شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۲۰۰۰۰۷

۴ نکته کلیدی برای انتخاب رشته راحت در دوره دکتری

 انتخاب رشته, انتخاب رشته دوره دکتری,نکات انتخاب رشته دوره دکتری

با پایان یافتن مهلت ثبت‌نام داوطلبان مجاز به انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی نیز ثبت‌نام و انتخاب رشته خود را از روز گذشته آغاز کرده است و داوطلبان تا ۱۶ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند انتخاب رشته خود را ثبت کنند. اما دانشگاه آزاد اسلامی همزمان با آغاز ثبت‌نام، دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته کدرشته‌های مقطع دکتری تخصصی را در سایت مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه منتشر کرده که حاوی نکات مهمی است. ضرورت دارد تمامی داوطلبان مجاز به انتخاب رشته با توجه به نتایج درج‌شده در کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و با مراجعه به سامانه انتخاب رشته دانشگاه آزاد اسلامی به آدرس www.azmoon.org ضمن مطالعه دفترچه راهنما نسبت به انتخاب حداکثر ۸۰ کد رشته / محل متناسب با کد مجموعه امتحانی خود اقدام کنند.

پذیرش نهایی داوطلبان چگونه است؟

براساس اطلاعات درج‌شده در دفترچه راهنما پذیرش نهایی براساس رعایت پنج نکته است:

الف – دانشگاه آزاد اسلامی پس از پایان مهلت مقرر برای انتخاب رشته نتایج داوطلبان حائز شرایط برای شرکت در مرحله ارزیابی مصاحبه تخصصی را اعلام خواهد کرد.

ب – پس از اعلام نتایج انتخاب رشته، آن دسته از داوطلبانی که شرایط علمی لازم به‌منظور شرکت در مصاحبه را احراز کرده‌اند، لازم است با مراجعه به سامانه آمادگی خود را برای شرکت در مصاحبه اعلام کنند. داوطلبان موظفند در زمان مراجعه به سامانه برای اعلام آمادگی جهت شرکت در مصاحبه به ازای هر رشته/گرایش مبلغ ۹۲ هزار تومان پرداخت کنند. عدم اعلام آمادگی برای شرکت در مصاحبه در بازه زمانی اعلام‌شده از طریق سامانه به منزله انصراف است.

ج – داوطلبان لازم است با توجه به جدول زمانی اعلام‌شده از سوی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه با در دست داشتن مدارک لازم به‌منظور شرکت در ارزیابی تخصصی مراجعه کنند.

د – پس از انجام مرحله ارزیابی تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی نتایج نهایی داوطلبان شرکت‌کننده در این مرحله توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.

ه- جهت ورود به دوره دکتری تخصصی با آزمون معیارهای زیر صورت می‌گیرد:

۱- آزمون متمرکز (۵۰ درصد)

۲- سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)

۳- مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)

چگونه بدون آزمون وارد دکتری شویم؟

براساس بخشنامه و آیین‌نامه‌های پذیرش بدون آزمون استعدادهای برتر و فارغ‌التحصیلان ممتاز برای ورود به دوره‌های تحصیلی بالاتر در دانشگاه آزاد اسلامی باید دارای شرایط زیر باشند:

۱- کلیه حائزان شرایط درخواست‌کننده دوره دکتری تخصصی شامل استعدادهای برتر و فارغ‌التحصیلان ممتاز براساس حداقل معدل ۱۷ برای رشته‌های دامپزشکی، ۱۸.۵ برای رشته‌های علوم انسانی و ۱۷.۵ برای سایر رشته‌ها با رعایت سایر شرایط مندرج در شیوه‌نامه اجرایی براساس معدل و رتبه‌بندی و متناسب با ظرفیت برای هر یک از رشته/محل‌های انتخابی گزینش و برای مصاحبه علمی به گروه‌های تخصصی مربوط معرفی می‌شوند.

امتیاز نهایی هر داوطلب براساس شاخص‌های پژوهشی – آموزشی و مصاحبه منطبق بر شیوه‌نامه اجرایی محاسبه شده و به‌عنوان شاخص برای گزینش نهایی داوطلبان ملاک عمل قرار می‌گیرد.

۲- دارا بودن حداقل نمره پایان‌نامه ۵۰/۱۸ جهت کلیه رشته‌ها. رعایت این نکته ضروری است که درخصوص دانش‌آموختگانی که ارزیابی پایان‌نامه آنها به صورت توصیفی بوده، تنها دانش‌آموختگانی که پایان‌نامه آنها با درجه عالی ارزیابی شده است، مجاز ثبت‌نام در دوره بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) خواهند بود.

۳- متجانس و همنام بودن رشته فارغ‌التحصیلی در مقطع کارشناسی‌ارشد با رشته انتخابی در مقطع دکتری تخصصی.

۴- متقاضیان باید دوره تحصیلی کارشناسی‌ارشد ناپیوسته را حداکثر تا ۶ نیمسال به پایان رسانده باشند. گفتنی است دوره تابستان و مرخصی/ مرخصی‌های بدون احتساب در سنوات جزء نیمسال /نیمسال‌های تحصیلی محسوب نمی‌شود.

۵- دانشجویانی که دارای دروس معادل‌سازی‌شده باشند، شامل پذیرش بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) نمی‌شوند.

۶- داوطلبان دوره بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) در صورت کسب شرایط دعوت به مصاحبه، لازم است نسخه‌ای از فایل مقالات و تولیدات علمی چاپ‌شده در مجلات ISI یا مجلات علمی پژوهشی فارسی‌زبان و غیرفارسی زبان داخلی یا خارجی یا isc خود را با فرمت اعلام‌شده در زمان مصاحبه به گروه تخصصی مربوطه ارائه کنند.

وضعیت سهمیه‌ها به چه صورت است؟

براساس دفترچه منتشرشده، دو نوع سهمیه برای داوطلبان در نظر گرفته شده است؛

۱- سهمیه رزمندگان و ایثارگران: افراد مشمول متقاضی استفاده از سهمیه‌ها و تسهیلات موجود در دفترچه راهنمای ثبت‌نام سازمان سنجش آموزش کشور. در هر یک از کد رشته/محل‌ها ۲۵ درصد ظرفیت به رزمندگان و ایثارگران اختصاص می‌یابد که حدنصاب نمره علمی لازم برای رزمندگان ۸۰ درصد و ایثارگران ۷۰ درصد نمره در هر یک از مراحل آزمون، برای آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد است.

۲- سهمیه مربیان: براساس قوانین موجود، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر در هر کد رشته/محل) برای مربیان در نظر گرفته شده است. اعضای هیات‌علمی (مربی) تمام‌وقت (اعم از رسمی آزمایشی و رسمی قطعی) و در استخدام رسمی دانشگاه آزاد اسلامی که دارای سه سال سابقه عضویت در هیات‌علمی دانشگاه باشند، می‌توانند در صورت تمایل از این امتیاز به‌منظور پذیرش در دوره دکتری تخصصی بهره‌مند شوند.

گفتنی است، مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه رأسا نسبت به استعلام وضعیت این‌گونه افراد از امور هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی اقدام و در صورت تایید شرایط با شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره در هر یک از مراحل آزمون، برای آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد این سهمیه را لحاظ می‌کند. در این میان ذکر دو نکته ضروری است که: الف) رشته/مقطع کارشناسی‌ارشد مربیان متقاضی استفاده از امتیاز هیات‌علمی جهت ادامه تحصیل با رشته‌ای که در دوره دکتری مایل به تحصیل در آن هستند، باید تجانس داشته باشد و ب) اشتغال به تحصیل اعضای هیات‌علمی منوط به موافقت دانشگاه است.

این ۷ نکته را حتما رعایت کنید

۱- شهریه پذیرفته‌شدگان واحدها، پردیس‌ها و مراکز بین‌المللی دانشگاه آزاد اسلامی براساس شهریه مصوب سالانه این محل‌های دانشگاهی تعیین می‌شود و تا دو برابر شهریه واحدهای داخلی است.

۲- با توجه به مقررات دانشگاه آزاد اسلامی، جابه‌جایی، انتقال و میهمانی دانشجویان مطابق آیین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان این دانشگاه انجام می‌شود. ضمنا هرگونه جابه‌جایی، انتقال و میهمانی از واحدها، پردیس‌ها و مراکز بین‌المللی و برون‌مرزی به دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع است. گفتنی است با توجه به مقررات دانشگاه آزاد اسلامی، جابه‌جایی، انتقال و میهمانی دانشجویانی که به صورت بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) در دانشگاه پذیرفته شده باشند، مطابق آیین‌نامه نقل و انتقالات دانشجویی ممنوع است.

۳- دانشجویانی که پس از پذیرش در دانشگاه و ثبت‌نام و اخذ واحد اعم از دانشجویان با آزمون یا بدون آزمون «ویژه استعدادهای درخشان» به هر دلیلی تقاضای انصراف از تحصیل داشته باشند، مطابق بخشنامه‌های مربوطه از سوی واحدهای دانشگاهی درخصوص آنها اقدام می‌شود.

۴- دانشجویان شاغل به تحصیل در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که از طریق آزمون در همان واحد یا واحد دیگر پذیرفته شوند، از پرداخت هزینه انصراف معاف هستند.

۵- پذیرفته‌شدگان مقطع دکتری تخصصی ملزم به ارائه نمره زبان انگلیسی مورد تایید دانشگاه، با توجه به بخشنامه‌های مربوطه هستند.

۶- تغییر رشته/گرایش در مقطع دکتری تخصصی ممنوع است.

۷- در صورت عدم تشکیل کلاس در یک واحد دانشگاهی به علت حداقل پذیرش، واحدهای دانشگاهی با هماهنگی مرکز سنجش و پذیرش می‌توانند مطابق ضوابط و دستورالعمل‌های داخلی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به تغییر محل پذیرش پذیرفته‌شدگان اقدام کنند.

newspaper.fdn.ir
  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش