جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۱۸ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۹۰۸
نفت و انرژی

قیمت نفت افزایشی شد/ عربستان از جنگ نفتی چقدر خسارت دید؟

افزایش قیمت نفت در روز پنجشنبه 18 اردیبهشت 99,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز پنج شنبه روند افزایشی را طی کرد.

قیمت نفت در معامله های روز پنج شنبه در پی رشد کم تر از حد انتظار ذخایر ایالت متحده آمریکا و بهبود واردات نفت کشور چین، افزایش یافت ولی ناظران بازار پیش بینی کردند که رشد قیمتها به علت اشباع عرضه و ضعیف ماندن تقاضا، محدود خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات آینده وست تگزاس اینترمدیت ایالت متحده آمریکا بعد از کاهش بیش از دو درصدی در روز چهارشنبه، چهار سنت معادل ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۲۴ دلار و سه سنت در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آینده نفت برنت بعد از ریزش چهار درصدی در روز قبل، با سه سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۲۹ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه رسید.

بر اساس محاسبات رویترز بر مبنای آمار گمرکی چهار ماه نخست امسال کشور چین، واردات نفت چین در آوریل افزایش یافته و به ۱۰.۴۲ میلیون بشکه در روز در قیاس با ۹.۶۸ میلیون بشکه در روز در مارس رسید. همینطور در حالیکه انتظار می رفت مجموع صادرات چین افت چشمگیری پیدا کند، افزایش نشان داد.

اداره اطلاعات انرژی ایالت متحده آمریکا در گزارش هفتگی خود اعلام‌کرد ذخایر نفت آمریکا هفته قبل برای پانزدهمین هفته متوالی افزایش داشته و به میزان ۴.۶ میلیون بشکه رشد کرده است. این رقم کم تر از ۷.۸ میلیون بشکه رشد ذخایر نفت بود که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش بینی کرده بودند. اما ذخایر بنزین در پی کاهش محدودیتهای قرنطینه برخی ایالتهای آمریکا و افزایش تردد خودروها، کاهش داشت.

مؤسسه کپیتال اکونومیکس در یادداشتی نوشت: جدیدترین آمار ذخایر ایالت متحده آمریکا این را نشان میدهد که پس از چند هفته فاجعه بار،  فشار روی بازار نفت آمریکا رو به کاهش است ولی ما بروز مشکلات بیشتر در هفته های آینده را منتفی نمی دانیم.

بر اساس گزارش رویترز، هرچند قیمتها از اواخر آوریل که بعضی از کشورها تسهیل محدودیتهای قرنطینه (Quarantine) مقابله با شیوع ویروس کرونا را شروع کردند، رشد چشمگیری پیدا کرده اند ولی هم چنان نفت زيادي در مخازن وجود دارد که به معنای نابرابری میان تقاضا و عرضه است.

در این بین، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، هنوز به مشتریانش در مورد محدودیتهای صادرات نفت اطلاع نداده است و این امر امکان دارد به منزله آن باشد که عراق هنوز برای عمل به کاهش تولیدی که طبق توافق اوپک پلاس متعهد شده است انجام دهد، در کشمکش است.

اوپک (OPEC) و متحدانش که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، توافق کرده اند از اول ماه مه در واکنش به افت شدید تقاضای اقتصادهای کرونا (corona) زده و با هدف تثبیت قیمتها، تولیدشان را ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

خسارت مالی عربستان از جنگ قیمت نفت

آمار رسمی منتشره از سوی بانک مرکزی عربستان سعودی نشان داد مجموع ذخایر ارزی خارجی عربستان سعودی در مارس تقریبا ۲۴ میلیارد دلار کاهش داشت که بزرگترین کاهش یک ماهه در ۲۰ سال اخیر بود.

افزایش قیمت نفت در روز پنجشنبه 18 اردیبهشت 99,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

ذخایر ارزی خارجی عربستان سعودی از رکورد ۷۴۶ میلیارد دلار در اوت سال ۲۰۱۴ کاهش یافته بود اما از اواسط سال ۲۰۱۷ تا مارس در حدود ۵۰۰ میلیارد دلار ثابت بود. پس از آن در پایان مارس به ۴۷۳ میلیارد دلار کاهش یافت و در پایینترین حد ۹ سال اخیر ایستاد که منعکس کننده تاثیر جنگ قیمت نفت و پاندمی ویروس کرونا روی تراز پرداخت این کشور است.

ذخایر ارزی عربستان سعودی در آوریل که قیمتهای نفت افت چشمگیری پیدا کردند و درآمدهای صادراتی این کشور در نتیجه جنگ قیمت و وخامت پاندمی کرونا کمتر شد، احتمالا کاهش بیشتری پیدا کرده است.

میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در آوریل ۲۷ دلار در مقایسه با ۳۴ دلار در مارس و ۵۵ دلار در فوریه بود. بنابراین درآمدهای صادراتی ریاض احتمالا کاهش بیشتری پیدا کرده اند.

افت سطح ذخایر ارزی خارجی می تواند توضیح دهد که چرا عربستان سعودی پس از شکست مذاکرات پنجم مارس در وین، با روسیه و سایر اعضای گروه اوپک پلاس برای کاهش تاریخی تولید نفت در ۹ آوریل به توافق رسید.

بدون تردید فشار سیاسی از جانب آمریکا نقش مهمی ایفا کرد و پوشش دیپلماتیک برای تغییر ناگهانی استراتژی این کشور فراهم کرد، اما عرضه نامحدود نفت در جنگ قیمت با روسیه در شرایطی که پاندمی ویروس کرونا باعث افت کم سابقه مصرف شده بود، از لحاظ مالی طاقت فرسا شد و همچنین یافتن خریدار برای نفت بیشتر غیرممکن شد.

برخی از مفسران تلاش کرده اند که به معرفی برندگان و بازندگان جنگ قیمت نفت بپردازند اما واقعیت این است که پس از گسترش قرنطینه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا به سراسر جهان، عربستان سعودی، روسیه و آمریکا همگی ضرر کردند.

منطق راه انداختن جنگ قیمت هر چه باشد، ابتکاری که عربستان سعودی در اوایل مارس به خرج داد مطمئنا در زمان نامناسبی بود که پاندمی ویروس کرونا شدت گرفته بود و ادامه این استراتژی، پیامدهای فاجعه آمیزی داشت.

در مواجهه با فاجعه ای که به فاینانس دولتهای سعودی و روسیه و همچنین تولیدکنندگان شیل آمریکا آسیب زده بود، همه طرفین نرمش به خرج داده و تا اوایل آوریل آماده آتش بس شدند.

رشد ملایم قیمت نفت در ۱۰ روز گذشته ممکن است اندکی از فشار روی ذخایر ارزی کم کند البته به شرایطی که این روند بهبود پایدار باشد و توافق کاهش تولید اوپک پلاس در مقابله با اشباع عرضه موفقیت آمیز باشد. نفت برنت که در آوریل به پایین ۲۰ دلار سقوط کرد، در اواسط هفته جاری به محدوده ۳۰ دلار در هر بشکه رسید.

اما دولت عربستان سعودی همچنان ناچار است کاهش چشمگیری در هزینه دولت و هزینه واردات اعمال کردند و همچنین متحمل استقراض خارجی شود.

بر اساس گزارش رویترز، کاهش چشمگیر بودجه، پیگیری برنامه تغییرات اجتماعی و اقتصادی را برای دولت عربستان سعودی دشوار خواهد کرد و مصون نگه داشتن مردم این کشور در برابر تبعات اقتصادی کرونا را دشوارتر می کند. سقوط مصرف جهانی نفت در بحران کرونا، اولویت دادن به ثبات کوتاه مدت نسبت به طرحهای بلندمدت را ضروری می کند. عربستان سعودی اکنون نیاز دارد توافق جدید اوپک پلاس قیمتها را سریعتر بالا ببرد یا انتخابهایش دشوارتر خواهد شد.

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش