پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۰۹۱۴
سرپوش فوتبالی

۳ سال حرف وحدیث در باره'همجنسگرایی' در فوتبال ایران/ موضوع،زنانه بود یا مردانه؟

عبدالرحمان شاه‌حسینی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
عبدالرحمان شاه‌حسینی، رئیس پیشین کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال، دوشنبه با حضور در برنامه تلویزیونی «فرمول یک» مسائلی را در آنتن زنده تلویزیون مطرح کرد که نشان می‌دهد پشت‌پرده چه اتفاقات عجیبی رخ داده که ظاهرا بررسی شده، اما به صورت رسمی نتایج آن تا این لحظه اعلام نشده است.

 شاه‌حسینی به صورت علنی اعلام کرد که در فوتبال ایران پرونده‌های مختلفی، اعم از دوپینگ، شرط‌بندی، جعل و استفاده از سند مجهول، تصدیق‌نامه‌های خلاف‌واقع، فرار مالیاتی، مصرف الکل، مصرف مواد مخدر، روابط نامشروع، تحصیل مال از طریق نامشروع و... وجود دارد.

 

موضوع مهمی که او درباره آن به صورت سربسته صحبت کرد، مسئله «همجنس‌گرایی در فوتبال ایران» بود که تقریبا باب جدیدتری را در میان دیگر موضوعات گشوده است. شاه‌حسینی در بخشی از صحبت‌هایش که مربوط به همجنس‌گرایی در فوتبال بود، گفت: «پیش‌تر درباره وجود همجنس‌گرایی سؤالی از من پرسیده شد و من به این شکل پاسخ دادم که گزارشی از یکی از نهادهای امنیتی حدود ۳۰ صفحه درباره قضیه همجنس‌گرایی و خواسته‌های نامشروع رسیده است. این گزارش خام و مستلزم رسیدگی است. اکنون هم خدمت شما می‌گویم که این باید بررسی شود و اشخاصی در این حوزه اظهاراتی داشته‌اند و زیر اظهاراتشان را امضا کرده‌اند. این جزء مواردی بود که نیمه‌کاره باقی ماند».

 

چرا پرونده همجنس‌گرایی نیمه‌کاره ماند؟

 پرونده همجنس‌گرایی یکی از بندهای پرونده مشهور «فساد در فوتبال» بوده که سال ۹۵ قرار بود در کمیسیون اصل  ۹۰ بررسی شود؛ پرونده‌ای که دست‌آخر با وجود اینکه گفته می‌شد پرونده‌ای حجیم است و خیلی‌ها را دربر می‌گیرد، ولی هرگز به نتیجه نرسید تا همچنان بعد از سه سال یکی از علامت‌سؤال‌های موجود باشد.

 

شاه‌حسینی در این مورد می‌گوید: «آقای جعفری‌دولت‌آبادی، دادستان محترم انقلاب، به مجلس نامه زد و پرسید سرانجام این پرونده فساد در فوتبال چه شد؟ ای‌کاش رسانه ملی این موضوع را رصد کند. به‌جرئت می‌گویم دست‌های زیادی در کار بودند. ما افرادی را احضار می‌کردیم، اما می‌فهمیدیم وارد مجلس شده‌اند تا رایزنی کنند. فشارهای زیادی بود و من نگرانم آن فشارها باعث شده این پرونده دفع شده باشد. آخرین ردی که از این پرونده دارم، زنده و در مجلس بوده است. نکند آن را در مجلس کشته باشند. اظهارات افراد شفاهی نبوده و همه اینها مکتوب شده و با تعدادی از افراد امضا کرده‌ایم و این پرونده غیرطبیعی در مجلس پیگیری نشده است».

 

رئیس پیشین کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال اما تأکید می‌کند که پرونده مربوط به همجنس‌گرایی در دل همین پرونده فساد در فوتبال بوده است. او در گفت‌وگوی کوتاهی که با خبر ورزشی در این مورد داشته، می‌گوید: «درحال‌حاضر نمی‌دانم پرونده فساد در فوتبال چه سرنوشتی پیدا کرده، اما این گزارش ۳۰ صفحه‌ای از همجنس‌گرایی بخشی از همین پرونده بود؛ پرونده‌ای که اگر مورد بررسی قضائی قرار بگیرد، خیلی چیزها روشن خواهد شد و دست مسئله‌دارهایی که حالا سردمدار پاکی شده‌اند، رو می‌شود».

 

کمیسیون ۹۰ در دسترس نیست

برای روشن‌شدن بخشی دیگر از جزئیات این پرونده نیاز بود تا دوباره پای اعضای کمیسیون ۹۰۰ مجلس به میان کشیده شود؛ دیروز اما با وجود تماس‌های مکرر و طولانی، هیچ‌کدام از اعضای این کمیسیون تلفن «شرق» را پاسخ ندادند؛ حتی بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ هم هیچ‌کدام از پیغام‌ها را پاسخ نداد. در نهایت اما این فرهاد تجری، یکی از اعضای کمیسیون بود که شب گذشته چنددقیقه‌ای درباره این موضوع صحبت کرد، ولی به طور کامل از مطرح‌شدن چنین موضوعی در کمیسیون اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت که اتفاقات مربوط به گذشته را چندان به خاطر نمی‌آورد.اظهار بی‌اطلاعی او در شرایطی رخ داده که شاه‌حسینی، تأکید زیادی دارد که پرونده همجنس‌گرایی به مجلس برده شده و در کمیسیون اصل ۹۰ هم مورد بررسی قرار گرفته است.

 

همجنس‌گرایی، تجاوز یا تعرض جنسی؟

 موضوعی که عبدالرحمن شاه‌حسینی به تازگی به آن اشاره کرده در عین آنکه موضوع چندان جدیدی در فوتبال ایران نیست، موضوع جدیدی هم هست! مطرح‌شدن همجنس‌گرایی در ورزش و به صورت جزئی‌تر در فوتبال ایران همواره مطرح شده ولی هیچ‌گاه به طور جدی به آن پرداخته نشده یا اینکه قابل اثبات نبوده است؛ وقتی پای پرونده‌های همجنس‌گرایی به میان می‌آید، بیش از آنکه مخاطب فوتبالیست‌های مرد باشند، موضوع به سمت فوتبالیست‌های زن برمی‌گردد؛ خیلی از فوتبالیست‌های زن ایران با بحث همجنس‌گرایی در طول سال‌های اندکی که بازی کرده‌اند روبه‌رو شده‌اند؛ نه اینکه خودشان نقشی در این داستان داشته باشند بلکه بیشتر به این خاطر که آنها هم بیشتر چنین موردی را «شنیده‌اند».

 

کافی است برای روشن‌شدن بیشتر موضوع به یکی، دو مثال رجوع شود؛ روزنامه قانون ۳ خرداد ۱۳۹۵ در گفت‌وگو با یکی از بازیکنان تیم ملی فوتبال زنان ایران (که نخواست نامش فاش شود) درباره مسئله همجنس‌گرایی از زبان او نوشت: «من نمی‌گویم همجنس‌گرایی در بین برخی ورزشکاران زن وجود ندارد، بله وجود دارد ولی واقعا همه‌چیز در حد شنیده‌هاست، من چیزی دراین‌باره ندیده‌ام. چند وقت پیش این ماجرا سروصدای زیادی به راه انداخته بود و حتی کار به جایی رسید که در فدراسیون اخطارهایی به برخی بازیکنان دادند؛

 

به عنوان مثال گفتند حق ندارید موهای سرتان را پسرانه بزنید یا به نوع پوششمان ایراد گرفتند. به هر حال برخی ورزشکاران اقداماتی انجام می‌دهند که چون دور از رسانه‌ها هستند، دیده نمی‌شود. البته این را هم بگویم که موضوع همجنس‌گرایی یا دوجنسه‌بودن به صورت خیلی معدود دیده می‌شود ولی وجود دارد؛ به عنوان مثال برخی از بانوان ما دوست دارند عمل کنند و پسر شوند چون دوجنسه هستند ولی خانواده‌هایشان این اجازه را به آنها نمی‌دهند». چندی‌پیش هم اتهامی مشابه به تیم فوتبال زنان ملوان زده شد و کلا تیم فوتبال زنان این باشگاه منحل شد. ماجرا مربوط به مرداد ۱۳۹۵ می‌شود که باشگاه فوتبال ملوان با انتشار بیانیه‌ای پرحرف‌وحدیث خبر داد که «بزرگ‌ترین دلیل آن (عدم تیم‌داری ملوان در بخش زنان) را باید در مواردی جست‌وجو کرد که نمی‌توان در یک جامعه اسلامی آنها را مطرح کرد. شاید همان دلایلی که تمام تیم‌های لیگ‌برتری را بر آن داشت که یا تیم فوتبال بانوان خود را منحل کنند یا تصمیم به واگذاری آن بگیرند...».

 

بخشی که می‌تواند موضوع را کمی تازه‌تر کند، این است که آیا پرونده همجنس‌گرایی در فوتبال ایران مربوط به مردان هم می‌شود یا خیر؟ برای پاسخ به این سؤال فقط می‌شود به سراغ خود شاه‌حسینی، رئیس سابق کمیته انضباطی رفت و از او پرسید. سؤالی که البته قبل از مطرح‌شدن، از سوی خود شاه‌حسینی رد می‌شود. او به «شرق» می‌گوید: «الان در جاده مشغول رانندگی هستم و هوا هم برفی است. اگر قرار باشد با تلفن صحبت کنم ممکن است تصادف کنم. فعلا نمی‌توانم چیزی به شما بگویم».

 

sharghdaily.ir
  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش