یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۱۵ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۱۱۰۲
اخبار کنکور و آزمون ها

یک مقام مسئول آموزش و پرورش: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه شد رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد. محسن زارعی امشب ۱۴ مهرماه در گفتگوی ویژه

اجرای آزمایشی کنکور الکترونیکی در سال آینده/ رئیس سازمان سنجش: هرکس انتخاب رشته کند در دانشگاه قبول خواهد شد!

عبدالرسول پورعباس,رئیس سازمان سنجش آموزش
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان از سال آینده باید خود را برای شرکت در سه نوبت کنکور شامل دو نوبت آزمون سراسری و یک نوبت آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان آماده کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالرسول پورعباس با حضور در یک گفت و گوی تلویزیونی ضمن تشریح جزئیات برگزاری کنکور سال آینده، روند  برگزاری کنکور ۱۴۰۲را بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: امسال یک کنکور ویژه برای سازمان سنجش و داوطلبان را پشت سر گذاشتیم این آزمون در دو نوبت برگزار شد و دروس عمومی حذف شدند و سوابق تحصیلی نیز با تاثیر قطعی ۴۰ درصد اعمال شد.

بنابراین و با توجه به این تغییرات روند کنکور ۱۴۰۲ بسیار مثبت بود، البته کاستی‌هایی هم در حوزه سازمان سنجش و هم در حوزه آموزش و پرورش وجود داشت که باید آن را برای سال‌های آینده برطرف کنیم.

وی در پاسخ به انتقاد مطرح شده از سوی مخالفان برگزاری کنکور به شیوه فعلی، در خصوص یکسان نبودن کیفیت آموزشی در سراسر کشور تصریح کرد: سازمان سنجش، کشور را به سه منطقه تقسیم کرد و هر منطقه سهمیه خاص خودش را دارد و داوطلبان هر منطقه با بچه‌های همان منطقه رقابت می‌کنند و رقابت آنها با سایر مناطق نیست. بنابراین وجود تأثیر سوابق تحصیلی باعث می‌شود که دوباره به مدرسه رجوع شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص پذیرش در رشته پزشکی نیز تاکید کرد: در رشته پزشکی ۱۵ هزار و ۱۱۰ نفر به دانشگاه‌ها معرفی کردیم که این میزان بیشتر از افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در واقع تعداد ۵۰۰ تا ۶۰۰ بیشتر از ظرفیت اولیه به دانشگاه‌ها معرفی کردیم. همچنین بیش از ۸۲۵ هزار نفر داوطلب در دانشگاه‌های سراسری و دانشگاه آزاد پذیرفته شده‌اند اما با توجه به اشتراک قبولی بیش از ۵۰۰ هزار نفر دانشجو نیستند. در واقع همه کسانی که انتخاب رشته کردند، قبول شدند.

وی همچنین در خصوص شرایط آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه ورود به دانشگاه فرهنگیان هم نوعی پذیرش است و هم نوعی آزمون استخدامی است، از سال ۱۴۰۳ سه آزمون برای دانشگاه فرهنگیان اجرا می‌شود. دو نوبت آزمون سراسری و یک نوبت آزمون اختصاصی ویژه دانشگاه فرهنگیان خواهد بود که وزارت آموزش و پرورش باید جزئیات آن را اعلام کند.

پورعباس با بیان اینکه نحوه پذیرش بومی مشکل خوابگاه را حل نمی‌کند، اظهار کرد: ممکن است از شهرستان اطراف مرکز استان در فاصله ۲۰۰ کیلومتری دانشجو نیاز به خوابگاه داشته باشد، اما نکته این است که الان وضعیت خوابگاه با تعداد متقاضیان برابری می‌کند و در وزارت علوم از ساخت خوابگاه‌های ویژه دختر و پسر عبور کرده‌ایم و به سمت خوابگاه متاهلی حرکت کردیم.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه ملاک قطعی برگزاری کنکور ۱۴۰۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، افزود: داوطلبان متوجه باشند که ماده واحده پیشنهادی مجلس چون در شورای نگهبان رد شد این موضوع منتفی است و آزمون سراسری فقط از دروس تخصصی است. بر این اساس کنکور ۱۴۰۳ دوبار در اردیبهشت ماه و تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. سهم سوابق تحصیلی شامل ۲۸ درصد دروس عمومی و ۲۲ درصد دروس تخصصی است که مجموع آن ۵۰ درصد با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی است.

وی با بیان اینکه دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳ میزان ۵۰ درصد تأثیر دارد، گفت: داوطلبان پایه دهم، یازدهم و دوازدهم بدانند که هر میزانی که نمره بگیرند در نمره کل کنکور داوطلب تأثیر گذار است.

رئیس سازمان سنجش از برگزاری کنکور الکترونیکی به صورت آزمایشی از سال آینده خبر داد و گفت: ما در مسیر الکترونیکی کردن آزمون‌ها حرکت کردیم و شرکت‌های دانش بنیان پیشنهادهایی خوبی آورده اند که در حال کار روی آن هستیم. نرم افزارهای مورد نظر آماده است و باید شرایط سخت افزاری آن آماده شود. قصد داریم علاوه بر پاسخنامه‌ها، دفترچه‌ها را هم رقومی و دیجیتالی کنیم کنیم و شخصی سازی کامل را اجرا کنیم. البته اجرای کامل آن بستگی به بودجه دارد و بسته به کمک دانش بنیان برای اجرای کامل آن دارد. از سوی دیگر در سراسر کشور باید سالن‌های مجهز تهیه شود که در برخی از استان‌ها اجرا شده اما در برخی دیگر از استان‌ها کار باقی مانده است.

به گفته وی، کنکور ۱۴۰۳ الکترونیکی به صورت آزمایشی برای حدود ۳۰ هزار داوطلب اجرا می‌شود.

یک مقام مسئول آموزش و پرورش: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه شد

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش گفت: تاثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد.

محسن زارعی دیشب ۱۴ مهرماه در گفتگوی ویژه خبری درباره کنکور سراسری و تحقق عدالت آموزشی درباره شرایط تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری گفت: نمی‌توان گفت که کاملاً به عدالت آموزشی رسیده ایم اما با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی به برابری آموزشی نزدیک تر شده ایم.

وی گفت: سوابق تحصیلی با توجه به آزمون پایه دوازدهم سهم سوابق تحصیلی ایجاد شد و تراز نمره کل سابقه تحصیلی به سازمان سنجش گزارش شد و مبنای تأثیر ۴۰ درصدی سوابق تحصیلی قرار گرفت.

زارعی با اشاره به تحلیلی که درباره تأثیر سوابق تحصیلی و نمره کل آزمون سراسری درباره استان‌های کشور وجود دارد گفت: جدولی از استان‌های کشور داریم که در آن ۱۱ استان برخوردار که بیشترین میزان رتبه‌های زیر ۳۰۰۰ را داشتند. این استان‌ها را تحلیل کردیم و دیدیم اگر صرفاً نمره آزمون سراسری ملاک باشد این ۱۱ استان برخوردار سهم بیشتری از رتبه‌های بالا دارند اما اگر صرفاً سوابق تحصیلی ملاک باشد ۷ استان از ۱۱ استان سهم شأن متعادل‌تر می‌شود و ۱۱ استان پایین جدول که جزو کم برخوردارها هستند سهم بیشتری به خودشان اختصاص می‌دهند.

وی تاکید کرد: تأثیر قطعی سوابق تحصیلی موجب رجوع دوباره به مدرسه، کتاب درسی و معلم شد. چون دانش آموزان تصور می‌کردند که دروس مدرسه تأثیر چندانی در کنکور ندارد تنها به فکر تکنیک‌های کنکور بودند اما اهمیت به سوابق تحصیلی و جدا کردن دروس عمومی از تخصصی و تأثیر آن در نمره کنکور موجب اهمیت دوباره مدرسه شد.

رئیس مرکز نظارت و ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث شد که فرصتی شد که مرجعیت به مدرسه کلاس درس و کتاب درسی برگردد.

زارعی گفت: همه داوطلبان شرکت کننده در کنکور باید دارای سوابق تحصیلی باشند. چون سهم دروس عمومی فقط از سوابق تحصیلی گرفته می‌شود. کسانی که سابقه داشتند که آن را ارائه کنند. کسانی که سابقه تحصیلی نداشتند هم درخواست شد که سابقه را تکمیل کنند و آنهایی که نیاز به ترمیم نمره داشتند توانستند اقدام کنند. کسانی که قبل از سال ۱۳۸۴ دیپلم گرفته اند هم باید سابقه تحصیلی را ایجاد کنند که به این منظور باید در مدارس بزرگسال ثبت نام کنند و با شرکت در آزمون سابقه تحصیلی ایجاد کنند.

وی گفت: در مورد دانش آموزان فنی حرفه‌ای و کاردانشی‌ها چون هدف از آموزش آنها مهارت افزایی بوده است و آزمون‌های نهایی ندارند به آنها هم فرصت داده شد که برای شرکت در رشته‌های گروه آزمایشی هنر با شرکت در امتحان نهایی دروس عمومی خودشان را امتحان بدهند و قسمت دروس عمومی این گروه آزمایشی نمرات دروس عمومی خودشان باشد. البته اگر می‌خواستند در گروه آزمایشی غیر از هنر آزمون دهند شرایط متفاوت بود.

رئیس مرکز نظارت و ارزشیابی وزارت آموزش و پرورش گفت: فقط آزمون دروس تخصصی در کنکور ۱۴۰۳ اخذ می‌شود و دروس عمومی همچنان جدا است و باید نمره آن را از امتحان نهایی پایه دوازدهم کسب کنند. برای کنکور ۱۴۰۳ سهم سابقه تحصیلی ۵۰ درصد قطعی است.

وی افزود: برای ۱۴۰۴ سهم سابقه تحصیلی به ۶۰ درصد می‌رسد و امتحان نهایی برای پایه دهم و یازدهم به صورت کشوری برگزار می‌شود. تنها مرجع ما برای آزمون‌های نهایی کتاب درسی است و فقط براساس کتاب درسی طراحی سوال انجام می‌شود.

زارعی خاطرنشان کرد: ضرایب و نمرات دروس برای هر یک از دروس تخصصی و عمومی در کنکور ۱۴۰۳ با سازمان سنجش آموزش کشور نهایی شده است و به صورت کامل به دانش آموزان و داوطلبان اطلاع رسانی می‌شود.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش