سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۴
۱۲:۵۵ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۰۱۵
صنعت و معدن

پاسخ پیامکی نماینده مبارکه درباره پیگیری وضعیت کارخانه پلی‌اکریل

کارخانه پلی‌اکریل,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 «وزارت نفت در کوچک‌ترین ملاحظات و مسائل می‌گوید پول ندارد و مواد مورد نیاز پلی‌اکریل را از پالایشگاه، علی‌رغم مذاکرات اختصاص نمی‌دهد، چگونه می‌شود که مدیری در این وزارتخانه تا این سقف اختلاس می‌کند». این جملات، به گزارش خانه ملت بخشی از تذکر شفاهی زهرا سعیدی، نماینده مردم شهرستان مبارکه و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی چهارشنبه، ۲۷ دی ماه است که ضمن انتقاد به اختلاس در وزارت نفت بار دیگر به مشکلات و عدم تامین مواد اولیه کارخانه پلی‌اکریل اشاره کرد.

 

کارخانه ۴۳ ساله‌ای که از سال ۸۸ تا به الان، یعنی حدود هشت سال با مسائل و مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم کرده و می‌کند؛ از عدم پرداخت حقوق دو هزار کارگر گرفته تا ناتوانی در تهیه مواد اولیه. از تعطیلی برخی از خطوط تولید تا بیکاری تعدادی از کارگرانش، درحالی‌که کارخانه پلی‌اکریل اصفهان تا قبل از این ماجرا عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نخ و الیاف پلی‌استر و همچنین تنها تولیدکننده الیاف اکریلیک کشور را یدک می‌کشید و تامین مواد اولیه ۴۰۰ واحد کوچک و بزرگ نساجی در کشور را به عهده داشت. 

 

نخ و الیاف پلی‌استر، نوار، الیاف اکریلیک، تاپس پلی‌استر و چیپس پلی‌استر و الیاف شیشه در صنایع ریسندگی، بافندگی، فرش، پوشاک، پتو و فاستونی از جمله تولیدات پلی‌اکریل بود که ظرفیت اسمی تولید آن به ۱۲۵هزار تن در سال می‌رسید؛ حالا اما این کارخانه نیمه‌جان به دلایلی همچون خصوصی‌سازی نامناسب و واردات محصولات مشابه از خارج از کشور و... دچار بحران اقتصادی شده؛ آن‌چنان که خبرگزاری تسنیم در این‌باره می‌نویسد: «تشدید این وضعیت، پلی‌اکریل را تحت ماده ۱۴۱ قانون تجارت قرار داده است، یعنی چیزی شبیه ورشکستگی!»

 

اعتراض‌ها و تجمعات کارگران پلی‌اکریل باعث شد تا نگاه افراد زیادی به سمت‌وسوی آنها بچرخد و وعده‌هایی به آنها داده شود تا برای مدتی این کارمندان را به سکوت وادار کند. ایمنا هم نوشت علی‌ربیعی نیز دست به قلم شد و نامه‌ای به اسحاق جهانگیری نوشت و به تبیین مشکلات کارخانه پرداخت: «شرکت پلی‌اکریل اصفهان که ۱۰۰ درصد مالکیت آن متعلق به بخش خصوصی است؛ صرفا به‌دلیل فوت مالک وقت در کشور آلمان و فقدان مالک جدید یا نماینده قانونی وی، دچار مسائل و مشکلات کارگری از جمله به تعویق افتادن پرداخت حقوق پرسنل به مدت ۹ ماه و نیز خروج از کار بخشی از پرسنل شده است. 

 

کمیته حمایت صنعتی و جلوگیری از تعطیلی کارخانجات اقدام به حفظ سطح اشتغال در این کارخانه کرده و در‌این‌زمینه نیز موفق بوده است. هیات‌دولت به منظور مدیریت بحران‌های پیش روی شرکت موصوف، با تشکیل هیات اجرایی و تعیین مدیر دولتی، از آبان ماه سال ۱۳۹۵ عهده‌دار مدیریت مجموعه شد و در‌این‌راستا به‌رغم اینکه هیچ مسئولیت و تعهد مستقیمی بر دوش دولت نبوده است، مبلغی معادل ۲۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض و نیز ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی جهت فعال‌سازی مجدد شرکت مذکور پرداخت شد.

 

دستور پرداخت حقوق معوقه کارکنان آن شرکت که حدود ۲۳۸۰ نفر هستند حداکثر تا پایان اردیبهشت ۱۳۹۶ صادر شده است. علاوه بر این، با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده، یک هزار نفر از پرسنل مربوطه تحت پوشش مقرری بیمه بیکاری قرار گرفته‌اند. الباقی پرسنل بدون خروج یا ترک کار، تا به امروز مشغول تعمیرات و آماده‌سازی کامل کارخانه برای راه‌اندازی فاز اول خط تولید از ابتدای خردادماه سال جاری هستند. 

 

نماینده شهرستان مبارکه نیز در اردیبهشت ماه درگفت‌وگو با خانه ملت گفته بود در این مدت، بسیاری از کارخانه‌هایی که شرایطی مشابه پلی‌اکریل را داشته‌اند؛ احیا شدند اما در راه‌اندازی کارخانه پلی‌اکریل کوتاهی می‌شود. او همچنین از ملاقات‌های حضوری‌اش با وزیر صنعت به‌منظور رفع مشکلات کارخانه خبر داد.حالا در شرایطی که حدود نه ماه از نامه ربیعی و وعده‌های سعیدی می‌گذرد؛

 

هنوز فرجام کار کارگران پلی‌اکریل ابتر مانده است و تلاش برای پیگیری آخرین جزئیات از زهرا سعیدی، نماینده شهرستان مبارکه از سوی روزنامه وقایع‌اتفاقیه، به جایی نرسید و او پس از اصرارهای مکرر خبرنگار این روزنامه برای پاسخ‌دهی، توپ را به زمین استاندار اصفهان انداخت و ترجیح داد در پیامکی کوتاه این‌گونه پاسخ دهد: «به نظر بنده باید این سوالات را از استاندار و مدیران اجرایی بپرسید».

 

او درباره جزئیات ملاقات‌های حضوری‌اش با وزیر صعنت به «وقایع‌اتفاقیه» گفت: «بنده و همکارانم، تلاش‌ها و پیگیری‌هایی را انجام داده‌ایم تا این شرکت انحصاری تعطیل شده، احیا شود. جلسات متعددی با کارگزار و سرمایه‌گذار داشته‌ایم. همچنین روز دوشنبه نیز ملاقاتی در این خصوص با وزیر صنعت، داشته‌ام. علاوه‌بر این، پیگیری‌ها و هماهنگی‌های لازم با استاندار و استانداری اصفهان، جهت رفع مشکلات پالایشگاه صورت گرفته اما مشکلات این کارخانه آنقدر زیاد است که به راحتی حل نخواهد شد. همه قول پیگری داده‌اند ولی امید می‌رود که در مرحله اجرا موفق شوند.»

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش