جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۶ - ۱۰ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۲۸۱۶
لیگ برتر و جام حذفی

انتخابی شبیه برانکو

کالدرون، گزینه مطلوب در نقطه صفر

گابریل کالدرون,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
گابریل کالدرون حالا مهم‌ترین سوژه فوتبال ایران است.

 مردی که در چند روز اخیر نامش بیش از صدها هزار بار در فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی سرچ شده؛ بیش از هر نام دیگری حتی در حوزه سیاست و اقتصاد.

 سرمربی فصل جدید پرسپولیس که پس از یک دوره بحرانی و مذاکره با گزینه‌های متعدد سرانجام انتخاب شد تا روی نیمکت داغ سرخ‌ها در فصل جاری بنشیند.

 نیمکتی که صاحب آن یک امپراتور در ۴ سال گذشته بوده و از همین رو نشستن بر جای او کار بس دشوار و طاقت فرسایی است.

برانکو در اوج و در قله محبوبیت و موفقیت ناگهان رفیق نیمه راه شد و پرسپولیس را ترک کرد و حالا کالدرون ناگزیر از قیاس با این قله‌نشین است. آنچه به شدت کار او را دشوار خواهد کرد سایه سنگینی است که شاید خروج از آن برای کالدرون غیرممکن باشد. هنوز پای این آرژانتینی کارکشته به ایران نرسیده، قیاس او با برانکو آغاز شده و در تمامی این مقایسه‌ها، کالدرون یک بازنده مطلق است اما اگر اندکی از این فضای غبارآلود احساسی فاصله بگیریم و نگاهی منطقی و واقع‌گرایانه به کالدرون داشته باشیم، او انتخاب بد و اشتباهی نیست و در قیاس با نقطه صفر با برانکو حتی در برخی از جهات از سرمربی کروات پیشی می‌گیرد. کارنامه این آرژانتینی در قیاس با روزی که برانکو به ایران آمد، ثابت می‌کند که کالدرون قطعا گزینه بدی برای پرسپولیس نخواهد بود و حتی در میان سایر گزینه‌هایی که به پرسپولیس نزدیک شدند، گزینه بهتر و به عبارتی خیرالموجودین است.

رزومه کالدرون در نقطه شروع نسبت به برانکو آنچنان کمبودی ندارد بلکه در برخی فاکتورها نسبت به پروفسور کروات برتری هم دارد.

ظاهر افراد دلیل موجهی برای قضاوت نیست. کالدرون در نگاه نخست گزینه‌ای مسن برای پرسپولیس به نظر می‌رسد و خیلی‌ها از روی چهره او را با پیرمردی چون مانوئل ژوزه مقایسه می‌کنند اما جالب است بدانید که کالدرون از برانکو جوان‌تر است! برانکو وقتی به پرسپولیس آمد ۶۱ ساله بود و کالدرون در ۵۹ سالگی قرمزپوش می‌شود.

هر دو نفر یک بار تیم‌های‌شان را به جام جهانی رسانده‌اند. برانکو با ایران و کالدرون با عربستان برای جام ۲۰۰۶. جامی که البته نتایج هر دو ضعیف و دور از انتظار بود. ایران در گروهی که مکزیک، پرتغال و آنگولا حضور داشتند، با دو شکست و یک تساوی نومیدکننده برابر آنگولا با یک امتیاز و رتبه چهارم به کار خود پایان داد و عربستان در گروهی که اسپانیا، اوکراین و تونس حضور داشتند، با دو شکست برابر دو نماینده اروپا و یک تساوی برابر نماینده آفریقا با یک امتیاز و رتبه چهارم به کار خود پایان داد.

هر دو نفر یک بار در لیگ‌های درجه یک سابقه سرمربیگری دارند. برانکو با هانوفر در بوندس‌لیگا در فصل۲۰۰۰‌-۱۹۹۹ و کالدرون با بتیس در لالیگا در سال ۲۰۱۴.

برانکو پیش از پرسپولیس ۵ سال بود که جامی نگرفته بود. کالدرون هم حالا هشتمین سال بدون جام خود را سپری می‌کند.

برانکو پیش از پرسپولیس حدود ۲ سال بدون تیم بود و کالدرون نیز ۱۸ ماه پیش از پرسپولیس بی‌کار بوده است.

هر دو نفر یکی دو بار کاندیدای سرمربیگری تیم ملی کشورشان شده‌اند.

 برانکو در سال ۲۰۱۷ و قبل از زلاتکو دالیچ کاندیدای سرمربیگری کراوسی بود و کالدرون قرار بود بعد از جام جهانی ۲۰۱۰ جایگزین مارادونا شود.

هر دو سابقه یک بار حضور در جام ملت‌های آسیا را دارند. برانکو با ایران سال ۲۰۰۴ و کالدرون با عمان در سال ۲۰۰۷. اگرچه برانکو با ایران در ۲۰۰۴ به رتبه سوم رسید اما کالدرون با عمان کوچک در مرحله گروهی حذف شد.

هر دو نفر سابقه یک نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان را دارند؛ برانکو با پرسپولیس در سال ۲۰۱۸ و کالدرون با الاتحاد عربستان در سال ۲۰۰۹.

کالدرون از برانکو به مراتب فوتبالیست بزرگتری بوده و دو بار در جام جهانی بزرگسالان ۱۹۸۲ اسپانیا و ۱۹۹۰ ایتالیا حضور داشته و در کنار مارادونای کبیر بازی کرده و یک بار در جام جهانی ۱۹۷۹ جوانان حاضر بوده که حاصل آن یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی بوده است.

سیستم بازی تیم‌های کالدرون مانند برانکو هجومی است و به آرایش مرسوم ۱-۳-۲-۴ علاقه دارد. او برخلاف برانکو که گاها با توجه به مهره‌ها و شرایط به سمت ۲-۴-۴ کلاسیک شیفت می‌کرد، غالبا به این سیستم وفادار است اما برخلاف برانکو که نفرات ثابت و حتی تعویضی‌هایش کاملا مشخص بودند، در انتخاب بازیکنان و تعویض‌ها دست و دلباز است و تقریبا از همه مهره‌هایش بسته به شرایط بازی و تیم حریف استفاده می‌کند. کالدرون همانند برانکو به فوتبال مالکانه اعتقاد دارد اگرچه سبک مورد دلخواهش انتقال سریع از دفاع به حمله و سرعت تیمی و حملات پردامنه است. برخلاف برانکو که به فوتبال باحوصله و تاکتیکی اعتقاد داشت.

کارنامه کالدرون خصوصا در سال‌های اخیر قابل دفاع نبوده اما عقبه او نشان می‌دهد که مانند برانکو اگر مورد حمایت واقع شود، در حضور بازیکنان باکیفیتی که در تیم پرسپولیس وجود دارند و ثباتی که از لحاظ نفری در این سال‌ها بر خلاف رقبای‌شان خصوصا استقلال داشته‌اند می‌تواند به موفقیت برسد. کالدرون با این شرایط انتخابی همانند یک چاقوی دولبه خواهد بود. چاقویی که با این شرایط می تواند موفق باشد اگرچه شروط این موفقیت بسیار است.

یادداشت میهمان

کالدرون میان مرز صفر و صد

پاگشای آرژانتینی

 محمد علی‌پور- ورودش می‌تواند پاگشای مربیان آرژانتینی به سرزمین گربه‌ای باشد. مدافع سال‌های دور ایندیپندنته، ریسینگ کلاب و حتی پاری سن ژرمن حالا در آستانه ۶۰ سالگی با سری خلوت شده و چروک‌هایی بر چهره پا به ایران می‌گذارد.

همبازی مارادونا در جام جهانی ۹۰ با سال‌ها تجربه تلخ و شیرین در لیگ‌های عربی و قهرمانی با الاتحاد و الهلال در لیگ و رساندن تیم ملی عربستان به جام جهانی ۲۰۰۶ و پس از یک مرتبه عدم توفیق در زمامداری رویانیان، این بار در دوره مدیریت عرب به پرسپولیس می‌آید. به تیمی با میلیون‌ها هوادار رویا‌پرداز که هر فردی را به‌عنوان جانشین پروفسور برنمی‌تابند. تکیه بر اریکه‌ای پرافتخار که سرمربی آینده الاهلی آن را از ویرانه‌های سرخ ساخت، کاری بس دشوار است.

کارشناسان فوتبال در حوزه خلیج فارس مهارت وی در کار با جوانان و علاقه وی به مالکیت توپ را از خصایص مثبت و ناکامی در بازی‌های بزرگ را ضعف این مربی آمریکای لاتین می‌دانند. تمایل وی به گلزنی شاگردانش همراه با فلسفه هجومی سرخپوشان پایتخت می‌تواند معجونی گوارا برای خاطرخواهان قهرمان سه دوره گذشته لیگ فراهم آورد.

گابریل کالدرون در شرایطی قرار است به سایر مربیان خارجی لیگ اضافه شود که نیک می‌داند این مرز و بوم شرایط خاص خودش را دارد. این فوتبال با همه جای دنیا متفاوت است. جو فوتبالفارسی فوق احساسی با تماشاگرانی خوش استقبال و بد بدرقه است. سکوهایی که با یک پیروزی نیمکت را به عرش و با یک شکست به فرش می‌کوبند.

مدافع سختکوش سابق آلبی سلسته خواسته یا ناخواسته پا به عرصه‌ای می‌گذارد که شاید یکی از چالش‌برانگیز‌ترین دوران ورزشی‌اش نام بگیرد. میدانی که گاهی حاشیه پررنگ و لعاب‌تر از متن می‌شود. کالدرون در تهران حاضر خواهد شد تا بلکه خاموش شدن ستاره‌های برانکو در سپهر این روزهای پرسپولیس را التیام و نویدبخش ظهور همتایی دیگر برای صنم کروات سرخ‌ها باشد.

درخشش وی بی‌شک می‌تواند مسیر ورود دیگر مربیان هموطنش را به این آب و خاک هموار سازد اما آیا آسمان پرطرفدارترین تیم آسیا همانند رنگ پیراهن مردان آرژانتین آبی خواهد شد یا عملکرد گابریل آن را غبارآلود و غمگین خواهد نمود؟ برای پاسخ به این پرسش کلیدی باید صبور بود. باید منتظر آغاز فصل نشست و با زل زدن به دستپخت مرد آرژانتینی به این پرسش پاسخ داد. پاسخی که شاید برای جوابی در خور به آن تا پایان فصل به انتظار نشست.

iran-varzeshi.com
  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۶ اردیبهشت
    لیگ برتر روسیه
    اورال - روستوف
    ۱۶:۳۰
  • جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا
    اميد قطر - امید ژاپن
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    مس رفسنجان - پیکان
    ۱۷:۴۵
  • اردیویسه هلند
    هیرنفین - آیندهوون
    ۲۰:۱۵
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۲۱:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الریاض - الاهلی عربستان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچسترسیتی
    ۲۲:۳۰
  • اردیویسه هلند
    ایگلز - فاینورد
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۷ اردیبهشت
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    اورلاندو مجیک - کلیولند کاوالیرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    النصر دبی - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۳۵
  • جام حذفی ایران
    فجر سپاسی - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۰۰
  • جام حذفی ایران
    هوادار - مس سونگون
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    آلومینیوم اراک - پرسپولیس
    ۱۸:۱۵
  • جام حذفی ایران
    تراکتور - ذوب آهن
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    ملوان - سایپا
    ۱۸:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الهلال - الفتح
    ۱۸:۳۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال آبی پوش ملاثانی - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الامارات - الوحده امارات
    ۲۰:۱۵
  • سوپرلیگ ترکیه
    آدانا دمیراسپور - گالاتاسرای
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۱:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال سوسیداد - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش