جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴
۰۸:۲۰ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۹۱۵
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

ستاره های خاموش و رؤیاهای بر باد رفته / ادامه شرایط سخت پرسولیس در لیگ برتر

پرسپولیس مقابل الهلال,بازی پرسپولیس و الهلال
پرسپولیس مقابل الهلال حرفی برای گفتن نداشت و باخت و حذف شد. شاید سخت بشود علت باخت سنگین مقابل نماینده متمول عربستان را با جملات کوتاه و مشخصی توصیف کرد. در واقع برای این باخت سنگین یک علت خاص و یک موضوع مشخص را نمی‌توان مدنظر قرار داد و به‌ نظر می‌رسد مجموعه‌ای از عوامل باعث این شکست سنگین شد.

شاید دیر رفتن به ریاض کوچکترین دلیلش بود اما مهم‌ترین‌هایش افت شدید ستاره‌های ملی‌پوش و دور بودن تیم از فرم مسابقات سنگین آن هم در این سطح بالا.

هرچند با توجه به شرایط فنی ۲ تیم و آنچه بر الهلال و پرسپولیس در تقویم مسابقات AFC و فوتبال ایران گذشت این نتیجه و این شکست تا حدودی قابل‌ پیش‌بینی بود.

پرسپولیس با همان سیستم ۲-۴-۴ و ترکیبی که تا حدود زیادی قابل‌ پیش‌بینی بود مقابل الهلال صف‌آرایی کرد. در خط حمله وحید امیری کنار عیسی آل‌کثیر بازی کرد تا سعید آقایی در دفاع چپ و امید عالیشاه در هافبک چپ فیکس باشند اما از همان شروع مسابقه مشخص شد خط میانی سرخ‌ها توان مقابله با هافبک‌های فوق‌العاده قدرتمند و توپ نگهدار الهلال را ندارند.

پرسپولیس در شروع مسابقه تحت فشار شدید الهلال قرار گرفت و تیم آبی‌پوش شهر ریاض با حمایت نزدیک به ۲۰ هزار هوادار خود از همان شروع مسابقه ریتم بازی را در اختیار گرفت و با حفظ توپ و کارهای ترکیبی انواع و اقسام موقعیت‌های گل را ساخت اما در یکی دو نوبت حامد لک و در یکی دو صحنه دیگر رشادت مدافعان پرسپولیس اجازه دریافت گل زودهنگام را نداد.

بعد از حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به‌ نظر می‌رسید پرسپولیس موفق شده آن تب و تاب ابتدایی الهلال را بیندازد و شرایط نسبتاً متعادلی را بر بازی حاکم کند اما دقیقه ۲۵ حرکت عرضی و شوت استثنایی سالم دوسری هافبک ملی‌پوش حریف که تازه از بند مصدومیت رها شده بود دروازه حامد لک را گشود تا تیم یحیی در موقعیت سختی قرار بگیرد. بعد از این گل شرایط پرسپولیس بهتر نشد و الهلال همان ریتم را ادامه داد. در نیمه نخست پرسپولیس تنها یک موقعیت گل داشت که شوت عیسی آل‌کثیر را عبدالله معیوف گلر ملی‌پوش الهلال دفع کرد وگرنه صحنه خاص دیگری روی دروازه میزبان خلق نشد و تیم لئونارد ژاردیم با برتری یک گله به رختکن برود.

در نیمه دوم به‌ نظر می‌رسید یحیی با اعمال یک تغییر در مرکز زمین سعی دارد تیمش را تهاجمی‌تر و با شرایطی متفاوت به مصاف حریف بفرستد. به‌ همین خاطر احسان پهلوان در مرکز زمین جایگزین رضا اسدی شد تا احتمال کارهای ترکیبی از مرکز و کارهای خلاقانه‌تر برای رسیدن به گل بیشتر شود اما بعد از خلق یک موقعیت نسبتاً خوب و شوت عیسی آل‌کثیر باز هم سرخ‌ها در دقیقه ۵۰ توسط بافتیمبی گومیس مهاجم همه‌ فن‌ حریف الهلال تنبیه شدند.

بعد از خوردن گل دوم در دقیقه ۵۰ که البته به VAR رفت و آفسایدی برایش در نظر گرفته نشد پرسپولیس شرایط سخت‌تری برای بازگشت به بازی در مقابل چشمان تماشاگران حریف و البته یک تیم قدرتمند و باانگیزه داشت.

تعویض‌های تهاجمی یحیی بعد از دریافت گل دوم شروع شد و مهدی عبدی آمد تا بلکه پویایی خط حمله سرخ‌ها بیشتر شود و معجزه‌ای رخ دهد اما معجزه‌ای در کار نبود و با یک اشتباه و کار ترکیبی دیگر پرسپولیس در دقیقه ۷۰ گل سوم را هم از گومیس دریافت کرد تا شکست سنگینی متحمل شود. در ۲۰ دقیقه پایانی هم تعویض‌های یحیی انگار برای این بود تا تیم را برای لیگ برتر آماده کند و سرخ‌ها خوش شانس بودند که الهلال توان و عزم تازه‌ای برای رسیدن به گل‌های بعدی نداشت و با تعویض‌های متعدد ترکیب اولیه و ریتم خوبش را از دست داد تا به فکر حفظ نتیجه فوق‌العاده‌اش تا پایان بازی باشد و برای بازی نیمه نهایی مقابل النصر آماده شود.

در این بازی ۳ ملی‌پوش پرسپولیس یعنی میلاد سرلک، مهدی ترابی و وحید امیری دور از شرایط فنی گذشته‌شان بودند و هیچ‌کار خاصی از پیش نبردند. مهدی ترابی به‌عنوان تک‌ ستاره سرخ‌ها و خلاق‌ترین چهره این تیم بعد از حضور در اردوی تیم‌ ملی مطابق انتظار شرایط خوبی نداشت و آنقدر ضعیف بازی کرد که در نیمه دوم تعویض شد و زانوی غم بغل گرفت. وحید امیری هم در کار تهاجمی هیچ کاری از پیش نبرد تا جزو ناآماده‌ترین‌های پرسپولیس باشد و میلاد سرلک هم با اشتباه خود پایه‌گذار گل سوم الهلال و زننده میخ آخر تابوت بر پیکره تیمش بود.

این اتفاق در شرایطی رخ داد که ملی‌پوشان الهلال مثل سلمان فرج کاپیتان این تیم یکی از بهترین‌های تیم‌شان بودند و سالم دوسری و محمد بریک دو ملی‌پوش دیگری که به‌ خاطر مصدومیت تیم‌ ملی عربستان را همراهی نکردند جزو بهترین ستاره‌های تیم‌شان بودند تا در کنار خارجی‌های تأثیرگذاری مثل گومیس، پریرا و مارا پرسپولیس را بار دیگر از رؤیاهای خود دور کنند.

لیگ برتر؛ سخت‌تر از جام باشگاه‌های آسیا 

پرسپولیس مقابل الهلال,بازی پرسپولیس و الهلال

صرف‌نظر از هر آنچه طی دیدار شب گذشته سرخ‌های تهرانی برابر الهلال در شهر ریاض تحقق یافت، پرسپولیس مجبور است از این پس بخش عمده‌ای از حواسش را روی فصل جدید لیگ برتر فوتبال کشور متمرکز کند؛ فصلی که از عصر روز سه‌شنبه (۲۷ مهر) آغاز می‌شود اما بازی نخست قرمزهای پایتخت که مقابل فولاد خوزستان است، به سبب اشتغالات قاره‌ای آنها با چند روز تأخیر برگزار خواهد شد. پرسپولیس با مقدماتی خوب و بد به مسابقه شنبه شب با آبی‌پوشان پایتخت عربستان پای نهاد. از یک سو پرداخت‌های نامنظم حق‌الزحمه مردان سرخ، سوهانی دائمی بر اعصاب‌شان بود و از جانب دیگر، دیرکرد در سفر هوایی به ریاض و استقرار دیرتر از موعد در محل برپایی مسابقه خواه ناخواه بر تدارکات آنها اثر منفی گذاشت.

مقدمات خوب قرمزها برای دیدار با الهلال در مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ فوتبال قهرمانان آسیا ۲۰۲۱ نیز بیش از آن که به عوامل بیرونی و اضافی و جنبی وابستگی داشته باشد، از درون خود سرخ‌ها نشأت می‌گرفت و از جوشش و غلیانی که همیشه در وجودشان بوده است؛ جوششی که سبب شده قرمزها در هر شرایط متفاوت و متضادی و حتی در میانه بدترین بحران‌های مالی و پس از واگذاری هر ساله چند ستاره‌شان به سایر تیم‌ها، با همه توان و بدون کوچک‌ترین کم‌فروشی به سوی هر جام پیش رو یورش ببرند و بیشترین غیرت را در این راه به خرج دهند.

چه کسی فکر می‌کرد؟

با این حال، در آستانه شروع لیگ بیست و یکم سؤال بزرگ و مهم موجود این است که آیا همیت همیشگی و معروف سرخ‌های پایتخت‌نشین برای کسب یک قهرمانی تازه کفایت می‌کند و آیا یحیی گل‌محمدی قادر است برانکو ایوانکوویچ‌وار آنها را از معبرهای متعدد یکی از فرسایشی‌ترین و سخت‌ترین لیگ‌های کل آسیا به گونه‌ای عبور بدهد که منجر به کسب ششمین قهرمانی متوالی برای آنها شود؟ پاسخ این سؤال همانقدر دشوار است که پیش‌بینی سرنوشت قرمزها در ادوار اخیر جام باشگاه‌های آسیا سخت نشان داده است.

چه کسی فکر می‌کرد «پروفسور» کروات یک پرسپولیس بشدت تضعیف شده بر اثر احکام بازدارنده فیفا و دچار بحران بزرگ مصدومیت‌ها و محرومیت‌ها را با استفاده از چند جوان کم‌نام و نشان تا فینال لیگ قهرمانان ۲۰۱۸ بالا بکشد و چه کسی حدس می‌زد یحیی گل‌محمدی پس از رهنمون کردن شاگردانش به دیدار نهایی لیگ قهرمانان ۲۰۲۰ با اشتباه بچگانه و غریب مهدی شیری در واگذاری یک ضربه پنالتی به حریف کره‌ای، جام قهرمانی را دو دستی به پوهانگ استیلرز هدیه بدهد؟ واقعیت امر این است که کیفیت و فرجام نهایی لیگ برتر ایران به سبب فرسایشی بودن و فوران مسابقات فیزیکی و ازدیاد بازی‌های دفاعی بسیار سخت‌تر از لیگ قهرمانان قاره است و پیشرفته‌ترین کامپیوترها با مدد دقیق‌ترین داده‌های علمی نیز قادر به تخمین صریح و دقیق این آوردگاه نیستند و اگر از جادوگرانی هم که در سال‌های اخیر در خدمت و استخدام برخی تیم‌های لیگ و مربیان آنها بوده‌اند تا با جادو و جنبل‌هایشان، بخت بسته آنها را باز کنند(!) بپرسید، آنها هم نمی‌توانند بگویند در لیگ بعدی چه روی می‌دهد و اتفاقات و رخدادها چه نتیجه‌ای را دربر دارد.

ساز و کارهایی به کلی متفاوت

با این حال کلیدهای همیشگی فتح لیگ برتر که سرخ‌ها با آن آشنایی عمیق و دیرین دارند، سختکوشی، اتحاد گروهی و انسجام تاکتیکی است. شما می‌توانید هر فصل سه، چهار نفر از ستاره‌های خود را به اجبار به سایر تیم‌ها بفروشید و باز قهرمان شوید اما منوط به اینکه ریتم تیمی و هماهنگی تاکتیکی و کارایی جمعی خود را از دست ندهید. این اتفاق در شش سال اخیر دائماً برای پرسپولیس روی داده و اگر این تیم در مرتبه اول فقط به حکم تفاضل گل ضعیف‌تر قهرمانی لیگ (پانزدهم) را به استقلال خوزستان سپرد، در هر پنج فصل بعدی با اقتدار و شایستگی و در اکثر موارد با فاصله‌ای زیاد نسبت به سایرین قهرمان این عرصه شد. گل‌محمدی می‌داند جام باشگاه‌های آسیا مقوله‌ای به کلی متفاوت با لیگ داخلی است و حذف از لیگ آسیا که احتمالی همیشگی است، لزوماً به معنای از دست دادن قهرمانی در میدان‌های داخلی نیست و عکس آن هم صدق می‌کند و چنانچه در لیگ داخلی اول شوید، ضمانتی برای لیگ آسیا به وجود نمی‌آید زیرا ساز و کارهای درخشش در این دو عرصه به کلی متفاوت است و ۱۸۰ درجه با هم فرق دارند.

سختی‌های عظیم «انجام وظیفه»

یحیی از این هم مطلع است که از این پس تمرکزش باید روی لیگ داخلی باشد. رقابتی که آنقدر توسط پرسپولیس فتح شده که او و یارانش محکوم به قهرمانی مجدد در آن هستند و هیچ عذری در این ارتباط از سوی آنها پذیرفته نیست و هر چیزی به جز سکوی اولی، یک شکست بزرگ در این عرصه برایشان به حساب می‌آید. دشواری ویژه و چشمگیر سرخ‌ها در لیگ بیست و یکم دقیقاً همین مسأله است.

 اینکه اگر با انجام یکی از بزرگ‌ترین کارهای دوران حیات‌شان مجدداً قهرمان شوند و ششمین جام متوالی لیگی‌شان را هم به ویترین باشگاه بیاورند، هواداران و ورزش‌دوستان هرگز به اهمیت عظیم و سختی‌های شگرف آن پی نخواهند برد و فقط یک انجام وظیفه صرف خواهند انگاشت.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۳ تیر
    جام جهانی باشگاه‌ها
    فلومیننزه - الهلال
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۴ تیر
    جام جهانی باشگاه‌ها
    پالمیراس - چلسی
    ۰۴:۳۰
  • جام جهانی باشگاه‌ها
    پاری سن ژرمن - بایرن مونیخ
    ۱۹:۳۰
  • جام جهانی باشگاه‌ها
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۳:۳۰
  • یکشنبه ۱۵ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    مونترئال - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
ویژه سرپوش