصادی کشور را بد می دانند و از «تورم» به عنوان چالش اصلی این حوزه یاد می‌کنند. بخش های دیگری از این نظرسنجی در صفحه ۲ شماره پنج شنبه روزنامه خراسان درج شده بود.   براساس گزارش خراسان، در این نظرسنجی درباره برنامه موشکی ایران از مردم سوال شده که براساس نتایج آن ۹۲ درصد از مردم معتقدند توسعه برنامه موشکی برای کشور مهم است که از این میزان ۷۲ درصد آن را «بسیار مهم» می دانند.

در سوال دیگری از مردم پرسیده شده که با کدام گزاره موافق هستند: هرگاه شواهدی مبنی بر نقض آب ها یا حریم هوایی ایران یا حمله به کشتی یا هواپیمای ایرانی وجود داشته باشد ایران باید عاملان را مجازات کند تا چنین حوادثی کمتر رخ بدهد یا ایران باید ابتدا اطمینان حاصل کند که این حوادث چند برابر نمی شود و به درگیری بزرگ تری تبدیل نمی شود و نباید همیشه به چنین حوادثی پاسخ دهد. این نتایج نشان می دهد ۷۷درصد با گزاره اول و فقط ۱۹درصد گزاره دوم را ترجیح می دهند.  محور بعدی نظرسنجی درباره حضور ایران در سوریه است. در این باره ۶۱درصد از حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه حمایت کردند و ۳۲ درصد نظری مخالف داشته اند.

کشورهای محبوب

بررسی دیدگاه مردم ایران درباره کشورهای جهان بخش دیگری از نظرسنجی دانشگاه مریلند است. نتایج این نظرسنجی نشان می دهد ژاپن محبوب ترین کشور ایرانیان است(۷۰درصد). چین با ۵۸درصد، روسیه با ۵۷درصد و آلمان با ۵۵درصد در رتبه های بعدی قرار دارند. همچنین آمریکا و انگلیس هم به عنوان منفورترین کشورها نزد ایرانیان شناخته می شوند. براساس نتیجه سوالی دیگر مردم ایران بیشتر معتقدند باید روابط با کشورهای آسیایی(۴۹درصد) گسترش یابد تا کشورهای اروپایی(۴۲درصد).   

شخصیت های محبوب سیاسی در ایران

براساس نتایج این نظرسنجی سردار سلیمانی با ۸۲درصد، در صدر شخصیت های سیاسی محبوب ایران قرار دارد. پس از او نیز محمدجواد ظریف، سیدابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، محمود احمدی نژاد، حسن روحانی و محمدجواد آذری جهرمی قرار دارند.

براین اساس ۶۷ درصد از شرکت‌کنندگان مجموعا دیدگاه مثبتی به ظریف داشته‌اند. در این میان، میزان افرادی که گفته‌اند دیدگاه «بسیار مثبتی» به ظریف دارند، از ۳۶ درصد در ماه ژانویه ۲۰۱۸، به ۲۷ درصد کاهش یافته است. درصد محبوبیت سیدابراهیم رئیسی نیز با رشد نسبت به نظرسنجی های گذشته به ۶۴درصد رسیده است. ۵۹ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که به قالیباف دیدگاهی مثبت دارند. محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق ایران هم با ۵۲ درصد، در رده پنجم قرار دارد. در نظرسنجی جدید مریلند، میزان محبوبیت روحانی تنها ۴۲ درصد ذکر شده است که در قیاس با نظرسنجی پیشین کاهشی قابل توجه را نشان می‌دهد. 

محمدجواد آذری جهرمی هفتمین فردی است که در این نظرسنجی درباره محبوبیتش سوال شده است. ۳۲ درصد از شرکت‌کنندگان گفته‌اند که او را نمی‌شناسند، ۳۳ درصد او را می‌شناخته‌اند و دید مثبتی به او داشته‌اند و ۳۱ درصد هم گفته‌اند که به وی دید منفی دارند.

اوضاع نامناسب اقتصادی و چالش تورم

فصل دیگر این نظرسنجی درخصوص مسائل اقتصادی ایران است. نتایج نظرسنجی دانشگاه مریلند حاکی است که ۷۰درصد مردم اوضاع کلی اقتصاد کشور را بد می دانند و تنها ۲۹درصد وضعیت اقتصادی را خوب توصیف کردند.

تغییر چالش اقتصاد ایران از دیدگاه مردم یکی دیگر از نتایج نظرسنجی اخیر است. ۳۶درصد مردم تورم و هزینه های بالای زندگی را چالش اصلی اقتصاد دانسته اند و در حالی در این نظرسنجی ۱۵ درصد بیکاری را چالش اصلی خوانده اند که در نظرسنجی مشابه در ژانویه ۲۰۱۸ (بهمن ۹۶) فقط ۱۳درصد تورم و ۴۰ درصد بیکاری را نام برده بودند. درخصوص نقش تحریم های اخیر آمریکا بر اقتصاد ایران هم ۴۸درصد معتقدند تأثیر منفی زیادی داشته و ۳۲ درصد هم معتقد بوده اند که تأثیر منفی داشته است. با این حال تعداد کسانی که سوء مدیریت اقتصادی و فساد داخلی را مقصر وضعیت اقتصادی کشور می دانند ۵۵درصد و کسانی که تحریم ها و فشارهای خارجی را مقصر می دانند ۳۸درصد است.

مخاطبان نظرسنجی در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز اقتصاد کشور ۵۴ درصد معتقد بوده اند که بدتر می شود و این درحالی است که در نظرسنجی آوریل ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) این درصد ۶۴ بوده است. هم اکنون ۳۱درصد می‌گویند که اقتصاد کشور در حال بهتر شدن است. همچنین فقط ۸ درصد گفته اند که در یک سال اخیر دارایی خود را به طلا و ارز تبدیل کرده اند. از سوی دیگر ۶۹درصد از مردم اعتقاد دارند که کشور باید به سمت خودکفایی اقتصادی حرکت کند و در نقطه مقابل ۲۸درصد نیز گفته اند که باید به سمت تجارت با دیگر کشورها برویم.

مبارزه با فساد

براساس نتایج دانشگاه مریلند ۲۸درصد مردم معتقدند تلاش های دولت روحانی در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته و ۵۰درصد گفته اند که ثابت مانده و ۱۹درصد هم اعتقاد دارند که کاهش یافته است، اما درخصوص عملکرد قوه قضاییه ۶۰ درصد این افراد تأکید کرده اند که روند مبارزه با فساد در این قوه افزایش داشته و ۲۵ درصد گفته اند ثابت و  هشت درصد هم تصریح کرده اند که این روند کاهشی بوده است. درباره ورود سپاه به پروژه های سازندگی و اقتصادی سوال شده که ۶۳درصد موافق و ۳۱درصد مخالف بوده اند.  

دیدگاه مردم درباره NPT

در سوال دیگری درباره عضویت ایران در پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای(NPT) گفته شده که ۵۵درصد از عضویت ایران اطلاع داشته اند. از آن ها سوال شده که آیا موافقت ایران با این پیمان خوب است یا بد، که حدود سه چهارم(۷۴درصد) اظهار کرده اند که ایده خوبی است و ۱۶درصد آن را ایده ای بد خوانده اند. در ادامه نیز ۷۳ درصد مردم در پاسخ به سوالی درباره هدف ان.پی.تی برای حذف نهایی سلاح های هسته ای، از آن حمایت کرده اند.  

منابع کسب خبر

منبع کسب اخبار، محور بعدی این نظرسنجی بود. بر این اساس، ۷۷درصد صداوسیما، ۶۷درصد اینترنت، ۶۵درصد شبکه های اجتماعی، ۲۶درصد شبکه های ماهواره ای و ۲۱درصد روزنامه ها را به عنوان منابع کسب خبر خود نام برده اند. همچنین از مردم درباره دنبال کردن خبرهای بی.بی.سی و صدای آمریکا هم سوال شده که ۷۷درصد دنبال نمی کنند و تنها ۲۲درصد گفته اند که دنبال می کنند. مرکز مطالعات بین المللی و امنیتی دانشگاه مریلند اعلام کرده که «دور اول این نظرسنجی را به صورت مصاحبه تلفنی و در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ انجام داده است. دور دوم این نظرسنجی در شهریور ۱۳۹۸ انجام شده است. موج سوم این نظرسنجی نیز در مهرماه ۱۳۹۸ انجام شده و حاشیه خطای هر موج از این نظرسنجی ها ۳.۱ ± درصد است.»

khorasannews.com
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش