دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۲۶۱۸
لیگ برتر و جام حذفی

جلسه مديران فوتبال و تلويزيون در مجلس بی نتيجه ماند

خبری از «حق پخش» نيست

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی,حق پخش فوتبال

انگار باز هم قرار است در بر همان پاشنه سابق بچرخد. تلويزيون، مسابقات فوتبال داخلي را پخش کند بدون آنکه يک ريال بابت آن بپردازد. همه اين وعده و وعيدهايي هم که در اين چند روز از آدم‌هاي مختلف شنيده‌ايم بي‌فايده است. هفته اول ليگ برگزار شد و مسابقاتش به صورت زنده پخش شده و حتي برنامه‌هايي مثل «ورزش و مردم»، «شب‌هاي فوتبالي» و «نود» هم که محتواي فوتبالي دارند تمام اخبار و حواشي مربوط به هفته اول را توليد و پخش کردند. هفته دوم هم که فردا و پس‌فردا برگزار مي‌شود و از الان برنامه پخش زنده مسابقات اين هفته هم در کنداکتور شبکه‌هاي «سه» و «ورزش» ديده مي‌شود. بي‌هيچ تغييري در وضعيتي که سال‌هاست قرار بوده تغيير کند اما نمي‌کند.

 

درمان فوري يا معالجه دائمي؟

تقريبا هر سال قبل از شروع ليگ بحث «حق پخش» براي مدتي داغ مي‌شود. جلساتي هم براي رسيدن به يک نتيجه مطلوب برگزار مي‌شود اما باز هم اين «جيب فوتبال» است که خالي مي‌ماند. اما آن چيزي که باعث شد امسال بحث حق پخش «جدي‌تر» دنبال شود ماجراي بدهي سرسام‌آور باشگاه‌هاي بزرگ کشور بود؛ بدهي‌هايي که خبرهاي ناخوشايندي درباره عواقب پرداخت‌نشدنشان به گوش مي‌رسد.

 

اين‌بار ماجرا بعد بين‌المللي پيدا کرده است و AFC تهديد کرده باشگاه‌هايي که تا اواخر شهريور بدهي‌هايشان را پرداخت نکنند اجازه حضور در ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ را نخواهند داشت. اگر سهميه ايران براي ليگ قهرمانان آسيا در سال ۲۰۱۸ تغيير نکند تيم‌هاي پرسپوليس، نفت و استقلال تهران سهميه قطعي دارند و تراکتورسازي بايد در پلي‌آف بازي کند اما از بد روزگار هر چهار باشگاه بدترين روزهاي تاريخشان را از لحاظ مالي تجربه مي‌کنند و بدهي‌هاي فراواني دارند.

 

گذشته از بدهي‌هاي مالياتي زيادي که البته به نظر مي‌رسد راه‌حل موقتي براي آن پيدا شده باشگاه‌ها به بازيکنان زيادي بدهکارند. تا چندي پيش، خطر اصلي از جانب بازيکنان خارجي تيم‌ها بود اما حالا ديگر بازيکنان داخلي هم راه را پيدا کرده‌اند و شکايتشان را از طريق AFC پيگيري مي‌کنند. اين اتفاق باشگاه‌ها را در وضعيت بسيار بدي قرار داده است اما تقريبا همه آنها به اين نتيجه رسيده‌اند که ساده‌ترين و دم دست‌ترين راه براي حل اين مشکل، دريافت حق پخش تلويزيوني است!

 

البته که تا اين لحظه مشخص شده اين راه‌حل آن‌قدرها هم ساده نيست. اما از طرفي فوتبال تجربه دريافت حق پخش تلويزيوني را دارد و اين نشان مي‌‌دهد که دريافت حق پخش، عمليات غير‌ممکن نيست. حق پخش در همه‌جاي دنيا يک منبع درآمد دائمي براي باشگاه‌هاست. اين اتفاق بايد يک روز هم در ايران رخ بدهد اما فعلا اين‌طور به نظر مي‌رسد که بايد به آن چشم يک درمان فوري و موقت نگاه کرد.

 

جلسه بي‌نتيجه فوتبالي‌ها و سيما در مجلس

از صبح ديروز، جلسه‌اي سه‌جانبه ميان برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، مسئولان فدراسيون فوتبال و مديران دو باشگاه پرسپوليس و استقلال و نمايندگان تلويزيون شامل قائم‌مقام صداوسيما و مدير شبکه سه در ساختمان مجلس شوراي اسلامي برگزار شد که قرار بود در اين جلسه درباره بحث حق پخش فوتبال صحبت‌هايي مطرح شود اما اخبار خوشايندي از آن به بيرون درز پيدا نکرده است.

 

در قسمت اول اين جلسه برخي از نمايندگان مجلس همانند علي مطهري با رويکردي حمايتي از فوتبال اعلام کردند که نگاه مثبتي به فوتبال وجود دارد و نظر مجلس بر حمايت از فوتبال است اما در ادامه اختلافات ميان نمايندگان صداوسيما با مديران فوتبالي بالا گرفت. قائم‌مقام و مدير شبکه سوم سيما در قسمت اول جلسه اعلام کردند که صداوسيما پولي ندارد تا براي حق پخش به فوتبال بپردازد که اين موضوع با واکنش مديران دو باشگاه پرطرفدار پايتخت همراه بود.

 

علي‌اکبر طاهري، سرپرست باشگاه پرسپوليس و سيدرضا افتخاري مديرعامل باشگاه استقلال هم با شنيدن موضع صداوسيما اعلام کردند که بيشتر از اين نمي‌توانند اجازه پخش بازي‌هاي تيمشان از تلويزيون را بدهند. بعد از اين اتفاق جلسه موقتا براي تنفس تعطيل شد تا ادامه بحث به جلسه دوم کشيده شود اما دور دوم هم بي‌نتيجه ماند. اتفاقا در دور دوم اين جلسه، اختلافات باز هم بيشتر و بيشتر بود زيرا اين‌بار نمايندگان مجلس شوراي اسلامي اتحاد فدراسيون فوتبال و باشگاه‌ها را منسجم‌تر ديده و چانه‌زني‌هاي بسيار زيادي از سوي نمايندگان فوتبالي حاضر در جلسه براي گرفتن حق پخش صورت گرفت.

 

طرفين نقطه‌نظرات خود را بارها و بارها بيان کردند اما باز هم نشست بي‌نتيجه ماند و مقرر شد هفته آينده نيز مجددا جلسه‌اي تشکيل و مجلس شوراي اسلامي در اين خصوص تصميم بگيرد. نقطه قابل‌توجه در اين نشست، اين بود که فوتبالي‌ها اعلام کردند با توجه به پرداخت‌نشدن حق پخش تلويزيوني هيچ علاقه‌اي به پخش بازي‌هاي فوتبال از طريق صداوسيما ندارند و نمايندگان مردم در مجلس بايد تصميمی جدي در اين‌باره اتخاذ کنند، در غير‌اين‌صورت اجازه پخش مسابقات را نخواهند داد.

 

قبلا حق پخش داشتيم

شبيه اين اتفاق چند سال پيش هم افتاد. محمدرضا ساکت که آن روزها مشاور اقتصادي و بازاريابي سازمان ليگ بود، در دي ماه ۱۳۹۲ در نشستي خبري اعلام کرده بود که جامعه فوتبال به اين نتيجه رسيده است که صداوسيما براي پخش مسابقات ليگ بر‌تر براي هر سال چيزي حدود ۱۸۰ ميليارد تومان پرداختي به فوتبال داشته باشد.

 

بعد از کلي جنجال و حاشيه و اختلاف که به پخش‌نشدن مسابقات فوتبال ايران در چند هفته منجر شد، طرفين قبول کردند که براي ليگ سال قبل‌تر، پرداختي ۲۲ ميليارد توماني به فوتبال داشته باشند. اما مديران فوتبال ايران در اجرايي‌شدن اين تفاهمنامه با صدا‌وسيما هم ناکام بودند. آنها که تخفيف ۱۵۸ ميلياردي نسبت به رقم اعلامي ابتدايي خود به صداوسيما داده بودند، در نهايت نتوانستند همان مبلغ مورد توافق را هم بگيرند.

 

اما در يک دوره فوتبال ايران توانست حق پخش بگيرد. در دوره‌اي که سردار عزيز محمدي رئيس سازمان ليگ بود.عزيز محمدي، ارديبهشت ۹۶ دراين‌باره گفته بود: «سه سال است که همان مبلغ قبلي حق پخش هم پرداخت نمي‌شود.

 

حق پخش در حدود ۱۷,۵ ميليارد بود و صداوسيما فکر مي‌کنم حاضر بود ۲۵ ميليارد پرداخت کند اما فدراسيون نپذيرفت و دوربين‌ها را به ورزشگاه‌ها راه نداد و به‌اين‌ترتيب قراردادي را که صداوسيما امضا کرده بود، فدراسيون امضا نکرد و خواستار مبلغ ۱۲۰ ميليارد شد. بعد هم که کلا ماجرا به‌سود صداوسيما تمام شد. قرارداد امضا نشده هم بي‌اعتبار بود و عملا سه سال است همان مبلغ هم پرداخت نمي‌شود.»

 

خياباني؛ مشت نمونه خروار

با ورود وزارت ورزش و جوانان به اين ماجرا اميدواري‌ها به حل مسئله حق پخش بيشتر شده اما کار فعلا در حد همان وعده و وعيد باقي مانده است. روز گذشته مسعود سلطاني‌فر با تکرار حرف‌هايي که چند روز پيش زده بود گفت: «در بحث درآمدزايي باشگاه‌ها هم تبليغات محيطي مهم است و هم حق پخش تلويزيوني.

 

در امر تبليغات محيطي فدراسيون فوتبال خود مسائل را پيگيري مي‌کند. در موضوع حق پخش هم در صحبتي که با آقاي علي‌عسگري، رئيس صداوسيما داشتيم، قرار شد سياست برد- برد را طراحي و اجرا کنيم که بر سر کليات توافق کرديم و فقط بايد درباره جزئيات به توافق برسيم.» در مقابل اين حرف‌ها اما وقتي حرف‌هاي چند روز پيش جواد خياباني را به ياد مي‌آوريم، چيزي براي اميدواري نمي‌ماند.

 

خياباني که عضو سازمان صداوسيماست گفته بود: «تلويزيون ايران رسانه ملي است و بابت پخش مستقيم يا اصلا پخش رقابت‌هاي ورزشي از مردم پولي دريافت نمي‌کند پس ‏دليلي ندارد حق پخش تلويزيوني هم پرداخت کند‎. اين درست که تلويزيون براي بازي‌‏هاي پرسپوليس و استقلال آگهي دريافت مي‌کند اما رسانه ملي مسابقات تکواندو، کاراته و ديگر رشته‌ها را هم پخش ‏مي‌کند.

 

از طرفي اگر تلويزيون مسابقات فوتبال را پخش نکند آيا خود فوتبال قادر به گرفتن آگهي خواهد بود؟» حرف‌هاي خياباني البته بازتاب‌هاي مثبتي نداشت و خيلي از کارشناسان جواب‌هاي درستي به او دادند. او هم ترجيح داد سکوت کند. به‌هرحال اگر خياباني را در صداوسيما «مشتي نمونه خروار» بدانيم مشخص است که موضع مديران تلويزيون درباره حق پخش چيست. از طرفي اين که موضوع حق پخش بالاخره وارد ارگان مهمي مثل مجلس شوراي اسلامي هم شده باعث مي‌شود کمي از نااميدي‌ها کم شود.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
    لیگ برتر هندبال
    مس کرمان - زغال سنگ طبس
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان - پلیمر خرم آباد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    آلومینیوم اراک - پیکان سبزوار
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر هندبال
    شهید شاملی کازرون - فراز بام دهدشت
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر بسکتبال
    ذوب آهن - طبیعت
    ۱۶:۰۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید اندونزی - امید ازبکستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    سپاهان نوین - گیتی پسند
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر روسیه
    روستوف - اورنبورگ
    ۲۰:۱۵
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    امید ژاپن - امید عراق
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    پرستون - لسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۱۱ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - بوستون سلتیکس
    ۰۳:۰۰
  • بسکتبال
    بوستون سلتیکس - میامی هیت
    ۰۳:۱۰
  • بسکتبال NB
    نیو اورلینز پلیکانز - اوکلاهاما سیتی تاندر
    ۰۴:۱۰
  • پلی آف بسکتبال NBA
    دنور ناگتس - لس آنجلس لیکرز
    ۰۵:۴۰
  • لیگ برتر ایران
    شمس آذر قزوین - پیکان
    ۱۸:۲۰
  • فوتبال
    الوصل - اتحاد کلبا
    ۱۸:۵۰
  • جام حذفی عربستان
    الاتحاد - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال
    المپیاکوس - بارسلونا
    ۲۲:۰۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بایرن مونیخ - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    کاونتری - ایپسویچ
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میلواکی باکس - ایندیانا پیسرز
    ۲۳:۳۰
  • چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
    لیگ برتر ایران
    هوادار - صنعت نفت آبادان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    تراکتور - استقلال
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - گل گهرسیرجان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - نساجی مازندران
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - ملوان
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    آلومینیوم اراک - فولاد
    ۱۸:۱۵
ویژه سرپوش