جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۱۰۰۰۳۹

این اشتباهات هنگام شست و شو به پوست شما آسیب می‌زند

شست و شوی صورت,اشتباهات هنگام شست و شوی صورت,پوست صورت
در مطلب زیر به ۱۰ اشتباه رایج در شستن صورت می‌پردازیم.

پوست صورت به دلیل آنکه بیشتر از هر بخش دیگری از بدن در معرض گرما، سرما و نور خورشید قرار دارد و همینطور به خاطر نقش مهمش در ظاهر و زیبایی ما، به رسیدگی ویژه‌ای نیاز دارد. این رسیدگی باید از جهات مختلفی صورت بگیرد، از سبک زندگی و رژیم غذایی گرفته تا حفظ بهداشت آن. در این میان، شستشوی صورت نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پوست آن دارد. شاید فکر کنید که نکته‌ی خاصی در کار شستشوی صورت وجود ندارد، اما حقیقت آن است که بسیاری از ما در همین کار به ظاهر ساده مرتکب اشتباهاتی می‌شویم که سلامت و زیبایی پوست صورت ما را به خطر می‌اندازند. 

۱- دمای آب مناسب نیست

آب اگر بیش از حد داغ باشد، پوست خشک خواهد شد و اگر سرد باشد، منافذ پوست باز و در نتیجه، تمیز نخواهند شد.

بهترین دما، آب ولرم است. نه خیلی داغ و نه خیلی سرد.

۲- بیش از حد صورت تان را می‌شویید

کسانی که پوست خشکی دارند فقط یک بار در روز باید صورت خود را بشویند و حتی کسانی که پوست چربی دارند هم حداکثر دو بار در روز باید این کار را انجام دهند. هر حالتی بیشتر از این، می‌تواند پوست تان را خشک کند، که در نتیجه‌ی آن، پوست برای جبران این خشکی، چربی بیشتری تولید خواهد کرد.

اگر فقط یک بار در روز صورت تان را می‌شویید، این کار را شب‌ها انجام دهید نه صبح ها. به این ترتیب، تمام آلودگی‌های انباشته در طی روز را از صورت تان پاک می‌کنید. فقط نور خورشید نیست که باعث پیری پوست می‌شود، بلکه آلودگی‌ها هم همین تأثیر را دارند.

۳- بیش از حد لایه برداری می‌کنید

محصولات و ابزار‌های لایه بردار می‌توانند سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین ببرند و پوست را درخشان کنند. اما لایه برداری روزانه می‌تواند باعث خشکی و پوسته شدن پوست شود. این کار برای اطمینان از پاکسازی پوست انجام می‌شود، ولی به حساس شدن پوست می‌انجامد. کار لایه برداری را به حداکثر دو بار در هفته محدود کنید.

۴- از لیف استفاده می‌کنید

شاید تصور کنید که استفاده از لیف هنگام اسکراب صورت می‌تواند به پاک شدن آلودگی‌ها کمک کند، اما شما با این کار در حقیقت به تعادل آسیب پذیر باکتریایی روی پوست تان صدمه می‌زنید. تحقیقات علمی نشان داده است ما برای آنکه بتوانیم سلامت پوست مان را حفظ کنیم، باید از باکتری‌های مفیدی که روی آن زندگی می‌کنند و جمعیت میکروبی پوست را تشکیل می‌دهند، محافظت کنیم. این باکتری‌های مفید می‌توانند جلوی عفونت را بگیرند، التهاب را کنترل کنند، به بهبود زخم کمک کنند و پوست را جوان‌تر نگه دارند؛ بنابراین نیازی به پاکسازی قوی با لیف نیست و به جای آن می‌توانید با استفاده از دست هایتان، حداکثر دو بار در هفته پوست تان را اسکراب و لایه برداری کنید.

۵- از پد‌های پاک کننده‌ی صورت استفاده می‌کنید

استفاده از این پد‌ها شاید بهتر از این باشد که اصلاً صورت خود را نشویید، اما نباید برای کار شستشوی روزانه‌ی صورت تان به آن‌ها تکیه کنید. این پد‌ها پوست را تمیز نمی‌کنند و خود دارای مواد شیمیایی هستند. ایرادی ندارد موقتاً از آن‌ها استفاده کنید، اما باید در اولین فرصت صورت خود را با یک شوینده‌ی مناسب به طور کامل بشویید.

۶- از محصولات مناسب پوست تان استفاده نمی‌کنید

شوینده‌های فومی برای پوست چرب مناسب هستند و در مقابل، شوینده‌های که مرطوب کنندگی بیشتری دارند برای پوست خشک مناسب ترند. کسانی که پوست چربی دارند می‌توانند از محصولات حاوی آلفا هیدروکسی اسید یا سالیسیک اسید استفاده کنند، اما این مواد برای کسانی که پوست شان چرب نیست می‌تواند بیش از حد قوی محسوب می‌شود. اگر پوست نازکی دارید، نباید از محصولاتی استفاده کنید که پوست شما را تحریک می‌کنند. اگر مستعد جوش هستید، شوینده‌های ملایم تنها درصورتی برای شما مؤثر هستند که بعد از آن، از یک تونر هم استفاده کنید تا منافذ پوست تان را منقبض کند.

۷- از محصولات صابونی استفاده می‌کنید

هرگز از محصولات صابونی استفاده نکنید. محصولات صابونی، چربی طبیعی پوست را از بین می‌برند و پوست را تحریک و خشک می‌کنند و احتمال ملتهب شدن آن را بیشتر می‌کنند. اما شوینده‌های غیر صابونی، پوست را مرطوب می‌کنند و بازسازی می‌کنند.

۸- اشتباه می‌شویید

برای اینکه کار شستشو بیشترین تأثیر را داشته باشد، شوینده را با حرکات مدور روی پوست تان بمالید. با این کار، گردش خون زیر پوست بیشتر می‌شود و غدد لنفاوی ترغیب می‌شوند که مواد زائد را از بافت‌های بدن بیرون بکشند. با افزایش گردش خون، پوست پف می‌کند و به جای شل شدن و افتادن، سفت و رو به بالا قرار می‌گیرد.

۹- پوست تان را با فشار زیادی مالش می‌دهید

برای خلاص شدن از آلودگی‌های پوست نیازی نیست صورت تان را محکم مالش دهید. یک فشار ملایم هم تأثیرگذار خواهد بود و نیازی به بد رفتاری با پوست تان نیست. این تصور که باید پوست را محکم مالش داد اشتباه اشت. با وجود یک شوینده‌ی مناسب، احتیاجی به فشار آوردن به پوست نیست.

۱۰- صورت تان را با حوله خشک می‌کنید

کشیدن حوله به صورت باعث از بین رفتن لیپیدها، پروتئین‌ها و اسید‌های چربی می‌شود که از تحریک شدن پوست جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل بهتر است صبر کنید تا صورت تان خودش خشک شود تا محافظ پوست تان سالم باقی بماند.

۱۱- مرطوب کننده را دیر به پوست تان می‌زنید

بهترین زمان برای زدن کرم‌ها و سرم ها، بلافاصله بعد از تمام شدن کار شستشوی صورت است، بنابراین برای زدن آن‌ها به پوست تان خیلی صبر نکنید. چون در آن زمان، پوست صورت در تمیزترین حالت ممکن خود است، شما می‌توانید با استفاده از مرطوب کننده، جلوی از دست رفتن رطوبت پوست را بگیرید. تنها مورد استثنا، محصولات ضد جوش است. این محصولات اگر روی پوست خیس زده شوند، می‌توانند پوست را اذیت کنند؛ بنابراین تا خشک شدن پوست صبر کنید، چون لازم نیست تمام محصول ضد جوش فوراً جذب پوست شود.

۱۲- اجازه می‌دهید مواد روی پوست تان انباشته شوند

اگر محصولات پوستی یا مواد آرایشی را به طور کامل از پوست تان پاک نکنید یا بعد از استفاده از شوینده، صورت تان را به خوبی با آب نشویید، پوست تان تحریک و اذیت می‌شود و جوش خواهید زد. اگر شوینده‌ی صورت تان فومی است، فوم را به به گونه‌ای به صورت تان بزنید که پوست را به طور کامل بپوشاند و آنقدری دست بکشید که خوب کف کند. اگر شوینده‌ی کرمی استفاده می‌کنید، باید آن را به گونه‌ای روی صورت تان پخش کنید که یک لایه‌ی نازک کل صورت را بگیرد.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش