سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۳:۱۳ - ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۸۰۸۹
اخبار کنکور و آزمون ها

آشفتگی این‌ روزهای کنکور از کجا می‌آید؟

فاجعه کنکور ارشد؛ داوطلبانی که با رتبه ۲ و ۳ قبول نشدند!

فاجعه کنکور ارشد 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
می‌گوید از لحظه اعلام نتایج فقط اشک می‌ریزد. نمی‌داند جواب خانواده را چه بدهد و ‏حتی نمی‌تواند به آنها خبر را بگوید. می‌گوید یک‌سال با همه سختی کار و بیمارستان، درس خوانده ‏که به دانشگاه مورد علاقه‌اش برسد و درست وقتی که فکر می‌کرده به خواسته‌اش رسیده‌، نتیجه ‏کنکور شوکه‌اش کرده است.

این جملات را رتبه دو کنکور کارشناسی ارشد علوم‌پزشکی می‌گوید، ‏فردی که در بازه اعلام رتبه تا اعلام نتایج نهایی، حتی موضوع احتمالی پایان‌نامه و استاد توانمند در ‏این زمینه را هم انتخاب کرد، اما روز اعلام نتایج چشم‌هایش روی صفحه ‌نمایش و پایگاه خبری ‏سنجش برای چند دقیقه ثابت ماند و تمام برنامه‌هایش را روی آب دید.

رتبه دو کنکور البته تنها ‏بازمانده از انتخاب و اولویت اول خود نیست و ده‌ها رتبه تک‌رقمی دیگر هم محاسبات و ‏برنامه‌هایشان به‌هم‌ریخت و حالا چشم امیدشان دیوان عدالت اداری یا وعده برخی مسئولان و ‏نمایندگان مجلس است، آنها که در روزهای گذشته و در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که اعتراض‌ها ‏را بحق می‌دانند و تلاش می‌کنند تغییری در این شرایط ایجاد کنند. اطلاعات رسیده ‏نشان می‌دهد در ظرفیت‌ و دانشگاه‌هایی که رتبه‌های تک‌رقمی از رسیدن به صندلی دانشجویی ‏آنها بازماندند، افرادی با رتبه‌های چند ۱۰برابر پذیرفته شده‌اند.

در نحوه پذیرش و شیوه سنجش کنکورهای مهم و سراسری ایران چه تغییری ایجاد شده که در دو ‏سال گذشته داوطلبان روزهای پراضطراب و تشویشی را پشت سرگذاشتند و همچنان کابوسشان ‏ادامه دارد؟ منبع این تغییرات چیست و آیا راه اصلاحی وجود دارد؟ ‏

فاجعه کنکور ارشد 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

نگاهی به رتبه‌های برتر بدون حق ‌انتخاب

اگرچه پارسال هم نحوه پذیرش کنکور به شیوه جدید، داوطلبان را متعجب کرد و زمینه ‏اعتراض‌هایی را فراهم آورد، اما امسال نه‌تنها شرایط بهتر نشده که داوطلبان می‌گویند به چند دلیل ‏بدتر شده و بسیاری از برنامه‌های آنها از بین رفته است. علاوه‌براین تعداد بازماندگان از ‏برنامه‌هایی که به نظر با حساب‌وکتاب منطقی است، به چند نفر و چند رشته خاص خلاصه نمی‌شود، ‏اما برای شفافیت موضوع می‌توان چند رتبه خاص امسال را بررسی کرد. ‏

در کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی، رتبه دو یکی از رشته‌ها، پس از اعلام نتایج گمان ‏می‌کرد به خواسته خود رسیده و درست زمانی که استاد پایان‌نامه و حتی موضوع خود را هم ‏تا اندازه‌ای انتخاب کرده و در ذهن برنامه‌ای برای این دوره چیده بود، روز اعلام نتایج شوکه شد و ‏بخش زیادی از برنامه خود را از دست‌رفته دید.

او رتبه دو شده بود و در دفترچه هم نوشته بود که ‏این رشته در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران دو نفر ظرفیت دارد که با یک محاسبه ساده مشخص ‏می‌شود رتبه به قطعیت شانس قبولی دارد، اما ماجرا با حساب‌وکتاب و ریاضی ساده پیش نرفت. ‏موضوعی که ساده به نظر می‌رسید، حالا پیچیده شد و با منطق و حساب ریاضی سازگار نبود؛ دو ‏ظرفیت وجود داشت و قاعدتا او می‌توانست یکی از این دو نفر باشد.

ماجرا به سهمیه‌ها برمی‌گردد که از دوسال پیش روند متفاوتی به خود گرفت. در این روش جدید ‏حداکثر ۳۰‌درصد ظرفیت هر کد رشته به ایثارگران می‌رسد که البته با این پیش‌شرط که دست‌کم ‏‏۷۰‌درصد نمره آخرین فرد قبولی در این کد رشته را کسب کرده باشند. در دانشگاه علوم پزشکی ‏تهران و همین رشته مورد اشاره با ظرفیت دو نفر، سهمیه ۲۵درصد ایثارگران و جانبازان بالای ۲۵درصد، یک‌چهارم دو نفر ظرفیت یعنی نصف یک انسان می‌شود. به عبارت دیگر از دو صندلی ‏لحاظ‌ شده برای کارشناسی‌ارشد این رشته خاص، نصف یکی از صندلی‌ها باید به دانشجویی با ‏سهمیه ایثارگران بالای ۲۵‌ درصد برسد، اما نصف‌کردن صندلی که در عمل وجود ندارد و به نظر ‏می‌آید با توجه به سهمیه ۵‌ درصدی که برای داوطلبان با سهمیه ایثارگری زیر ۲۵‌ درصد در نظر ‏گرفته شده، این نصف صندلی به سمت بالا گِرد و تبدیل به یک صندلی شده است.

با این ‏حساب از دو صندلی این دانشگاه، رتبه یک و فردی با سهمیه قبول شدند که این فرد حدود ۷۰ ‏درصد نمره علمی نفر دوم این رشته را داشته است. با توجه به رقابت شدید کنکور و آزمون‌های ‏تستی این ۷۰‌درصد نمره علمی آخرین نفر، به معنای پذیرش فردی با رتبه چندین برابر و حتی ‏چند۱۰‌برابر آخرین فرد قبولی در این رشته است. مثال دیگر هم رتبه ۳ کنکور کارشناسی ارشد ‏یکی از این رشته‌هاست که ظرفیت دو اولویت انتخابی اولش ۴ نفر بوده، اما او در این دو کد رشته ‏قبول نشده، یعنی از صندلی خالی که رتبه سه به هیچ‌کدام نرسیده است. این تغییرات و نحوه ‏پذیرش داوطبان براساس سهمیه‌بندی جدید همچنان محل ابهام فراوان است و تاکنون مدیران ‏سازمان سنجش و همچنین سنجش پزشکی، نحوه پذیرش را به‌طور شفاف منتشر نکرده‌اند

علاوه‌ بر این هنوز اطلاعات دقیقی درباره تفاوت رتبه بدون سهمیه و نقش سهمیه در پذیرش هم به ‏طور دقیق مشخص نیست، ولی یک مثال شاید تا اندازه‌ای بحث را روشن کند. امسال و در یکی از ‏رشته‌های کنکور کارشناسی ارشد فردی در سهمیه، رتبه‌اش ۳ بود که همین فرد در رتبه‌بندی بدون ‏سهمیه در جایگاه حدود ۴۰۰ قرار گرفت. برای شفاف‌شدن این موضوع اگر فرض را بر ظرفیت ۱۰ ‏نفری یک رشته در یک دانشگاه خاص بگذاریم، ۳ نفر از این ۱۰ نفر دانشجویان سهمیه‌ای خواهند ‏بود و نفر سوم سهمیه می‌تواند در بین این ۱۰ نفر قرار بگیرد، درحالی‌که ممکن است رتبه همین فرد بدون لحاظ‌شدن سهمیه نزدیک ۴۰۰ باشد، یعنی رتبه ۴۰۰ در این کدرشته قبول خواهد ‏شد، اما رتبه ۸ از این دانشگاه و کدرشته بازخواهد ماند.

آشفتگی این‌ روزهای کنکور از کجا می‌آید؟

موضوعی که این روزها سربرآورده و زمینه‌ساز اعتراض‌های فراوان و تغییر در برنامه برخی از ‏جوانان ایرانی شده، به ششمین برنامه پنج ساله توسعه برمی‌گردد که البته هیچ‌گاه پیش از تصویب و ‏اجرا مورد مناقشه نگرفت و به نظر می‌آید پیش از عملی‌شدن، کمتر فردی به چنین نتایج آگاه ‏بود و اگر کسانی هم آگاه بودند چندان اعتراض یا شفاف‌سازی در آنها دیده نشده. در این برنامه ‏پیشنهادی دولت و مصوب مجلس، گروهی از نمایندگان نزدیک به فراکسیون ایثارگران تغییری در ‏یک ماده ایجاد کردند که حالا نتیجه آن به وضوح شفاف شده است.

منبع حاشیه‌های این روزها ‏ماده ۹۰ این برنامه است که می‌گوید باید سهمیه‌ای برای ایثارگران بالای ۲۵ ‌درصد و زیر ۲۵ ‏درصد لحاظ شود: «سهمیه ورود با ۵‌ درصد، سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵‏درصد، همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵‌درصد و همسران و فرزندان ‏رزمندگان با حداقل ۶‌ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰‌درصد افزایش یابد‏‎.»

در ادامه ‏این ماده تبصره‌ای هم آمده که تا اندازه‌ای‌ نحوه اجرای این ماده را توضیح می‌دهد: «در صورتی که ‏سهمیه ۲۵‌درصد ایثارگران (مشمولین ماده(۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ‏ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نشود و ۵‌درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵‌ درصد و همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵‌ درصد و فرزندان و ‏همسران رزمندگان با حداقل ۶‌ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد‏الشرایط نباشد، دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵درصد ایثارگران را مازاد ‏بر ۵‌درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵‌درصد و همسران و فرزندان جانبازان ‏زیر ۲۵‌درصد و فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ۶‌ ماه حضور داوطلبانه در ‏جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد‎.» این تبصره می‌گوید که اگر سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران بالای ۲۵‌ درصد تکمیل نشد که تکمیل نمی‌شد، سهمیه نه به داوطلبان ‏آزاد بلکه به ایثارگران و جانبازان زیر ۲۵ درصد برسد که البته این گروه یک سهمیه ۵‌درصدی از ‏ظرفیت‌های دانشگاه را هم دارند.

علاوه‌براین، تبصره «پ» این ماده هم می‌گوید که دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایران «مکلفند حداقل ۲۰‌ درصد اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و ‏همسران شهدا، جانبازان ۱۵‌ درصد و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و ‏فرزندان جانبازان ۲۵درصد و بالاتر، رزمندگان با حداقل ۶ماه سابقه حضور در ‏جبهه» پذیرش کنند که اگرچه هنوز این موضوع چندان حاشیه‌ساز نشده، اما به نظر می‌آید در ‏آینده ممکن است مشابه همین ظرفیت کنکور، زمینه‌ساز اعتراض برخی فارغ‌التحصیلان شود.‏

آیا امکان اصلاح و تغییر وجود دارد؟

«حسین توکلی»، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در این‌باره و درباره اعتراض‌های ‏داوطلبان می‌گوید که این سازمان نقشی در این زمینه ندارد و ‌تنها اجراکننده ‏قوانین است. او می‌گوید: «سازمان سنجش اجراکننده قوانین و مصوبات کشور است و اگر اعتراضی ‏وجود دارد باید به منبع تدوین این قوانین باشد.» علاوه‌براین، «ابراهیم خدایی» رئیس سازمان ‏سنجش آموزش کشور هم در روزهای گذشته توضیحاتی مشابه داده است. او دراین‌باره گفته است: ‏‏«دو محل مرجع تعیین سهمیه‌ها هستند. یکی مجلس شورای اسلامی و دیگری شورای‌عالی انقلاب ‏فرهنگی. ضمن این‌که ضوابط شرکت در آزمون و جزییات سهمیه‌ها در دفترچه ثبت‌نام و انتخاب ‏رشته آزمون‌ها مشخص درج شده است.»

خدایی در این‌باره و در انتقاد از نمایندگانی که این روزها ‏از لزوم اصلاح این قوانین سخن می‌گویند، گفت: «مطالبی از سوی برخی از نمایندگان مجلس ‏درباره مازاد بودن این ظرفیت یا تفاوت قانون با آن‌چه در مذاکرات مجلس روی داده مطرح می‌‏شود که ما از این موضوع تعجب می‌کنیم. مبنای عمل نظام آموزش عالی و سازمان سنجش، قانون ‏ابلاغی مجلس به دولت است و بسیار عجیب است که این گفته‌ها بر چه مبنایی عنوان می‌شود‎. ‏سازمان سنجش آموزش کشور درباره سهمیه ایثارگران تنها قانون را اجرا کرده است و هر زمان ‏مرجع قانونگذاری، قانون را اصلاح کرد، سازمان سنجش نیز به‌عنوان مجری آن را اجرا می‌کند‎.‎‏» ‏رئیس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین توضیح داد که این سازمان «موافق است که کل ‏سهمیه‌ها و تسهیلات حذف شود و مبنای علمی تنها ملاک ورود داوطلبان باشد.»

علاوه‌براین، خواسته بسیاری از داوطلبانی که این‌روزها گمان می‌کنند به حق خود نرسیده‌اند و ‏حقوقی از آنها گرفته شده، در این مرحله این است که سهمیه‌های لحاظ‌شده به صورت مازاد بر ‏ظرفیت باشد که با توجه به وعده برخی مسئولان و نمایندگان مجلس به نظر می‌آید این خواسته ‏تااندازه‌ای شانس عملی‌شدن دارد. باید منتظر روزهای آینده و تصمیم قانون‌گذاران باشیم. ‏

سعیدی، عضو کمیسیون آموزش: در تلاشیم که راه‌حلی پیدا کنیم

«فاطمه سعیدی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش هم می‌گوید که این کمیسیون در تلاش است تا راه‌حلی برای این موضوع پیدا کند.

او در این‌باره می‌گوید: «باید درباره این موضوع تلاش شود و راه‌حلی پیدا کنیم. این هفته موضوع در کمیسیون آموزش مطرح خواهد شد.»

سعیدی معتقد است که اگرچه پذیرش براساس قانون است اما باید «تلاش کنیم که برای این افراد با رتبه‌های برتر راهی پیدا شود.»

رتبه: ۳؛ نتیجه: مردود

روزی که نتیجه و رتبه کارشناسی ارشد منتشر شد، یکی از خوشحال‌ترین افراد رشته‌اش بود. او رتبه سه را کسب کرده بود و گمان می‌کرد که به زحماتش نتیجه داده و حالا می‌تواند در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های تهران به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بپردازد. او دانشجوی بینایی‌سنجی بود و ‌سال آخر در کنار واحدهای تحصیلی برای کنکور کارشناسی ارشد هم درس می‌خواند و درست زمانی که خود را فاتح این میدان می‌دید، نه‌تنها در دانشگاه مورد علاقه‌اش، که در هیچ دانشگاهی پذیرفته نشد.

این داوطلب کنکور که نمی‌خواهد نامش در گزارش بیاید، می‌گوید: «سال آخر کارشناسی امتحان دادم. پارسال رتبه ۹، دانشگاه شهید بهشتی قبول شد و رتبه ۱۰ رفت مشهد. پارسال دانشگاه ایران پنج نفر روزانه می‌گرفت. تا رتبه پنج ایران قبول شدند. رتبه‌های ۶ تا ۹ رفتند شهید بهشتی و بقیه رفتند مشهد. با هر معیاری که می‌سنجیدم، من هم باید ایران یا شهید بهشتی قبول می‌شدم و در دفترچه همین دو دانشگاه را انتخاب کرده بودم. رتبه‌ام سه بود و این دو دانشگاه چهار نفر روزانه می‌گرفتند. روز اعلام نتایج آن‌چه بر صفحه نمایشگر کامپیوتر دیدم، باورنکردنی بود. رتبه سه کنکور کارشناسی ارشد در هیچ دانشگاهی پذیرفته نشد.»

او می‌گوید هنوز امیدوار است که تغییری در این شرایط ایجاد شود: «اساتید هم تعجب کرده بودند و می‌گفتند احتمالا اشتباه شده است. تا الان در دانشگاه‌های ایران رتبه سه مردودی نداشتیم. امسال دانشگاه ایران ظرفیت روزانه دو و پردیس دو نفر بود. اولویت دوم شهید بهشتی بود و ظرفیت‌ها هم به همین صورت بود و دو نفر روزانه می‌گرفتند. یعنی چهار نفر روزانه می‌گرفتند و من با رتبه سه قبول نشدم. یعنی این ظرفیت چهار نفره به رتبه‌های یک و دو و دو نفر سهمیه‌ای رسیده است.»

براساس برنامه ششم توسعه، داوطلبان با سهمیه ایثارگری اگر ۷۰‌ درصد نمره آخرین فرد قبولی را داشته باشند، می‌توانند ۲۵‌ درصد هر کدرشته را به خود اختصاص دهند، اما در دانشگاه‌هایی که ظرفیت پذیرش دو نفر است، ۲۵‌درصد ظرفیت برابر نصف یک صندلی می‌شود که به نظر می‌آید این نصف صندلی به سمت بالا گِرد و تبدیل به یک صندلی می‌شود؛ به عبارت دیگر این سهمیه ۲۵‌درصد تبدیل به ۵۰‌ درصد می‌شود.

این دانشجوی بینایی‌سنجی البته می‌گوید معیار کسب ۷۰‌ درصد نمره آخرین نفر دست‌کم برای رشته‌ آنها چندان معنا و اعتباری ندارد: «آزمون ارشد ما به‌گونه‌ای است که ۱۵‌ درصد آخر، معیار آمادگی برای ارشد را نشان می‌دهد. الان فرق من با نفر رتبه یک تقریبا میانگین نیم‌درصد بوده است، پس کسب ۷۰‌ درصد نمره آخرین نفر عملا هیچ اعتبار علمی ندارد، چون در رشته ما رقابت در ۱۵ درصد است.»

او حالا پیگیر است که نتیجه تلاش و زحمت خود را بگیرد: «نمی‌دانم چه می‌شود. اگر به گوش دانشگاه‌ها برسد شاید آنها کاری کنند ولی من هنوز امید دارم. تلاش‌هایم را کرده‌ام. به هر جایی که دستم می‌رسید، اعتراض کردم. دیروز که رفتم دیوان عدالت اداری برای اعتراض، فقط یک نفر مسئول نوشتن عریضه برای دانشجویان ارشد بود، یعنی داوطلبان زیادی اعتراض دارند.»

فاجعه کنکور ارشد 98,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

shahrvand-newspaper.ir
  • 168
  • 27
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۵۳
غیر قابل انتشار: ۵۳
جدیدترین
قدیمی ترین
همش دروغ میگن سهمیه ای ها دارن ظرفیت دانشگاه رو پر میکنن. من با داشتن ۵ درصد سهمیه و رتبه ۱۱۲ مدیریت آموزشی تو هیچ دانشگاه دولتی حتی شبانه قبول نشدم. فقط من نیستم که، رفتم سازمان سنجش برا اعتراض صدها نفر مثل من اومدن برا اعتراض ک همه هم سهمیه ای بودن و ارشد مردود شدن. قضیه تفرقه بینداز و حکومت کنه. به من سهمیه دار میگن ترازت پایینه قبول نشدی ب الباقی میگن سهمیه ای ها صندلی هارو پر کردن
همش دروغ میگن سهمیه ...
منم همینطور با سهمیه پنج درصد و رتبه ی خوب مطمین بودم قبول میشم ولی مردود شدم و خیلی تعجب کردم الانم آزاد ثبت نام کردم چون میدونم منتظر موندن تا سال بعد فایده نداره هرسال از سال قبل بدو بدتر میشه
خسته شد از این وضعیتی که یه مشت بی سواد پشت میزمیشینن و از صندلیشون دل نمیکنن ونمیزارن دوتا دکتر جاشونو بگیره که مبادا بمیرن از بی پولی.کسی که باعث شدی حقم ضایع بشه من وهزارتا مثل من دامن عزیزتو میگیره.این نهایت حروم خوریه وکجای قران اینو گفته که منی که تو کشوریم که از اسلام دم میزنید نمیبینم دین وایمانی بترسید از خدایی که میبینه و سکوت کرده
هرچه بگندد نمکش میزنند وای به روزی که بگندد نمک..زمان حضرت علی هم فقط از نظر مالی خانواده کسانی که در جنگ کشته می شدند تامین میشدند الان از ظرفیت ۷نفره شغلی چهارتاش مال همین۲۵درصد و پنج درصد
چندسال دیگه نتیجش رومیبینیم که دانشگاه های برتر کشورمون درجهان افت میکنن ودانشگاه های سطح پایین ترجایگاه بهتری پیدامیکنندبه خاطراینکه دانشجویان نخبه کشورمون مجبورن دردانشگاه های سطح پایین تر درس بخونن
با این سهمیه ها سرنوشت کلی جوان بااستعدادوتلاشگر رو ازبین میبرین.جوانهای ما امیدشون رونسبت به اینده ازدست دادن.دیگه تلاش هیچ فایده ای نداره یا بایدسهمیه داشته باشی یا پارتی.خدابه دادمابرسه
والا سهمیه هیات علمی دانشگاه‌هاست که کمر همه رو شکسته بیشترین سهمیه رو دارند باز فرزندان شهدا پدرشون جونشون دادن ولی اینا که پدر و مادرشون عضو هیات علمی هستن چه کاری کردن والدینشون درس خوندن ولی اینا سود میکنن این اوج بی عدالتی باید این سهمیه های بیخود و مضحک حذف بشن تازه این سهمیه هیات علمی رو کسی زیاد نمیدونه
والا سهمیه هیات علمی...
دقیقا همینطوره
والا سهمیه هیات علمی...
دقیقا فقط به رو سهمیه های جانبازی زوم شدن و اصلن کسی به هیئت علمی توجه نمیکنه...
دوستان صد رحمت به سهمیه ایثارگرها خدا شاهده از سهمیه هیئت علمی خبر ندارید اینا همزمان هم تغیبر رتبه میدن هم تغییر رشته مثلا قبول شده دامپزشکی ایلام میاد پزشکی شیراز ، آدم اینو کجای دلش بزاره؟
من امسال کنکور دادم این دو ماه تابستونم بعد نتایج جهنم از وقتی حتی سهمیه رو تورتبه لحاظ کردن منی که هم خیلی با استعداد بودم هم پر تلاش اون وقت باید رویاهام و انرژی و امیدم این طور کشته شه خدا از همتون نگذره
درجامعه ای که به شایسته سالاری وعلم توجه نمیشه پیشرفت حاصل نمیشه.نمایندگانی که این قوانین روتصویب میکنید یه روزی اه این بچه های زحمت کش میگیردتون وباید درپیشگاه خدا پاسخگوباشین
هر‌کسی باید فقط باتلاشش درجایی پذیرفته بشه علم درهمه جای دنیاجایگاه خاصی داره وبارها نیزدرقران به علم اموزی دعوت شده نبایدحق فردی که زحمت میکشه باکسی که درس نمیخونه خورده بشه فرزندان جانبازان وشهیدان بایدفقط ازلحاظ مالی تامین بشن نه ازلحاظ سهمیه علمی
هر‌کسی باید فقط باتل...
و همینطور فرزندان هییت علمی و سیاسیون
هر‌کسی باید فقط باتل...
پس فرزندان هیئت علمی چی؟؟؟ باید کلن سهمیه ها حذف بشه حتی منطقه محروما
شهیدان وجانبازان برای ما عزیزند ولی این انصاف نیست حق کسی که شبانه روز داره تلاش میکنه وزحمت کشیده نادیده گرفته بشه به خاطر سهمیه ها.
شهیدان وجانبازان برا...
همینطور هییت علمی و سیاسیون
ایا کسانی که میدانند باکسانی که نمی دانندبرابرند آیه قرانی هست.
اینجا ایران است اصلا نگران نباشید حق منو شما خورده میشه برای سهمیه و این یعنی ایجاد نفاق و تنفر و کینه بین مردم مسولین اگر واقعا به فکر فرزندان جانباز و شهدا هستید از جیب و مال خودتان بگذارید نه حق مردم و امثال من در ضمن فرزند سهمیه ای کاش خودت با خودت صادق باشی و بدانی که این قبولی نه سهم توست و نه حق تو اینجا ایران است و ظلم بیداد می‌کند هیچ جایی دنیا درس خواندن سهمیه ای نیست که در دولت اسلامی است
اینجا ایران است اصلا...
منظورت باتمام سهمیه ها باشه قبول دارم
چرا اصلا یه مدرسه برا فرزند شهدا و جانبازان نمیسازید و ما رو از شر این سهمیه ها خلاص کنید. مگه اونایی که رفتن جنگ به خاطر سهمیه رفتن؟ رفتن که از ناموس و وطن دفاع کنند اما آیا درست است که با این بی عدالتی ها خون اونا رو پایمال کنید و اونا رو تو گور بلرزونید؟ میدونید این طوری چه قدر آه مردم پشت سرشونه؟ این درست است که کسی که تلاش کرده بی ثمر بمونه و اونی کوچکترین تلاشی نکرده با یهمیه قبول شه شما که از همون اول خانواده شهدا رو تحت پوشش قرار میدید از حقوق و... گرفته تا مدارس شاهد که بهترین تجهیزات و معلم ها رو دارن خب دیگه سهمیه دادن تو کنکور چیه؟ بعدشم قرار نیست که فرزند رزمندگان حتما دکتر بشن خب برن تو یه چیزی که استعداد برن درس بخونن. واقعا متاسفم برا حکومت اسلامی و حکومتی که دم از عدالت میزنه و بزرگ ترین بی عدالتی ها رو در حق مردمش میکنه.
چرا اصلا یه مدرسه بر...
عزیزم چرا فقط سهمیه این بدبختا رو میگید آیا اطلاع از بقیه سهمیه ها ندارین؟درصورتی که امسال دقیقا میدونم سهمیه رزمندگان داشتن و مردود شدن
دگ سر شدیم از بس زیر باز ظلم و بی عدالتی استخونامونو خورد کردن و صدامون در نیومد. ایرادی به شهیدان و جانبازان نیست ایراد از قانون گذاران کشوره که فقط دارن جیب خودشونو و ۱۰ نسل بعدشون و پر میکنن و اصلا دقدقه من ۳ سال پشت کنکور براشون مطرح نیست.
دگ سر شدیم از بس زیر...
افرین حرف حسابه
با سلام به همه ی دوستان ،فرزندان بسیاری از شهدا با شرایط سختی زندگی رو سپری می کنند،باید پدری باشد تا کودکش را به ثمر برساند،بسیار اندک هستندفرزندانی که در این وانفسا به سد کنکور می رسند،اگر دربهترین مدارس و با بهترین شرایط تحصیلی ساپورت می شدند، امروز به زعم امثال من بی عدالتی محسوب نمی شد،می شناسم پدران زنده ای را که هستند ولیکن بخاطر اثرات آن دوران نتوانستند کار ثابتی داشته باشن و بی نام و نشان ماندن ونه سهمیه ای دارند و کودکشان از دو حیث محرومند.پس با چوب بی تدبیری دیگران باری دیگر زخمهایشان را تازه نکنیم ،با اختصاص سهمیه ای مازاد یا حداقل شرایط تحصیل عالی در دوران مدرسه کمبود داشتن پدر را تا حدودی در زمینه تحصیل رفع نمود. که امروز امثال من شماتت نکنیم ایثار پدرانشان را.(راه شهادت باز است هر کس در حسرت سهمیه است بسم الله. )
با سلام به همه ی دوس...
واست متاسفم من هر روز دارم در خودم شهیذد می شم من نه بیش تر جوانان ایرانی کیپاسخگوئه واقعا متاسفم واسه عقاید بعضیا
این سهمیه ایثارگران رو باید بردارن اخه تا چه حد تبعیض قایل میشین اونایی که انقد زحمت کشیدن و خوندن با اونی کمتر زحمت کشیده نباید فرقی باشه نهایت بی انصافیه
این سهمیه ایثارگران ...
بقیه سهمیه ها رو هم نام ببرید
وقتی معلوم نیس کنکور رو چجوری تصیحیح میکنن که ۲ تا سوالی که مطمئنی درست زدی رو صفر میدن این که دیگه جای خود داره همه چی شده شهید و جانباز طرف اگه رتبه لازم واسه دولتی رو نیاره با سهیمه باباش رتبه زیر ده هزار میاره راحت تشریف میبره سر کلاس ما بدبختا هم باید بمونیم پشت کنکور اینجا اگه بابات تیر خورده نباشه یا پارتی نداشته باشی هیچی نیستت
وقتی معلوم نیس کنکور...
شهید و جانباز و هییت علمی و بهیار و سهمیه سیاستمداران و غیره و غیره
وقتی معلوم نیس کنکور...
اگه فقط سهمیه ایثارگر و جانبازی و اینا بود حرف شما درست ولی درحال حاضر سهمیه های عجیب غریب زیادی هست که مردم فقط گیر دادن به انسان‌های فداکار و از جان گذشته برید خرخره اونی که دستای بی زحمت داره بجوییندرضمن من فقط پنج درصد رزمندگی دارم
اگه فقط سهمیه ایثارگ...
قربون دهنت من پنج درصد داشتم ولی مردود شدم آزاد قبول شدم رفتم ازاد‌ هرچند رتبه ازمن بدتر دولتی درومدن
چرا اینجا دنیا اومدیم خدا.این همه ظلم؟حق خوری
خدا رو خوش نمیاد اینقدر نامردی در حق افرادی میکنید که تلاش کردند و خودشون درس خوندن. فرق این دو نفر چی بود که علی رغم رتبه اوردن او، یکی دیگه رو فرستادن؟! تا این قوانین غلط پابرجا باشند کشور عزیزمان پیشرفت نخواهد کرد.
بنده های خدا که اینهمه زحمت کشیدند با این وضع درس و دانشگاه مملکت واقعا هم تلاشگر هستند حیف پیشنهاد من به شما هر چه سریعتر شما ها که با هوش هستید با گرفتن یک مدرک بی ۲ زبان المانی به بهترین دانشگاه های پزشکی المان بطور رایگان برید دیگه وققتون پشت این ازمون های بیخود هدر نمیره میتونید وقتتون رو تو کاری که علاقه دارید یگذرونید خداشاهده شوخی نمیکنم خودتون رو حیف نکنید
جانباز و شهیدی که بچه هاش و ... بخوان اینجوری برن دانشگاه و نمیخواییم دلمون خوشه مملکتمون اسلامیه اینقد که تو این کشور به ادم ظلم میشه هیچ جای دنیا نمیشه
جانباز و شهیدی که بچ...
و بقیه سهمیه ها
جانباز و شهیدی که بچ...
این طرز اشتباهات چیه اخه ‌،بنده خدا اونی که سهمیه داره جای کسیو نگرفته ،مگه الکیه ،اونی که سهمیه داره از تعداد شرکت کنندگان کمتری رقابت میکنه نه اینکه جای کسیو بگیره ،درضمن اون کسایی که میگن حیف بمونن اونی که با سهمیه وارد رشته تاپ میشه زیاد چندان فرقی با اون شخص بدون سهمه نداره بلکه ۱۰ درصد کمتر زده حالا با سهمیه وارد میشه
جانباز و شهیدی که بچ...
خانم ناراحت این موضوع چه ربطی به شهید وجانباز داره؟ دهها سهمیه دراین کشور وجود داره سهمیه اعضا هیات علمی زلزله زدگان ومناطق محروم و،،،،،،
خانم ناراحت این موضو...
هییت علمی و سیاسیون و غیره و غیره
خانم ناراحت این موضو...
سهمیه شهدا و جانبازان بالای ۲۵ درصد خیلی تعیین کننده تر هستن به طوری که با درصد های رتبه ۳۰۰۰۰ منطقه ۱ اگه سهمیه تاثیر بزاره به راحتی رشته های خوب در دانشگاه های سراسری و ازاد قبول میشن در صورکه بدون سهمیه رتبه زیر ۱۵۰۰ لازمه. ایرادی به شهدا و جانبازان نیست ولی عین ظلم و بی عدالتی به امثال منه که باوجود این سهمیه ها دچار افسردگی میشیم و ایندمون تباه میشه.
خدا کسانی که حق مردم رو ضایع میکنند لعنت کند
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
ویژه سرپوش