جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۴۶ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۷۴۷
حوزه بهداشت و رفاه

واکسیناسیون اتباع خارجی با منابع مالی ایران/ چگونگی واکسیناسیون کرونا برای پناه جویان جدید

واکسیناسیون,اتباع خارجی
مسوول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اعلام اینکه تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی یک دُز واکسن کرونا (corona) و بیش از ۳۰۰ هزار نفر دو دُز واکسن را دریافت نموده اند و این روند ادامه دارد، بیان کرد:تا این لحظه هیچ واکسنی از مکانیسم بشر دوستانه سازمان بهداشت جهانی برای اتباع غیر ایرانی و پناه جویان ساکن در ایران ارسال نشده است.

دکتر حمیدرضا نجاری در گفتگو با ایسنا، خاطرنشان کرد:طبق سند ملی واکسیناسیون، اتباع ایرانی و غیرایرانی باید واکسن کووید۱۹ دریافت کنند و از اول هم واکسیناسیون اتباع غیرایرانی در برنامه وزارت بهداشت قرار داشت و آنها می توانستند برای دریافت واکسن مراجعه کنند البته؛ طبیعی بود که در مراحل نخست واکسیناسیون میزان واکسن در دسترس به حدی نبود که پناهجویان هم بهره وری بالایی داشته باشند، ولی اینک که واکسن به اندازه نیاز تامین شده است، واکسیناسیون اتباع غیرایرانی هم به صورت تصاعدی رو به افزایش است.

او گفت:تاکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از اتباع غیرایرانی یک دز واکسن و بیش از ۳۰۰ هزارنفر دو دز واکسن دریافت کردند و این روند هم چنان بدون هیچ مانعی ادامه دارد و این افراد میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن کنند.

نجاری در مورد انتخاب نوع واکسن ها نیز خاطرنشان کرد:صحبت از انتخابی بودن واکسن به نظرم حرف اشتباهی است؛ چون واکسن هایی که به کشور ما وارد شدند مجوز سازمان جهانی بهداشت را دارند و هر روزی امکان دارد نوع خاصی در دسترس باشد، ولی در هر حال همه واکسن ها طبق دستورالعمل خاصی تزریق میشوند و اینگونه نیست که اتباع غیرایرانی به واکسنی دسترسی نداشته باشند؛ بلکه این مسئله به این برمیگردد که به کدام مرکز برای دریافت واکسن مراجعه کنند و آن مرکز در آن روز چه واکسنی داشته باشد.

او گفت:در این بین تنها دولت هند یک میلیون دز واکسن بهارات برای تزریق به ۵۰۰ هزار تبعه غیرایرانی به جمهوری اسلامی ایران هدیه نموده است که این واکسن ها به شکل نشان دار در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه تاکنون همه یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن تزریقی به اتباع غیرایرانی از منابع مالی جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است، اظهار کرد :تا این لحظه هیچ واکسنی از مکانیسم بشر دوستانه سازمان بهداشت جهانی برای اتباع غیر ایرانی و پناه جویان ساکن در ایران ارسال نشده است. این موضوع می تواند علل مختلفی داشته باشد؛ درحالی که پیگیری ها برای دستیابی به واکسن از این طریق صورت گرفته است اما هنوز حتی یک دز واکسن از این مکانسیم به دستمان نرسیده است، هرچند که قول های مساعدی برای ارسال واکسن برای پناهجویان داده اند.

او در مورد واکسیناسیون اتباع غیرقانونی، اعلام کرد :تمام اتباع غیرایرانی که قبلا به نظام سلامت مراجعه کردند و خدمت دریافت کردند و اسم شان در سیستم ثبت است، در صورتیکه مراجعه کنند واکسن کرونا دریافت می کنند. با توجه به سیاست جمهوری اسلامی ایران در صورتیکه همه افرادی که در این جامعه زندگی می کنند واکسن دریافت کنند بیماری بهتر مدیریت و کنترل می شود پس محدودیتی برای اتباع قائل نیستیم. پناه جویانی هم که به تازگی وارد کشور شده اند و پیش از این اطلاعات شان در سامانه ها ثبت نبوده است، میتوانند به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و بعد از ثبت اطلاعات، واکسن دریافت کنند و بعد از آن هم در چارچوب نظام سلامت قرار گیرند.

او با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت با ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی مهاجران کاری ندارد، بیان کرد :تأکید ما بعنوان وزارت بهداشت بر موضوع سلامت است و فردی که در این جامعه زندگی می کند باید از یک حدود اولیه خدمات بهداشتی برخورد باشد تا اثر منفی آن بر جامعه بومی کاهش یابد چون اگر برای این افراد راهکاری پیدا نکنیم، جامعه متضرر می شود.

وی با اشاره به اینکه ارائه خدمات به اتباع غیرایرانی در سطح نظام PHC رایگان است، گفت :این افراد مانند افراد ایرانی با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت، خانه بهداشت و سایر مراکز موجود در شبکه بهداشتی می توانند رایگان خدمت گیرند.

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درباره بیماریابی اتباع در مرزها، تصریح کرد :فردی که از مسیر قانونی وارد شود از طریق پایگاه مراقبت بهداشتی مرزی پایش می شود و هم بیماریابی شده و هم قرنطینه لازم برایشان درنظر گرفته می شود. درحال حاضر چون قرنطینه کاملی در بسیاری از مرزها نداریم، ممکن است اسامی بیماران نوشته شده و آنها را تحویل جایی دهیم که از نظر سلامت قابل پیگیری باشند. کسانی که به شکل غیر قانونی وارد میشوند نیز چالش جدی هستند که مسئول آن طبیعتا وزارت بهداشت نیست ولی هر زمان همکاران ما متوجه حضور آنها شوند حتما مورد پیگیری و پایش سلامتی قرار خواهند داد.

نجاری در پایان بر لزوم فرهنگسازی تزریق واکسن برای اتباع غیرایرانی، بیان کرد:حالا که این امکان فراهم شده است باید با تشویق اتباع غیرایرانی آنها را به سمت واکسن زدن سوق دهیم تا بیماری کنترل شود.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش