جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۵۳۶۷
لیگ قهرمانان و جام ملت ها

چه کسی استقلال و پرسپولیس را کشت؟

لیگ قهرمانان آسیا 2019,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ قهرمانان و جام ملت ها
بررسی ناکامی استقلال و پرسپولیس با گفتارهایی از محمد نصرتی، عبدالعلی چنگیز، حسین عبدی، صمد مرفاوی، علی لطیفی و علیرضا امامی‌فر

هفته تلخ فوتبال ایران در آسیا؛ این جمله‌ای است که در بسیاری از گزارش‌ها، اظهار نظرها و تحلیل‌های ۲۴ ساعت گذشته وجود داشته است. سرخابی‌های پایتخت، ناکام‌های بزرگ لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۹ لقب گرفتند. دو تیم پرطرفدار فوتبال باشگاهی ایران وداع زودهنگامی از آسیا داشتند و خبرنگار «ایران» دلایل این موضوع را در گفت‌وگو با ۴ پیشکسوت به بحث گذاشته است.

 

نصرتی: بازیکنان خارجی پرسپولیس مؤثر  نبوده‌اند

محمد نصرتی درباره شکست پرسپولیس در بازی با پاختاکور که عدم صعود این تیم را در پی داشت، گفت: «آنچه کاملاً مشهود بود، اینکه پرسپولیس  شادابی و طراوت همیشگی‌اش را نداشت. آخر فصل است و انجام دادن هر ۳ روز یک بازی واقعاً سخت است. شاید خیلی‌ها بگویند که در اروپا هم همین است ولی این مقایسه اصلاً بجا و درست نیست. در اروپا ساعت پرواز بین کشورها کم است، زمین مناسب دارند و شرایط آب و هوا در نقاط مختلف تقریباً یکسان است ولی در آسیا این طور نیست و این موضوع به پرسپولیس ضربه زد.»

 

مدافع سرخپوشان در لیگ‌های هفتم و یازدهم ادامه داد: «پرسپولیس مقابل پاختاکور بر بازی مسلط بود ولی نمی‌توانست موقعیت‌های خطرناکی روی دروازه حریف خلق کند. البته در یک صحنه داور می‌توانست پنالتی بگیرد و شاید آن پنالتی سرنوشت بازی را تغییر می‌داد.» او از بازیکنان خارجی هم انتقاد کرد: «وقتی بازیکن خارجی جذب می‌شود، باید متفاوت باشد ولی پرسپولیس در این خصوص نتوانست موفق باشد. بودیمیر خوب از آب درنیامد. یک سهمیه خارجی این تیم به دروازه‌بان اختصاص داده شده و بشار رسن هم کیفیت فصل گذشته را ارائه نداده است.»

 

چنگیز: وقتی مهاجمی گل نزند، به چه درد می‌خورد؟

عبدالعلی چنگیز که با پیراهن استقلال به قهرمانی جام باشگاه‌های آسیا (۱۹۹۰) رسیده، گفت: «استقلال مقابل الدحیل خیلی خوب و هوشمندانه بازی کرد و فقط یک لحظه روی غفلت گل خورد. اگر بازیکنان بعد از گلی که زدند، انسجام خودشان را حفظ می‌کردند، استقلال می‌توانست برنده این بازی باشد. این همان تیم شفر است. البته فرهاد مجیدی یکی، دو تغییر داده ولی در ‌هارمونی تیم اثری ندارد.

 

وقتی بچه‌ها ۲ سال با یک مربی تمرین و بازی می‌کنند، همان ‌هارمونی سابق را دارند و این طبیعی است.» او درباره اشکال استقلال که باعث عدم موفقیت این تیم شده، چنین توضیح داد: «چیزی که تمام فوتبالدوستان و طرفداران باشگاه استقلال باید به آن توجه داشته باشند، این است که این تیم یک فوروارد گلزن می‌خواهد. استقلال از لحاظ سیستم، عالی بازی می‌کند ولی یک فوروارد خوب، همه چیز را تغییر می‌دهد. وقتی مهاجمی گل نزند، به چه درد می‌خورد؟ بازیکنی مانند تیام از کمترین فرصت‌هایش هم استفاده می‌کرد.

 

به جای او ۵ مهاجم گرفتند که تأثیری نداشته‌اند. »چنگیز درباره آینده استقلال با مجیدی گفت: «فرهاد بازیکن بزرگی بود ولی مربیگری داستان خودش را دارد و برای همین از لحاظ اسمی نمی‌توان او را آنالیز کرد. اگر این بازی را استقلال می‌برد، برای او خیلی خوب می‌شد و حالا باید دید در آینده چه نتایجی کسب می‌کند.»

 

عبدی: علیپور در خط حمله تنهاست

حسین عبدی درباره شکست پرسپولیس برابر پاختاکور گفت: «به نظر من، پرسپولیس این روزها در بخش هجومی و حمله دچار مشکل شده و ما فشار این تیم روی دروازه حریفان را کمتر دیده‌ایم. علی علیپور در خط حمله تنهاست و این تنهایی روی کیفیت او نیز تأثیر منفی گذاشته است. او موقعیت‌هایی از دست می‌دهد که در فصل گذشته تبدیل به گل می‌کرد و فشار زیادی روی اوست.» کاپیتان سال‌های دور پرسپولیس به تصمیم برانکو مبنی بر رد کردن منشا و جذب ماریو بودیمیر اشاره کرد: «اینکه بازیکنی بیاید یا برود، در حوزه اختیارات سرمربی است ولی اینکه کیفیتی را از بازیکن قبلی ندیدند و انتظار داشتند با بازیکن جدید به نتیجه برسند، موضوعی قابل بحث است.

 

بودیمیر نوع فوتبالش با منشا کاملاً متفاوت است. او بازیکنی قد بلند است که می‌تواند در ضربات سر بهتر عمل کند و با حفظ توپ و پاس، به بقیه کمک کند. اگر این روش موفق بوده که هیچ ولی اگر نبوده، ایرادهایی وجود دارد که باید برطرف شود.»

 

مرفاوی: استقلال خودزنی کرد

صمد مرفاوی درباره شرایط آبی‌پوشان در آسیا که منجر به حذف شان شد، گفت: «استقلال با تیم خیلی خوبی بازی داشت که به لحاظ کار تیمی، فنی و ثبات بهتر از استقلال بود. الدحیل بازیکنان گرانقیمت و توانمندی داشت که فوتبال خوبی هم بازی می‌کنند و در نهایت باعث صعود تیم‌شان شدند ولی استقلال آن تیم با ثبات نبود و با وجود تغییر کادر فنی مشهود بود که شادابی لازم را ندارد.»

 

سرمربی سابق استقلال در لیگ‌های ششم و نهم ادامه داد: «یک مربی در ۴، ۳ بازی نمی‌تواند کار خاصی انجام دهد. تیم از ابتدای فصل تا به حال با یک تفکر و سیستم بازی کرده و طبیعی است که یک مربی نمی‌تواند در عرض ۵ بازی تغییراتی که می‌خواهد را اجرا کند. بنابراین اگر کسی بخواهد از سرمربی ایراد بگیرد، زیاد درست نیست.»

 

مهاجم دهه ۶۰ و ۷۰ استقلال یادآور شد: «استقلال در چند وقت اخیر حاشیه‌های زیادی داشته است. یک روز فرشید باقری اخراج می‌شود. یک روز شفر و روز دیگر منشا. حالا هم طارق را اخراج کرده‌اند. همه اینها برای تیم حاشیه درست می‌کند و رسانه‌ها به آن می‌پردازند. پس استقلال به خودش ضربه زد که از نیروهایش نتوانست به درستی استفاده کند. اینها همه خودزنی است که باعث نتیجه نگرفتن استقلال شد.»

 

نگاه آبی

 

علی لطیفی

مهاجم سابق استقلال

دلایل زیادی باعث حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شد. حاشیه‌ها به استقلال آسیب زد و مدیران این تیم تصمیم‌های عجیبی برای جذب بازیکنان داخلی، خارجی و تمدید قرارداد وینفرد شفر گرفتند. این‌ها حاشیه‌های داخل باشگاه بود که در خارج از زمین به این تیم ضربه زد. اخراج شفر از استقلال نه تنها دردی دوا نمی‌کند بلکه می‌تواند کار را بدتر از این کند. شفر شناخت کافی از تیم داشت و تجربه او می‌توانست حداقل در آسیا به این تیم کمک کند. گرچه شفر کوچینگ ضعیفی داشت و خیلی کم از این مربی دیدیم که یک تعویض تأثیرگذار در بازی داشته باشد یا یک تاکتیک درستی برای تیم خود انتخاب کند.

 

او همیشه در شرایط بحرانی کم می‌آورد اما با همه این ضعف‌ها، مدیران استقلال باید او را حفظ و پایان لیگ با این مربی آلمانی قطع همکاری می‌کردند. پس از شفر، فرهاد مجیدی آمد که به اعتقاد من مدیران استقلال با این کار فرهاد مجیدی را سوزاندند. هرچند فرهاد کت و شلوار نپوشید و همواره خود را سرمربی موقت قلمداد کرد اما این شرایط به فرهاد مجیدی هم آسیب زد. استقلال پرمهره‌ترین تیم ایران است اما نتوانست در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا از این مهره‌ها استفاده کند.

 

تعدادی از این مهره‌ها به لحاظ روانی به مشکل خوردند که یکی از آنها مرتضی تبریزی است که آن موقعیت فوق‌العاده را در بازی با الدحیل از دست داد. همه مربیان می‌دانند که ۵ دقیقه بعد از گل، هر دو تیم تمرکزشان را از دست می‌دهند و مربیان باهوش در این ۵ دقیقه کار را تمام می‌کنند که الدحیل این کار را کرد. استقلال در خطوط سه گانه هماهنگی لازم را ندارد. کارهای ترکیبی در این تیم دیده نمی‌شود و این‌ها مشکلات استقلال است.

 

نگاه سرخ

 

علیرضا امامی‌فر

‌هافبک سابق پرسپولیس

حذف نایب قهرمان آسیا از لیگ قهرمانان دلایل متعددی دارد که یکی از آنها را باید در برنامه‌ریزی نامناسب فدراسیون فوتبال جست‌وجو کرد. متأسفانه فدراسیون به پرسپولیس و استقلال کمک نکرد، برنامه بازی‌های تیم‌های حاضر در لیگ قهرمانان آسیا در جام حذفی و لیگ برتر مناسب نبود و نمایندگان ایران در حالی که می‌توانستند با یک برنامه‌ریزی بهتر در آسیا حضور یابند، برنامه موجود به ضرر نمایندگان ما در آسیا تمام شد که البته این می‌تواند کارشناسی شود. خستگی تیم‌ها برطرف نشد و زمان مناسبی برای ریکاوری نداشتند و این موضوع باعث شد تا در لیگ قهرمانان آسیا سرحال نباشند. برای بررسی یکی دیگر از دلایل حذف پرسپولیس باید مدیریت باشگاه را مورد توجه قرار داد. دولتی بودن پرسپولیس به باشگاه ضربه می‌زند چرا که به هر دلیلی مدیرعامل باشگاه در یک شرایط خاص به یکباره تغییر می‌کند. اینکه طاهری جدا شود و بعد از او گرشاسبی بیاید و در یک زمان حساس او هم از باشگاه جدا شود و پس از آن نوبت به عرب برسد و احتمالاً او هم چندان دوامی در باشگاه نخواهد داشت، معضل بسیار بزرگی است. در بحث فنی هم باید ببینیم که برانکو با چه ابزاری در این مسابقات شرکت کرد. آیا پرسپولیس در نقل و انتقالات بازیکنی را توانست جذب کند؟ یا شرایط اقتصادی جامعه چقدر روی فوتبال ما اثرگذار بوده؟ پرسپولیس با جذب بودیمیر در خط حمله مهره زهرداری جذب نکرد و این تیم در برخی نقاط با ضعف‌هایی روبه‌روست که بنا به دلایل و مشکلاتی از جمله مشکلات اقتصادی در جذب بازیکنان مورد نیاز ناکام بود.

 

حامد جیرودی

 

 

iran-newspaper.com
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ویتنام - قرقیزستان
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - تاجیکستان
    ۱۴:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    ازبکستان - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    مس کرمان - چادرملو اردکان
    ۱۷:۴۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کوئینز پارک - لیدز
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۸ اردیبهشت
    لیگ برتر انگلیس
    وستهم - لیورپول
    ۱۵:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    لاس پالماس - خیرونا
    ۱۵:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آینتراخت فرانکفورت
    ۱۷:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    لایپزیش - دورتموند
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچستریونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - کریستال پالاس
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    یوونتوس - آث میلان
    ۱۹:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - اشتوتگارت
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    بنفیکا - براگا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلیج - النصر
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - چلسی
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - اتلتیک بیلبائو
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - لو آور
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش