شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۷ - ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۴۱۹
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

قهرمان امسال راهی لیگ قهرمانان می‌شود

لیگ قهرمانان آسیا,قهرمان لیگ برتر
طبق آنچه که قبلا اعلام شده، قرار است از این پس به ‌جای برگزاری یک فصل در یک سال میلادی و مطابق تقویم شرق آسیا، لیگ قهرمانان آسیا در دو نیمسال میلادی و براساس تقویم غرب آسیا و مشابه اروپا برگزار شود، با این حال هنوز مشخص نیست باشگاه‌‌های ایرانی براساس کدام تقویم، در لیگ قهرمانان آسیای فصل ۲۰۲۴ - ۲۰۲۳ شرکت خواهند کرد..

 طبق تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا به‌منظور تغییر تقویم لیگ قهرمانان قرار است از فصل جدید شاهد برگزاری این دیدارها با تقویم جدید و مطابق با تقویم اروپایی باشیم؛ تصمیمی که چالش‌های زیادی را برای تیم‌های غرب آسیا ایجاد کرده است و ضمن اینکه یک فصل خلأ را در این رقابت‌ها ایجاد کرده، حالا مشخص نیست براساس تقویم جدید و البته خلأ ایجاد شده، کدام‌یک از نمایندگان کشورها در فصل جاری یا فصل بعدی راهی فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا خواهند شد. این درحالی است که در رابطه با زمانبندی پروسه مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها نیز با توجه به تغییرات زمانی ایجاد شده برای فصل جدید رقابت‌ها، به‌طور قطع مشکلات ناخواسته‌ای پیش آمده که همین اتفاق هم می‌تواند فصل جدید را با مشکلات و چالش‌هایی مواجه کند.

طبق آنچه که قبلا اعلام شده، قرار است از این پس به ‌جای برگزاری یک فصل در یک سال میلادی و مطابق تقویم شرق آسیا، لیگ قهرمانان آسیا در دو نیمسال میلادی و براساس تقویم غرب آسیا و مشابه اروپا برگزار شود، با این حال هنوز مشخص نیست باشگاه‌‌های ایرانی براساس کدام تقویم، در لیگ قهرمانان آسیای فصل ۲۰۲۴ - ۲۰۲۳ شرکت خواهند کرد. با توجه به این تغییر تقویم، فصل جاری لیگ قهرمانان آسیا که باید در سال ۲۰۲۲ به اتمام می‌رسید، دچار تغییر خواهد شد و با توجه به برگزاری جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر در فصل پاییز، لیگ قهرمانان آسیا در اوایل سال ۲۰۲۳ به اتمام می‌‌رسد، به این ترتیب لیگ قهرمانان موسوم به فصل ۲۰۲۳ برگزار نمی‌شود و این موضوع برای تخصیص سهمیه به باشگاه‌‌ها در فصل جاری، چالش‌های زیادی را ایجاد خواهد کرد.

اولین فصل لیگ قهرمانان آسیا براساس تقویم جدید نیمسال دوم ۲۰۲۳ آغاز می‌شود و در نیمسال اول ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد، یعنی براساس تقویم فوتبال ایران، لیگ قهرمانان ۲۰۲۴ -۲۰۲۳ همزمان با لیگ بیست‌‌وسوم یا فصل ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد، آن هم در شرایطی که باشگاه‌‌های ایرانی، لیگ بیست‌‌ویکم و جام حذفی در فصل ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ را با پیش‌فرض کسب سهمیه برای لیگ قهرمانان ۲۰۲۳ آغاز کرده‌اند، اما هنوز تکلیف‌شان مشخص نشده است. این درحالی است که تنها ۶ هفته تا پایان لیگ مانده است و جام حذفی هم به بازی فینال رسیده و در هفته جاری چهره قهرمان آن نیز مشخص خواهد شد، اما آیا قهرمان لیگ برتر و جام حذفی این فصل موفق به کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا می‌شوند؟

در این خصوص نکته ابتدایی و حائز اهمیت آن است که کنفدراسیون فوتبال آسیا بر خلاف آنچه که قبلا عنوان شده توپ تصمیم‌گیری را در زمین کشورهای عضو انداخته و از آنها خواسته است تا تکلیف نمایندگان خود را برای فصل جدید مشخص کنند. در این مورد قبلا این‌طور عنوان شده بود که قرار است AFC در این مورد به جمع‌بندی رسیده و تصمیم نهایی خود را در قالب ابلاغیه‌ای برای کشورهای عضو ارسال کند تا براساس این ابلاغیه تصمیم‌گیری شود اما طبق شواهد موجود و شنیده‌ها این امر به فدراسیون‌های کشورهای آسیایی واگذار شده تا آنها خودشان در این خصوص تصمیم‌گیری لازم را در اسرع وقت انجام بدهند.

در همین زمینه یک مقام مسئول در سازمان لیگ در پاسخ به این سوال که آیا برای این اتفاق ددلاین خاصی تعیین شده است یا خیر به «فرهیختگان» گفت: «کنفدراسیون فوتبال آسیا به هیچ کشوری ددلاین نداده و از آنجایی که هنوز زمان باقی مانده، این موضوع دست خودمان است اما به‌طور حتم تا قبل از آغاز فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر، این مورد را تعیین‌تکلیف خواهیم کرد تا تیم‌ها هرچه سریع‌تر تکلیف خود را در این زمینه بدانند و در فصل جدید نیز به‌طور طبیعی توقعی نسبت به این امر ایجاد نشود.»

 پروپوزالی که تکلیف سهمیه‌های ایران را مشخص می‌کند

قرار است سازمان لیگ فدراسیون فوتبال طی همکاری با کمیته مسابقات و کمیته‌های مرتبط دیگر پروپوزالی را تدوین کرده و آن را برای تصمیم‌گیری به فدراسیون فوتبال ارائه دهد. درخصوص این پروپوزال نیز هیات‌رئیسه فدراسیون در نشستی که تا قبل از پایان رقابت‌های لیگ برتر در فصل جاری یا قبل از شروع فصل جدید رقابت‌ها انجام می‌شود؛ در جلسه‌ای تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند تا به این ترتیب تکلیف نمایندگان کشورمان در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا مشخص شود.

بر همین اساس نیز برخی اخبار حکایت از آن داشت که نمایندگانی که در فصل جاری سهمیه می‌گیرند، مورد حساب قرار نگرفته و همه‌چیز برای فصل بعدی لیگ برتر از سر گرفته خواهد شد اما طبق شنیده‌ها سازمان لیگ به این نتیجه رسیده است که قاعدتا قهرمان لیگ برتر را به همین راحتی نمی‌توان کنار گذاشت و بر همین اساس از حالا حضور دو قهرمان رقابت‌های فصل جاری و فصل بعدی لیگ برتر فوتبال ایران در فصل جدید لیگ قهرمانان قطعی است و فقط تکلیف قهرمانان حذفی باقی می‌ماند. این درحالی است که اگر قهرمانان لیگ تکراری شوند، آن زمان پای تیم‌های دوم لیگ به این جریان باز شده و آنها امیدوار به حضور در آسیا می‌شوند.

 مشورت هندی‌ها با ایران؛ خبری از امارات و قطر نیست

برخی از کشورهای آسیایی در این خصوص تصمیم خود را اعلام کردند. فدراسیون فوتبال عربستان در نظر دارد برای سهمیه ۱+۳، قهرمان لیگ برتر ۲۰۲۳-۲۰۲۲ و ۲۰۲۲-۲۰۲۱ و قهرمان جام حذفی ۲۰۲۳-۲۰۲۲ را به‌عنوان سهمیه مستقیم و قهرمانی جام حذفی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ هم به‌عنوان سهمیه پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا معرفی کند.

فدراسیون فوتبال قطر تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام داده و در آینده آن را رسانه‌ای خواهد کرد اما فعلا از انتشار تصمیم خود اجتناب کرده است. هندی‌ها نیز هنوز در این مورد تصمیم‌گیری نکرده‌اند اما نکته جالب اینکه مسئولان فدراسیون هند در تماسی با مسئولان سازمان لیگ فدراسیون ایران در این مورد پرسش‌هایی را از جهت مشورت مطرح کرده تا هرچه سریع‌تر هندی‌ها هم درمورد نمایندگان خود برای حضور در فصل بعدی لیگ قهرمانان به جمع‌بندی برسند. در این خصوص از کشور امارات هنوز خبری مطرح نشده است و عراقی‌ها هم کمافی السابق درگیر بحران‌های داخلی هستند تا جایی که هنوز فرصتی برای انجام این کار پیدا نکرده‌اند.

همه اینها درحالی است که مطمئنا این مورد برای کشورهای شرق آسیایی و آسیای میانه که تقویم متفاوتی را نسبت به غربی‌ها برای لیگ‌های خود برنامه‌ریزی کرده‌اند، مشکلی را ایجاد نخواهد کرد. نمایندگان این کشورها که معمولا آذرماه قطعی و نهایی می‌شوند درحالی به فصل جدید رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا می‌رسند که لیگ‌های این کشورها به نیم‌فصل رسیده و این خلأ یک ساله مطمئنا مورد خاصی را برای کشورهای آسیای شرقی و آسیای میانه برای جا افتادن یا ادغام نمایندگان این کشورها ایجاد نخواهد کرد.

 تعداد سهمیه‌ها، موثر در تصمیم‌گیری

براساس گزارش سایت «فوتی رنکینگز»؛ رده‌‌بندی نهایی لیگ‌های آسیایی که برای تخصیص سهمیه به فدراسیون‌های عضو AFC در مسابقات باشگاهی تحت ‌نظر این کنفدراسیون در پایان فصل ۲۰۲۲ اعلام خواهد شد، سهمیه‌هایی است که برای فصل ۲۰۲۴ لحاظ خواهد شد. رده‌بندی لیگ‌های آسیایی براساس نتایج ورزشی تیم‌های باشگاهی فدراسیون‌های عضو در چهار فصل گذشته ارزیابی می‌شود.

براساس گزارش این سایت؛ ایران در رده‌بندی پایانی فصل ۲۰۲۲ با یک پله صعود در رده چهارم و پس از لیگ‌های عربستان، ژاپن و کره‌جنوبی قرار خواهد گرفت و سهمیه‌اش برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا ۱+۳ (۳ سهمیه مستقیم و یک سهمیه پلی‌آف) خواهد بود. درحال حاضر سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲+۲ (۲ سهمیه مستقیم و ۲ سهمیه پلی‌آف) است. بر این اساس عربستان، ژاپن، کره‌جنوبی و ایران برای فصل ۲۰۲۴ لیگ قهرمانان آسیا همگی ۱+۳ سهمیه خواهند داشت و ازبکستان و قطر هم که در رده‌های بعدی خواهند بود، سهمیه ۲+۲ را به خود اختصاص خواهند داد. البته تا اعلام قطعی این امر از سوی کنفدراسیون آسیا هنوز فرصت باقی مانده و چه بسا عملکرد فولاد و سپاهان در این امر تاثیرگذار باشد اما طبق شنیده‌ها کنفدراسیون آسیا سهمیه‌های ایران را ۳+۱ نگه خواهد داشت.

پیش از این اعلام شده بود که سهمیه ایران به‌صورت قطعی ۲+۲ خواهد بود که این موضوع می‌توانست کمی از مشکلات موجود را کم کند؛ چراکه در این صورت سهمیه‌های اصلی به قهرمانان لیگ در فصول بیست‌ویک و بیست‌ودو اطلاق پیدا می‌کرد و دو سهمیه پلی‌آف هم به قهرمانان جام حذفی می‌رسید اما حالا برای تک‌سهمیه اصلی دیگر، مطمئنا جنگ و دعوا به راه افتاده و قهرمانان جام حذفی هر دو فصل جاری و بعدی می‌توانند ادعا کنند که این حق آنهاست که سهمیه اصلی را به خود اختصاص بدهند. تازه اگر شاهد قهرمانان مشترک و تکراری برای دو فصل پیاپی در این دو جام باشیم، مطمئنا این چالش بزرگ‌تر شده و دردسرهای بیشتری برای فدراسیون فوتبال ایجاد خواهد شد. البته همان‌طور که ذکر شد قرار است هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال به‌زودی در این مورد تعیین‌تکلیف کرده تا از حالا جلوی اعتراض‌ها برای فصل بعدی گرفته شود.

 سهمیه آسیایی ۲ سال پرپر شد؟

نکته قابل‌توجه این است که یک فصل جا افتاده برای برگزاری رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا باعث می‌شود تا در کشورهایی مانند ایران که برخی تیم‌های مدعی برای کسب سهمیه آسیا از ابتدای فصل تلاش خود را می‌کنند، در این دو فصل از کسب این سهمیه‌ها ناامید شوند؛ چراکه عملا این سهمیه‌ها دیگر معنایی پیدا نمی‌کند. البته همان‌طور که در بالا ذکر شد، در این مورد هیات‌رئیسه حرف اول و آخر را خواهد زد و شاید در پروپوزال لیگ ارسالی از طرف سازمان لیگ به این موضوع هم فکر شده باشد اما اگر قرار باشد الگویی شبیه به عربستان در ایران پیاده شود؛ مطمئنا سهمیه‌های آسیایی نیز در دو فصل جاری و آینده در لیگ برتر ایران معنایی پیدا نکرده و پرپر خواهد شد. البته فصل جاری در هر صورت رو به پایان است اما برای فصل جدید در صورتی که سهمیه آسیایی اهمیت خود را از دست بدهد، احتمالا شاهد جنگ و جدالی شدید و چه بسا جنجالی از همان ابتدای فصل برای کسب عنوان قهرمانی لیگ برتر و جام حذفی در بین تیم‌های حاضر در رقابت‌ها باشیم.

 هیات‌رئیسه اسیر جنگ و دعوا

همان طور که قبلا هم گفته شده بود، تصمیم‌گیری درخصوص اختصاص سهمیه لیگ قهرمانان آسیا برای فصل ۲۴ ـ ۲۰۲۳ به هیات‌رئیسه فدراسیون فوتبال واگذار شده است اما با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از تغییر تقویم، خبری از تصمیم‌گیری نبوده و مشخص نیست هیات‌رئیسه فدراسیون چه کاری مهم‌تر از تعیین‌تکلیف این مورد را در برنامه دارد که از رسیدگی به این امر تابه‌حال سر باز زده است؟ سوال اصلی اینجاست که با وجود آنکه سازمان لیگ پروپوزال خود را تقریبا آماده کرده و قرار است به‌زودی آن را برای فدراسیون ارسال کند، اصولا کدام هیات‌رئیسه این جریان را بررسی خواهد کرد؛ چراکه از یک سو صحبت از آن است که با توجه به برکناری و دستگیری چند تن از اعضا، هیات‌رئیسه فعلی فدراسیون فوتبال از رسمیت افتاده و قدرتی برای تصمیم‌گیری ندارد و از سوی دیگر در آستانه برگزاری مجمع خردادماه، هرکدام از طرفین ماجراهای اخیر بیشتر به دنبال جنگ داخلی و بهره‌برداری برای منافع خود و خواباندن کل مقابل هستند و به نظر می‌رسد تتها چیزی که فعلا برای هیات‌رئیسه فعلی فدراسیون فوتبال اهمیتی ندارد، سرنوشت فوتبال کشور است.

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۳۱ فروردين
    لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاهلی عربستان - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید تاجیکستان - امید عراق
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    آینتراخت فرانکفورت - آگزبورگ
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    کالیاری - یوونتوس
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - گرانادا
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    قرقیزستان - تاجیکستان
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - کویت
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    کره جنوبی - ژاپن
    ۱۴:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    لسترسیتی - وست برومویچ
    ۱۵:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    بحرین - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لوتون - برنتفورد
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - ناپولی
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - ترابزون اسپور
    ۱۹:۳۰
  • جام حذفی انگلیس
    منچسترسیتی - چلسی
    ۱۹:۴۵
  • بوندسلیگا آلمان
    یونیون برلین - بایرن مونیخ
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - عجمان
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - رئال بتیس
    ۲۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الحزم - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - آرسنال
    ۲۲:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - کادیز
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    مینه سوتا تیمبرولوز - فینیکس سانز
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش