
به گزارش دویچه وله، تحقیقی که جدیدا در اسرائیل انجام شده، نشان می دهد که چهارمین دوز واکسن هم ایمنی کامل دربرابر سویه اومیکرون ایجاد نمی کند. پرفسور گیلی رگو از بیمارستان شیبا در تلآویو می گوید، در میان شهروندانی که چهارمین دوز را هم دریافت کرده اند موارد ابتلا به سویه امیکرون مشاهده شده است.
به گفته این متخصص بعد از دریافت دوز چهارم بیون تک/ فایزر، اگرچه با" افزایش مطلوب" تولید آنتی بادی در بدن رو به رو هستیم که از افزایش شمار آنتی بادیها بعد از دریافت دوز سوم بیشتر است، اما این سطح از آنتی بادی برای مقابله با اومیکرون" کافی نیست".
با این حال این پرفسور اسرائیلی تأکید می کند که این اطلاعات بر پایه نتایج نهایی نییست و به همین علت نمی خواهد اعداد دقیقی در این ارتباط بنامد.
تقریباً ۱۵۰ تن شرکت کننده در این تحقیق، دو هفته پیش دوز چهارم واکسن بیون تک- فایزر را دریافت کردند. هفته پیش هم به ۱۲۰ نفر ديگر بعد از سه واکسن بیون تک، دوز چهارم از واکسن مدرنا تزریق شد.
به گفته کارشناسان اسرائیلی نتایج هر دو گروه بعد از یک هفته بسیار به هم شبیه بوده اند و تفاوت چشمگیری از نظر ایمنی بین دو دسته دیده نمی شود.
با توجه به این تحقیق، رِگِو معتقد است که تزریق واکسن چهارم برای دسته ای از شهروندان که سیستم ایمنی آن ها ضعیف است میتواند سودمند باشد.
در حال حاضر در اسرائیل برای گروه سنی بالای ۶۰ سال و کادر درمان دوز چهارم واکسن توصیه می شود.
این پزشک با ناروشن بودن نتیجه قطعی مطالعات در این باره که آیا افراد سالم بالای ۶۰ سال هم باید دوز چهارم را تزریق کنند یا نه توصیه کرده است که اگر کسی شخصا در این گروه سنی خطری را متوجه خود می داند، دوز چهارم را تزریق کند، اگر نه،" بهتر است صبر کند".
تقریباً ۶۲ درصد از جمعیت ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری اسرائیل بطور کامل، با تزریق دو واکسن و دسته ای که شش ماه از واکسن دومشان گذشته با دوز تقویتی واکسینه شده اند.
۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تن هم بر پایه اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت بهداشت اسرائیل دوز سوم را دریافت کرده اند. شمار افرادی که در این میان دوز چهارم را هم دریافت کرده اند به بیش از ۵۳۷ هزار نفر رسیده است.
۳۰ درصد جمعیت تا به حال واکسینه نشده است.
- 12
- 2