جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۱ - ۲۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۷۶۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

با حکم دکتر نمکی؛

معاون آموزشی وزارت بهداشت ابقا شد

دکتر نمکی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر لاریجانی را در سمت معاون آموزشی این وزارتخانه ابقا کرد.

به گزارش ایسنا، در متن حکم دکتر سعید نمکی خطاب به دکتر باقر لاریجانی آمده است: "با توجه به سوابق ارزشمند علمی و اجرایی جنابعالی در عرصه‌های مختلف، بدین‌وسیله به عنوان معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابقا می‌شوید.

 

گرچه گام‌های دوراندیشانه و موثر جنابعالی در سال‌های اخیر دستاورهای ارزشمندی در آن حوزه پراهمیت به همراه داشته، مع‌الوصف مبتنی بر شیوه گذشته اینجانب در صدور احکام مطالبات کارشناسان این حوزه را یادآور می‌شوم.

 

۱- سال‌های پس از انقلاب اسلامی با توسعه آموزش پزشکی دستاوردهای ارزشمندی در تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در راستای خودکفایی کشور به دست آمد که این گسترش علاوه بر جبران  کاستی‌های گذشته در تامین نیروی انسانی، اثربخشی فراوانی در مدیریت نظام سلامت و دسترسی به شاخص‌های ارزنده این عرصه نیز داشت، مع‌الوصف پس از سال‌ها بازنگری دقیق در شیوه اداره دانشگاه‌ها تعدد رشته‌های تحصیلی و تعداد دانشجویان مبتنی بر نیازسنجی سال‌های آتی کشور، ضروری است که منابع محدود کشور را صرف تربیت نیروهایی نکنیم که در آینده جایگاهی برایشان در نظام ارائه  خدمت تعریف نکرده‌ایم.

 

۲- اینجانب به همراه بعضی از دوستان در طراحی مدل آموزشی جامعه‌نگر (COME) حدود سی سال پیش تلاش کردیم و هدفمان تقویت آموزش‌های جامعه محور (Community based learning) بجای بیمارستان‌محور (Hospital  based learning) بود. متاسفانه هنوز اکثر رشته‌های تحصیلی از این شیوه آموزشی محرومند و این خود عاملی است تا دانش‌آموختگان ما با مشکلات جامعه و نظام ارائه خدمت بیگانه باشند. رسالت ما برداشتن دیوار بین دانشگاه و مردم است که امیدوارم جنابعالی و همکاران ارجمندتان بیشتر بدان بپردازید.

 

۳- سیاست سال‌های اخیر، افزایش تحصیلات تکمیلی و برچیدن دوره‌های کوتاه‌مدت است، این شیوه تربیت نیروی انسانی علاوه بر تحمیل هزینه سنگین، اثربخشی هزینه‌کرد را زیر سوال می‌برد و  زیرساخت‌های نظام ارائه خدمت را که در سال‌های اخیر با هزینه فراوان تهیه شده، به دلیل عدم حضور نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بلااستفاده می‌گذارد. تربیت نیروهای پرستاری و پیراپزشکی مورد نیاز کشور از این مقوله است. باتوجه به منابع محدود باید دوره‌ها را کوتاه‌تر، مهارت‌ها را افزون‌تر و نیروی انسانی را کارآمدتر کنیم.

 

۴- استفاده از ظرفیت بی‌بدیل اندیشمندان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در سیاست‌گذاری‌های کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرمایه عظیمی است که غفلت از آن خسرانی جبران‌ناپذیر خواهد بود. لذا انتظار می‌رود دانشگاه‌های ما اتاق فکر کشور برای برنامه‌ریزی‌های کلان باشند که جنابعالی می‌توانید موارد مهم در کلیه حوزه‌ها را با همکاران ارجمند دانشگاهی در میان بگذارید و نقطه نظرات ایشان را جمع‌بندی و به عنوان نقشه راه به اینجانب ارائه فرمائید.

 

۵- مستحضرید امروز بیماری‌های واگیردار نوظهور، بیماری‌های غیر واگیر و مؤلفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت (SDH) مواردی است که نظام سلامت را مورد تهدید جدی قرار می‌دهد. آموزش و آشنایی دانشجویان با پدیده‌های فوق در آینده می‌تواند در کاهش ابتلا و مرگ و میر ناشی از این موارد بسیار موثر باشد.

 

۶- توسعه پزشکی خانواده و نظام ارجاع که اجزای تفکیک ناپذیر یکدیگرند، به دلیل کمبود پزشک خانواده معطل مانده، ضروری است با استفاده از ظرفیت کم نظیر پزشکان عمومی و گذراندن دوره‌های کوتاه مدت از خیل عظیم پزشکان عمومی آموزش دیده در این عرصه بهره ببریم. منتظر ماندن برای فارغ‌التحصیلی متخصص پزشک خانواده، سال‌ها این پروژه عظیم ملی را معطل خواهد گذاشت، گرچه فارغ‌التحصیلان دوره تخصصی مذکور نیز می‌توانند به عنوان هسته‌های مرکزی آموزش و پایش مستمر این فعالیت بکار گرفته شوند. ضمنا آموزش پزشکی خانواده نیز باید جزو لاینفک دوره پزشکان عمومی باشد.

 

۷- جهت تغییر سبک زندگی مردم در راستای کاستن از بار بیماری‌ها لازم است بسته‌های آموزشی با زبان قابل درک را برای گروه‌های هدف در جامعه تهیه کنیم. رسالت ما علاوه بر آموزش دانشجویان و دستیاران آموزش همگانی در راستای کاهش مشکلات نظام سلامت نیز هست و غفلت از این رسالت اجتماعی مردم را به ناچار به دام آموزش‌ها و تبلیغات غیر علمی و غیرحرفه‌ای سایت‌های رنگارنگ و بی‌محتوا خواهد انداخت.

 

۸- این روزها مواردی مبنی بر تفکیک آموزش پزشکی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ادغام آن در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطرح می‌شود. این رویکرد با توجه به ضرورت بهره‌گیری آموزش پزشکی از فضا و عرصه بهداشت و درمان تفکیک آموزش از این دو حوزه مهم را غیرممکن می‌کند. لذا جهت مقابله با این رویکرد غیر منطقی ضروری است جنابعالی و همکارانتان مستندات کافی جهت توجیه عدم امکان این سه جزء تفکیک‌ناپذیر فراهم کنید.

 

امید است با اتکال به خداوند بزرگ و پیروی از مشی اعتدال دولت تدبیر و امید در پیشرفت امور مؤید باشید".

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش