چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴
۰۸:۵۷ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۵۰۰۰۵
لیگ برتر و جام حذفی

سیدورف: انتخاب ساپینتو قبل از من نهایی شده بود | استقلال یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های جهان است

سیدورف,صحبت های سیدورف درباره استقلال
سیدورف گفت: من و ریکاردو هر دو از فرهنگ فوتبالی مشابهی یعنی فرهنگ اروپایی می‌آییم و دوستان مشترک زیادی داریم. از زمان انتصاب او، ارتباط روزانه و همکاری خوبی داریم.

به گزارش ورزش سه، کلارنس سیدورف یکی از اسطوره‌های دنیای فوتبال است. او در دوران حرفه‌ای خود در هر جایی که بازی کرده، با ترکیبی از استعداد، هوش و رهبری درون و بیرون زمین، به قهرمانی رسیده است؛ تنها بازیکن تاریخ است که با سه باشگاه مختلف (آژاکس، رئال مادرید و آث میلان) لیگ قهرمانان اروپا را فتح کرده است.

اما سیدورف فراتر از یک چهره فوتبالی است. او همواره از ورزش برای بهبود دنیا استفاده کرده و در حوزه‌هایی چون آموزش و فراگیری اجتماعی فعال بوده است. به شش زبان مسلط است، در چهار قاره مربیگری کرده، دکترای افتخاری در علوم انسانی دارد، بالاترین نشان‌های افتخار مدنی هلند را دریافت کرده و سفیر جهانی یوفا در حوزه تنوع و تغییر است. وقتی او به عنوان مشاور هیئت‌مدیره به استقلال پیوست، فوتبال ایران فقط یک نام بزرگ به دست نیاورد، بلکه صاحب یک فلسفه شد.

در این گفت‌وگوی اختصاصی، سیدورف از تجربه‌اش در ایران، اهدافش در استقلال و آینده این همکاری می‌گوید:

* تلاش زیادی در جریان است تا استقلال را به جایگاه واقعی‌اش برگردانیم

* انتخاب ساپینتو قبل از من نهایی شده بود

* پیشنهاد اولیه، مدیر ورزشی بودنم بود نه مشاور

* همسرم ایجنت نیست، هیچ پولی نگرفت

* استقلال یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های جهان است

* جنگ، جذب بازیکن را سخت‌تر کرد

* ساختار حرفه‌ای مهم‌تر از مقایسه با اروپاست

* فقط برای یک فصل قرارداد دارم، ادامه‌اش معلوم نیست

* فوتبال ایران بین سه قدرت برتر آسیاست

* من نظر فنی‌ام را می‌دهم، اما تصمیم نهایی با باشگاه است

شما در دوران حرفه‌ای‌تان با سازمان‌ها، باشگاه‌ها و شرکت‌های زیادی همکاری کرده‌اید. آیا از اینکه به عنوان مشاور هیئت‌مدیره استقلال انتخاب شدید خوشحال بودید؟

بله، من استقلال را یکی از باشگاه‌های بزرگ آسیا با سابقه‌ای فوق‌العاده می‌دانم. تیمی از متخصصان من را در بررسی پیشنهادات حمایت می‌کنند و همه فرصت‌ها را با نگاه ۳۶۰ درجه تحلیل می‌کنیم. همچنین نقش همسرم در این مسیر کلیدی بود؛ وقتی باشگاه به‌صورت مستقیم این پیشنهاد را مطرح کرد، او روند گفتگوها را تسهیل کرد. گفته شده که او به عنوان ایجنت من در این توافق عمل کرده که صحت ندارد. او در این روند هیچ نقش رسمی نداشت و دستمزدی هم دریافت نکرد. او کشورش را دوست دارد و از اینکه من می‌توانم نقش مثبتی برای کشورش داشته باشم، خوشحال بود. من نیز خوشحالم که می‌توانم دانشی را که طی سال‌ها در بالاترین سطوح فوتبال کسب کرده‌ام، در اختیار استقلال بگذارم.

وقتی پیشنهاد استقلال رسید، واکنش اولیه‌تان چه بود؟ چه چیزی باعث شد این فرصت را بپذیرید؟

پیشنهاد اولیه باشگاه این بود که من مدیر ورزشی استقلال شوم. اما تصمیم گرفتیم تمرکز را روی نقش مشاور فنی بگذاریم تا همه طرف‌ها فرصت آشنایی و رشد تدریجی این همکاری را داشته باشند. نقش من به عنوان مشاور بیرونی این امکان را فراهم می‌کند که مستقل‌تر وضعیت فعلی باشگاه را ارزیابی کرده و راهکارهایی برای بهبود ارائه دهم.

قبل از پذیرش این مسئولیت، چقدر با فوتبال ایران آشنایی داشتید؟ چه چیزهایی شما را شگفت‌زده کرد؟

آشنایی خوبی با فوتبال ایران داشتم و سطح فوتبال ایران را در بین سه کشور برتر آسیا می‌دانم؛ با استعدادهای فردی فراوان. همیشه اعتقاد داشتم ایران کشوری بسیار پرشور در فوتبال است، با هوادارانی خارق‌العاده. مخصوصاً استقلال که با حدود ۴۰ میلیون هوادار، یکی از بزرگ‌ترین باشگاه‌های جهان است. طبیعتاً هر کشوری و حتی هر باشگاهی فرهنگ خاص خودش را دارد. درک این تفاوت‌ها نیازمند همکاری نزدیک با مدیریت و کارکنان باشگاه است، چیزی که من در تجربه کار در کشورهای مختلف به خوبی یاد گرفته‌ام. در نهایت اما، فوتبال یک زبان جهانی است؛ با اصولی مشخص برای موفقیت. مهم‌ترین چیز این است که به پتانسیل خودتان باور داشته باشید، خودتان را با اروپا مقایسه نکنید، و روی حرفه‌ای‌گری در مدیریت، بهبود زیرساخت‌ها، تعهد و انضباط درون و بیرون زمین تمرکز کنید.

نقش مشاور با مدیر ورزشی تفاوت دارد. شما وظایف‌تان را در این نقش چگونه تعریف می‌کنید؟ آیا صرفاً در مورد نقل‌وانتقالات نظر می‌دهید یا در تصمیم‌های کلان‌تری مثل انتخاب سرمربی هم دخیل هستید؟

نقش من ارائه مشاوره به مدیریت و هیئت‌مدیره برای اتخاذ بهترین تصمیم‌های فنی است؛ از جمله نقل‌وانتقالات بازیکنان، انتخاب اعضای کادر فنی، توسعه آکادمی و تصمیمات راهبردی مرتبط با استقلال. در نهایت تصمیم نهایی با هیئت‌مدیره است. همان‌طور که در پاسخ به سوال دوم گفتم، تصمیم این بود که نقش من مشاوره باشد، نه مدیریت، بنابراین مسئولیت نهایی با باشگاه است.

حالا که مدتی در استقلال حضور داشته‌اید، رابطه کاری‌تان با مدیریت و کادر فنی باشگاه را چگونه توصیف می‌کنید؟

رابطه‌ای حرفه‌ای و محترمانه با مدیریت و کادر فنی باشگاه برقرار است.

در نامه خوش‌آمدگویی ریکاردو ساپینتو، نامی از شما برده نشد؛ موضوعی که در رسانه‌های ایرانی بازتاب داشت. رابطه‌تان با او را چطور توصیف می‌کنید؟

اینکه نام من در آن نامه نیامده، مسئله‌ای نیست؛ چون رابطه رسمی بین باشگاه و ساپینتو است. من و ریکاردو هر دو از فرهنگ فوتبالی مشابهی یعنی فرهنگ اروپایی می‌آییم و دوستان مشترک زیادی داریم. از زمان انتصاب او، ارتباط روزانه و همکاری خوبی داریم. البته جنگ اخیر زمان را برای همه محدود کرد و روند آماده‌سازی فصل جدید را فشرده‌تر نمود، اما ما آماده‌ایم که تحت فشار کار کنیم.

در نقل‌وانتقالات استقلال چقدر نقش مستقیم داشته‌اید؟ آیا ترکیب فعلی تیم بیشتر بر اساس تحلیل داده‌ها، سلیقه مربی یا دیدگاه راهبردی شما شکل گرفته است؟

نقش من شناسایی نقاط ضعف تیم به همراه باشگاه و مربی، و پیشنهاد بازیکنان برای تقویت بود. به‌خصوص در مورد بازیکنان خارجی، نظر فنی خودم را ارائه داده‌ام. اما در نهایت همه چیز بر اساس ایده بازی و خواسته‌های فنی ساپینتو و یک استراتژی کلی توافق‌شده پیش می‌رود. گاهی باشگاه یا افراد مختلف پروفایل‌هایی را معرفی می‌کنند، گاهی هم ما خودمان بازیکنانی را پیشنهاد می‌دهیم.

سیدورف,صحبت های سیدورف درباره استقلال

آیا قبل از انتخاب ساپینتو، شما گزینه‌ای برای سرمربیگری پیشنهاد داده بودید؟

همان‌طور که گفتم، وظیفه من مشاوره فنی است، بنابراین اسامی مختلفی را پیشنهاد داده بودم تا اینکه باشگاه با ساپینتو که پیش از من با او مذاکراتی داشت، به توافق رسید. در مورد بازیکنان هم همین‌طور بود؛ قبل از انتخاب سرمربی، ما روی گزینه‌های مختلفی کار می‌کردیم. هدف همیشه این بود که با همکاری مربی منتخب کار کنیم و همین حالا هم همینطور است. من نظر فنی‌ام را می‌دهم، اما تصمیم نهایی با باشگاه است چون مسائل مالی و سایر عوامل هم دخیل هستند.

با توجه به اینکه هنوز بسیاری از بازیکنان و مربیان ترجیح می‌دهند در اروپا بمانند، آیا جنگ اخیر جذب آن‌ها را دشوارتر نکرده؟

بله، جنگ روی تمایل حرفه‌ای‌ها برای آمدن به ایران تأثیر گذاشته. اما من امیدوارم اوضاع برای مردم ایران و جهان آرام بماند. آرزوی من این است که فوتبال بتواند شادی را به زندگی مردم بازگرداند.

از تجربه گسترده‌تان در بازی و مدیریت، چه درس‌ها یا رویه‌هایی را به ساختار استقلال آورده‌اید؟

باشگاه‌های موفق، مأموریت و چشم‌انداز روشنی دارند که در قالب ساختار سازمانی مستحکم اجرا می‌شود؛ جایی که فعالیت‌های روزانه در سطح مدیریتی و فنی با انضباط، شفافیت و حرفه‌ای‌گری پیش می‌رود. این اصول زمینه‌ای مناسب برای عملکرد بازیکنان و مربیان فراهم می‌کند.

چشم‌اندازتان برای استقلال فقط در این فصل چیست یا به‌عنوان یک پروژه بلندمدت هم فکر می‌کنید؟

قرارداد مشاوره‌ای من برای یک سال است. بسته به اینکه شرایط چطور پیش برود، درباره آینده تصمیم‌گیری خواهیم کرد. در حال حاضر تمرکزم بر ارائه بهترین مشاوره‌ها برای فصل پیش روست؛ نکاتی که در کوتاه‌مدت قابل اجرا باشند، اما در بلندمدت تأثیرگذار باقی بمانند.

در پایان، هواداران مشتاق دیدن شما از نزدیک هستند. آیا در طول فصل بیشتر در تهران حضور خواهید داشت؟ چه زمانی می‌توانند انتظار دیدار دوباره کلارنس سیدورف را داشته باشند؟

بله، این فصل بیشتر به تهران خواهم آمد. حضور من در ایران طبق توافق دو طرفه در برنامه‌ای هماهنگ صورت می‌گیرد، نه به‌صورت دائم. اما در تماس روزانه با باشگاه و سرمربی هستم، به‌ویژه تا شروع فصل. به‌زودی برنامه‌ریزی برای سفر بعدی به تهران انجام می‌شود. من همیشه از استقبال گرم مردم ایران، به‌ویژه هواداران استقلال، سپاسگزارم. در این مسیر، همه عاشقان رنگ‌های استقلال باید متحد باشند، چون این هواداران هستند که همیشه باقی می‌مانند. امیدوارم خیلی زود آن‌ها را ببینم. شک نکنند که تلاش زیادی در جریان است تا استقلال را به جایگاه واقعی‌اش برگردانیم.

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۳۱ تیر
    دوستانه
    ناپولی - آرتزو
    ۱۹:۳۰
  • بسکتبال زیر ۱۶ سال قهرمانی آسیا
    ایران - اردن
    ۲۰:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    ویکتوریا پلژن - سروت
    ۲۰:۳۰
  • دوستانه
    سنت گالن - ویارئال
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لخ پوزنان - بریدابلیک
    ۲۲:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    گلاسکو رنجرز - پاناتینایکوس
    ۲۲:۱۵
  • چهارشنبه ۱ مرداد
    کی لیگ کره جنوبی
    اولسان اچ دی - دیژون سیتیزن
    ۱۴:۰۰
  • دوستانه
    آرسنال - آث میلان
    ۱۵:۰۰
  • دوستانه
    کومو - الاهلی عربستان
    ۱۵:۳۰
  • دوستانه
    ترابزون اسپور - پرسپولیس
    ۱۷:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بران - سالزبورگ
    ۲۰:۳۰
  • دوستانه
    فنرباغچه - الاتحاد
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شلبورن - قره باغ
    ۲۲:۱۵
  • پنج شنبه ۲ مرداد
    سری آ برزیل
    فلومیننزه - پالمیراس
    ۰۱:۳۰
  • سری آ برزیل
    سانتوس - اینترناسیونال
    ۰۴:۰۰
  • والیبال زیر ۱۹ سال قهرمانی جهان
    ایران - اسپانیا
    ۰۹:۳۰
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - شاختار
    ۲۱:۳۰
  • دوستانه
    آژاکس - سلتیک
    ۲۲:۰۰
ویژه سرپوش