یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۰۱ - ۳۱ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۸۰۱۱
حوزه بهداشت و رفاه

معاون وزیر بهداشت:

تجهیز و نوسازی۲۰هزار مرکز بهداشتی کشور/۹هزار مرکز دیگر دردست ساخت

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,علی سیاری
 معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طی چهار سال اخیر ۲۰هزار واحد و مرکز بهداشتی در سطح کشوری با صرف اعتبار ده هزار میلیارد ریال تجهیز و نوسازی شده است.

به گزارش مهر، علی اکبر سیاری روز شنبه در نشست با مسئولان حوزه سلامت استان مرکزی در اراک اظهار داشت: هیچ حوزه ای موثرتر از ارائه خدمت بهداشت و درمان در جامعه نیست و آثار اجتماعی خدمات بهداشت بیشتر از درمان است.

 

وی افزود: همه جناح ها در هر دوره ای طرفدار بهداشت و سلامت مردم بوده اند و این امری بدیهی است و نتیجه گیری از طرح تحول سلامت که انقلاب عظیمی در نظام سلامت کشور است نیاز به عشق، حمایت مردم و مسئولان و تداوم یافتن دارد.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: طرح تحول نظام سلامت بزرگترین کمک به حوزه درمان بود و به آن نظم داد در این طرح ۱۵ برنامه و ۱۰ پروژه پشتیبان سیستم نظام سلامت بازطراحی شد که تمام این خدمات باید به نحو درست به دست مردم برسد، در غیر این صورت تمام این تلاش ها بیهوده خواهد بود.

 

سیاری تصریح کرد: طی چهار سال اخیر ۲۰ هزار واحد بهداشتی در سطح کشوری تعمیر و تجهیز شده است که ده هزار میلیارد ریال هزینه برده و ۹ هزار واحد بهداشتی در حال ساخت هستند که بخشی از آن ساخته شده است.

 

وی ادامه داد: اولویت در این طرح به علت کمبودها و محرومیت ها روستاها بوده اند، در حالی که ۶۰ هزار روستا در کشور وجود دارد تنها ۱۸ هزار خانه بهداشت داریم در این طرح تعداد پزشکان در روستاها از  ۲۴۰۰ به ۶۸۰۰ نفر رسید، اقلام داروهای ارائه شده در روستاها از ۳۴۰ به ۴۳۵ قلم دارو افزایش یافت و همچنین مکمل های غذایی رایگان به مردم ارائه شد.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطر نشان کرد: در سال ۹۶، ده درصد از اعتبارات ارزش افزوده وزارت بهداشت کم شد که یک هزار میلیارد بودجه ارائه خدمات در این بخش را به مردم کاهش داد.

 

سیاری اظهار داشت: رشد جمعیت روستایی ایران در ۳۳ سال گذشته ۲.۳۵ درصد بوده در حالی که رشد جمعیت شهری پنج درصد است که نشان از مهاجرت جمعیت روستایی به شهرها دارد و با توسعه این چنینی شهرنشینی در نهایت حاشیه نشینی شهری به وجود آمد که سبب مشکلاتی در بخش بهداشت شده است.

 

وی افزود: در این حاشیه نشینی ها ۱۰ میلیون نفر در ۷۰۰ سکونتگاه غیررسمی مستقر شدند که رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان آن ها و بعد از آن وضعیت شهرهای بین ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر پیگیری شد.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: سیستم بهداشت با اضافه کردن سه نیروی جدید اصلاح شد که شامل کارشناس مراقب سلامت، کارشناس تغذیه و کارشناس روان می شود زیرا که ۷۶ درصد علت مرگ و میر مردم ریشه در رفتار و شیبوه زندگی آنان دارد.

 

سیاری ادامه داد: عوامل مخاطره آمیز رفتاری شامل کشیدن سیگار، تغذیه ناسالم، کم تحرکی و مصرف الکل بوده و عوامل خطر بیولوژیکی شامل فشارخون، قندخون، چربی خون و اضافه وزن است و همه این عوامل موجب بیماری هایی نظیر سکته قلبی و مغزی، سرطان، آسم و ... در میان مردم می شود و این سیستم برای پاسخگویی به این عوامل خطر و بیماری ها طراحی شده است.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: ۲۹ هزار نفر از فارغ التحصیلان آموزش عالی به سیستم بهداشت اضافه شدند بدون اینکه یک نفر به کارمندان دولت اضافه شود و ۲۰ هزار نفر در شهرها و ۹ هزار نفر در روستاها مشغول شدند که در این دوران که با خیل عظیمی از بیکاران مواجهیم کمک بسیاری به جامعه بوده است.

 

سیاری تصریح کرد: اعتبارات این طرح از محل ارزش افزوده و اعتبارات حوزه روستاها از ۳۰۰ میلیارد تومان به سه هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

 

وی ادامه داد: با به وجود آمدن پرونده الکترونیک سلامت ۸۳ درصد مردم ایران پرونده الکترونیک سلامت دارند و ۳۳ درصد از این سیستم خدمت گرفته اند و برای راه اندازی نظام ارجاع و پزشک خانواده نیاز به این زمینه سازی ها بود که خوشبختانه با درست کردن سیستم و کامل شدن خدمات مقدمات آن فراهم شده است.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: شهرستان اراک با مشارکت ۵۳ درصدی در سامانه سیب وزارت بهداشت، رتبه ۱۱۸ام را دارد، درحالی که باید این مشارکت ۹۰ درصدی باشد، باید این مشکلات حل و به آن رسیدگی شود تا فعالیت های نظام سلامت ثمر ببخشد.

 

سیاری خاطر نشان ساخت: در بعضی مراکز سلامت روستاها مثل شازند، محلات، نیمور، داودآباد و... هنوز امکانات لازم نظیر رایانه و دسترسی به اینترنت وجود ندارد، اما با توجه به امکاناتی که در حال حاضر وجود دارد با وجود این سامانه سلامت مسئولین به راحتی می توانند مسائل و مشکلات را کنترل و رسیدگی کنند.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چهار میلیون سفیر سلامت آموزش دیده اند که دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این تعداد سفیر سلامت خانوار هستند و در برنامه است که این تعداد سفیر سلامت به ۲۰ میلیون برسد و از هر ۱۰ دانش آموز یک نفر سفیر سلامت باشد.

 

سیاری بیان کرد: مسئولیت سفیران سلامت آوردن مردم به پایگاه و مرکز سلامت بوده و ارائه بخشی از این خدمات به عهده مسئولین است و بخش دیگری از آن بر عهده خود مردم است که باید مسئولیت بپذیرند و سلامتشان را بر عهده گیرند.

 

وی ادامه داد: نقش رسانه ها، آموزش و پرورش آموزش عالی نیز مهم است، زیرا می توانند آگاهی های لازم را به مردم بدهند و باعث رقم خوردن این اتفاق بزرگ در ایران شوند که از مرگ نابهنگام ۲۵ درصد از جمعیت بین ۳۰ تا ۷۰ سال جلوگیری کنیم و آن را کاهش دهیم.

 

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: ایران توانست در حوزه مراقبت های اولیه PSD در سطح روستاها در دنیا برند ایجاد کند و علت آن بالا بردن سطح دسترسی در روستاها بود زیرا که در این دوره حوزه بهداشت نیز مثل حوزه درمان مورد توجه قرار گرفت.

 

سیاری اظهار داشت: بر طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است برای هر ۱۰ هزار نفر سه پزشک عمومی و برای هر ۱۰۰ هزار نفر یک متخصص پزشک خانواده درنظر گرفته شود و این سیستم به تدریج تکمیل خواهد شد.

 

وی در پایان گفت: در حوزه روستاها مشکل اعتبارات وجود ندارد زیرا منابع مالی خوبی داریم اما در حوزه شهری این مشکل وجود دارد زیرا بودجه لازم به آن اختصاص داده نمی شود تا به بهبود استاندارد و ساخت و ساز مراکز بهداشتی و درمانی بپردازیم.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش