شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۲۰۹۸
نفت و انرژی

نگرانی از استمرار افت فشار آب در پایتخت

واکنش ها به قطعی آب تهران و کرج برای پنجمین روز متوالی | دریغ از اطلاع‌رسانی و پاسخگویی

قطعی آب,افت فشار آب در پایتخت
بر اساس گزارش‌های پراکنده از روز جمعه ۱۹ خرداد آب برخی از مناطق در تهران و کرج قطع است و دلیل این وضعیت آسیب به تاسیسات آب‌رسانی واقع در جاده چالوس به دلیل بارندگی‌های شدید روزهای اخیر اعلام شده است. پس از پنج روز قطعی آب در برخی مناطق تهران و کرج، آنچه بیشتر از همه برای بسیاری از شهروندان آزاردهنده است، عدم اطلاع‌رسانی و پاسخگویی و حتی بی‌توجهی مسئولان امر به این مقوله مهم است

توسعه ایرانی نوشت: وعده روز دوشنبه این بود، رفع قطعی آب تا ساعاتی دیگر. نتیجه اما بعد از ۲۴ ساعت افزایش شمار محلاتی بود که با قطعی آب روبرو شدند.

دیروز در پنجمین روز قطعی آب در تهران و کرج و تا زمان تنظیم این گزارش، اخبار پراکنده‌ای در خصوص قطع آب در محلات مختلف تهران و البرز مخابره شد. از ستارخان، صادقیه، شهرآرا، گیشا، اشرفی اصفهانی و ....تا قیطریه، خیابان مطهری، قائم‌مقام، بهار، طالقانی، قلهک، نارمک، چهارراه لشگر و.... در کنار این مناطق، گزارش‌هایی از قطعی آب شهر قدس و برخی مناطق کرج از جمله عظیمیه در استان البرز هم نشان از گستردگی این مشکل دارد. طبق تنها اطلاعیه رسمی که آبفای تهران روز دوشنبه ۲۲ خرداد منتشر کرد، دلیل این وضعیت بارندگی‌های شدید روزهای اخیر بود که به تاسیسات آب‌رسانی واقع در جاده چالوس آسیب وارد کرده است. در این اطلاعیه البته نه تنها از وخامت این موضوع حرفی به میان نیامد که وعده حل مشکل تا ساعاتی دیگر داده شد. وعد‌‌ای که عملی نشد. با این حال دیروز محمد پورحمید، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران باز هم وعده داد که مشکل قطعی آب تا عصر سه‌شنبه حل می‌شود. او در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس به مردم توصیه کرد که آب کمتری مصرف کنند تا سرعت تراز مخازن بیشتر و پایداری شبکه تسریع شود. اما این توصیه در غیاب آب، به نظر عملی نمی‌رسید؛ چرا که نه تنها آب وصل نشد که خبرهای تایید نشده و پراکنده‌ای هم از ادامه این روند تا یک تا دو هفته آینده منتشر شد.

اما در این میان برخی تصاویر این روزهای تهران برای بسیاری یادآور شرایط سختی است که پیشتر، شهروندان مناطق خوزستان و سیستان و بلوچستان، همدان و .... آن را فراوان تجربه کرده بودند. موضعی که به نظر می‌رسد زیر سایه مدیریت فاجعه‌بار آب در کشور روز به روز گسترش یابد و حتی به زودی مناطق پرآب شمال کشور را هم متاثر کند.

مدیریت غیر‌پاسخگو در بند نقش ایوان

در حالی که خرداد گرم امسال، برای ساکنان برخی از مناطق تهران و کرج که با افت فشار آب یا قطع آب مواجه هستند بسیار سخت سپری می‌شود، به نظر می‌رسد آنچه بیشتر از همه برای بسیاری از شهروندان آزاردهنده است، عدم اطلاع‌رسانی و عدم پاسخگویی و حتی بی‌توجهی مسئولان امر به این مقوله مهم است. بسیاری از اینکه آبفا پیش از قطع آب حتی پیام هشداری هم به ساکنان نداده شکایت دارند. این در حالی است که این روزها پیام‌های فراوانی از سوی نهاد‌های مختلف با مضامین امنیتی به صورت سراسری به شماره تلفن همراه شهروندان ارسال می‌شود.

کاربری در تویتتر نوشت: «آب محله‌ی ما، شهرآرا، چند روز اخیر یا قطع بوده و یا کم‌فشار؛ طوری که طبقات بالا و کولرهای پشت‌بام آب ندارند؛ نه اطلاع‌رسانی نه تدبیری نه پیامکی که مثلا بگوید شهروند عزیز! صبور باشید! هیچ به معنای واقعی. بعد صبح این پیامک هشدارِ مقابله با موساد را دریافت کرده‌ایم».

در این میان برخی هم توجه مسئولان به مشکل مهم قطع آب را با موضوع حجاب مقایسه کردند. کاربری در توئیتر نوشت: «آب بعضی مناطق تهران چند روزه قطع یا به شدت کم فشار است، بحران آب می‌تواند عواقب وحشتناکی به دنبال داشته باشد؛ ولی شما دیدید مسئولی درمورد آن حرف بزند؟ راهکاری ارائه کند؟ به جای آن هر‌ روز درمورد حجاب و راهکارهای برخورد با بی‌حجابی اظهارنظر می‌شود».

گذشته از این موارد شکل مدیریت تانکرهای آب هم در محلاتی که با قطعی آب مواجه هستند به شدت موجب نارضایتی شهروندان شده است. کاربری با اشاره به این موضوع نوشت: «سیل آمد،گل و ریزش کوه، مسیر آب از سد کرج به تهران را دچار اختلال کرد. تا اینجا قبول. مقصر ویرانی سیل تا حدی شما نیستید. اما آبرسانی به مردمی که چند روز است آب ندارند هم وظیفه شما نیست؟ اهالی مناطق درگیر قطع آب می‌گویند، چند تانکر آب‌ آوردند که یک خیابان را هم جوابگو نبود چه رسد به چندین محله».

تهرانی‌ها و کرجی‌ها در   وضعیت ناگوار

فضای مجازی پر است از پیام‌های گلایه‌آمیز شهروندانی که این روزها با مشکل قطع آب مواجه هستند. آنها بیش از همه از بی‌توجهی مسئولان و مشخص نبودن وضعیت گلایه دارند.

کاربری در توئیتر نوشت: «قطع آب در برخی مناطق تهران سبب مشکلات جدی شده است. دیگر حتی آب معدنی هم در مغازه‌ها پیدا نمی‌شود. محدوده مطهری- قائم‌مقام اعلام شده تا ۱۵ روز آینده آب وصل نمی‌شود». مشابه این مشکل در کرج هم حاکم است و بسیاری از شهروندان از عدم پاسخگویی مسئولان منطقه گلایه دارند: «لطفاً به مسئولان آب و فاضلاب بگویید چرا دو روز بدون هشدار آب را قطع کرده‌اند».

یکی دیگر از شهروندان کرج اعلام کرد: «دو روز در منطقه شهدا چوک واقع در طالقانی جنوبی در کرج آب قطع است. اما آبفا پاسخگو نیست».

شایعه بروز آلودگی در آب

سد کرج یکی از منابع اصلی تامین آب شرب تهران است. بر اساس گزارش‌ها بالادست این حوضه، کوهستانی بوده و دارای شیب قابل‌توجهی است. پس از حادثه‌ای که روز جمعه در جاده چالوس بر اثر بارندگی رخ داد، بخشی از جاده حرکت کرد و به داخل رودخانه آمد. در این میان فرسایش و رسوب و ریزش قابل‌توجهی نیز وارد رودخانه شده است و میزان گل‌آلودگی رودخانه افزایش یافته است.

این موضوع سبب شد که اخباری هم در خصوص آلوده شدن آب تهران، نگرانی‌هایی را بین شهروندان ایجاد کند و برخی همین موضوع را دلیل قطعی آب تهران دانستند. در همین باره علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد و این موضوع دلیل قطعی آب نبوده است».

به هر حال نظر به اینکه مسئولان در خصوص مناطقی که با قطعی آب مواجه هستند، اطلاع‌رسانی نمی‌کنند و هشداری به مناطق دیگر برای مواجهه با این مشکل نمی‌دهند، ظاهرا شهروندان تهران و کرج باید در روزهای آتی خود را برای دست و پنجه نرم کردن با این مشکل آماده نگه دارند.

قطعی آب,افت فشار آب در پایتخت

نگرانی از استمرار افت فشار آب در پایتخت

دنیای  اقتصاد: با این حال، با آغاز فصل گرما و افزایش مصرف آب نگرانی از تکرار قطعی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مکرر آب همچنان وجود دارد. بررسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها حاکی از این است که پیش از شروع تابستان مصرف آب در اقصی‌‌‌نقاط ایران افزایش پیدا کرده و در صورتی که این روند ادامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌دار باشد، این احتمال وجود دارد که افت فشار آب هم ادامه پیدا کند. در این راستا بهینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی مصرف آب به‌‌‌عنوان راهی برای جلوگیری از قطعی یا کاهش فشار آب، آن هم در آستانه تابستان و افزایش دما مورد تاکید مسوولان است.

کارشناسان پیش از این نیز در مورد کمبود آب در تابستان امسال هشدار داده و پیش‌بینی کرده بودند که تابستان سال‌جاری نسبت به سال گذشته گرم‌‌‌تر باشد. به گفته آنها به علت شدت گرما در نیمه‌‌‌جنوبی کشور تبخیر آب بیشتر و دسترسی به آب محدودتر می‌شود. براین اساس، استان‌‌‌هایی همچون تهران به دلیل جمعیت زیاد، خراسان‌رضوی به دلیل کاهش ۵۲درصدی بارش‌‌‌ها نسبت به بلندمدت و کمبود ذخایر آبی پشت سدها و همچنین جمعیت بالای شهرستان‌‌‌هایی همچون مشهد و سیستان و بلوچستان به دلیل ذخایر بسیار پایین چاه‌‌‌‌نیمه‌‌‌ها در شمال استان و عدم‌ورود آب از افعانستان و نبود بارش مناسب بیش از سایر مناطق کشور با تهدید کمبود آب روبه‌رو هستند. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان‌رضوی روز گذشته خبر داد که خشکسالی شدید در استان باعث کاهش منابع آب شرب ۳۶شهر و ۶۵۰روستا در این استان شده است.

با این حال مسوولان همچنان اشتباهات الگوی مصرف را یکی از دلایل مشکلات کمبود آب در پایتخت عنوان می‌کنند. محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران، اوایل خردادماه با انتقاد از شیب صعودی مصرف آب در روزهای ابتدایی خرداد گلایه کرده و گفته بود: با وجود آنکه مصرف آب امسال در اردیبهشت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه نسبت به سال گذشته قابل قبول بوده، در چهارم خردادماه از ساعت ۱۲ تا ۱۲:۴۵ در هر ثانیه ۵۲‌‌‌هزار لیتر آب مصرف شده که این رقم به طور میانگین در آن روز ۴۱‌‌‌هزار لیتر بوده، در حالی که سال گذشته در این زمان ۳۷‌‌‌هزار لیتر آب مصرف شده است.

به گفته وی، مدیریت بهینه مصرف آب‌شرب در دسترس‌‌‌ترین راه‌‌‌حل مشکل کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌آبی تهران است. در صورتی که بارش به اندازه کافی نباشد، راهی برای تامین آب اضافی نداریم و در این شرایط باید همه به مدیریت مصرف آب توجه بیشتری داشته باشیم. اردکانی در حالی از این مسائل سخن به میان آورده است که تنها ۲‌‌‌درصد مشترکان شهر تهران بیش از دوبرابر الگو مصرف می‌کنند. این مقام مسوول همچنین گفته بود: مشترکانی که در ماه بیش از ۴۸مترمکعب آب مصرف می‌کنند، در مرحله اول تذکر و در صورتی که مصرف را کاهش ندهند، اخطار دریافت می‌کنند و در صورت بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌توجهی به اخطارها، برای رعایت حقوق سایر شهروندان، آب مشترکان بدمصرف در ساعاتی از روز قطع می‌شود. اما نوک پیکان قطعی آب اکنون به سمت مردم عادی نشانه رفته است.

کاهش ۴۱میلیون مترمکعبی حجم آب سدهای تهران

امسال پایتخت نیز مانند وضعیت برخی شهرهای جنوبی و مرکزی کشور در سال‌های اخیر، با کمبود و قطعی آب با آغاز فصل گرما روبه‌روست و وضعیت سدهای تهران نگرانی از استمرار قطعی آب در این کلان‌شهر را تشدید می‌کند. براساس آخرین آمار اعلام‌شده، حجم کل مخازن سدهای پنج‌‌‌گانه تهران نسبت به سال قبل ۴۱میلیون مترمکعب کاهش یافته است؛ این در حالی است که گرما نیاز آبی را تشدید می‌کند. از طرفی با واردشدن به فصل گرما، حدود ۳میلیون کولر آبی در پایتخت وارد مدار خواهند شد و هر کولر آبی معادل ۳۰۰لیتر در شبانه‌‌‌روز آب مصرف خواهد کرد.

بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر سدهای پنج‌‌‌گانه تهران ۵۰۴میلیون مترمکعب آب دارند، این در حالی است که سال گذشته در همین زمان حجم آب سدهای تهران ۵۴۵میلیون مترمکعب ثبت شده است. در حال حاضر سد امیرکبیر ۱۱۰میلیون مترمکعب آب دارد که این عدد در سال گذشته ۱۰۰میلیون مترمکعب ثبت شده بود و نسبت به سال قبل ۹میلیون مترمکعب افزایش داشته؛ اما در مقایسه با سال نرمال این عدد ۶۸میلیون مترمکعب منفی بوده است. سد لتیان در حال حاضر ۶۵میلیون مترمکعب آب دارد که در سال قبل این عدد ۶۲میلیون مترمکعب ثبت شده بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳میلیون مترمکعب رشد و نسبت به سال نرمال ۱۱میلیون مترمکعب کاهش داشته است.

وضعیت حجم مخازن سد لار نیز گویای موجودی ۵۲میلیون مترمکعب آب است که این عدد در سال قبل ۷۴میلیون مترمکعب بود که نسبت به سال قبل ۲۳میلیون مترمکعب و نسبت به سال نرمال ۱۱۹میلیون مترمکعب کاهش یافته است. حجم آب سد طالقان در شرایط کنونی ۲۱۹میلیون مترمکعب ثبت شده که در مقایسه با سال قبل که عددی معادل ۲۳۷میلیون مترمکعب بوده، ۱۸میلیون مترمکعب و نسبت به سال نرمال ۱۲۸میلیون مترمکعب کاهش داشته است. حجم مخزن در سد ماملو نیز ۵۹میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در سال قبل ۷۱میلیون مترمکعب بوده است. این اعداد حاکی از کاهش ۱۲میلیون مترمکعبی حجم مخزن سد نسبت به سال قبل و کاهش ۱۰۹میلیون مترمکعبی نسبت به سال نرمال است.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اخه کسی نیست به فکر مردم باشد اقای رئیسی مشغول اب تنی دراستخر است وخبرتدار مردم درکرج هرروز ۱۴ ساعت ابشان قطع است وقتی رئیس جمهور از مشکلات مردم خم به ابرو نمیارد چه توقعی از دیگر مسئولین شهری دارد اقای رئیسی اگر یکروز بدون اب سرکردی ماهم حرفی نداریم میگن باکور نان میخوری خدارایادکن اخر صبر مردم هم حدی دارد این ناملایمات اخرش چه خواهدشدان وقت مردم رامقصر مدانی؟؟؟،،؟؟؟
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش