شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۳ - ۲۰ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۵۱۶۲
حوزه بهداشت و رفاه

نماینده سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛

ذائقه ایرانی ها شیرین شده است/زنگ خطر افزایش چاقی

افزایش مصرف شیرینی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
نماینده اداره کل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، گرایش ذائقه ایرانی ها به سمت مواد غذایی شیرین را خطرناک دانست و گفت: این موضوع می تواند زنگ خطری برای افزایش چاقی باشد.

به گزارش مهر، زهره پوراحمدی در حاشیه افتتاح دهکده چاقی در غرب تهران، بر ضرورت پیشگیری از چاقی و بیماری های غیرواگیر مرتبط با غذا تاکید کرد و افزود: زمینه های افزایش چاقی در بعضی موارد به خاطر دریافت نامناسب موادغذایی است.

 

وی با اشاره به ارتباط مستقیم چاقی و بیماری های غیرواگیر همچون دیابت، فشارخون بالا، چربی خون، بیماری های قلبی عروقی، بعضی سرطان ها و...، گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، برنامه هایی را در این زمینه در دست اجرا دارند که بتواند ضمن پیشگیری از بروز این بیماری ها، منجر به کاهش بیماری های غیرواگیر شود.

 

پوراحمدی با اشاره به گرایش ایرانی ها به سمت مصرف غذاهای آماده و رژیم غذایی ناسالم، تاکید کرد: قطعا، مصرف غذاهای سالم می تواند از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری کند.

 

وی در ادامه به برنامه های سازمان غذا و دارو در زمینه مواد غذایی سالم اشاره کرد و افزود: سازمان غذا و دارو برای عرضه غذای سالم، فاکتورهایی دارد که می بایست در روند تولید مواد غذایی رعایت شود.

 

پوراحمدی به کاهش استفاده از نمک، شکر، چربی های اشباع، اسیدچرب ترانس و...، در تولید مواد غذایی اشاره کرد و گفت: کاهش ۱۰ درصدی نمک فرآورده های غذایی پر مصرف مثل پنیر، نان، دوغ و...، کاهش ۱۰ درصدی شکر در نوشیدنی ها و...، در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر موثر بوده است.

 

وی به چراغ راهنمای تغذیه که بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی الصاق شده است، اشاره کرد و افزود: چراغ راهنمای تغذیه، حکم اطلاع رسانی به مصرف کنندگان را دارد که بدانند فرآورده و محصول غذایی و آشامیدنی که می خواهند مصرف کنند، چه مقدار نمک، شکر و چربی دارد. از همین رو، می توانند با آگاهی از چراغ راهنمای تغذیه، اقدام کنند.

 

پوراحمدی با اشاره به سه رنگ سبز، زرد و قرمز چراغ راهنمای تغذیه، گفت: این رنگ ها هشدار می دهد که میزان نمک، شکر و چربی محصولی که تهیه می کنند، چقدر است. به عنوان مثال، میزان چربی با رنگ قرمز، شکر رنگ زرد و نمک با رنگ سبز تعیین شده اند.

 

نماینده سازمان غذا و دارو، با اشاره به کاهش ۱۰ درصدی میزان شکر در نوشیدنی ها، افزود: میزان اسیدهای چرب ترانس که در روغن های نباتی جامد که تا چند سال پیش درصد بود، در حال حاضر به کمتر از ۲۰ درصد رسیده است. که این مسئله می تواند در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی، موثر باشد.

 

وی در عین حال، گرایش ذائقه ایرانی به سمت مواد غذایی شیرین را زنگ خطر برای سلامت مردم دانست و گفت: مصرف مواد غذایی شیرین می تواند زنگ خطری برای افزایش چاقی و بیماری های غیرواگیر باشد. 

پوراحمدی با انتقاد از جایگزینی شیرین کننده های مصنوعی، افزود: مصرف شیرین کننده های مصنوعی مشکلات خودش را دارد، از همین رو، ما توصیه نمی کنیم که از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنند.

 

قباد شهبازی، نیز با اشاره به رشد تصاعدی چاقی در دنیا، گفت: چند سالی است که چاقی به عنوان یک بیماری در دنیا شناخته می شود و ما باید با برنامه هایی که داریم، تابوی چاقی را بشکنیم و همگان را از عوارض خطرناک بیماری چاقی آگاه سازیم.

وی، هدف از راه اندازی دهکده چاقی در غرب تهران را، آموزش و آگاهی مردم در زمینه عوارض چاقی عنوان کرد و افزود: تغذیه سالم و ورزش، می تواند از بروز چاقی پیشگیری کند.

شهبازی با اشاره به آمار دیابت در ایران که گفته می شود نزدیک به ۵ میلیون نفر است، گفت: ۱۰ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشورمان مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند که این وضعیت در شهرنشین ها نسبت به روستاییان بیشتر است.

وی با اعلام اینکه در ۱۵ تا ۲۰ سال آینده افراد مبتلا به دیابت در ایران دو برابر خواهند شد، ادامه داد: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰، چیزی در حدود ۹ میلیون نفر در کشور درگیر دیابت شوند که ۸۰ درصد آنها از نوع ۲ خواهد بود.

مریم دماوندی پزشک عمومی و مدیرعلمی دپارتمان چاقی، اظهارداشت: در سال ۲۰۱۳، چاقی رسما به عنوان بیماری در دنیا شناخته شده است. 

وی با اشاره به شاخص توده بدنی برای اندازه گیری چاقی افراد، گفت: اگر شاخص توده بدنی بالای ۲۵ باشد، فرد اضافه وزن دارد و اگر ۳۰ باشد، او چاق است.

دماوندی ادامه داد: شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰، به این معنا است که فرد چاق باید درمان شود. در حالی که شاخص بالای ۲۵ می تواند با رژیم غذایی سالم و ورزش، کنترل شود.

این پزشک عمومی با اعلام اینکه در حال حاضر ۶۴۰ میلیون نفر در دنیا چاق هستند، افزود: با افراد دارای اضافه وزن، این آمار به ۱.۹ میلیارد نفر می رسد. یعنی یک چهارم جمعیت دنیا دچار چاقی و اضافه وزن هستند که می بایست درمان شوند.

وی گفت: یک چهارم جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران دچار چاقی و اضافه وزن هستند که می بایست با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی درست و ورزش، چاقی و اضافه وزن خود را کنترل کنند. 

دماوندی با اشاره به وجود ۵ نوع درمان دارویی در دنیا برای چاقی، افزود: در ایران یک نوع کپسول از گذشته تا کنون برای درمان چاقی وجود داشته که بزودی داروی جدیدی وارد کشور خواهد شد.

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش