شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۰۳ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۱۱۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

کم آبی و مصرف موادمخدر بدن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند

کم آبی و اعتیاد عامل ابتلا به کرونا,کرونا در ایران
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کم آبی بدن ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد، توصیه کرد: روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید و هر روز سه ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی (سیر، زنجبیل و پیاز) را مصرف کنید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت بهداشت،  زهرا عبداللهی درباره شیوه تغذیه در ایام نوروز، گفت: در وعده ناهار و شام، اگر چندین نوع غذا سرو می‌شود، حتی‌الامکان به یک نوع غذا بسنده کنید و سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی پر کنید، به این ترتیب میزان دریافت کالری حاصل از غذای مصرفی محدود می شود. ضمنا سالاد و سبزی به دلیل داشتن فیبر، جذب چربی ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن و چاقی جلوگیری می کند.

کم آبی بدن ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: کم آبی بدن ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، بنابراین روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید، از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذاهای مصرفی استفاده کنید. این سه ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.

عبداللهی گفت: تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. اما توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و به صورت آب پز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز کردن، عسلی کردن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.

وی خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از صرف شام نخوابید و یا قبل از خواب آجیل زیاد مصرف نکنید، زیاده روی در مصرف آجیل وشیرینی در ایام نوروز شما را از مصرف کافی سایر گروه‌های اصلی غذایی مانند شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات و سبزی و میوه باز می‌دارد. در این ایام سعی کنید برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی بیشتر از انواع سبزی‌های خام و پخته خصوصا سبزی خوردن و سالاد خانگی در وعده های غذایی استفاده کنید. انواع سبزی‌های خام و تازه حاوی ویتامین های مختلف هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا و شدت کرونا را کاهش می دهند.

عبداللهی گفت: از مصرف شیر و لبنیات کم چرب به میزان حداقل دو لیوان شیر یا جایگزین های آن یعنی ماست و پنیر استفاده کنید، برای صرف چای، به جای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک و یا خرما در حد کم استفاده کنید و اگر قهوه و نسکافه مصرف می شود، از نوع بدون قند آن استفاده کنید، درمصرف آجیل زیاده روی نکنید. انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیاد چربی هستند. به طوریکه  هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری است. از انواع آجیل های بدون نمک ویا کم نمک استفاده کنید. آجیل‌های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می‌کنند، به ویژه افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند و همچنین بیماران قلبی و عروقی از مصرف آجیل های شور باید اجتناب کنند.

یک ویروس‌شناس: مصرف موادمخدر بدن را مستعد ابتلا به کرونا می‌کند

استادیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس گفت: مصرف موادمخدر با از بین بردن اولین خط دفاعی بدن، احتمال ابتلا به عوامل بیماری‌زا همچون کرونا را افزایش می‌دهد.

کم آبی و اعتیاد عامل ابتلا به کرونا,کرونا در ایران

 دکترای ویروس‌شناسی و استادیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس گفت: مصرف موادمخدر با از بین بردن اولین خط دفاعی بدن، احتمال ابتلا به عوامل بیماری‌زا همچون کرونا را افزایش می‌دهد.

سمیه شاطی‌زاده ملک‌شاهی درباره تاثیر موادمخدر بر بیماری کووید۱۹ اظهار داشت: مصرف سیگار و مواد مخدر به تدریج با گذشت زمان سبب تضعیف ریه بیماران (معتادان) شده و بدن را مستعد ابتلا به بیماری‌های عفونی همچون کرونا می‌کند.

وی افزود: در واقع، براساس مطالعات آماری، این مواد باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن شده و این سرکوب، ورود ویروس به بدن را تسهیل می‌کند و با تاثیرات سوء بر سیستم ایمنی، بیمار معتاد را مستعد مبتلا به پاتوژن (عوامل بیماری‌زا) نظیر باکتری و ویروس می‌کند.

استادیار دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس اضافه کرد: موادمخدر همچنین با از بین بدن اولین خط دفاعی بدن در برابر سلول‌های کشنده طبیعی و ماکروفاژها، احتمال ابتلا به بیماری را افزایش خواهد داد.

مصرف موادمخدر و اثرات سرکوبی تنفسی

شاطی‌زاده ملک‌شاهی با اشاره به تاثیرات سرکوبی تنفسی موادمخدر ادامه داد: این مواد سرعت تنفس در ساقه مغز را کاهش می‌دهد و اکسیژن‌رسانی در خون به طور کافی انجام نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این امر بیماران اعتیاد را دچار هیپوکسن می‌کند، پاسخگویی تنفسی مغز را تضعیف و این مساله مشکلات تنفسی بیماری کووید۱۹ را شدت می‌بخشد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: مصرف موادمخدر عمدتا از طریق استنشاق وارد بدن می‌شود و این امر نیز بیماران معتاد را در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار می‌دهد، زیرا محل مصرف موادمخد هم می‌تواند آلوده باشد.

وی با اشاره به دلایل متعدد اقتصادی واجتماعی مصرف موادمخدر گفت: عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی، خدمات حمایتی، استفاده عمومی از موادمخدر، بی‌ثباتی در محل سکونت و وضعیت نامناسب بهداشتی و همچنین عدم رعایت اقدامات پیشگیرانه نظیر فاصله‌گذاری اجتماعی توسط این جمعیت نیز خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد.

شاطی‌زاده ملک‌شاهی تصریح کرد: این افراد بنابر این دلایل همچنین از اقشار پرخطر (ناقل) و آسیب‌پذیر محسوب شده و غربالگری در این جمعیت باید با حساسیت شدیدی انجام شود.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش