جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۵۰۰۲۴

همه چیز درباره دوره نظام قدیم و ادامه تحصیل برای متقاضیان

دوره نظام قدیمدوره نظام قدیم
به طورکلی نظام آموزشی ایران شامل سه دوره متفاوت از قبیل نظام قدیم، نظام سالی واحدی/ ترمی واحدی و همچنین نظام جدید می باشد که دوره نظم قدیم در میان آنها از سال ۱۳۴۱ شکل گرفت و تا سال ۱۳۵۱ ادامه داشت. در این مقاله از سرپوش بیشتر به تفسیر این دوره پرداخته ایم.

سیستم آموزشی نظام قدیم چیست؟

در طی سالیان گذشته نظام آموزشی کشور با تغییرات گسترده ای روبرو شد، به طوریکه از سال های ۱۳۴۱ سیستم آموزشی به صورت نظام قدیم با ۲ دوره ابتدایی و متوسطخ تشکیل شد و این موضوع تا سال ۱۳۵۳ ادامه داشت. به طورکلی نظام آموزشی کشور شامل سه دوره مختلف از قبیل نظام قدیم، نظام سالی واحدی/ ترمی واحدی و همچنین نظام جدید می باشد. 

تا سال ۱۳۵۶ نظام آموزشی ایرانی به دو دوره ابتدایی و متوسطه تقسیم می شد که هرکدام از آنها شامل ۶ سال تحصیلی بودند. به این نظام، نظام قدیم می گفتند که از سال ۱۳۴۱ شروع به کار کرده بود. آخرین دوره نظام در سال ۱۳۵۳ فعالیت کرد و افراد در سال ۱۳۵۶ فارغ التحصیل شدند. 

از سال ۱۳۵۶ به بعد نظام آموزشی کشور از ۶ سال متوسطه به نظام ۴ سال متوسطه تبدیل شد و تا سال ۱۳۷۸ نیز ادامه داشت. این نظام ۴ سال متوسطه درحقیقت شامل ۵ سال ابتدایی. ۳ سال راهنمایی و ۴ سال متوسطه می شد، به طورکلی این نظام به ۵-۳-۴ معروف بود که تا سال ۱۳۷۸ همه مدارس از آن پیروی می کردند. 

در سال ۱۳۷۲ مسئولان نظام آموشی را تفکیک کرده و پیش دانشگاهی را از دوره متوسطه خارج ساختند. نظام آموزشی جدید به چهار بخش تقسیم شد که شامل ۵ سال ابتدایی، ۳ سال راهنمایی و ۳ سال دیپلم و ۱ سال دوره پیش دانشگاهی بود. دانش آموزان برای ورود به دوره پیش دانشگاهی موظف بودند که در آزمون ورودی شرکت کنند سپس در صورت کسب نمره قبولی می توانستند برای شرکت در دوره و سپس کنکور سراسری آماده شوند. 

با این شرایط تعداد داوطلبان دانشگاهای کاهش پیدا کردند به همین دلیل تصمیم گرفته شد که آزمون ورودی به پیش دانشگاهی برداشته شود، در این شرایط دانش آموزان می توانستند در صورت علاقه به ادامه تحصیل بلافاصله بعد از دیپلم وارد دوره پیش دانشگاهی شوند. در ادامه این روند تغییری در تحصیل ابتدایی و راهنمایی ایجاد نشد و دوره متوسطه تبدیل به ترمی واحدی و سپس سالی واحدی شد.

نظام ترمی واحدی از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۳۹۵ ادامه داشت و هر سال تحصیل شامل دو ترم که اولی از مهر تا دی ادامه داشت و دومی از بهمن تا خرداد و ترم تابستان نیز از تیر تا شهریور تقسیم می شد. در این شرایط دانش آموزان دو کارنامه برای هر ترم دریافت می کردند که هر دوی آنها نمرات نهایی دوروس را در ترم اول و دوم به نمایش می گذاشت. اگر در نظام آموزشی سالی واحدی، آموزش دروس از مهر شروع می شد تا خرداد نیز ادامه پیدا می کرد و هر دانش آموز می توانست یک کارنامه کلی داشته باشد. 

نظام سالی واحدی از سال ۱۳۸۱ شروع به کار کرد و تا سال ۱۳۹۹ نیز ادامه داشت. 

تحصیل دوره نظام قدیمدوره نظام قدیم در ایران

سیستم آموزشی کنونی در ایران:

آنچه اکنون در ایران به عنوان نظام آموزشی شناخته می شود شامل ۶ سال ابتدایی، ۳ سال راهنمایی و ۳ سال دبیرستان می باشد. این سیستم آموزشی فعلی به نظام جدید معروف می باشد.  این نظام آموزشی به دو دوره تحصیلی نظام ترمی واحدی متوسطه و نظام ترمی واحدی پیش دانشگاهی تقسیم می شود. 

دانش آموزان در این دوره بعد از انتخاب رشته در پایه نهم می توانند وارد رشته تحصیلی مدنظر خود در پایه دهم شوند و در نهایت با گذراندن دوره دهم، یازدهم و دوازدهم دپیلم ۱۲ ساله تحصیل خود را دریافت و آماده شرکت در کنکور سراسری خواهند شد. 

شرایط تحصیل در دوره نظام قدیمسیستم آموزشی دوره نظام قدیم

ثبت نام ادامه تحصیل برای نظام قدیم:

از آنجایی که طرح آموزشی از سال ۱۳۹۱ -۱۳۹۲ با تغییرات زیادی مواجه شد، ثبت نام و ادامه تحصیل برای بازماندگان از تحصیل در دوره نظام قدیم می تواند به صورت زیر انجام شود:

درصورتی که دانش آموزشی از سال های گذشته واحدهایی از دورس پایه اول و دوم و سوم رشته های نظری، کاردانش و یا فنی حرفه ای گذرانده اما نتوانسته مدرک دیپلم سه ساله خود را دریافت کند می تواند با مراجعه به اداره آموزش و پرورش محل تحصیلش، مدارک خود را با دوره متوسه جدید تطبیق دهد در نهایت نیز دروس باقی مانده را در این مدارس ادامه داده و درنهایت مدرک تحصیلی خود را دریافت کند. 

 دانش آموزان نظام قدیم چهارساله هم براساس کارنامه قبولی دریافت شده از اول، دوم و سوم نظری، فنی و حرفه ای می توانند به آموزش و پرورش محل تحصیل خود مراجعه کرده و بعد از تطبیق دورس در هر کدام از شاخه های نظری، کاردانش و اینگونه مدارس تحصیل خود را ادامه دهند. 

دانش آموزان پیش دانشگاهیی که در تابستان ۱۳۹۹ به عنوان آخرین سال تحصیلی در این شاخه قرار دارند، می توانند برای ادامه تحصیل به مدرسه مراجعه و سپس واحد خود را انتخاب و برای ادامه تحصیل مشاوره بگیرند. 

متقاضیان ادامه تحصیل در دوره نظام قدیمادامه تحصیل برای متقاضیان دوره نظام قدیم

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در این دوره:

- مدارک شناسایی ( کپی شناسنامه و کارت ملی و ۶ قطعه عکس ۳ در ۴)

- گواهی سه ساله راهنمایی

- توصیه نامه و هدایت تحصیلی

- کارنامه های پایه های گذرانده شده در دبیرستان و خلاصه سابقه دبیرستان

- کد انتقال

شرایط کنکور برای دوره نظام قدیمکنکور برای متقاضیان دوره نظام قدیم

شرایط کنکور برای متقاضیان دوره نظام قدیم:

یکی از مهم ترین نگرانی هایی که داوطلبان دوره نظام قدیم دارند مربوط به تغییرات ایجاد شده در شرایط کنکور و تاثیر سوابق تحصیلی در آن است. به طورکلی مواردی برای بهبود شرایط این افراد درنظر گرفته شده است. زمانی که صحبت از سوابق تحصیلی دانش آموزان می شوند منظور امتحانات نهایی است که در این صورت داوطلبان به دو دسته تقسیم خواهند شد: 

دسته اول شامل داوطلبانی است که امتحان نهایی نداشته اند در نتیجه هیچگونه سابقه تحصیلی برایشان به ثبت نرسیده است. این دسته از داوطلبان با ملاک تاثیر معدل در کنکور به صورت قطعی شرکت خواهند کرد یا باید در امتحانات نهایی دوره دوازدهم رشته مدنظر خود شرکت کرده و نمره کسب شده در امتحانات نهایی به صورت سوابق تحصیلی آنها در نظر گرفته می شود. 

دسته دوم داوطلبان افرادی هستند که امتحانات سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی آن ها نهایی بوده است، این افراد شامل ملاک تاثیر معدل خواهند بود و برای جبران نمراتشان می توانند برای ترمیم معدل اقدام کنند. 

به طورکلی باید درنظر داشت که شرایط کنکور برای نظام قدیم و ایجاد معدل بهتر فراهم شده است. این افراد می توانند برای ترمیم معدل در آزمون شرکت کنند و نمره دروس خود را بهبود دهند. 

لازم به ذکر است که این آزمون برای آن دسته از داوطلبانی که قصد تغییر رشته و شرکت در کنکور سایر رشته ها را دارند نیز مناسب خواهد بود. به این دلیل که این افراد در دروس رشته مورد آزمون، هیچ سوابق تحصیلی برای ایجاد تاثیر در نتیجه کنکور ندارند.

گردآوری: بخش آموزشی سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش