جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۶ - ۲۱ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۱۶۰۶
حوزه بهداشت و رفاه

نشانه های پیشرفت کرونا را بشناسید

کروناویروس,نشانه های پیشرفت کرونا
رئیس بیمارستان رازی اهواز بیان کرد:طولانی شدن تب، تهوع و استفراغ مداوم، ضعف و بی حالی شدید، سرفه شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه واضح، نشان از پیشرفت بیماری است و باید در این شرایط، بیماران مجددا به بیمارستان مراجعه کنند.

دکتر ماندانا قنواتی با بیان اینکه واکسیناسیون شدت بیماری و مرگ را کاهش می دهد ولی مانع ابتلا به کرونا (corona) نمی شود، خاطرنشان کرد :از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، تنها راهکارهای پیشگیری از ابتلا استفاده از ماسک، چشم پوشی از حضور در تجمعات و رعایت فاصله گذاری اجتماعی بوده است. با رعایت این موارد و انجام واکسیناسیون میزان ابتلا کاهش می یابد ولی در صورت رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی حتی با وجود واکسینه شدن، افراد قطعاً درگیر خواهند شد.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد:افراد در صورت ابتلا به کرونا (corona) ، باید در زمان طلایی یعنی به محض بروز علائم، مراجعه و درمان مناسب را دریافت کنند و روند درمان را ادامه دهند. یکی از مشکلات ما این است که هر چند بیماران درمان نخست را دریافت می کنند ولی بعضی فکر می کنند رو به بهبودی هستند و این روند را ادامه نمی دهند و بعضا با علائم شدید به مراکز درمانی مراجعه می کنند.

رئیس بیمارستان رازی اهواز بیان کرد:کرونای دلتا به گونه ای است که علایم بهبودی در بیمار ظهور پیدا می کند و بعد مجددا حال بیمار بدتر می شود یعنی این تناوب دار بودن علائم بیماری، حالت گول زننده دارد و بیماران درمان را پیگیری نمی کنند و با درگیری شدید ریه مراجعه می کنند و گاه همه تلاش کادر درمان بی اثر می ماند.

وی با اشاره به روند شیوع بیماری در اهواز مطرح کرد :از هفته گذشته بار مراجعات به بیمارستان رازی حدود ۴۰ درصد کاهش یافته است و اکنون ۴۰ تخت خالی در بیمارستان داریم. آمار مراجعه به تریاژ نیز به یک سوم کاهش یافته است.

قنواتی بیان کرد :مردم نیز زودتر به بیمارستان مراجعه می کنند که این موضوع موجب می شود در زمان زمان مناسب درمان لازم را دریافت کنند و نشانه از تاثیر داشتن گفته های ما است. گرچه گفته ها دیر مؤثر شد و تعداد زیادی از عزیزان مان را از دست دادیم.

او خاطرنشان کرد:دلتا بی رحمانه عمل کرد و مانند سوش انگلیسی آرام نبود؛ در متناوب بودن علائم دلتا بیماران گول می خوردند و دیر به بیمارستان مراجعه می کردند در نتیجه به راحتی عزیزان مان به ویژه جوانان، جان شان را از دست دادند.

رئیس بیمارستان رازی اهواز بیان کرد :با توجه به اینکه بیمارستان رازی بیمارستان سانتر کرونا در خوزستان است، از ابتدا بحران های مختلف پیش بینی شده بود و دارو و ملزومات را استوک کرده بودیم و حتی تجیهزات را در نظر گرفته بودیم. خوشبختانه با وجود مراجعه روزانه بیش از یک هزار و ۲۰۰ بیمار، کمبود دارو نداشتیم.

وی با اشاره به افزایش ۴۰ تخت در مدت یک ماه و نیم در پیک کنونی، بیان کرد :سوش دلتا به گونه ای بود که آمار مراجعه کنندگان و مراجعه کنندگان بدحال بالا بود و این مسئله موجب شد تخت های بیمارستان جوابگو نباشند. در این شرایط، بیمارستان های مختلف بعنوان بیمارستان های معین تعیین و تعداد زیادی بیمار جابه جا شدند.

قنواتی افزود:اداره این شرایط از عهده من به تنهایی بر نمی آمد و ما با کار تیمی، این شرایط را مدیریت کردیم. حضور در کنار نیروها و شب نخوابیدن ها موجب قوت قلب نیروها شد. البته همه پرسنل با اشتیاق کار می کنند و حتی یک نفر از آن ها متقاضی تغییر محل کار خود نبود.

او در مورد ابتلای زنان باردار به کرونا، اعلام کرد :در پیک های قبلی هم زنان باردار درگیر می شدند اما میزان ابتلای این گروه نسبت به جمعیت عادی کمتر بود و شاید یک پنجم تا یک ششم آمار بستری را زنان باردار تشکیل می داد. در پیک کنونی که با دلتا مواجه هستیم میزان درگیری زنان باردار به ویژه زنان باردار بدحال افزایش پیدا کرد به گونه ای که اوایل مردادماه حدود یک چهارم ظرفیت بیمارستان را زنان باردار تشکیل می داد.

رئیس بیمارستان رازی اهواز گفت:در پی افزایش آمار بیماران مبتلا کرونا، میزان ابتلای زنان باردار هم افزایش یافت به گونه ای که از ۲۱۰ بیمار بستری، ۸۰ بیمار زن باردار بودند که بعضی از آن ها اینتوبه و بدحال بودند.

او گفت :در حال حاضر با شروع شیب نزولی بیماری، میزان درگیری زنان باردار هم کمتر شده ولی هنوز کاهش بسیار محسوسی نداشته است. اکنون یک چهارم بیماران بستری در بیمارستان رازی اهواز را زنان باردار تشکیل می دهد.

قنواتی در مورد زمان مناسب برای مراجعه به مراکز درمانی، افزود:بیماران باید به محض بروز علائم به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند. طولانی شدن تب، تهوع و استفراغ مداوم، ضعف و بی حالی شدید، سرفه شدید، تنگی نفس و درد قفسه سینه واضح، نشان از پیشرفت بیماری است و باید در این شرایط، بیماران مجددا به بیمارستان مراجعه کنند. این کار موجب شناسایی و درمان زودهنگام و در نتیجه کاهش آمار مرگ و میر می شود.

وی گفت:داروهای ضد ویروس در زمان فعالیت بیماری تأثير به سزایی دارند و موجب میشوند ابتلا به بیماری سبک تر و درگیری ریه کمتر شود و در نتیجه، بیماری کمتر منجر به فوت بیمار خواهد شد.

رئیس بیمارستان رازی اهواز با بیان اینکه بیماران به پزشکان اعتماد کنند و سی تی اسکن زودهنگام انجام ندهند، گفت :زمان انجام سی تی اسکن برای هر بیمار متفاوت است. برخی از بیماران از زمان دقیق شروع بیماری اطلاع ندارند و با تب طولانی مدت ۴۸ ساعته یا تنگی نفس مراجعه می کنند اما می گویند که که تنها چهار روز است که علامت دار شده اند در حالیکه این موارد، علائم خطر درگیری ریه هستند بنابراین در این شرایط باید برای این افراد به ویژه افراد چاق، بیماران مبتلا به دیابت یا دارای ریزفاکتورها، سی تی اسکن انجام شود.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد ، گفت:در ابتدای پیک کرونای دلتا، بیماران در روزهای هفتم یا هشتم درگیری سی تی اسکن داشتند اما اکنون از روز چهارم هم درگیری سی تی اسکن داشته اند که نشان می دهد ویروس در بیماران به گونه های مختلفی عمل می کند. نمی شود برای همه یک نسخه پیچید اما تا زمانی که بیمار دچار علائمی نشود نیازی به انجام سی تی اسکن نیست.

به گزارش ایسنا، در ادامه هادی یزدان پناه مدیر خدمات پرستاری بیمارستان رازی اهواز نیز خاطرنشان کرد :با توجه به مواجهه مستقیم بیمارستان رازی با بیماران مبتلا به کرونا، بیمارستان همواره با مشکل ریزش نیرو در پی درگیری مواجه بوده است که در این شرایط علاوه بر دیگر مشکلات، فشار بر بقیه نیروها نیز افزایش پیدا می کند.

او با اشاره به شرایط کاری کادر درمان در پیک کنونی کرونا (corona) و افزایش بار مراجعات به بیمارستان گفت:این شرایط فشار جسمی ناشی از کار سنگین و فشار روحی ناشی از مشاهده رنج و فوت بیماران، سختی کار را مضاعف کرده است.

مدیر خدمات پرستاری بیمارستان رازی اهواز گفت:در این بیمارستان نیروهایی داریم که جانانه ایستادند و هیچ وقت شیفت های شان را ترک نکردند و این مسئله به تصمیم گیری ها و رفع مشکلات بسیار کمک کرد.

وی بیان کرد :در حال حاضر شاهد کاهش مراجعات به بیمارستان هستیم و در صورت پایدار بودن این شرایط، در حال برنامه ریزی برای مرخصی رفتن نیروها هستیم تا با آمادگی کامل به بیماران خدمت رسانی کنند.

یزدان پناه با اشاره به تأثير اقدامات پیشگیرانه در بهبود نسبی وضعیت نابسامان پیک، بیان کرد:از مردم می خواهیم رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرند و نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند تا به زودی بر این بیماری پیروز شویم.

  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش