جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۰۳۰

معرفی کامل رشته ict و تفاوت آن با رشته it

رشته ict,رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات,معرفی رشته تحصیلی ictرشتهٔ ict در ایران از سال ۱۳۸۵ شروع به تدریس شده‌است
به کلیه تکنولوژی های پیشرفته شیوه ارتباط و انتقال اطلاعات در سامانه های ارتباطی، فناوری اطلاعات و ارتباطات یا ICT می گویند. احتمال دارد که این سامانه یک شبکه مخابراتی، تعدادی سیستم کامپیوتری مرتبط با هم و متصل به شبکه مخابراتی، اینترنت و نیز برنامه های کاربردی آنها باشد. در این مقاله از سرپوش با رشته ict بیشتر آشنا می شویم.

رشته ict

رشته مهندسی مخابراتICT شامل دروس نظری و کار تحقیقاتی در زمینه مخابرات می باشد. این دوره قصد دارد که دانش آموختگانی را تربیت کند تا بتوانند به نحو موثری با فعالیت در زمینه های برنامه ریزی، طرح و پیاده کردن شبکه های مخابراتی و طرح و ساخت تجهیزات و مدارات مخابراتی، نیازها و کمبودهای کشور را رفع کنند. فارع التحصیلان این دوره می توانند در دانشگاهها کار اموزشی یا پژوهشی انجام دهند؛ همچنین آن ها مجوز فعالیت در اماکنی ازجمله سطح مراکز تحقیقاتی، صنایع مخابراتی والکترونیکی، وزارت نفت، ارتش و سپاه، شرکت مخابرات، صدا و سیما، راه و ترابری و دیگر ارگانهای مرتبط با مسائل مخابراتی در سطح وسیع را دارند.

تاریخچه ی رشتهٔ ict در ایران

از سال ۱۳۸۵ رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات برای نخستین بار ، اقدام به تدریس در دانشکده علمی و کاربردی پست و مخابرات وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نمود و بالاخره در جلسه روز ۲۵/۶/۸۷ شورای برنامه ریزی آموزش و درسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، برنامه درسی کارشناسی" مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات" با ده گرایش به تصویب نهایی رسید. این وزارت خانه، برنامه مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات را برای رفع نیازهای تخصصی( وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات)، طراحی و تدوین کرد و پس از این که توسط گروه صنعت، تائید شد به سمت دبیرخانه شورا ارسال گردید.

از رشته ict تحت عنوان یک رشته مهندسی، مدیریتی و میان رشته ای یاد میشود که بین مهندسی مخابرات و کامپیوتر و صنایع میباشد و بیشتر در زمینه شبکه های کامپیوتری و مخابراتی به بحث و بررسی می پردازد و بیشتر دروسشان در این سه رشته مشترک است. این رشته رابطه ی نزدیکی با فناوری اطلاعات دارد و دروسشان مشترک است. این رشته توسط وزارت علوم در ۱۰ گرایش به تصویب رسید و در سال ۱۳۸۹ این رشته در دانشگاه جامع، تحت عنوان« مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات» اضافه شد و دانشگاه های( امیرکبیر، شریف، علم و صنعت و تهران) از همین سال به تدریس گرایشهای مختلف کارشناسی ارشد این رشته پرداختند. از سال ۱۳۹۱ این رشته در پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، دوره دکتری دارد.

یکی از اطلاعات مورد بررسی رشته ict، روش صحیح انتقال داده میباشد و درواقع به بررسی پروتکل های ارتباطی و روش صحیح ذخیره دادگان در مدیریت شبکه ها می پردازد. این رشته اهمیت به سزایی در زمینه آموزش و تجارت دارد، به این دلیل که می تواند با ایجاد یک سیستم جدید به هر فردی کمک کند تا با بهره گیری از آن دسترسی راحت تری به اطلاعات داشته باشد. هدف از طراحی این برنامه، آموزش مهندسینی است که قادر به تامین نیازهای تخصصی مشاغل مرتبط با تکنولوژی ICT هستند. این رشته از سال ۱۳۸۸ در میان دانشگاههای روزانه ایران به صورت پایلوت تدریس خواهد شد.

هدف آموزشهای مهندسی ICT

ارتباطات و فناوری اطلاعات، نقش بسزایی در بخشهای زیربنائی اقتصاد کشور دارد و این فناوری، قصد تربیت متخصصانی را دارد که در تدوین برنامه های توسعه اقتصادی و پیشرفت فوق العاده سریع و گسترده سیستمهای مخابراتی و فناوریهای به کار گرفته شده و تحقیقات عمیق و وسیع در بهبود این ابزارها برای ارائه خدمات بهتر بتوانند بافناوریهای موجود در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از طریق دانش فنی و آشنایی علمی و عملی در زمینه های تخصصی مربوطه خدمت کنند.

مهندس ICT

مهندس ICT باید بتواند در یکی از زمینه های شغلی ارتباطات و فناوری اطلاعات کار کند که از آن ها می توان به نصب و راه اندازی، تعمیر و نگهداری، بهره برداری و مدیریت سیستمهای ارتباطی کشور و فناوری اطلاعات اشاره کرد. او همچنین باید توانایی اجرا و هدایت طرحها و پروژه های ICT در ابعاد مختلف را داشته باشد.

رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات چیست,معرفی رشته تحصیلی ict,دروس رشته ictفارغ‌التحصیلان رشته ict از سال ۸۷ وارد بازار کار شده اند

توانایی ها و وظایف کارشناس ICT

افرادی که در بازار به عنوان کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، فعالیت می کنند باید در حوزه ICT مهارت های بالایی داشته باشد. درادامه وظایف و مسئولیت های یک نیروی مهندس ICT عبارتند از:

* کارشناس ICT باید بتواند ارتباطات و فناوری اطلاعات را بشناسد و در زمینه های گوناگون ICT کشور در سطح کارشناسی کار کند.

* از وظایف کارشناس ICT می توان به نصب، آزمایش و راه اندازی سیستم های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور اشاره کرد.

* یک مهندس ICT باید بتواند از سیستم های گوناگون منصوبه در شبکه های ICT به درستی نگهداری و از آن ها بهره برداری کند.

* کارشناس ICT باید قادر به ارزیابی تجهیزات و ابزار لازم در اجرای پروژه های ICT باشد.

* کارشناس ICT موظف است که دستورات اداری، نظارت و هدایت پروژه های ICT را اجرا کند.

* وظیفه ی مهندس ICT اینست که برنامه های دوره ای سیستمهای ICT کشور را تنظیم و اجرا کند و علاوه‌براین دستورالعملهای فنی موردنیاز را صادر کند.

* کارشناس ICT باید در زمینه های مختلف، سرپرستی کاردانهای IT و ICT را بر عهده بگیرد و برای ارتقاء دانش فنی آنان برنامه اموزش دوره ای در محیط کار را تنظیم کند.

* کارشناس ICT دارای وظایف و مسئولیتهای دیگری ازجمله تنظیم گزارشات فنی ادواری، تجزیه و تحلیل مشکلات فنی کار و ارزیابی کمی و کیفی امکانات شبکه های ICT ایران می باشد.

* یک دانشجوی رشته ICT موظف است که در زمینه استفاده جامع تر از امکانات ICT موجود، تکنیکهای جدیدی را ارائه دهد و در زمینه های تخصصی مربوطه، روشهای بهینه را اعمال کند.

* مسئولیت دانشجوی رشته ICT اینست که در سیستمهای نوین ICT مورد استفاده در ارتباطات و فناوری اطلاعات، مطالعه و تحقیق کند و در زمینه های تخصصی، استانداردهای جدید را اعمال کند.

* فارغ اتحصیل رشته ICT وظیفه دارد که با کاربردهای فناوری اطلاعات و نحوه بکار گیری آن ها آشنایی داشته باشد.

گرایشهای رشته ict

کارشناس ICT شامل ۱۰ گرایش زیر میباشد :

>> دیتا( دیتا و امنیت شبکه)

>> سیستمهای تحت شبکه

>> مدیریت ICT

>> کاربردهای ICT( مالتی مدیا)

>> مخابرات سیار( تلفن همراه)

>> مخابرات ماهواره ای

>> مخابرات نوری

>> انتقال

>> سوییچ

>> ترافیک و سیگنالینگ

معرفی رشته تحصیلی ict,دروس رشته ict,رشته فناوری اطلاعات و ارتباطاتدر رشته ict روش صحیح انتقال داده‌ مورد بررسی قرار می‌گیرد

دروس رشته ict

۱. دروس پایه رشته ict:

از دروس پایه رشته ict می توان به مخابرات آنالوگ و دیجیتال- ریاضی- مخابرات نوری- تجهیزات داده- شبکه های کامپیوتری- انتقال داده- مخابرات راه دور- نرم‌افزار - سخت‌افزار اشاره کرد.

۲. دروس اصلی رشته ict:

کارشناس ICT در ایران به عنوان یک رشته ی نوپا شناخته میشود و از سال ۸۷ فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار و مراکز دولتی، مشغول به فعالیت شده اند. این رشته یکی از نوترین رشته ها در کنکور سال ۱۳۸۵ محسوب میشود که محتوا و دروس آن در سال ۱۳۹۵ بازنگری شده است.

> دسته کامپیوتر :

دروس اصلی رشته ict گرایش کامپیوتر، شامل امنیت شبکه – مهندسی فناوری اطلاعات – امنیت داده ها – ارتباط داده ها – شبکه های NGN – سیستم عامل و مدیریت شبکه – اصول CCNA – فناوری اطلاعات – طراحی صفحات وب – برنامه سازی پیشرفته – پایگاه داده ها می باشد.

> دسته مخابرات :

دروسی ازجمله مخابرات دیجیتال – مخابرات سیار( موبایل) – مخابرات نوری – سیگنالها و سیستمها – مخابرات ماهواره –طراحی شبکه GSM – مدیریت شبکه های مخابراتی از دروس اصلی رشته ict گرایش مخابرات به شمار می رود.

> دسته صنایع :

از دروس اصلی رشته ict گرایش صنایع می توان به اقتصاد و مهندسی –تجزیه و تحلیل سیستمها – سیستمهای اطلاعات مدیریت( MIS) – کارآفرینی– اصول سرپرستی و مدیریت اشاره کرد.

تفاوت میان کارشناس IT و متخصص ICT

کارشناس IT به کمک کامپیوترها، شبکه، نرم‌افزار و سایر تجهیزات به حوزه کارشناسی و مدیریت اطلاعات، مرتبط است ولی متخصص ICT علاوه بر داشتن مهارت های مهندس IT دارای تخصص هایی در زمینه تکنولوژی های پخش رسانه ای، پردازش صدا، تصویر، مخابره و تلفن می باشد. کاربرد اصطلاح ICT بطور گسترده برای بخش های اموزشی است در حالیکه کاربرد اصطلاحIT در طیف وسیع برای صنعت می باشد. اصطلاح ICT علاوه بر موارد مذکور، جدیداً برای مواردی مناسب است که از آن ها می توان به تجمیع تلفن و شبکه های صوتی و تصویری با شبکه های کامپیوتری اشاره کرد. درواقع از ICT بعنوان تجمیع فناوری اطلاعات با فناری ارتباطات یاد می شود.

بازار کار فارغ التحصیلان ICT

فارغ التحصیلان ICT درصورت کسب تخصص و فراگیری دانش موردنیاز، مجوز کار در اماکن زیر را دارند:

- شرکت مخابرات ایران

- شرکت زیر ساخت

- شرکتهای ارایه دهنده خدمات اینترنت Dialup، شرکتهای ISP

- شرکتهای ارائه دهنده خدمات ADSL تمامی شرکتهای PAP

- شرکت هاي ارائه دهنده خدمات ( WiMAX) مبین نت و ایران و اسپادانا و ….

- شرکت هاي ارائه دهند خدمات انتقال داده بر روی بستر های گوناگون چون بی سیم

- تمامی بانک ها که داری شبکه ارتباطی خاص می باشد

تاریخچه ی رشتهٔ ict در ایران,وظایف کارشناس ICTرشتهٔ ict در واقع رشته‌ای مهندسی، مدیریتی میباشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام با این همه توضیح برای این رشته پس چرا استخدام آموزش پرورش it هست ولی ictنیست .بنظر من یه رشته میان رشته ای هست که بدرد لای جرز دیوار میخوره
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش