شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۰ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۶۰۶۵
اخبار خواندنی ها و دیدنی ها

۱۰ مکانی که پوشیدن لباس زنانه اسلامی در آنجا ممنوع است

امروزه کشور‌های زیادی از خطر مواجه با تروریسم رنج می‌برند. با توجه به وضعیت تروریسم در برخی از کشور‌های مسلمان تعدادی از دولت‌های این کشور‌ها برخی نکات محافظه کارانه را در جهت مبارزه با تروریسم وضع کرده اند؛ یکی از جالب‌ترین این قوانین، مقرراتی است که در راستای منع حجاب اسلامی بانوان تنظیم شده است.

در کل پوشش چادر، نقاب محافظه و حتی لباس‌هایی که کمترین شباهت به پوشش بانوان مسلمان را دارد، از دید این دولت‌ها در معرض خطر تروریست قرار دارند؛ و اصرار دارند که لباس‌های مذهبی آن‌ها را در معرض تهدید تروریست قرار می‌دهند. اگر چه آن‌ها ادعا می‌کنند که این ممنوعیت در جهت مبارزه با افراط گرایی است، ولی به نظر می‌رسد که آن‌ها خود را برای رفع تهدید‌های تروریستی آماده می‌کنند. در ادامه لیستی از کشور‌هایی که پوشیدن لباس‌های اسلامی را برای بانوان خود ممنوع کرده اند را آماده کرده‌ایم.

 

۱۰ – ورلوسسیا - ایتالیا

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در شهر Varallo Sesia واقع در یکی از استان‌های شمالی کشور ایتالیا؛ شهردار که رابطه خوبی با پذیرش مهاجران خارجی به این شهر ندارد، پای خود را در یک کفش کرده و زنان مسلمان را از پوشیدن لباس‌های اسلامی با نام «burqini» منع کرده است. burqini نوعی لباس شنا مخصوص بانوان است که تمام بدن را پوشش می‌دهد و تنها پا، دست و صورت آن‌ها قابل مشاهده است. در صورتی که این لباس را بر تن داشته باشید و در هر فضای عمومی دیده شوید، با یک جریمه ۵۰۰ یورویی مواجه خواهید شد!

 

در واقع شهردار ورلوسسیا رویکرد عجیبی را نسبت به بانوان این شهر اتخاذ کرده است.

 

«نگاه پنهان یک زن» اصطلاحی است که او در این رابطه مطرح کرده و ادعا دارد که این مساله عواقب ناگواری از قبیل مشکلات بهداشتی برای آینده ایتالیا خواهد داشت. او ادامه داد که تحمل در برابر این رویه استحکام پایداری نخواهد داشت. استدلال شهردار در این موضوع اینگونه است که اگر یک زن غربی لباس بیکینی را در یک کشور مسلمان بپوشد، عواقب شدیدی به همراه خواهد داشت و درباره پوشش زنان مسلمان نیز اوضاع باید اینگئنه باشد. شهردار این شهر متعلق به حزب شمالی ایتالیا است، حزبی که برای حمایت از قوانین ضد مسلمان اروپا شناخته شده است.

 

۹ – بلژیک

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پوشش Burqas تقریبا از سال ۲۰۱۱ در بلژیک ممنوع شده است. Burqas یا همان برقع پوششی است که بیشتر در افغانستان و پاکستان و برخی از نواحی هرمزگان ایران رایج است. شکل برقع در کشورهی مختلف فق دارد. معمولاً در برقع تمام بدن پوشانده می‌شود و چشم‌ها پشت یک پرده یا صفحه مشبّک قرار می‌گیرند.

 

این لباس حتی خیلی قبل‌تر از حملۀ تروریستی سال ۲۰۱۶ در بلژیک ممنوع بود و جریمه شخصی پوشیدن Burqas تا ۷ روز زندان است. در واقع این قانون ممنوعیت داشتن حجاب در فضا‌های عمومی را ترویج می‌کند. در سال ۲۰۱۴ بود که یک دیپلمات بروکسل، حجاب یک شاهزاده قطری را با زور از بین برد. هرچند که رفتار این دیپلمات با شاهزاده خانم و همسرش بازتاب زیادی در خبر‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت، او پس از این کشف حجاب اعلام کرد که از صحبت کردن با کسی که با چهره پنهان شده با او رو به رو شده هراس دارد و نمی‌تواند با او گفتگو کند. در ادامه این ماجرا مقامات بلژیک شاهزاده خانم را به دلیل نقض ممنوعیت حبس کردند و او را برای جبران خسارت وارد شده به مجرمان، جریمه نقدی کردند.

 

۸ – استاوروپول - روسیه

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

مقامات محلی در منطقه استاوروپول واقع در کشور روسیه، دانش آموزان را از داشتن حجاب در داخل مدارس دولتی ممنوع کرده اند. روسیه دارای یک جمعیت مسلمان بزرگ است و ولادیمیر پوتین در دوران ریاست جمهوری خود در جهت جلوگیری از خشونت‌های جدایی طلبان، با دادن یارانه و سطح خودمختاری به مناطق به اکثریت مسلمان، اقدامات جدیدی را انجام داده است.

 

با این وجود، چنین تصمیماتی از طرف نخست وزیر منجر به ناراحتی بسیاری از غیر مسلمانان در این مناطق شده است که استاوپولول نیز جز یکی از این مناطق ناراضی است. حدود ۲ میلیون نفر در منطقه Stavropol زندگی می‌کنند و تنها ۱۰ درصد از جمعیت آن‌ها را مسلمانان تشکیل می‌دهند. البته گزارش شده است که تعداد واقعی آن‌ها بالاتر از این ارقام است. معلمان در استاوروپول، از دانش آموزان دختری که با حجاب اسلامی وارد مدارس می‌شوند برخورد خوبی ندارند و از حضور آن‌ها در کلاس درس جلوگیری می‌کنند.

 

۷ – هلند

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

هلند هنوز ممنوعیت کامل در مورد لباس اسلامی را اجرا نکرده است، اما آن‌ها در سال‌های اخیر در راستای اجرای این طرح اقدامات زیادی انجام داده‌اند. کابینه دولت هلند ممنوعیت جزئی در مورد حجاب را صادر کرده است که به مناطق عمومی مانند مدارس، حمل و نقل عمومی و بیمارستان‌ها ابلاغ شده است. نخست وزیر هلند به خبرنگاران توضیح داد که ممنوعیت حجاب، یک امر تبعیض آمیز نیست و به تمام فضا‌های عمومی گسترش نمی‌یابد. شمار زنانی که در کشور حجاب دارند، بسیار کم و کمتر از ۵۰۰ نفر است. در هر صورت، این ممنوعیت جزئی با جریمه بسیار سنگینی به مبلغ ۴۰۵ یورو اجرا می‌شود.

 

دولت هلند ادعا می‌کند که ممنوعیت لباس اسلامی برای وضع قوانین خاص کشور قابل توجیه است، جایی که تماس با چشم‌ها و تشخیص چهره زنان موضوع امنیت ملی را به دنبال می‌آورد. یکی از مواردی که به ذهن قانونگذاران می‌آید، آزار و اذیت یک دختر پنج ساله در مدرسه توسط یک زن نقاب‌دار است. (این حادثه در ایالات متحده روی داده است.) زن به عنوان مادر دانشجو، با استفاده از نقاب، هویت خود را پنهان کرده بود.

 

برخی از شهروندان هلند و نمایندگان سیاسی حتی احساس می‌کنند که باید حساسیت بیشتری نسبت به موضوع ممنوعیت حجاب نشان داده شود. آن‌ها اعتقاد دارند که این رویه دولت به نفع آینده هلند تمام می‌شود و در برخی موارد راهپیمایی‌های مختلفی در حمایت از این تصمیم دولت انجام می‌دهند.

 

۶ - کامرون

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

پس از دو بمب‌گذاری انتحاری در ژوئیه سال ۲۰۱۵ کامرون که باعث کشته شدن ۱۳ نفر از مردم غیرنظامی این کشور شد، مسئولان ناحیه شمالی این کشور تصمیم گرفتند تا زنان را از داشتن حجاب بر روی صورت آن‌ها محروم کنند. این تصمیم به دنبال همان انفجار ژوئیه Fotokol اتخاذ شده بود که عاملان این بمب‌گذاری دو زن با پوشش اسلامی گزارش شده بود. کشورکامرون با نیجریه که در آنجا گروه تروریستی بوکوحرام مستقر است، مرز مشترک دارد و به همین دلیل بسیاری از حملات انتحاری و تروریستی را تجربه کرده است.

 

همچنین فرماندار منطقه شمالی کامرون اقدامات گسترده‌ای بر علیه مسلمانان این منطقه انجام داده است. مسلمانان به عنوان جمعیت اقلیت در کامرون در نظر گرفته می‌شوند، اما در سال‌های اخیر تاثیر به سزایی در شرایط سیاسی کامرون داشته اند. حملات انتحاری زیادی در برخی از مناطق این کشور اتفاق می‌افتد که تعداد زیادی از آن‌ها توسط زنان انجام می‌شود. در پی این اتفاقات، چند کشور دیگر آفریقایی نیز حجاب بانوان را در کشورهایشان ممنوع کرده‌اند.

 

۵ – رئوس – اسپانیا

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

شهر کاتالان‌مذهب رئوس (Reus) در حدود ۸۰ کیلومتر غرب بارسلون قرار دارد. مقامات محلی این شهر قانونی را در سال ۲۰۱۴ تصویب کردند که هر گونه حجاب اسلامی در قالب برقه و نقاب را ممنوع کرده است. با این وجود، دادگاه عالی اسپانیا این قانون را با توجه به مقررات اسپانیا در مورد آزادی مذهب، به طور کامل محکوم کرده است. به دنبال این تصمیم از طرف دولت مرکزی، شهردار رئوس برای توقف حجاب و پوشش اسلامی بانوان دست از تلاش نکشیده است. حتی شهر‌های دیگر در ایالت کاتالونیا سعی دارند از روئیت لباس‌های اسلامی در مکان‌های عمومی نیز جلوگیری کنند.

 

هر چند به نظر می‌رسد که سیاستمداران محافظه‌کار که در فکر سرمایه‌گذاری برای افزایش اسلام‌گرایی در مناطقی از اسپانیا هستند. هنگامی که این قانون در سال ۲۰۱۳ برای اولین بار پیشنهاد شد، وزیر داخله کاتالونیا اعلام کرد که این ممنوعیت به معنای حمله به اسلام نیست. او اصرار داشت که این قانون نیز به افرادی که هر نوع پوششی از چهره را پوشش می‌دهند، شامل کلاه و ماسک‌های صورت نیز گسترش می‌یابد. تقریبا از سال ۲۰۱۵، سیاستمداران محافظه کار در این منطقه تلاش کرده‌اند تا محدودیت‌های بیشتری برای مسلمانان لحاظ کنند. محدود کردن تعداد شرکت‌های تجاری اسلامی به منظور حفاظت از تجارت سنتی اسپانیا، یکی از ترفند‌های اسلام‌ستیزی در سطح اسپانیا است.

 

۴ – فرانسه

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

فرانسه در سال ۲۰۱۱ استفاده از برقه‌های اسلامی را ممنوع کرد و اولین کشور اروپایی که مبارزه با پوشش‌های اسلامی را آغاز کرد. بسیاری از طرفداران این قانون به حمایت از آن پرداختند؛ زیرا معتقد هستند که این گونه پوشش‌ها بر خلاف اصول زندگی در فرانسه است. البته باید اضافه کنم که همه مردم جامعه موافق این طرح نیستند. بسیاری از فرانسوی‌ها بر این باورند که این قانون فقط تقسیم بندی میان افراد را افزایش داده و در نتیجه خشونت توسط تروریست‌های اسلامی افزایش یافته است.

 

در حال حاضر فرانسه با پنج میلیون نفر بیشترین تعداد مسلمانان در سراسر اروپای غربی را در اختیار دارد. با این حال، پوشش‌های برقه و نقاب اسلامی در فرانسه زیاد به چشم نمی‌آید، و کمتر از ۲۰۰۰ زن مسلمان در واقع لباس‌های دیگر اسلامی را ترجیه می‌دهند. با این وجود، بین آوریل ۲۰۱۱ تا اکتبر ۲۰۱۵، پلیس فرانسه بیش از ۱۶۰۰ ایستگاه ایست و بازرسی را در شهر‌های مختلف تدارک دیده تا مجرمین را جریمه کند. جالب اینکه بیشتر این مجرمین برای بار چندم است که به جرم داشتن حجاب اسلامی جریمه می‌شوند. حتی گزارش شده است که زنی مسلمان بیش از ۳۰ بار جریمه شده است!

 

۳ – مصر

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

مصر کشوری با جمعیت عمدتا مسلمان است و کمی بعید به نظر که از طرف دولت مرکزی برای ممنوعیت نقاب و چادر‌های اسلامی در فضا‌های عمومی این کشور پیشنهاد‌هایی داده شود. به گفته برخی از منابع خبری، افرادی در هسته مرکزی دولت در تلاش هستند تا پیش نویس لایحه‌ای در مورد حجاب را تنظیم کنند؛ بر اساس این لایحه، برخی از قوانین مربوط به حجاب اسلامی در واقع با توجه به مطالب داخل قرآن کریم اجر نمی‌شود. به دنبال این قانون، زنان حق پوشیدن لباس‌های شاد را دارند و باید مو‌های سرخود را پوشش دهند، ولی استفاده از نقاب و برقه ممنوع است.

 

اخیرا در مصر مخالفان حجاب نیز ادعا کردند که زنان با پوشش نقاب در سطح جامعه، می‌تواند به مصادیق خشونت تبدیل شود. در فوریه سال ۲۰۱۶، دانشگاه قاهره، پزشکان و پرستاران را از پوشیدن حجاب در مدارس پزشکی و آموزشی بیمارستان‌ها ممنوع کرد. این دانشگاه بیانیه‌ای را منتشر کرد که توضیح می‌دهد این قانون درمورد کارکنان پزشکی در طول ساعات کاری اعمال می‌شود و قصد دارد از حقوق و منافع بیماران محافظت کند. این دانشگاه در سال ۲۰۱۵، استادان و محققان را از داشتن نقاب در کلاس‌های نیز درس ممنوع کرد.

 

۲ – چاد

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

در ژوئن ۲۰۱۵، یک بمب‌گذاری انتحاری توسط گروه بوکوحرام در چاد انجام شد و بیش از ۳۴ تن از مردم غیرنظامی به قتل رسیدند. مهاجمان برای پوشاندن مواد منفجره، از پوشش‌های نقاب برقه استفاده کرده بودند. پس از این موضوع، حکومت چاد تصمیم گرفت که پوشیدن حجاب کامل اسلامی را در سخت‌ترین حالن ممکن قرار دهد. نخست وزیر چاد اظهار کرده است هر مغازه‌ای را که به خریدوفروش چادر و پوشش‌های مذهبی بپردازد، شامل جریمه‌های حکومتی و حتی تعطیلی کسب و کار می‌شود.

 

بحران اصلی مربوط به این موضوع می‌شود که کشور چاد نیز عمدتا مسلمان است، به این معنی که بسیاری از افراد جامعه تحت تاثیر این ممنوعیت پوششی قرار گرفته‌اند. پس از حمله انتحاری سال ۲۰۱۵، دولت چاد یک سری حملات هوایی در نیجریه را آغاز کرد که مقر بوکوحرام را هدف داده بود. همچنین افسران نظامی به منظور حذف کلیه لباس‌های اسلامی در چاد، فروشگاه‌های خرده فروشی را مورد هدف قرار دادند. از سوی رهبران مذهبی محلی نیز خواسته شد که به دلایلی که به آن‌ها گفته شده، لباس‌های غیر قانونی را توقیف کنند.

 

۱ – دانشگاه‌های سوریه

 

پوشش بانوان مسلمان,اخبار جالب,خبرهای جالب,خواندنی ها و دیدنی ها

ممکن است تعجب‌آور باشد که اعلام کنیم کشور سوریه از سال ۲۰۱۰ تاکنون ممنوعیت بخشی از برقه‌ها و نقاب‌ها را در راس کار‌های خود قرار داده است. این ممنوعیت در دانشگاه‌های سوریه به شدت اعمال می‌شود و زنان را از پوشیدن حجاب‌های کامل در محوطه دانشگاه محروم می‌کند؛ البته توجیه دیگر این قانون به این علت است که حجاب از ارزش‌های سکولار در دانشگاه‌های کشور نیست.

 

دولت سوریه منع حجاب را قانونی نکرده است، اما احساس می‌کند که جلوه‌ای کامل از نماد افراطی‌گری اسلامی است. پس از تصویب این قانون، چند صد معلم از کلاس‌های خود حذف شدند و مجددا به کار در موقعیت‌های مختلف پرداختند. در مقابل، در بخش‌های تحت کنترل داعش در خاک سوریه، زنان مجبور به پوشیدن نقاب و همچنین در معرض وحشت هستند. همچینن پلیس در برخی از مناطق سوریه، پوشیدن لباس‌های مذهبی لباس را منع کرده‌اند و بسیاری از زنان را مجبور می‌کند تا حداقل یک حجاب را داشته باشند. در کل این محدودیت‌ها به صورت غیرمتمرکز در سوریه اعمال می‌شود و مردم مسلمان زیادی از این وضعیت رنج می‌برند.

 

bartarinha.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش